"Hollywood Tonight" - drugi singiel z Michael

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Na ile oceniasz wideoklip ilustrujący singla "Hollywood Tonight"?

1
26
14%
2
23
13%
3
34
19%
4
43
24%
5
32
18%
6
23
13%

Liczba głosów: 181

Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

marcinokor pisze: HT to teledysk, który robi bardzo dobre wrażenie. Mnie się okropnie podoba.
A co ci się w nim tak podoba? Jakaś laska tańcząca na rurze czy co to jest? I po za tym jaką historię?
Teledysk jest średni . Nie zbyt mi przypadł do gustu , może dlatego , że Michaela nie ma . . . Bez komentarza .
Pzdr .
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Rozczarowałam się tym klipem ...
Nie podoba mi się i w ogole Sofia mimo ze jest dobra i robi fiku miku to ja jej nigdy nie lubiłam ..
Klip z nią czy bez niej jest cieńki , nie wiem ale te wstawki z MJ mi tez nie pasują , tylko i wyłącznie są po to by nikt się nie doczepił ze nie ma tam MJa.. trochę na siłę wydaje mi się .
I o ile w Hold My Hand wyczuwa się go w każdym uśmiechu dziecka i piosenka jest tak dająca nadzieje to ta psuje cały efekt jakoś nie umiem tego przełknąć
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Awatar użytkownika
SuperFlySister

Post autor: SuperFlySister »

Zosia-MJ pisze:
marcinokor pisze: HT to teledysk, który robi bardzo dobre wrażenie. Mnie się okropnie podoba.
A co ci się w nim tak podoba? Jakaś laska tańcząca na rurze czy co to jest? I po za tym jaką historię?
Teledysk jest średni . Nie zbyt mi przypadł do gustu , może dlatego , że Michaela nie ma . . . Bez komentarza .
Pzdr .
dokładnie , też mi ta laska nie przypadła do gustu na tej rurze : |
Mogli by to sobie darować , no OK to jest życie w Hollywood ale taniec tańcem , rura wypada.

Niby tańczy potem po Michaelowemu ale , nie podoba mi się. :ziew:

Daję 4/10 dlatego , że ma fajne ubranie glupija
soulsation

Post autor: soulsation »

Dlamnie teledysk jest beznadziejny,100 razy lepszy byl Hold My Hand ,lub nawet History,który również był niskobudżetowy....a te basy ,wogóle ten mix niewiadomo doczego on jest ,bo chyba nie do zrobienia przeboju...HT straciło cały swój urok ,poprzez ten klip i mix.Gdybym nie słyszał wersji studyjnej,to napewno nie kupiłbym płyty.
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
Xicor

Post autor: Xicor »

Teledysk jak dla mnie tragedia. Na początek ten mix : brzmi beznadziejnie w ogóle nie pasuje mam uczucie jakbym słuchał ht a z drugiego pokoju bj i to mnie wkurza. Do tego ta historia która jest dla mnie beznadziejna i ta jej taka miłość do MJ - jakby wymuszona. Tyle na ten temat 2/10
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

Lipa kompletna..a tak w ogóle co to za wersja piosenki? Głos kompletnie spłaszczony jakiś bit z Billie Jean dany... masakra :/
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
tadeyro

Post autor: tadeyro »

A mi się podoba.
Ja dla odmiany nie trawiłem cukierkowego HMH.
Ten klip przynajmniej opowiada jakąś historię.
Co do mixu, to ta zsamplowana perkusja odświeża (paradoksalnie ) troszeczkę ta kompozycję. I dobrze, że wywalili mówiony tekst.
Na fali Stepupów i innych gniotów na pewno dzieciaki ciepło go przyjmą ;-)
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Podoba mi się teledysk. Jednak nie zrobił na mnie aż takiego wrażenia by krzyknąć "WOW!".
Kojarzy mi się bardziej z "pokłonem" do króla popu. Filmik którego jest na pęczki na YT. Ot kolejna wersja HT nakręcona przez fana.
Obrazek
scorpsfan

Post autor: scorpsfan »

Dla mnie też tragedia :(. Liczyłem na coś więcej a tu wielkie rozczarowanie. To dziewczyna w ogóle nie czuje ducha MJ'a. Kurcze czy nikt nie wpadł na taki pomyśł aby stworzyć teledysk w którym będzie obecny jakiś rewelacyjny sobowtór MJ'a z jakoś specjalnie zakrytą twarzą? Myślę że byłby to wspaniały pomysł.
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Ooooo Matko! Beznadziejne, tu nawet nie chodzi o teledysk. TEN MIX JEST OKROPNY!!!! Błagam, niech wydadzą to w wersji oryginalnej. Ledwo dotrwałem do końca... Głos zupełnie jak z wersji demo, jakiś taki słaby, bez polotu. Piosenka straciła na tym 90 % swej wspaniałości. Wymiotuje...
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Historia jakich wiele. Laska przyjeżdża do wielkiego miasta by spełnić swój sen... Nie ma jakiegoś wielkiego dramatu jeśli chodzi o historyjkę. Te sample w audio z BJ trochę na siłę dane chyba dlatego by się jeszcze bardziej z Jacksonem kojarzyło. Bo ktoś słyszący to w ściszonym TV, będzie nadstawiał uszu ze względu na znajomy rytm i brzmienie jakie perkusja z BJ ma... Jak podejdzie bliżej albo podkręci volume to się rozczaruje, słysząc Jacksona zsamplowanego z Jacksonem. Przyczepić się mogę jeszcze do wiecznego kuźwa wizerunku króla popu. Kapelusz, mokasyny i ta biała cholerna rękawiczka! Z tym się tylko MJ ludziom kojarzy? No bez przesady. Mam wrażenie, że w przyszłości te wszystkie pseudo klipy jakie będą powstawać, zawsze będą miały jakieś dylające postaci oczywiście z tymi akcesoriami, no bo przeca nikt nie rozpozna, że to inspirowane Jacksonem jak nie będzie kapelusza, skarpetek czy rękawiczki. Totalnie zero wyobraźni u twórców. No ale nie dziwne jak odpowiadający za to Isham robił YANA to czegoż tu można było się spodziewać?

Jak w klipie do "Behind The Mask" zobacze te akcesoria to chyba białej gorączki dostanę! :)

Ode mnie słaba 3.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

Tym "mixem" skatowali moją drugą ulubioną piosenkę z albumu(pierwsza to oczywiście "Behind The Mask") :wariat: i proszę nawet w teledysku "Michaela" doczekaliśmy się pół nagich panienek :smiech:
daria3891

Post autor: daria3891 »

Wiecie, że w roku facet w sierpniu trafił 6 w totka, a we wrzesniu... znowu trafil 6?
Ostatnio zmieniony czw, 29 wrz 2011, 19:11 przez daria3891, łącznie zmieniany 2 razy.
cut that out!
Awatar użytkownika
Renata

Post autor: Renata »

Może i historia jakich wiele, ale jak dla mnie ciekawie przedstawiona. Dziewczyna przyjeżdża do wymarzonego Hollywood i zaczyna zdobywać wyznaczone cele... wszystko od tak samo nie przychodzi, musi ciężko pracować nad tym by się udało... już samo to jej spełnianie marzeń jest nawiązaniem do Michaela.
Mandey pisze:Kapelusz, mokasyny i ta biała cholerna rękawiczka! Z tym się tylko MJ ludziom kojarzy?
Pewnie nie tylko, ale ja z klipu wnioskuję, że to fanka MJ'a, tańczy jak on i ubiera się jak on, więc potrzebne są tutaj te wszystkie gadżety.
Jak dla mnie to cały kfm jest pełną gębą nawiązujący do Michaela, niby go tam nie ma a widzę go wszędzie.
Spełnianie marzeń przez ciężką pracę w rezultacie czego stanie się sławnym, do tego strój i taniec... Niestety dowalili do tego sample z BJ i w tym momencie przesadzili na maxa i to od samego początku, to jest dla mnie niestety nie do przełknięcia.
Przez to nie wiem jak ocenić ten klip.
Obrazek
"Najpiękniejsze usta które prawdy strzegą...
Najpiękniejszy uśmiech co cieszy smutnego."
Awatar użytkownika
AzzIzz

Post autor: AzzIzz »

Zgadzam sie z Wami, mi rowniez tak sobie sie podoba. Przede wszystkim klip wyglada troche jak niskobudzetowe teledyski lokalnych muzykow - nie wiem, moze to wina vevo, moze w TV to bedzie inaczej wygladac. Po drugie, nie czuje tej historii, emocji tej dziewczyny. Troche to dla mnie wyglada, jakby na sile chcieli wszystko upchnac w tych 4 minutach. I ten mix... ode mnie 3.
Obrazek
ODPOWIEDZ