I have this dream - singiel charytatywny

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

kaem

Post by kaem »

Tylko niech najpierw ustali precyzyjnie sprawy wydawnicze. Żeby nie było powtórki z What more can I give.
MJowitek

Post by MJowitek »

W każdym razie wieść się rozeszła...

CNN

BBC

msnbc

ABC News
ghoust

Post by ghoust »

Niom jezeli to jest prawda to ja sie bardzo ciesze mam nadzijeje ze MJ zaprosi wiele gwiazd ktore sa na topie i piosenka okaze sie wilkim hiciorem dzieki czemu zarobia miliony dolarow :) oby tylko ta piosenka byla wydana na singlu :) a nie jak what can more i give :P
Image
MJKasia

Post by MJKasia »

kaem umiesz czytac? jesli tak to przeczytaj sobie jeszcze raz gdzie bedzie utwor nagrywany - w studiu SONY MUSIC? chyba nie :wariat: celowo wybral studio przyjaciela gdzie ma spokoj i nikt o kase sie nie źre bo mają jej pod dostatkiem - wazniejszy jest utwór ale przyznam, ze powoli mam dosc utworów "tego typu" nagrywanych przez MJ nie podoba mi sie WMCIG a We've Had Enought uwazam za nudny i mam dosc Greatest Hitów czekam na coś nowego świeżego i mam nadzieję, że ten nowy utwór mnie zaskoczy
MJPOWER

Post by MJPOWER »

Nagrać to On to sobie może w piwnicy u babci. Nie ma to kompletnie znaczenia. Ktoś to jednak musi wydać i ktoś musi dystrybuować (najczęściej obowiązują umowy wiązane dotyczące tych dwóch spraw).
A kto ma największa sieć dystrybucji i promocji??? Oczywiście Sony
lunatyczka

Post by lunatyczka »

MJPOWER wrote:Nagrać to On to sobie może w piwnicy u babci. Nie ma to kompletnie znaczenia. Ktoś to jednak musi wydać i ktoś musi dystrybuować (najczęściej obowiązują umowy wiązane dotyczące tych dwóch spraw).
A kto ma największa sieć dystrybucji i promocji??? Oczywiście Sony
No to świetnie. :war: Znowu bedzie tak samo jak ostatnim razem... chyba, ze MJ coś wykombinuje... :surrender:
Pozdrawiam wszystkich!!!
Image
Michael is a beautiful soul.
ghoust

Post by ghoust »

Moim zdaniem MJ napewno cos wykombinuje zeby z Sony niebylo tak strasznie :P wkoncu tam pracuja ludzie ktorym jak sadze zalezy natym zeby pomoc zwlaszcza w takiej sytuacji :)
Image
la_licorne

Post by la_licorne »

MJKasia wrote:kaem umiesz czytac? jesli tak to przeczytaj sobie jeszcze raz gdzie bedzie utwor nagrywany - w studiu SONY MUSIC? chyba nie :wariat: celowo wybral studio przyjaciela gdzie ma spokoj i nikt o kase sie nie źre bo mają jej pod dostatkiem - wazniejszy jest utwór ale przyznam, ze powoli mam dosc utworów "tego typu" nagrywanych przez MJ nie podoba mi sie WMCIG a We've Had Enought uwazam za nudny i mam dosc Greatest Hitów czekam na coś nowego świeżego i mam nadzieję, że ten nowy utwór mnie zaskoczy
Ten utwór nagrywany jest dla ofiar Katriny, nie dla znudzonych fanów... Celem tej piosenki jest zorganizowanie pomocy dla ludzi, którzy przeżyli tragedie, dlatego wszystkie zyski zostaną przeznaczone na ten właśnie cel. Fani czasami mogliby przestać myśleć tylko o sobie...

Szczerze mówiąc nie wiem jak MJ rozwiąże sprawe choćby promocji tego singla, albo jak ściągnie artystów do Bahrain... :wariat: Dlatego narazie może pozostane cicho...
LittleDevil
Site Admin

Post by LittleDevil »

ghoust, widze, ze wielki z Ciebie idealista - niestety, w Sony (jak zreszta w kazdej firmie) pracuja ludzie, ktorym w pierwszej linii zalezy na tym, zeby pomoc sobie samym (historia wmcig jest tego przykladem!).

MJpower ma racje co do nagrania - Michael czesto nagrywal w studiach nie nalezacych do Sony, nie liczy to, gdzie powstalo nagranie, tylko kto decyduje o jego dalszych losach, a to jest ustalone w umowie z wytwornia. Przyznam, ze nie wiem, jak w tej chwili wyglada sytuacja Michaela - czy udalo mu sie juz uwolnic od Sony czy nadal jeszcze maja go w reku
Image
MJJ

Post by MJJ »

la_licorne wrote:albo jak ściągnie artystów do Bahrain... :wariat:
Przy obecnych możliwościach technicznych to jest najmniejszy problem. Niezależnie od tego ilu artystów brałoby w tym udział nie muszą oni spotkać się w jednym studiu nagraniowym tylko każdy nagrałby swoją część w jakimś studiu a na koniec (w dużym skrócie) jakiś spec posklejałby wszystkie kawałki w jedną całość, przegrał na CD i mielibyśmy singiel.
Image
lunatyczka

Post by lunatyczka »

A widzieliście jak na onecie, wp i interii ładnie napisali o tym projekcie? Zatkało mnie.Image

I jakie ładne zdjecie dali Image
Pozdrawiam wszystkich!!!
Image
Michael is a beautiful soul.
Dangerous

Post by Dangerous »

Jezu jak się ciesze .Już chyba zaraz dostane zawału.Od tylu miesięcy nato czekałem singiel kupie na 100%.
MJowitek

Post by MJowitek »

lunatyczka wrote: I jakie ładne zdjecie dali
Ano.. A skąd to zdjęcie?
Kiedy było robione?
Jest takich więcej?
Jak tak, to ja poproszę...
DirtyDiana

Post by DirtyDiana »

Mess w wywiadzie dla Larry'ego Kinga stwierdził że JEDNAK WYLECIAŁA nenene
wiec...ja to juz nic nie kumam... :surrender:
,, GONE TOO SOON... ''