30th Anniversary Celebration (2001)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Captain_Eo1958
Jak dla mnie tak samo :).Świetnie zaśpiewane z braćmi piosenki i MJ który dał popis swój już solo.A YRMW masakryczne :).Po prostu bomba.Billie Jean tradycyjnie poszła z playbacku , ale co tam ;p .
Mi się wydaje , że Beat it było na żywo jak i BOW , YRMW - choć tam refren chórek śpiewał.Mnie się bardzo podobał Marc Antohny w 'she's out of my life'.
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Post autor: Omega Supreme »

mam do was pytanie...
ściagalem ten koncert z neta w roznych wrsjach i tak : jedna wersja jest PEŁNA. czyli długa zawieraz te wystepy roznych artystów przez jacksonem.. ALE JAKOŚĆ ZŁA ! a druga wersja ma SUPER JAKOSC ale jest krotka zaczyna sie odrazu od JACKSONA.. :(

KTOS posiada PELNA wersje koncertu w SUPER jakosci :)??????????? Prosze was !:P
soulsation

Post autor: soulsation »

thewiz pisze:Jedyna osoba o ktorej wiem, ze byla na tych koncertach i pojawia sie u nas na forum, to Maly Diabelek. Ostatnio jest troszeczke go malo, ale moze jak zobaczy pytanie skierowane tak naprawde do siebie, to cos skrobnie ;-)

Ja nie bede wypowiadala sie za innych, mi zobaczenie tego koncertu na zywo nie bylo dane... i moze to dobrze biorac pod uwage 11 wrzesnia w NY. Jednak atmosfere imprezy bardzo dobrze oddaja nagrania amatorskie i choc zazwyczaj ogladanie czegos takiego to droga przez meke, to w tym wypadku szczerze polecam. Podczas jednego z koncertow wydaje mi sie,ze MJ zaspiewal You rock my world na bis na zywo ;-). W sumie jestem dosc pogubiona w kwestii tych koncertow, bo wersja tv byla zlepkiem wszystkiego, a programy z dwoch dni (jak i rozwoj wydarzen) bardzo sie roznily. Bodajze podczas jednego z koncertow - pierwszego- technika totalnie zawiodla i non stop wylaczaly sie mikrofony i pojawialy sie spiecia etc, co strasznie zdenerwowalo MJa. Do tego przerwy pomiedzy wystepami kolejnych wykonawcow byly koszmarnie dlugie. To chyba drugi z koncertow udal sie zdecydowanie lepiej ,pod wzgledem technicznym, co przelozylo sie tez na lepszy wystep MJa. (Mial lepszy humor)

Jak juz mowilam szczegoly Klara moze nam zafundowac.

Podczas pierwszego koncertu ,Michael był jeszcze pod wpływem leków ,tak jak pod koniec życia .Jeden z ludzi budził Michaela i nawoływał do tego ,aby wystąpił ,ale Michael powiedział ,że nie da rady b,o jest przmęczony .Dopiero ktoś z organizatorów poszedł do Michaela i przypomniał mu ,że w umowie za każdą minute spóżnienia ma 50tyś dolarów mniej z gaży ,to Mike'a zmobilizowało i wystąpił.Pierwszy występ z 7 września ,jest praktycznie niedostepny ,tylko amatorskie zlepki ,dlatego ,że stacja poprzez problemy techniczne jak i w tym dniu kiepską kondycje Mja ,co widać ,że naprawde było kiepsko 7 września ,zdecydowala się ''zakopać'' ten materiał. Krytyka miażdżyła komentarzami MJa za ten pierwszy koncert to '' niemrawe mechaniczne ruchy'', '' nie nadaża za muzyką'' ''gubi słowa piosenek '' ,'' nie kontaktuje'' ,itp itd ,moża było wiele się naczytać ,aż ciśnienie się podnosiło ,ale za to 2 koncert zdobył przychylne recenzje i sam koncert miał 2 nominacje do nagród Emmy .
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Ma ktoś listę utworów z obu koncertów? Chciałbym wiedzieć, które piosenki były z pierwszego koncertu, a które z drugiego. Na przykład czy całe Jackson5 było tylko raz, czy dwa? Jeśli raz, to kiedy? Kiedyś na Youtubie było pełne amatorskie nagranie z którejś nocy, ale teraz znajduję tylko pocięte fragmenty. Można gdzieś zobaczyć pełne amatorskie nagrania z obu nocy?
Nie wiem, jak wam, ale mi bardzo podoba się pierwszy ruch Michaela podczas J5, w 1:47:
http://www.youtube.com/watch?v=-_aMAoyAd4A
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
soulsation

Post autor: soulsation »

Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
Awatar użytkownika
kamiledi15

Dzięki, szukałem w różnych miejscach, a o Wikipedii nie pomyślałem glupija Chętnie bym obejrzał oba pełne koncerty, bo te amatorskie urywki na Youtubie nie są zwykle podpisane i nie wiadomo, które jest które. Z obu nocy nagrania znam Billie Jean i YRMW, ale reszty nie. TWYMMF widziałem tylko amatorskie nagranie bez Britney, jest gdzieś takie też z nią?
Obrazek
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

kamiledi15 lepiej nie oglądać tego drugiego koncertu, bo łzy się same do oczu cisną jak sie widzi w jakim on był stanie...
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
Hera

Post autor: Hera »

ja mam na płytce ten koncert
http://chomikuj.pl/Star80/Michael+Jacks ... elebration
( ten co jest na samym dole strony)
mam pytanko to jest koncert z 7 września z z 10 tego bo juz sie pogubiłam..
Awatar użytkownika
yourlovelystar

Post autor: yourlovelystar »

Też go mam. I patrząc na spis kto występuje z wikipedii to wygląda na to, że piosenki są sklejane z dwóch dni. Bo na przykład popatrzcie sobie na Wanna be startin somethin z 7 jest Whitney, a Man in the mirror albo You rock my world jest już z 10 września. Pogubiłam się... :|

Ma ktoś może całkiem dobrze nagraną wersję widza z któregoś z tych koncertów? :)

edit: moja pomyłka, dopiero teraz zobaczyłam, że ja mam jednak inną wersję- tą telewizyjną. Więc wychodzi na to, że to z chomikuj jest z 7. Widać to na fotce obok podglądu filmiku ;) glupija
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
Hera

yourlovelystar dzięki :) a mogła byś wrzucic ją na forum..? Ciekawe czym się różnią od siebie...

La_Pantera_Rosa a ty masz ten drugi koncert w całości ..?
Awatar użytkownika
yourlovelystar

Post autor: yourlovelystar »

You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
Hera

Dzięki :-)
Awatar użytkownika
kamiledi15

Nie macie tego gdzie indziej, niż na chomiku? Mogę tam ściągnąć tylko 50 mb.
Obrazek
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

Hera widziałam tylko fragmenty gdzie Michael stoi w jednym miejscu bez ruchu i zakrywają usta ręką "śpiewa" i to naprawdę było niezbyt przyjemne dla fana. Na necie swojego czasu pojawiały się inne fragmenty ale sony je praktycznie natychmiastowo kasowalo.
Ain't no sunshine when he's gone :(
ODPOWIEDZ