Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).
..::PIoTReK::.. wrote:Tamto forum wydawało mi się bardziej czytelne i przejrzyste, ale myśle że wszelkie żałoby itp. miną jak tylko przywykniemy do nowych warunków
Tam przynajmniej wiedziało się, co się przeczytało a czego nie. A tutaj to tak na chybił trafił trzeba, z pytaniem do samego siebie, to już było czy nie??. Tam była sprawa jasna, co było a co nie.
..::PIoTReK::.. wrote:Tamto forum wydawało mi się bardziej czytelne i przejrzyste, ale myśle że wszelkie żałoby itp. miną jak tylko przywykniemy do nowych warunków
Tam przynajmniej wiedziało się, co się przeczytało a czego nie. A tutaj to tak na chybił trafił trzeba, z pytaniem do samego siebie, to już było czy nie??. Tam była sprawa jasna, co było a co nie.
Hmmm, nie no przecież każdy nowy post jest na końcu wątku. Więc wystarczy tylko zjechać na sam dół /nie lubię tej czynności/ lub zaznaczyć sobie, że się chce czytać od najnowszego do najstarszego, to się wtedy odpowiednio ustawią...Ale to chyba za każdym razem trzeba ustawiać, czego też nie lubię, więc nie ustawiam w ogóle
Mnie tylko intryguje, dlaczego ja mam zmienna wielkość postów. Czasami wchodzę w wątek i mam wszystko normalnie, mogę czytać i już a czasami muszę myszka jeździć w te i we wte, bo mam tak jakby za mały monitor.
Od czego to zależy? Jak mogę to zmienić?
Last edited by MJowitek on Fri, 11 Mar 2005, 19:19, edited 1 time in total.
Mi się nowe forum do tej chwili średnio podoba, pojawiło się pare rzeczy, które na drugim forum irytują: ciągle powtarzające się stopki, obrazki, jakby wszystkim nie wystarczyły tylko avatary ;) A może za dużo tu po prostu opcji? Poprzednie forum było takie proste w użytkowaniu, była jedna czcionka, jeden kolor tekstu, a tu niektórzy sobie czcionkę pogrubiają, drudzy ją kolorują i.t.d. A i nie trzeba było otwierać nowego okna, by zobaczyć wszystkie emotikonki i jeszcze kilka różnych detali ;) Jeszcze zamierzacie podzielić te forum na parę kategorii, jakby artystyczny bałagan był zły ;) ...
Nie podoba mi się to forum, bo ja nie lubię takiej formy forum. Szanuje decyzje dyrekcji, przyjmuje do wiadomości, że stare forum padło na amen i pogodzę się z koleją rzeczy.
Dlaczego nie lubię takich for?
1. Bo tak naprawdę cytowanie jest utrudnione, tworzenie się kolejnych stron wątków powoduje, że stare idą w zapomnienie i z doświadczenia wiem, że długotrwałych polemik nie będzie. Chodzi o to że jeżeli w danym wątku jest temat A i temat B to na starym „drabinkowym” forum nie kolidowały one ze sobą. Tu będą się nawzajem przeplatać i wybijać czytelnika z danego tematu, co mnie zniechęca do pisania.
2. Potwierdzam uwagę Yoli. Te fora zmuszają do tego aby je śledzić na okrągło bo w przeciwnym razie człowiek się pogubi. Ja po dwóch dniach nie wiem już, na której stronie danego wątku skończyłem czytać i musze najpierw je przejrzeć i przypomnieć sobie, co czytałem a co nie i na jakim poście skończyłem
3. Bardziej mi odpowiadały cytaty w postaci dzióbków niż komend i ramek bo przy rozbijaniu cytatu jest za dużo roboty.
Ponieważ takich form for jest na potęgę forum MJPT straciło swoją duszę :]
Na plus zaliczam umiejscowienie avatara co mi się bardzo podoba i edycje postów. Reszta dodatkowych funkcji jest dla mnie zbyteczna
P.S.
Da się coś zrobić z emotami żeby było wygodniej umiejscowione?
Powyższe uwagi pochodzą z moich obserwacji i odczuć a nie jest to jakaś prawda objawiona bo tak chyba zabrzmiało :)
Pank wrote:Podpisuję się pod tym, co napisał THRILLER. Niestety
Ojejku, nie ma co marudzić. Napiszecie ze 100 postów i dojdziecie do takiej wprawy, że nic wam nie będzie w tym forum przeszkadzało. Ja tam (no wiadomo, że sentyment do poprzedniego forum mi został . Z kilku przyczyn być może szkoda, że już go nie ma ), ale nie narzekam za bardzo na to co mamy w tej chwili. Oprócz tego, że nie wiem co już czytałam a czego nie. Ale tak poza tym, to podoba mi się bardzo. Właśnie dlatego, że jest bardziej cywilizowane, więcej różnych funkcji posiada itp. rzeczy. Mogę sobie kolorować, różnych czcionek używać, pogrubiać, podkreślać itd. - ja się lubię takimi rzeczami bawić
WOW!!! Wiem, że lekko opóźniona jestem... ale kocham wszystkich, którzy mieli z powstaniem nowego forum cokolwiek wspólnego, wreszcie można pisać w cywilizowanych warunkach... Zawsze jak miałam korzystać ze starego forum, to mnie po prostu nosiło... Wreszcie ktoś rozwiązał moje problemy...
la_licorne wrote:wreszcie można pisać w cywilizowanych warunkach... Zawsze jak miałam korzystać ze starego forum, to mnie po prostu nosiło... Wreszcie ktoś rozwiązał moje problemy...
jako moderator, powinienem chyba usunąć twojego posta Chwalić nowe? Jak najbardziej. Ale krytykować to, co odeszło? O zmarłych nie należy mówić źle! Poza tym nie sądzę byś potrafiła zrobić choć w połowie tak dobre forum, jak zrobił Buszmen :P
Jeśli się mylę, to... RESPECT
Schmittko wrote: jako moderator, powinienem chyba usunąć twojego posta Chwalić nowe? Jak najbardziej. Ale krytykować to, co odeszło? O zmarłych nie należy mówić źle! Poza tym nie sądzę byś potrafiła zrobić choć w połowie tak dobre forum, jak zrobił Buszmen :P
Jeśli się mylę, to... RESPECT
Hmm, żebyś mnie źle nie zrozumiał... Ja nie kwestionuje umiejętności Buszmena czy kogokowliek odpowiedzialnego za tamte foum... Po prostu nie cierpie forów "starego typu", źle mi się z nich korzysta, dlatego kamień spadł mi z serca, kiedy zauważyłam, ze jest to nowe... To tyle... Zresztą jak chcesz to usuwaj...
Jako Admin wypada mi odpowiedziec na kilka rzeczy, a dawno mnie tu nie bylo, bo mialem sajgon jakich malo i rzadko...
jak widac, jedni kochaja nowe foru, inni nieznosza, inni bardziej sa obojetni... ile ludzi tyle moz ebyc zdan. koniec. Jednak tu jest dzial do wypowiadania sie na tematy forum wszelkie...
odpowiadajac na powyzsze...
gwiazdek nie ma i nie bedzie, ale widac kto ile napisla postow.
jak cos, to jak ktos ma problem co przeczytal, a co nie, to moze sobie ustawic powiadamienie o odpowiedziach (i bedzie juz przezucany do odpowiedniego postu, a nie watku) w tych watkach, w ktorych sie wypowiedzal, lub kliknac "Sledź ten wątek".
do moderatora i wogole - kiedy dyskusja w wątkach bedzie schodzic w stronę prywatnych przepychanek słownych takie wątki będą zamykane i nie będzie się już można w nich wypowiadać więcej już.
Jest opcje (nie)/przeczytane wątki, posty akurat nie, ale takie już to jest forum, ale główny jego plus to 100% niezawodność i testowane było i zuywane na całym swiecie, są fora postaione na tym systamie forum, gdzie są setki tysięcy postów i wszystko pięknie działa.
Powiem też, że różne ustawienia, nie tylko wygląd mają różne style forum, mają czasem nawet różne rozmieszczenie pewnych części forum. Prosze sobie wybrac najbardziej pasujące.
Co do niepełnej listy emotikonek - no cóż... wszytskoe ma swoje + i -.
Nie wiem, ale moze w ktoryms stylu forum jest to troche inaczej - nie testowalem w pełni wszystkich 6 styli.
Też wolałem tamto dziecko Busza, bo tamto Busziątko to takie fajne było. To jest takie... uniwersalne. Też się gubię. Ale też widzę jedną dużą zaletę- prześledzenie danego wątku nie wymaga klikania- wystarczy przesunąć myszką.
Myślę że to kwestia przyzwyczajenia.
Nowe zawsze wymaga adaptacji.
Thriller, po co Ci te gwiazdki? I bez niej jesteś gwiazdą tego forum. Poczucie humoru masz poznańskie, a takie jest najlepsze. Oprócz małopolskiego, oczywiście :).