Próby do Dangerous World Tour

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Willy

Post by Willy »

M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

Pank wrote:
Piotrek wrote:Swoją drogą - Dangerous Tour bez wykonania utworu Dangerous?
Z "In the closet" było to samo - piosenka z "Dangerous" w scenicznej wersji została dopiero zaprezentowana podczas trasy promującej następny album ;)

A "Dangerous" po raz pierwszy zostało zaprezentowane w 1993 r., chyba podczas American Music Awards.
Na pewno w listopadzie 1993, podczas koncertu w Meksyku, Michael "Dangerous" wykonał :-)
Czyżby dopiero pod koniec trasy dołączył ten, skądinąd genialny utwór, do repertuaru....? :wariat:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Pank

Post by Pank »

M.Dż.* wrote:Na pewno w listopadzie 1993, podczas koncertu w Meksyku, Michael "Dangerous" wykonał :-)
W moich plikach z Meksyku mam tylko "Jam", "Smooth Criminal", "Black or white" i "Heal the World" (chyba najlepsze wykonanie, jakie widziałem...). Ale o "Dangerous" nie słyszałem... Być może pod koniec trasy to dodał, a może nawet wcześniej - ostatecznie nie mam żadnego całego koncertu prócz Bukaresztu z października `92.

Na Neverland Valley też o tym "Dangerous" nie wspomniano.

A jak jesteś pewna, że jednak ten utwór się pojawił, to w jakiej wersji? Tej z 1993 r. z rozdania nagród AMA (chyba...), czy w tej wersji z HIStory Tour? Tak z ciekawości :]

Jeszcze się zastanawiałem nad "Bad". Na Neverland Valley tego utworu nie ma na trackliście Dangerous Tour, ale mimo jednak w Monachium się pojawił - kiedy go więc usunął z listy utworów?

I "Black or white"... Tak oglądam wersję z Londynu, MJ śpiewał to na żywo, czy tylko mi się wydaje?
smooth-jam

Post by smooth-jam »

Willy, zapodaj dalsze pliki japrosic japrosic japrosic japrosic bo juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie billie jean ;-)
Willy

Post by Willy »

smooth-jam wrote:Willy, zapodaj dalsze pliki japrosic japrosic japrosic japrosic bo juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie billie jean ;-)

Nie wszystko na raz bo nie wyrobie, btw BJ jest na samej górze. :]
kaem

Post by kaem »

M.Dż.* wrote: Na pewno w listopadzie 1993, podczas koncertu w Meksyku, Michael "Dangerous" wykonał :-)
Czyżby dopiero pod koniec trasy dołączył ten, skądinąd genialny utwór, do repertuaru....? :wariat:
Wcześniej na trasie zaprezentował "Dangerous" w Turcji, na koncercie w Stambule. To był chyba 23 wrzesień 1993. Krzysiek, ty byłeś na tym koncercie, tak?
Willy

Post by Willy »

Pank wrote:
M.Dż.* wrote:Na pewno w listopadzie 1993, podczas koncertu w Meksyku, Michael "Dangerous" wykonał :-)
W moich plikach z Meksyku mam tylko "Jam", "Smooth Criminal", "Black or white" i "Heal the World" (chyba najlepsze wykonanie, jakie widziałem...). Ale o "Dangerous" nie słyszałem... Być może pod koniec trasy to dodał, a może nawet wcześniej - ostatecznie nie mam żadnego całego koncertu prócz Bukaresztu z października `92.

Na Neverland Valley też o tym "Dangerous" nie wspomniano.

A jak jesteś pewna, że jednak ten utwór się pojawił, to w jakiej wersji? Tej z 1993 r. z rozdania nagród AMA (chyba...), czy w tej wersji z HIStory Tour? Tak z ciekawości :]
"Dangerous" na koncertach trasy o tej samej nazwie pojawiło sie w drugiej jej części czyli w 93 roku. Mam amatorskie koncerty z Czile i Argentyny na których piosenka ta umiejscowiona jest między WYBT a BOW. Nie pamiętam dokładnie wykonania na AMA'93 i ewidentnie nie chce mi się szukac tego pliku by porównać, ale mogę powiedzieć że wersja z trasy była jakby połączeniem znanego wszystkim performancu dangerous z albumową wersją tej piosenki.
pank wrote:Jeszcze się zastanawiałem nad "Bad". Na Neverland Valley tego utworu nie ma na trackliście Dangerous Tour, ale mimo jednak w Monachium się pojawił - kiedy go więc usunął z listy utworów?

Jeśli chodzi o BAD, faktycznie pojawił sie na kilku pierwszych koncertach "Niebezpiecznej" trasy. Oprócz Monachium mam również wykonanie z Monzy we Włoszech. Co ciekawe, na tym samym koncercie ,zaraz po BAD jest także TWYMMF. Podobnie jak Dangerous pod koniec trasy, obie piosenki znalazły swoje miejsce między WYBT a BOW. Nie wiem kiedy utwór został zdjęty z tracklisty.
pank wrote:Z "In the closet" było to samo - piosenka z "Dangerous" w scenicznej wersji została dopiero zaprezentowana podczas trasy promującej następny album ;)

Tu taka ciekawosta ,na koncercie z Tuluzy'92, przed MITM zespół wykonuje instrumentalną wersje In The Closet.
Pank

Post by Pank »

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :]

Nie pozostaje nic innego, jak poprosić Cię o "Dangerous" z "Dangerous Tour" (z tego co napisałeś, to to ta sama wersja co podczas AMA), tylko te w lepszej jakości. I "Bad" z Monzy... I instrumentalne "In the closet"... Chyba, że pliki nie są podzielone na części. Dzięki z góry :]
smooth-jam

Post by smooth-jam »

wielkie dzieki za pliki :):) japrosic japrosic niech first Willy zapoda do konca Dangerous proby a potem reszte o co go prosicie ;-) ;-)
Schmittko

Post by Schmittko »

Willy się na tym forum zajedzie na śmierć... :surrender:
Willy

Post by Willy »

M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

Pank wrote:W moich plikach z Meksyku mam tylko "Jam", "Smooth Criminal", "Black or white" i "Heal the World" (chyba najlepsze wykonanie, jakie widziałem...).

Zdecydowanie najlepszym utworem z tamtego (ostatniego) koncertu w Meksyku było "Will you be there" Bosz.... Już płaczę.... :surrender:
Pank wrote:Ale o "Dangerous" nie słyszałem...

Było było- daję sobie żyły podciąć ;-)
Pank wrote:A jak jesteś pewna, że jednak ten utwór się pojawił, to w jakiej wersji? Tej z 1993 r. z rozdania nagród AMA (chyba...), czy w tej wersji z HIStory Tour? Tak z ciekawości :]

Wiesz co? Mi się te wszystkie wersje już po mału merdają :wariat:
Pamiętam, że w tej wersji tańczyła jakaś lasencja ;-) i była biała podśietlana kurtyna i Michael tańczący na jej tle. Coś w rodzaju tego, co stosowano na początku "Smooth Criminal".
Pamiętam też, że kurtyna była nie centralnie, lecz po prawej strony sceny.
I pamiętam też, że mi szczęka opadła, bo po raz pierwszy zobaczyłam "Dangerous" w wykonaniu scenicznym....
To tyle ze szczegółow- pewnie Ci bardzo pomogłam :wariat:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
cicha

Post by cicha »

M.Dż.* wrote:Zdecydowanie najlepszym utworem z tamtego (ostatniego) koncertu w Meksyku było "Will you be there" Bosz.... Już płaczę.... :surrender:
Opiszesz nam Kasiu, to wspomnienie? ;-) japrosic
Dlaczego, az tak Cie wzruszylo to wykonanie (na ostatnim koncercie w Meksyku)?
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
smooth-jam

Post by smooth-jam »

Niech dziewczyny sobie opisuja wspomnienia a Willy niech zamieszcza dalsze pliki japrosic japrosic japrosic Willy i Kate macie ode mnie na zjezdzie w Łodzi browara(skrzynke)
ale cicho aby nikt nie wiedzial japrosic japrosic :szepcze:
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

cicha wrote:
M.Dż.* wrote:Zdecydowanie najlepszym utworem z tamtego (ostatniego) koncertu w Meksyku było "Will you be there" Bosz.... Już płaczę.... :surrender:
Opiszesz nam Kasiu, to wspomnienie? ;-) japrosic
Dlaczego, az tak Cie wzruszylo to wykonanie (na ostatnim koncercie w Meksyku)?
Bo Michael tam szczerze płakał....
I naprawdę pytał publiczności "will you be there"?
Był naprawdę bardzo bardzo biedny tylko, że nikt nie wiedział jak bardzo jest szczery w swoim zachowaniu.
Wszyscy myśleli, że to zwykła gra aktorska....
Bosz... Idę, bo sama się rozkleję :surrender:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Post Reply