Michael Jackson - Bad in Japan DVD (bootleg)
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
No można śmiało tak powiedzieć. A wersja jest nawet uboższa o intro z reklamami i tytułamiAbe wrote:A ten koncert to jest ta sama wersja Bad Tour In Yokohama, jaką można znaleźć na torrentach czy jakaś inna? Bo z tego co widzę po screenach, jakość jest dużo gorsza od tej z internetu właśnie...

Czy to jest to samo DVD, które jest zapowiedziane na listopad ???
http://www.play.com/Music/MusicDVD/4-/3 ... chsource=0
http://www.play.com/Music/MusicDVD/4-/3 ... chsource=0

A właśnie o to chodzi,że na 19 listopada jest zapowiedziane nieoficjalne wydanie tego koncertu na DVD.MJJ wrote:Czy to jest to samo DVD, które jest zapowiedziane na listopad ???
Marking the 20th Anniversary of the 'Bad' album, this November you can re-live the magic of Michael’s first solo World Tour.
In 1987, after the release of his milestone albums Thriller and Bad, Michael Jackson went on his first world tour as a solo performer. His Bad World Tour set new standards for the tour business: supported by a bombastic live show, Jackson played 123 concerts attended by a total of 4.4 million fans., inaugurated in September 1987 with fourteen sold-out shows at the Korakuen Stadium in Yokohama, Japan.
Tracklist:
1. Wanna Be Startin' Somethin'
2. Things I Do For You
3. Off The Wall
4. Human Nature
5. Heartbreak Hotel
6. She's Out Of My Life
7. I Want You Back
8. The Love You Save
9. I'll Be There
10. Rock With You
11. Lovely One
12. Working Day And Night
13. Beat It
14. Billie Jean
15. Shake Your Body
16. Thriller
17. I Just Can't Stop Loving You
18. Bad
Taki news pojawił się na MJNO.

"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
- Erna Shorter
- Location: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Tata zrobił mi niespodziankę na Mikołaja i zamówił to DVD. Byłam naprawdę szczęśliwa, ze mogę mieć w domu orginalnie wydany koncert Majkiego, jednak jakość nagrania mnie nie zachwyciła. Wszystko wygląda tak, jakby to było nagrane na jakiejś starej kasecie VHS. Nie ma możliwości, żeby obrobić to cyfrowo?
Poza tym, ważnym elementem, na który zwrócił mi ktoś uwagę. jest fakt, że na płycie nie ma hologramu.
Dziwne.
Tak czy siak,mimo wszystko jestem zadowolona z tego koncertu. Moja kolekcja sie powiększa.
p.s. Chciałabym dodać,że płyta zakupiona została w Empiku!

Poza tym, ważnym elementem, na który zwrócił mi ktoś uwagę. jest fakt, że na płycie nie ma hologramu.

Dziwne.
Tak czy siak,mimo wszystko jestem zadowolona z tego koncertu. Moja kolekcja sie powiększa.

p.s. Chciałabym dodać,że płyta zakupiona została w Empiku!

- majkelzawszespoko
przybyłem (do Saturna) zobaczyłem (to DVD) i kupiłem (38zł).
po recenzji Buszmena się przeraziłem szczerze.
ale właśnie jestem świeżo po oglądnięciu.
oczywiście nie można porównywać tego z koncertem w bukareszcie, bo to inna bajka zupełni.
jak dla mnie śpiew na żywo rekompensuje wszystkie braki tego koncertu.
nie taki diabeł straszny jak go Buszmen maluje ; P
po recenzji Buszmena się przeraziłem szczerze.
ale właśnie jestem świeżo po oglądnięciu.
oczywiście nie można porównywać tego z koncertem w bukareszcie, bo to inna bajka zupełni.
jak dla mnie śpiew na żywo rekompensuje wszystkie braki tego koncertu.
nie taki diabeł straszny jak go Buszmen maluje ; P
- Michalina J. xD
Dostałam pod choinkę tą płytę DVD. Rozpakowuje kolorowy papier i... aż podskoczyłam z radości!
Moja mama poświęciła się, pojechała do Empiku i zakupiła go :-D Odpalam kompa, wkładam płytke. No... oczekiwałam jakiegoś czadowego menu XIX wieku i jakość wyższej jakości. Zawiodłam się
No, ale cóż, ozdabiać będzie moją kolekcję.

Koncert rzeczywiście świetny, ale nie w tym wydawnictwie. Bardziej opłaca się po prostu wersję MJLand_ro zassać i obejrzeć ten sam koncert w kilka razy lepszej jakości. Ten niby "oryginał" w nośniku wylądował tylko raz...i kurzy sie od września na półce (dobrze, że chociaż jakoś się na niej prezentuje). Za to z chęcią wracam do DVD zmontowanego przez MJLand_ro.
Oni niech się trepy nie procesują tylko niech sami wydają koncerty Michaela jak należy... Brak mi słów na Sony... Tyle koncertów Mike'a mogliby wydać...zu wrote:Dzwoniąc do Sony w sprawie WBSS na singlu, zapytałam również, czy wiedzą o tym bootlegu. Powiedziano mi, że parę dni temu wysłano do USA jego egzemplarz oraz że będzie proces. Będzie to żmudna sprawa, ponieważ muszą dotrzeć do źródła, ale będzie na pewno.
Ale łapy założone i gra!