Michael Jackson - Bad in Japan DVD (bootleg)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę

1
4
8%
2
6
11%
3
2
4%
4
6
11%
5
12
23%
6
23
43%

Total votes: 53

Abe

Post by Abe »

A ten koncert to jest ta sama wersja Bad Tour In Yokohama, jaką można znaleźć na torrentach czy jakaś inna? Bo z tego co widzę po screenach, jakość jest dużo gorsza od tej z internetu właśnie...
Buszmen

Post by Buszmen »

Abe wrote:A ten koncert to jest ta sama wersja Bad Tour In Yokohama, jaką można znaleźć na torrentach czy jakaś inna? Bo z tego co widzę po screenach, jakość jest dużo gorsza od tej z internetu właśnie...
No można śmiało tak powiedzieć. A wersja jest nawet uboższa o intro z reklamami i tytułami ;-) Najlepiej ściągać wersję DVD z internetu - najlepsza jakość.
MJJ

Post by MJJ »

Czy to jest to samo DVD, które jest zapowiedziane na listopad ???

http://www.play.com/Music/MusicDVD/4-/3 ... chsource=0
Image
Buszmen

Post by Buszmen »

Nie wiem jak z jakością, ale zawartość ta sama.
Spearmint

Post by Spearmint »

MJJ wrote:Czy to jest to samo DVD, które jest zapowiedziane na listopad ???
A właśnie o to chodzi,że na 19 listopada jest zapowiedziane nieoficjalne wydanie tego koncertu na DVD.
Marking the 20th Anniversary of the 'Bad' album, this November you can re-live the magic of Michael’s first solo World Tour.
In 1987, after the release of his milestone albums Thriller and Bad, Michael Jackson went on his first world tour as a solo performer. His Bad World Tour set new standards for the tour business: supported by a bombastic live show, Jackson played 123 concerts attended by a total of 4.4 million fans., inaugurated in September 1987 with fourteen sold-out shows at the Korakuen Stadium in Yokohama, Japan.

Tracklist:
1. Wanna Be Startin' Somethin'
2. Things I Do For You
3. Off The Wall
4. Human Nature
5. Heartbreak Hotel
6. She's Out Of My Life
7. I Want You Back
8. The Love You Save
9. I'll Be There
10. Rock With You
11. Lovely One
12. Working Day And Night
13. Beat It
14. Billie Jean
15. Shake Your Body
16. Thriller
17. I Just Can't Stop Loving You
18. Bad

Taki news pojawił się na MJNO. :happy:
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Abe

Post by Abe »

Spearmint wrote:A właśnie o to chodzi,że na 19 listopada jest zapowiedziane nieoficjalne wydanie tego koncertu na DVD.
A kto to wydaje, tzn jakie wydawnictwo? Bo jak widzę, żadnych dokładniejszych danych nie ma na ten temat...

Mam nadzieję, że ukaże się w końcu coś w oficjalnym wydaniu MJ .... :mj:
MJJ

Post by MJJ »

Byłem, zobaczyłem i nie kupiłem.
Przy zbliżeniach to jeszcze coś widać, natomiast przy planie ogólnym, przy ujęciach z dalszej odległości jest to niemal nic nie widać.
Image
Willy

Post by Willy »

A ja właśnie stworzyłem swojego bootlega z Yokohamy :P Z menu and stuff, fajna jakość i stereo. Jeszcze tylko druknąć okładkę i będzie 3 razy lepszy niż ten za 4 dychy. :]

ImageImageImage
ImageImageImage
Erna Shorter
Location: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post by Erna Shorter »

Tata zrobił mi niespodziankę na Mikołaja i zamówił to DVD. Byłam naprawdę szczęśliwa, ze mogę mieć w domu orginalnie wydany koncert Majkiego, jednak jakość nagrania mnie nie zachwyciła. Wszystko wygląda tak, jakby to było nagrane na jakiejś starej kasecie VHS. Nie ma możliwości, żeby obrobić to cyfrowo? :podejrzliwy:
Poza tym, ważnym elementem, na który zwrócił mi ktoś uwagę. jest fakt, że na płycie nie ma hologramu. :podejrzliwy:

Dziwne.

Tak czy siak,mimo wszystko jestem zadowolona z tego koncertu. Moja kolekcja sie powiększa. ;-)

p.s. Chciałabym dodać,że płyta zakupiona została w Empiku! ;-)
Image
majkelzawszespoko

Post by majkelzawszespoko »

przybyłem (do Saturna) zobaczyłem (to DVD) i kupiłem (38zł).

po recenzji Buszmena się przeraziłem szczerze.
ale właśnie jestem świeżo po oglądnięciu.

oczywiście nie można porównywać tego z koncertem w bukareszcie, bo to inna bajka zupełni.
jak dla mnie śpiew na żywo rekompensuje wszystkie braki tego koncertu.

nie taki diabeł straszny jak go Buszmen maluje ; P
ImageImage
Michalina J. xD

Post by Michalina J. xD »

Dostałam pod choinkę tą płytę DVD. Rozpakowuje kolorowy papier i... aż podskoczyłam z radości! :happy: Moja mama poświęciła się, pojechała do Empiku i zakupiła go :-D Odpalam kompa, wkładam płytke. No... oczekiwałam jakiegoś czadowego menu XIX wieku i jakość wyższej jakości. Zawiodłam się :smutek: No, ale cóż, ozdabiać będzie moją kolekcję.
Image
Image
zu

Post by zu »

Ja kupiłam jakiś miesiąc temu. A cooo tam! Jakość marna, ale za to przecież cały koncert na żywo! Jak dla mnie to po prostu bomba. "Human Nature" - co tam wizja, fonia jest taka, że paczkę higienicznych zużyłam.
Guest

Post by Guest »

Koncert rzeczywiście świetny, ale nie w tym wydawnictwie. Bardziej opłaca się po prostu wersję MJLand_ro zassać i obejrzeć ten sam koncert w kilka razy lepszej jakości. Ten niby "oryginał" w nośniku wylądował tylko raz...i kurzy sie od września na półce (dobrze, że chociaż jakoś się na niej prezentuje). Za to z chęcią wracam do DVD zmontowanego przez MJLand_ro.
zu

Post by zu »

Dzwoniąc do Sony w sprawie WBSS na singlu, zapytałam również, czy wiedzą o tym bootlegu. Powiedziano mi, że parę dni temu wysłano do USA jego egzemplarz oraz że będzie proces. Będzie to żmudna sprawa, ponieważ muszą dotrzeć do źródła, ale będzie na pewno.
Mandey

Post by Mandey »

zu wrote:Dzwoniąc do Sony w sprawie WBSS na singlu, zapytałam również, czy wiedzą o tym bootlegu. Powiedziano mi, że parę dni temu wysłano do USA jego egzemplarz oraz że będzie proces. Będzie to żmudna sprawa, ponieważ muszą dotrzeć do źródła, ale będzie na pewno.
Oni niech się trepy nie procesują tylko niech sami wydają koncerty Michaela jak należy... Brak mi słów na Sony... Tyle koncertów Mike'a mogliby wydać...
Ale łapy założone i gra! :rocky:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Post Reply