Galeria zdjęć na stronie głównej

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

Ja też się chętnie wtrącę ....
Buszmen wrote:Cała galeria jest oczywiście moderowana i na bieżąco staram się usuwać wszystkie niekulturalne komentarze.
Piotrze, wiesz dobrze, że chamskie komentarze pod moim adresem wisiały w Galerii niemal 24 h- to, przyznasz, trochę za długo.
Nie mam nic przeciwko temu, żeby każdy miał swój gust, żeby coś się jednym podobało, a innym nie- każdemu wolno mieć swoje zdanie- również na mój temat.
Ale NIKT nie ma prawa być chamski.
Tymczasem, komentarze nadal widniejące w Galerii (a nie dotyczące mojej osoby, żeby była jasność) typu: "Is this a show for cripple men??" albo "Kurde ludzie pokaz dzieci z autyzmem." są chyba jednak nie na miejscu i również wymagają natychmiastowego usunięcia (skoro mowa o twardym trzymaniu się zasad to albo powinienieś je wykasować, albo przywrócić te, które wykasowałeś na mój temat) :-/
Buszmen wrote:Tak jak Kasia zauważyła, IP każdego, kto się wpisze jest widoczne dla wszystkich.
Tylko, Piotrze, co z tego?
Ja zidentyfikowałam zarówno wapniaka, jak i Majxs, bo akurat miałam na to chwilę i akurat byli moimi głównymi "podejrzanymi"- jak widać ich psychika jest tak tandetnie prosta, że po ciemku można odgadnąć ich następny ruch.
Jednak nie każdy zada sobie ten trud, bo i po co (w zasadzie to, gdybym nie była moderatorem też bym się nie pofatygowała, bo.... po co?).
Samo podszywanie się pod kilka nick'ów i kreowanie nowych pseudo-użytkowników (choćby po to, żeby stworzyć wrażenie "tłumu") to zwykłe kumoterstwo podkreslające jedynie prawdziwe zamiary bazgrającego.

Nie widzę natomiast powodu, żeby tego typu komenatrze pozostawiać w Galerii, bo niby dlaczego, skoro z daleka widać, że śmierdzą zwykłą złośliwością i nie o wyrażenie opinii ich autorowi chodziło, a o zwykłe dokuczenie komuś.
BTW- ogłaszam, że każdy kto napisze, że Arek nie potrafi tańczyć, jest beztalenciem czy "nadaje się do cyrku", dostanie ode mnie prawą prostą między oczy (moderator też człowiek- swoje nerwy ma).
Buszmen wrote:Był poza tym taki zamysł, ażeby możliwość komentowania mieli wyłącznie użytkownicy forum MJPT. Jednakże, jak mogliście zauważyc na liście uczestników MJowiska, było sporo osób z poza forum, dlatego takie ograniczenie byłoby bardzo nie fair. Konsultowałem to z Rafałem i przychylił się on do tego pomysłu.

Piotrze, o tym rozmawialiśmy wczoraj.
Mnie na przykład ten argument nie przekonuje, bo rejestracja na naszym forum jest banalnie prosta i szybka.
Buszmen wrote:Obecnie wg mnie panuje tam atmosfera pustki, bo tworząc tą galerię spodziewałem się czegoś na kształt galerii z pierwszych zlotów, gdzie komentarz komentarza poganiał błyskotliwością i humorem. Złą atmosferę tworzą niemiłe komentarze, ale tylko wtedy, gdy nie przytłaczają je miłe komentarze.
Piotrze, mam wrażenie, że nie zauważasz tutaj analogii z czatem.
Ludzie chętnie by tam wchodzili i pozostawiali swoje opinie, gdyby nie kilku śmierdzieli, którzy gdzie się nie pojawią, to pozostawiają po sobie niesmak- choćby wapniak72, który loguje się na czacie regularnie pod przybranymi nick'ami, a którego dosyć mają tam dokładnie wszyscy (nie piszę o sobie- są to opinie innych oraz moje własne obserwacje zebrane podczas przebywania na czacie).
Chcesz, żeby NORMALNI użytkownicy się udzielali w Galerii, musisz, jako władca tamtej części, stworzyć im warunki, żeby czuli się bezpiecznie.
Buszmen wrote:Ich nie można zablokować. Jakby chcieli, to mogą też rejestrować się na forum. Niestety tak to jest!
Piotrze, dlaczego wapniak72 na forum nie powrócił (a jeśli nawet powrócił to przeszedł magiczną metamorfozę)?
Wiesz, że ma ku temu techniczne mozliwości, więc nie w tym problem.
Problem jedynie w tym, czy mu się na to pozwoli, czy nie.
Takie jest moje zdanie w tej kwestii.
Dziękuję. Skończyłam :wariat:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Buszmen

Post by Buszmen »

Ja także posłużę się analogią do czata. Tam właśnie jest banowanie IP i jak wiesz....Wapniaki dalej grasują. Zatem ta droga nie wyeliminuje ich z tamtąd. Postanowiłem więc prowadzić wojnę wytrzymałościową.

Pokasowałem zatem jeszcze parę komentarzy, niestety ledwo już zipię i nie wiem czy czegos nie ominąłem :surrender:

A to czemu Wapniak nie powrócił na forum? Nie wiem. Lenistwo?
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

Buszmen wrote:A to czemu Wapniak nie powrócił na forum? Nie wiem. Lenistwo?
Nazwałabym to raczej rozsądkiem lub, jak kto woli, instynktem samozachowawczym.

Co do Galerii, sporo tam jeszcze do wykasowania....
Wczoraj w nocy, niejaki Dawid miała napad weny twórczej- szkoda, że w czasie libacji, co zaowocowało kilkoma całkowicie bezsensownymi i nie na temat postami.
Podejrzewam, że nie zdarzyłoby się to, gdyby musiał wykonać kilka kliknięc więcej, żeby się zalogować.
Jego posty choć sympatyczne, to trudno nazwać w jakikolwiek sposób "komenatrzem do zdjęcia"

Jeden z wpisów:
W TAKIM JESTEM STANIE PO TYCH 2 BUTELKACH WINA NIEWIEM JAK TO ZROBIE ALE MUSZÉ WEJSC NA GURÉ PO SCHODACH DO SYPIALNI JEST PÓLNOC MAM 6 GODZIN NA REGEERACJE.TAKI FRANCUSKI PLYWAK BYL KIEDYS NAZYWAL SIE MARNE SZANSE
Na oko sądząc to była już kulminacja libacji :wariat:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
MJowitek

Post by MJowitek »

Ja jeszcze z jednym groszem, już i tak sie boję, że zostanę uznana za zbyt upierdliwą, no ale...
Chamskie komentarze zostały pousuwane, owszem, ale pozostawały odpowiedzi na nie. Kompletnie bez sensu to wygląda, jakby stado wariatów tam siedziało i gadało samo z sobą. Mam na myśli rzeczy typu "Ani, zero talentu i poczucia rytmu, tylko totalne zmęczenie", "biesiadny wiesz w ogóle o czym piszesz???!!!", "Jam ty sie znasz na tancu tak jak ja na matematyce, czyli wogole" itp.
A tam przeciez nie ma juz ani biesiadnego ani Jama /Jamu?...dżemu? :wariat:/ Przecież ta galeria nie jest aż tak oblegana żeby sie nie dało ogarnąć chociaż tych kilku filików, które były najbardziej rzesiście komentowane. No i nie rozumiem ciągle, dlaczego Busz usuwasz tylko niektóre głupie przytyczki. Rozumiem, że całej galerii nie masz czasu oblecieć, ale filmików jest raptem siedem, dlaczego nie możesz porządnie wymoderować tego co jest pod nimi???

To uważasz za kulturalną krytykę?:
Jam: bleeeeee
Biesiadny: Jedyny człowiek, który się nie zbłaźnił, tanczył po swojemu i dlatego coś wyszło.
Jam: What is it?? Is this a big joke??

M.Dż.* wrote:Na oko sądząc to była już kulminacja libacji
Hehe, no ja nie wiem co Ty od niego chcesz. Toć kultura pełną gębą, nawet po francusku nam coś napisał :party:
Buszmen

Post by Buszmen »

No dobrze, DAWIDA pokasowałem tam, gdzie sensu to nie miało.

Co do filmików to wcale nie jest tylko pilnowanie filmików. Takie komentarze mogą pojawić się pod każdym zdjęciem, a to znaczy, że trzeba zobaczyć każde, pod którym są jakieś komentarze, bo nie pamiętam czy już je czytałem, czy nie.

A jeżeli to też jest niekulturalna krytyka, to proszę mi tu napisać jak można kogoś ostro objechać i żeby to było kulturalnie!!
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Dla jasności się wypowiem.

Od początku wolałem ażeby komentować mogli się zalogowani na forum.

Moderowanie komentarzy to horror, bo zdjęć jest sporo, a będzie o wiele więcej. Nie do ogarnięcia w pełni wedle mojego uznania.
Dobrze, że Busz bierze to na siebie, ale po co mają w nasze "życie" mjówkowe wtrącać się jacyś debile ze spaczoną psychiką.

Piotrze, mogę pomóc technicznie z kodem odpowiedzialnym za sprawdzania poza samym forum czy ktoś jest na nim aktualnie zalogowany.
Buszmen wrote:Ich nie można zablokować. Jakby chcieli, to mogą też rejestrować się na forum. Niestety tak to jest!
Tak, ale żeby zarejestrować się na forum trzeba założyć np. nowe konto email. A także mogę powrócić do starych czasów, że ja aktywuję konta użytkowników, a nie, że samodzielnie to robią po otrzymaniu emaila na podany adres.
Zdecydowanie więcej zachodu jest z zakładaniem nowego konta na forum niż z dodaniem raz dwa po prostu komentarza.

Dalsze dyskusje na temat czy osoby z zewnątrz powinny komentować naszą imprezę uważam za bezzasadne!
...
Tomo128

Post by Tomo128 »

Popieram, tylko dla zalogowanych i pewnych. Bedzie porządek!!!!!
Tomo128
Image
viva201

Post by viva201 »

też jestem za a poza tym jeżeli osoby z poza forum były na zlocie a to dlatego, że LUBIą MICHAELA to dlaczego nie mogą sie zalogować ??? nie czaję... :wariat: :wariat: :wariat:
Image
Buszmen

Post by Buszmen »

Próbujemy z Rafałem jakoś połączyć galerię z forum, ale póki co nie wychodzi to za dobrze.

Ze swojej strony zaś dodałem parę usprawnień estetycznych (ilość zdj. i komentarzy w każdej galerii jest widoczna) oraz moderatorskich. Teraz mam pełną listę komentarzy oraz każdy nowy przychodzi do mnie na maila. A ja maile sprawdzam automatycznie co 1 min i (co może Jowita potwierdzi) jak tylko coś przyjdzie rozlega się u mnie głośne "I've got mail, yeaaaaah, I've got mail, yeah!" ;-)
Póki co nie widzę już tych oszołomów, więc się trochę uspokoiło.

Doszła też galeria Dziny z kina oraz wkrótce będzie też galeria Maziego i mam w planie dać też galerię z klubu.
MJowitek

Post by MJowitek »

Buszmen wrote:Próbujemy z Rafałem
Buszmen wrote:parę usprawnień estetycznych
I za to wieeeelkie dzięki dla Was chłopaki.

Buszmen wrote:Jowita potwierdzi
Potwierdzam. Komputer Busza podchodzi do każdego otrzymanego maila bardzo emocjonalnie.

Buszmen wrote:galeria Dziny z kina
I będą następne, z klubu i z before + afterparty :)
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Buszmen wrote:Próbujemy z Rafałem jakoś połączyć galerię z forum, ale póki co nie wychodzi to za dobrze.
Udało mi się uczynić znaczący postęp, przeskoczyć barierię, której nie mogliśmy technicznie przejść :)

Myślę, że niedługo dodawać komenty (także czytać...?) będą mogli tylko zalogowani na forum!! YEAH!

Rafał
...
MJowitek

Post by MJowitek »

Majkel wrote:(także czytać...?)
A nie no, może czytać niech sobie mogą wszyscy...
Chyba, że ktoś jest przeciw, to się nie spieram...
Buszmen

Post by Buszmen »

1. Komentowanie w galerii zostąło połączone z forum
2. Dodałem emoty, bo wpisywaliście ręcznie ile tylko się dało ;-)
3. 370 komentarzy i ciągle rośnie. Dla mnie to tylko dowód, że było warto japrosic
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

No i dziękować ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"