Piotrze, wiesz dobrze, że chamskie komentarze pod moim adresem wisiały w Galerii niemal 24 h- to, przyznasz, trochę za długo.Buszmen wrote:Cała galeria jest oczywiście moderowana i na bieżąco staram się usuwać wszystkie niekulturalne komentarze.
Nie mam nic przeciwko temu, żeby każdy miał swój gust, żeby coś się jednym podobało, a innym nie- każdemu wolno mieć swoje zdanie- również na mój temat.
Ale NIKT nie ma prawa być chamski.
Tymczasem, komentarze nadal widniejące w Galerii (a nie dotyczące mojej osoby, żeby była jasność) typu: "Is this a show for cripple men??" albo "Kurde ludzie pokaz dzieci z autyzmem." są chyba jednak nie na miejscu i również wymagają natychmiastowego usunięcia (skoro mowa o twardym trzymaniu się zasad to albo powinienieś je wykasować, albo przywrócić te, które wykasowałeś na mój temat)

Tylko, Piotrze, co z tego?Buszmen wrote:Tak jak Kasia zauważyła, IP każdego, kto się wpisze jest widoczne dla wszystkich.
Ja zidentyfikowałam zarówno wapniaka, jak i Majxs, bo akurat miałam na to chwilę i akurat byli moimi głównymi "podejrzanymi"- jak widać ich psychika jest tak tandetnie prosta, że po ciemku można odgadnąć ich następny ruch.
Jednak nie każdy zada sobie ten trud, bo i po co (w zasadzie to, gdybym nie była moderatorem też bym się nie pofatygowała, bo.... po co?).
Samo podszywanie się pod kilka nick'ów i kreowanie nowych pseudo-użytkowników (choćby po to, żeby stworzyć wrażenie "tłumu") to zwykłe kumoterstwo podkreslające jedynie prawdziwe zamiary bazgrającego.
Nie widzę natomiast powodu, żeby tego typu komenatrze pozostawiać w Galerii, bo niby dlaczego, skoro z daleka widać, że śmierdzą zwykłą złośliwością i nie o wyrażenie opinii ich autorowi chodziło, a o zwykłe dokuczenie komuś.
BTW- ogłaszam, że każdy kto napisze, że Arek nie potrafi tańczyć, jest beztalenciem czy "nadaje się do cyrku", dostanie ode mnie prawą prostą między oczy (moderator też człowiek- swoje nerwy ma).
Buszmen wrote:Był poza tym taki zamysł, ażeby możliwość komentowania mieli wyłącznie użytkownicy forum MJPT. Jednakże, jak mogliście zauważyc na liście uczestników MJowiska, było sporo osób z poza forum, dlatego takie ograniczenie byłoby bardzo nie fair. Konsultowałem to z Rafałem i przychylił się on do tego pomysłu.
Piotrze, o tym rozmawialiśmy wczoraj.
Mnie na przykład ten argument nie przekonuje, bo rejestracja na naszym forum jest banalnie prosta i szybka.
Piotrze, mam wrażenie, że nie zauważasz tutaj analogii z czatem.Buszmen wrote:Obecnie wg mnie panuje tam atmosfera pustki, bo tworząc tą galerię spodziewałem się czegoś na kształt galerii z pierwszych zlotów, gdzie komentarz komentarza poganiał błyskotliwością i humorem. Złą atmosferę tworzą niemiłe komentarze, ale tylko wtedy, gdy nie przytłaczają je miłe komentarze.
Ludzie chętnie by tam wchodzili i pozostawiali swoje opinie, gdyby nie kilku śmierdzieli, którzy gdzie się nie pojawią, to pozostawiają po sobie niesmak- choćby wapniak72, który loguje się na czacie regularnie pod przybranymi nick'ami, a którego dosyć mają tam dokładnie wszyscy (nie piszę o sobie- są to opinie innych oraz moje własne obserwacje zebrane podczas przebywania na czacie).
Chcesz, żeby NORMALNI użytkownicy się udzielali w Galerii, musisz, jako władca tamtej części, stworzyć im warunki, żeby czuli się bezpiecznie.
Piotrze, dlaczego wapniak72 na forum nie powrócił (a jeśli nawet powrócił to przeszedł magiczną metamorfozę)?Buszmen wrote:Ich nie można zablokować. Jakby chcieli, to mogą też rejestrować się na forum. Niestety tak to jest!
Wiesz, że ma ku temu techniczne mozliwości, więc nie w tym problem.
Problem jedynie w tym, czy mu się na to pozwoli, czy nie.
Takie jest moje zdanie w tej kwestii.
Dziękuję. Skończyłam