Michael w Księdze Rekordów Guinessa [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

A ilość sprzedanych egz. płyty "Thriller Special Edition" z 2001 r. liczy się ogólnie jako sprzedaż Thrillera, czy to jest osobno?
Tak się z ciekawości pytam.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

SUNrise pisze:A ilość sprzedanych egz. płyty "Thriller Special Edition" z 2001 r. liczy się ogólnie jako sprzedaż Thrillera, czy to jest osobno?
Tak się z ciekawości pytam.
Myslę, że wliczają w te 104 mln. także wersje "Special edition" bo pamiętajmy, że wraz z singlem Thriller jest to ilość za którą także Michael dostał nagordę (certyfikat) 125 mln. egz. Także, napewno w te 104 mln. są wliczone "Special Edition".
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Aguska

Post autor: Aguska »

Cudownie, że Michael wraca!!! I że jest tak wspaniałym rekordzistą!! 104 mln x Thriller świadczy o jego wielkości. No jest Królem i tyle!! Królem muzyki i tańca! Mike, gratulacje!!
:mj:
Awatar użytkownika
mayor

Post autor: mayor »

Jestem strasznie dumny z Michaeka ! Gdy patrzę na takie newsy i za razem na swoją kolekcje płyt które kolekcjonowalem przez długie lata dochodze do wniosku ze warto bylo poswiecic czas i pieniadze latajac po sklepach za kazdym nastepnym albumem i dzis moge powiedziec ze nie zaluje ani jednej zlotowki wydanej na jaka kolwiek z tych plyt nawet wtedy kiedy bylo to okupione wieloma wyrzeczeniami. Uwazam ze nie jeden artysta patrzy dzis na Michaela z wielkim szacunkiem i uznaniem tego co zrobil on dla muzyki i dla ludzi, bo patrzac na taki wynik nasówaja sie dwa słowa jakze wiele mówiące: WIELKI SZACUNEK, a to czym Michael imponuje mi najbardziej w tym wszystkim to wielka skrobnosc i nie wyolbrzmianie swoich artystycznych dokonań! Z niecierpliwoscia czekam na kolejny album i gleboko wieże ze bedzie on równie dobry jak "OFF THE WALL", "BAD", czy chocby "DANGEROUS"! Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum i apeluje: INWESTUJCIE TYLKO W ORYGINALNE PRODUKTY !!! To się naprawde opłaca! :happy: :mj:
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

mayor pisze:Z niecierpliwoscia czekam na kolejny album i gleboko wieże ze bedzie on równie dobry jak "OFF THE WALL", "BAD", czy chocby "DANGEROUS"! Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum i apeluje: INWESTUJCIE TYLKO W ORYGINALNE PRODUKTY !!! To się naprawde opłaca! :happy: :mj:
A jak History i Invincible to już nie? :diabel:
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Damita Jo

Post autor: Damita Jo »

Congratulations Michael!!!!!!!!!!!! Wow... Aż mnie normalnie zatkało jak to przeczytałam!! Po prostu jestem verry Happy!!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
mayor

Post autor: mayor »

Cicha nie denerwuj sie tak przykładowo wymieniłem te albumy! I wcale nie neguje History czy Invincible. Pozdro! :mj:
Awatar użytkownika
Janet Jackson ;)

Post autor: Janet Jackson ;) »

Ja tez jestem dumna z Michaela :mj: on jest niesamowity :)

Mam nadzieje że pobije jeszcze wiecej rekordów. :happy:
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

japrosic
Obrazek

Post autor: Malwina24 »

Wiecie co , a ja to sie wcale nie dziwie tej liczbie !! bo ja sama THRILLERA mam chyba w 10 lub i więcej odsłonach !! To jeśli niektórzy tak maja jak ja to pryszcz te ileś tam milionów !!!! :happy: :happy: A tak na serio to pamiętam jak w czasach obecności jedynie vinyli , moja kuzynka co pare tygodnii kupowała te same krążki bo rysowała te wcześniejsze i strasznie przeskakiwały , ona sama miała 7 sztuk BAD !!!!! Po pierwszą to razem z nią w kolejce stałam pod sklepem muzycznym na pietrynie w Łodzi nenene nenene nenene co to za czasy były ... aż sie rozmarzyłam !!!!!
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady_Banana

Post autor: Lady_Banana »

Słów mi zabrakło japrosic Jestem dumna z tego że Michael jest moim idolem po prostu aż mnie radość rozpiera :happy: Pogratulować tylko pozostaje<gratuluje>
p.s.Jak zobaczyłam to foto to nawet nie zwróciłam uwagi na jego paznokcie , bo dla mnie zawsze będzie się najbardziej liczyc jego śliczny szeroki uśmiech ;-)
ObrazekI will never, ever sell Neverlend. Neverland is me(...)
Awatar użytkownika
Ai

Post autor: Ai »

ja wiedziałam, ja wiedziałam że tak będzie xD :mj:
Mike to zdolna bestia i tyle, co tu dużo mówić xD :mj:
Lies run sprints, but the truth runs marathons

MJ symbol mojego dzieciństwa - dziecko BAD
Awatar użytkownika
Baboon -->Pataya

Post autor: Baboon -->Pataya »

OOoo shit tak duzo mysalalm ze jakies 60-70 mln no niezle ale nagroda sie Michelowi nalezy :-)
Love Ya ;* // ™
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Taka mała moja sugestia....Może warto zmienić nazwę tematu bo jest ciut myląca.

M.Dż.*--> Słuszna sugestia ;-)
Awatar użytkownika
Michalinka

Post autor: Michalinka »

dzina pisze:Oooooo w mordę jeża Myślałam, że do tej pory sprzedało się powyżej 60 milionów Thrillera a tu wychodzi na to, że aż 104!!!
Maro pisze:104 mln.Thrillera,nieźle...
Wiedzialam to od powtórki "World Music Awards" na TVP2 czy TVP1. Czyli jakoś pod koniec 2006 roku...
Oczywiście nikt mie wierzył jak pisałam o sprzedanym Thrille'rze w którymś temacie o ilości sprzedanych albumów MJ'a. I nie wiem kto to móił ale to brzmiało m.w. tak " Niemożliwe, że mógl się w tej ilości sprzedać...". Było tam wiecej osób, które tak pisały, ale akurat ten tekst zapamiętałam
Obrazek
Who's bad?
ODPOWIEDZ