Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Zanczy to mniej wiecej to: "Dlaczego przybyles z zachodu? ZEZNAWAJ! Zeby ukrasc wielkie osiagniecia ludzi, dokonania robotinkow (...)??
To oczywiscie jest zwiazane z wizyta Michael w Rosji. Wydaje mi sie, ze poprzez to Michael wyraza jak bardzo niechciany czol sie w tym miescie. Tylko tyle przychodzi mi do glowy, bo KGB chyba go nie sledzilo... HAHA
To oczywiscie jest zwiazane z wizyta Michael w Rosji. Wydaje mi sie, ze poprzez to Michael wyraza jak bardzo niechciany czol sie w tym miescie. Tylko tyle przychodzi mi do glowy, bo KGB chyba go nie sledzilo... HAHA
Every day creates your HIStory...
Billie Jean
sprawdzałem wiele tłumaczeń piosenek michaela jacksona ale czytając tłumaczenia "billie jean" nie wiem o co chodzi w tej piosence. czy ktoś może mi to rozjaśnić? z góry dziękuje
Have a nice day!
Po krótce jest to tak że jakaś dziewczyna swojego czasu zarzuciła michaelowi ze ma z nią dzieciaka co było nieprawdą(oczywiście),a szkoda heheh bo mógłby z nia wtedy wpaść hehe,może byłoby dzis wszytsko bardziej wiarygodne.W każdym bądź razie ja właśnie tak słysząłem odnośnie tekstu tego utworu i póki co sie tego trzymam choć niespecjalnie interesuja mnie słowa...jakies one ambitne to nie są ale mimo wszytsko piosenka jest ponadczasowa.A zresztą każdy ambitne piosenki postrzega na swój sposób.Dla jednego mandaryna ma ambitne teksty a dla drugiego sa dnem więc mnie to rybka czy ambitny tekst czy nie.Oczywiście takie teksty są przezemnie mile widziane no ale jesli ich nie ma to zadowalam się tym co jest.Ot taki ze mnei ambitny chłoptaś.HEHEHEH
Również Quincy Jones mówi o kobiecie, która stała się inspiracją MJ do napisania piosenki (Nagranie wywiadu Q z Thriller Special Edition). Twierdziła, że jedno z bliźniąt, które urodziła jest synem Michaela. ...i dlatego Michael zaśpiewał "the kid is not my son".
Piosenka jest autobiograficzna, jednak nie jest szczegółówym sprawozdaniem. Tekst nawet przyjemny jak na MJ.
O co chodzi w piosence?:
1. Jest niezła laska- Billie Jean [imię i nazwisko kobiety] - jedna z najbardziej klawych i wdechowych.
2. Michael jest grzecznym chłopcem i slucha rad mamy ;) Dlatego nie łamie serc młodym dziewczynom.
3. Billie Jean nie jest kochanką Michaela a to dziecko nie jest jego synem.
Piosenka jest autobiograficzna, jednak nie jest szczegółówym sprawozdaniem. Tekst nawet przyjemny jak na MJ.
O co chodzi w piosence?:
1. Jest niezła laska- Billie Jean [imię i nazwisko kobiety] - jedna z najbardziej klawych i wdechowych.
2. Michael jest grzecznym chłopcem i slucha rad mamy ;) Dlatego nie łamie serc młodym dziewczynom.
3. Billie Jean nie jest kochanką Michaela a to dziecko nie jest jego synem.
Michael Jackson & Eddie Murphy - Whatzupwitu EP (1992)
Zazwyczj jest tak, że ukazuje się jakaś płyta, z niej singiel, który promowany jest teledyskiem.
Tymczasem w 1992 roku jeżeli mnie pamięć nie myli, ukazała się płyta Eddiego Murhiego, ukazał się teledysk z Michaelem Whatzupwitu ale czy ktokolwiek widział jakiś singiel do tej piosemki?
Zastanawia mnie to od wielu lat i równie długo nie natrafiłem nigdzie na taki singielek. Trochę to dziwne. Jakiś teledysk non profit czy co? Jak ktoś coś wie, to może podzieliłby się wiedzą na ten temat.
Tymczasem w 1992 roku jeżeli mnie pamięć nie myli, ukazała się płyta Eddiego Murhiego, ukazał się teledysk z Michaelem Whatzupwitu ale czy ktokolwiek widział jakiś singiel do tej piosemki?
Zastanawia mnie to od wielu lat i równie długo nie natrafiłem nigdzie na taki singielek. Trochę to dziwne. Jakiś teledysk non profit czy co? Jak ktoś coś wie, to może podzieliłby się wiedzą na ten temat.
Wejdź na http://mjcollectors.com/page/add_recherche.php wklep Whatzupwitu.
-
Bad
Cześć!
Niedawno ogladałem w zwolnionym tempie teledysk BAD, żeby rozkoszować się wspaniałym wyglądem MJ w tym teledysku. I nagle coś zobaczyłem. Na liście gończym, który wisi na ścianie metra, a potem jest zrywany jest facet, który albo przypomina Martina Scorsese albo jest Martinem Scorsem. Czy ktoś coś wie na ten temat? Czy to prawdziwy Scorsese czy tylko mi się wydaje?
Captain_Eo1958
Niedawno ogladałem w zwolnionym tempie teledysk BAD, żeby rozkoszować się wspaniałym wyglądem MJ w tym teledysku. I nagle coś zobaczyłem. Na liście gończym, który wisi na ścianie metra, a potem jest zrywany jest facet, który albo przypomina Martina Scorsese albo jest Martinem Scorsem. Czy ktoś coś wie na ten temat? Czy to prawdziwy Scorsese czy tylko mi się wydaje?
Captain_Eo1958
Martin Scorsese, Michael Jackson, Bad, The Last Temptation
Dodajmy, że kontrowersje krążyły wokół tego fimu przed jego premierą. Film "Ostatnie kuszenie Chrystusa" miał premierę w 1988 r. (rok po premierze teledysku Bad).
źródło:
Martin Scorsese - IMDB
źródło:
Martin Scorsese - IMDB
Gdzie Michael stworzył "Stranger In Moscow"?
Ostatnio doszły do mnie informacje o pewnym miejscu, gdzie Michael napisał tą piosenkę. Jeżeli mnie pamięć nie myli, pamiętam też, że była mowa o całkiem innym. Wolę nie zdradzać nazw, żeby nie podpowiadać. Czy wiecie gdzie naprawdę Michael napisał Stranger In Moscow i skąd macie tą informację?
Zawsze wydawało mi się że była to Moskwa. Potwierdzeniem na to niech będzie fragment wywiadu który wczoraj wrzuciłem.
""Stranger in Moscow" I wrote that in Moscow when .... The lyrics are totally autobiographical ...when you hear lines like "Here abandoned in my fame Armageddon of the brain" and at the time that's .. on the last tour we were in Moscow, thats really how I felt..and it kinda created itself, it fell into my lap because that's how I was feeling at that time... all alone, hotel, it was raining and I just started writing it"
""Stranger in Moscow" I wrote that in Moscow when .... The lyrics are totally autobiographical ...when you hear lines like "Here abandoned in my fame Armageddon of the brain" and at the time that's .. on the last tour we were in Moscow, thats really how I felt..and it kinda created itself, it fell into my lap because that's how I was feeling at that time... all alone, hotel, it was raining and I just started writing it"