MJPOWER + FORUM

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Archi, wpominasz o argumentach....
Szczerze powiedziawszy, w myśl powiedzenia "jesli ktoś będzie twierdzić, że jesteś rybą, czy zaczniesz się rozbierać, żeby udowodnić mu, że nie ma racji?", początkowo nie zamierzałam dyskutować, bo MJPOWER nigdy nie wyraził dobrej woli, aby konflikt rozwiązać zanim narósł (konflikt istniał od dawna czego dowodem mogą być agresywne i roszczeniowe [bynajmniej nie pozostawiające pola do dyskusji] PW, które ślęczą w mojej skrzynce).
Ale widzę, że MJPOWER zastosował powszechną dezinformację rozsiewając jad na lewo i na prawo.
Nie oczekuję od NIKOGO, żeby mnie kochał, a nawet lubił- niech każdy ma na mój temat takie zdanie, na jakie ma ochotę.
Warto jednak, żeby poznał kilka bezsprzecznych faktów.

Przede wszystkim, ZA CO MJPOWER dostał bana?
Nie za wypowiedzi na forum, lecz za akcję którą zrobił wysyłając do, jak stwierdził, wszystkich użytkowników posiadających co najmniej 50 postów na swoim koncie, PW o takiej treści (ja również go dostałam :wariat: ):
Bardzo lubię to Forum, jestem na nim od początku ale ostatnio lubię coraz mniej. Przez działalność moderatorów zwłaszcza pani Majkel Dżekson.
Najpierw został spacyfikowany dział główny, teraz zaczyna się pacyfikacja pozostałych i już nawet w dziale Hyde Park nie można swobodnie wyrazić swoich opinii. Moderatorzy najwyraźniej nie mają pojęcia skąd wywodzi się idea Hyde Park. Najlepszym tego przykładem było wczoraj zamknięcie tematu z komentarzami po gali Grammy, bo pani Majkel Dżekson nie podobały się opinie wielu internautów. Nie wiem jaki niby punkt regulaminu łamała dyskusja w tym temacie poza rozbieżnością z fanatycznymi (w mojej ocenie) poglądami pani Majkel Dżekson. Ponowne otwarcie tematu skutkowało usunięciem do kosza lub całkowitym oraz ostrzeżeniem dla mnie.
Moja opinia i moje zdanie jest takie, że Forum zmierza ostatnio w smutnym kierunku. Najważniejszy dział to są oczywiście „oświadczenia moderatorów”. Przykleili sobie ten temat na samej górze w dziale głównym i są „ważni”. Reszta może się wypowiadać ale tylko pozytywnie o MJ i o pani Majkel Dżekson – koniecznie pozytywnie. Inne opinie są usuwane, blokowane itd.
Np. bardzo źle widziane jest powielanie wiadomości z portali Onet i Interia, mimo że chociaż często pisane w sposób kompletnie bezsensowny to jednak często podają wiadomości, które się potem sprawdzają. Niestety jednak prezentują mniej uwielbienia dla MJ a to na Forum jest nie do pomyślenia.
Moderatorzy w sposób autorytarny dokonują ocen co jest plotką a co nie jakby co najmniej Michael spowiadał im się każdego wieczora ze swoich planów. I tak np. pojawienie się Michaela na gali Grammy opatrzyli początkowo komentarzem: niepotwierdzone, potem usunęli komentarz bo jako wszechwiedzący uznali że jednak się pojawi, temat znalazł się w dziale głównym i dziwią się, że ktoś jest rozczarowany iż Michael się nie pojawił.
Idea Internetu oraz idea forum dyskusyjnego, jak sama nazwa wskazuje polega na swobodnej dyskusji. Niestety na Forum MJpolishteam panuje cenzura i nagonka na tych którzy mają inne zdanie. A tak się składa, że moje zdanie to wynik przemyśleń do których doszedłem przez blisko 25 lat fascynacji twórczością Michaela Jacksona i nikt mi nie jest w stanie narzucić dokonywania bezkrytycznych ocen.
Kiedy na Forum pojawiła się pod koniec grudnia ankieta, czy należy odebrać uprawnienia moderatora pani Majkel Dżekson, natychmiast została tak ukryta, że szczerze mówiąc wpadłem na nią dopiero dziś przez przypadek. Jak moderatorzy mają coś do powiedzenia na temat Forum to nie ma sposobu żeby inni się o tym nie dowiedzieli. Jak inni chcą się wypowiedzieć o problemach forum, mogą to uczynić co najwyżej w jakichś działach do których nikt nie zagląda. Dlatego wysyłam tą treść na PW do wszystkich którzy napisali powyżej 50 postów na Forum i do wielu innych użytkowników, bo w tej formie jeżeli pani Majkel Dżekson nie pousuwa Wam tego ze skrzynek, przynajmniej mam szansę podzielić się swoimi refleksjami. Można się biernie różnym sprawom przyglądać ale ja nie zamierzam. Mało co mnie tak wkurza jak ograniczanie wolności wypowiedzi.
Opinie moderatorów są tylko jednymi z wielu i wcale nie obowiązujące wszystkich. Jak dla mnie : nie mniej i nie bardziej ciekawe niż opinie pozostałych.
Oczywiści zdaje sobie sprawę, że kult pani Majkel Dżekson jest na tym Forum tak silny, że raczej nie mam co liczyć na przebicie się z jakąś myślą ale ja w tym kulcie nie zamierzam uczestniczyć i dla mnie ta zabawa traci sens. Co jest oczywiście moją największa „wadą”.
Na koniec mam pomysł dla moderatorów: usuńcie wszystkie tematy i zostawcie tylko 3: oświadczenia moderatorów, temat o pani Majkel Dżekson i temat w którym pani Majkel zamieści wpis „Michael Jackson jest super” a inni będą mogli dopisywać wyłącznie „zgadzam się”. Uprości Wam to sprawę w sposób fantastyczny.
A teraz punkt po punkcie- samych FAKTÓW:
- przypisywanie mi robienia czystek w Dziale Głównym jest pomówieniem. Porządek (a nie czystki) zrobiła siadeh_ poświęcając na to kilka dni i czyniąc z tego działu przejrzyste centrum informacji.
- temat o Grammy nie został zamknięty dlatego, że jak to MJPOWER nazwał, nie podobały mi się niektóre wypowiedzi, lecz z innego powodu, o czym pisałam na forum już wczoraj, czyli zanim MJPOWER wysmarował swoje wypracowanie. Brak umiejętności czytania ze zrozumieniem czy manipulacja faktami?
- usunięcie zdublowanego tematu do Kosza i wlepienie ostrzeżenia MJPOWER'owi nie było moją zasługą, o czym MJPOWER mógł nie wiedzieć. Zastanawia jednak pewność z jaką rozesłał to pomówienie do innych użytkowników.
- nieprawdą jest, ze tylko pozytywne komentarze o Michael'u i o mnie samej są na tym forum tolerowane. Znów- brak umiejętności czytania ze zrozumieniem czy manipulacja faktami?
- kłamstwem jest, jakobym miała możliwość usuwania zawartości skrzynek użytkowników. Nie mam takich uprawnień, a jeśli nawet bym je miała, nie posunęłabym się do przestępstwa, jakim jest naruszanie korespondencji osób trzecich. Z tym punktem mogłabym spokojnie się z MJPOWER'em sądzic, bo jest to pomówienie, w którym oskarża mnie o możliwość popełnienia przestępstwa.

Archi, powiedz mi proszę, o czym w takiej sytuacji dyskutować na argumenty?
Pomijam robienie ze mnie narcyzowatej fanatyczki, do której akurat mi daleko (ale o tym mogą wiedzieć ci, którzy zamienili ze mną choć słowo- MJPOWER do nich nie należy).
Czy Ty, Archi, czytając tego typu mail na swój temat, miałbyś ochotę dyskutować?
Śmiem wątpić.
Szczerze- ja w rozwiązaniu tego konfliktu nie mam interesu.
Nie zależy mi, bo MJPOWER nie stanowi esencji mojego życia (w końcu jestem fanatyczką Michael'a- Bóg Michael mi wystarczy, nie?)
Nie ja rozpoczęłam ten konflikt, nie ja wykazałam się ignorancją, nie ja zmieszałam zbłotem wysyłając do ludzi pomówienia.
Kto mnie zna, wie, że ze mną mozna załatwić praktycznie wszystko.
Ale najpierw trzeba pokazać, że jest się człowiekiem- nie draniem.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

Majkel pisze: P.S.
Obrażasz Archiego słowami "wreszcie napisała osba, której i tak defakto raczej nikt nie zbanuje" i dalej (wyjasnienie) "wyrzucaja osby które są choć troche bardziej inteligentne niż one". Sorry Archi, ale wedle oceny krecika jesteś mniej inteligentny niż którykolwiek z moderatorów (ja, żeby nie było, nie oceniam Twej inteligencji, za mało się znamy).
Hmm... a mi się wydawało, że pierwszy post napsiał "THRILLER"i to do niego kierowałem te słowa?, ale sam zuwazyłes, że wyrzucam moderatorom brak inteligencji nenene Majkel nie chiałem personifiokowac, do którego moderatora lub moderatorów to było ze wzgledów czysto etycznych, wiedz ze ciebie w kazdym razie na mysli nie miałem. Moje słowa nie są obraźliwe, to twórcza krytyka, jej celem jest dac do myslenia.
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

według mnie jest to sprawa,którą M.Dż powinna wyjaśnić z MJPOWEREM , i nie powinny sie w to wkręcać osoby trzecie. Przecież np. jak widzimy na ulicy dwoje ludzi z czego jeden krzyczy na drugiego to nie bierzemy tego co się wydziera za bety i nie dajemy mu kopa. tylko zostawiamy ich żeby sami to sobie wyjaśnili,i żeby ten co się nie odzywa sam się obronił.To samo powinno być tutaj.Trochę to niesprawiedliwe,że dostał bana, a to dlatego że ten PW był o Kasi i to ona powinna sie "bronić" przecież jest dorosła i wie co robić...tak jak napisała,może tą sprawę zakończyć w sądzie albo olac decyzja należy do niej. Myśmy nie powinni sie w to wtrącać, chyba ze poprosiłaby kogoś o pomoc. A teraz możecie krzyczeć :war:
Obrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

viva201, gdyby o Tobie ktoś rozsyłał masowe PW, czy o kimkolwiek innym z tego forum, reakcja byłaby podobna, nie chodzi o osoby ale o fakty i zachowania.

Rozesłanie PW do wszystkich z forum... wedle Twej interpretacji na pewno jest też wmieszaniem w to osób trzecich.

Abstrahując zupełnie już od sytuacji z forum.
To co opisujesz to jest głośny temat - znieczulica społeczna. Umiera na trawnika, biją bezbronnego,...? A to moje sprawa? Przecież nie...
...
Mandey

Post autor: Mandey »

Cały ten temat jest chory
ale jednego zabronić nam nie możecie....
mianowicie.. w sposób kulturalny nabijać sie z osoby pana Michaela Jacksona, a także krytykować jego posunięć artystycznych i marketingowych. Michael to osoba jak my wszyscy a nie jakiś BÓG. też mnie serce niekiedy boli ale naprawdę gość nie jest nie omylny... bardzo mnie irytuje ostatnie posunięcie moderatorów ale cóż uczono mnie by wybyczać...
opamiętajcie się ludzie o to proszę. nie oczekujcie by każdy tańczył tak jak moderator zagra. są pewne granice oczywiście... ale w prywatnej wiadomości od osoby MJ POWERA nie zauważyłem nic obraźliwego co do osoby M.Dż...
zauważyłem tylko że wyżej wymienionej osobie bardzo nie podoba się jeśli ktoś choć troszkę skrytykuje naszego idola. mi też się nie zawsze podoba ale to jest forum... XXI wiek, wolność słowa.... nie wszyscy widzę biorą to do wiadomości... nikt nikogo tu mięsem nie obrzucał. zapewne takich jak ja którzy mają swoje zdanie o tej sprawie jest więcej ale trzęsą sie by tylko z forum nie wylecieć nic nie mówią lub nic nie piszą.
Pozdrawiam gorąco Moderatorów... i proszę dajcie se wszyscy na wstrzymanie... bo po co psuć tak zajebiste miejsce jakim jest to forum.
Mateusz Bartkowiak (w półświatku przestępczym znany bliżej jako Mandey) :wariat:
Ostatnio zmieniony śr, 13 lut 2008, 21:22 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

Jak dla mnie PW oznacza PRYWATNĄ WIADOMOŚĆ i nalezy tego sie trzymac, gdyz osoba która ja napisała może nie zyczyć sobie publikacji. W kulturze miedzyludzkiej istnieje takie pojecie jak etyka, jej łamanie to nie jest juz tylko zwykły nietakt. A Pani moderator chyba lubi byc przysłowiowa "ofiara losu", wiecznie sie tłumaczy jaka to jest biedna i pokrzywdzona przez los, sorki ale juz nie mogłem dłuzej tego scierpiec, na litos Boska weź sie dziewczyno w garsc!
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Majkel pisze:To co opisujesz to jest głośny temat - znieczulica społeczna. Umiera na trawnika, biją bezbronnego,...? A to moje sprawa? Przecież nie..
dobrze wiesz,że nie o to mi chodziło i nie przekręcaj moich słów. Ja uważam, że to jest sprawa między nimi.Jak by chodziło o mnie nie chciałabym żeby mieszał się w to ktoś jeszcze,taka już jestem zawsze sama rozwiązuję swoje sprawy,czy problemy i nie lubię jak sie ktoś w nie miesza. Nie mam nic do Kasi ani do nikogo z tego forum,ale ludzie nie wyręczajmy wszystkich do okoła. Boże przeciez Kasia też ma uprawnienia do tego żeby wywalić kogos z forum. My jako osoby korzystające z tego forum zaczynamy sie bać czasami pisać co kolwiek, a to dlatego,że zazwyczaj jak kogos wywalacie albo cóś to nie wyjaśnicie dlaczego dana osoba wyleciała.Jeśli chodzi o ostrzeżenia to ok napiszecie, ale jak chodzi o bana to juz nie...a my potem sie zastanawiamy za co on /ona wyleciał...czy za pisanie w nieodpowiednim miejscu...czy za pisanie PW czy za wklejenie jakiegoś linku...no sorry ale myśle,że nam sie też należą jakieś wyjaśnienia...w końcu wszyscy jesteśmy ludźmi. A wy (nie wiem czy uzgadniacie miedzy soba kto wylatuje a kto nie)między sobą wiecie o co idzie,my znów jestesmy ciemną masą która niejednokrotnie boi sie co kolwiek napisać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

Jeszcze mały bonus, bo właśnie doszły mnie słuchy o akcji mailingowej prowadzonej przez MJPOWER'a.
Powiem krótko- nie nazwę Twojego zachowania, bo jest smętne.
Zasługujesz na współczucie w swojej bezsilności i złości.
Piszesz Chłopie o czymś, o czym nie masz pojęcia- ani "czystka w Dziale Głównym", ani usunięcie Twojego tematu, ani nawet wlepienie Ci ostrzeżenia to nie moje zasługi.
Co więcej, na temat Michael'a cmokałam bardzo dawno temu, ale skąd TY możesz o tym wiedzieć, skoro niewiele o mnie wiesz.
Odezwę się w końcu,bo sama mam już dosyć.
Po pierwsze,MJPOWER wysłał większości użytkowników swoje przemyślenia dotyczące obecnej sytuacji na forum( a raczej jego parodii).Nie widzę w tym nic złego.
Poza tym nie tyle,co udzielałam się,ale buszowałam po dużej ilości for i na żadnym(powtarzam: żadnym ) nie panowała taka cenzura.
M.Dż.* ,forum MJPT to jakaś kompletna pomyłka.Jeśli wierzyć napisom,umieszczonym tu i ówdzie,jest to forum dyskusyjne,tak więc wszyscy mają prawo do wolnej dyskusji,dzielenia się z innymi swoim zdaniem,z osobami,które przy okazji lubią Michaela Jacksona.Forum to zabawa,miejsce,gdzie się miło spędza czas,a nie mordownia z żelaznymi,bezsensownymi zasadami.
Po drugie,naprawdę nie mam ochoty piszczeć jaki to Michael jest "och" i "ach",tylko dlatego,że tego naprawdę od wszystkich wymagasz.Mam prawo powiedzieć,że Jackson to pierdoła,która olewa fanów i chce od nich tylko wyciągnąć kasę.Mam.Mam prawo przelewać swoje(nie zawsze pochlebne)myśli na stronę forum.
Czy my jesteśmy jego użytkownikami,czy jakimiś niewolnikami,całkowicie uzależnionymi od Twoich "widzimisię" , dostającymi od Ciebie to,że czasami poszczekamy na Twoim podwórku?
Po trzecie,nie mam już ochoty udzielać się na tym forum.Kiedyś uważałam je za moją ulubioną stronę,na której mogłam sobie odpocząć,mile dyskutując.
Popieram MJPOWER'a i,podobnie jak on,przypominam:PRL się już skończył.
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

no coz w wyzej zamieszczonej wypowiedzi MJPOWER'a nie widze nic obrazliwego, po prostu wyrazil swoje zdanie, z ktorym mozna polemizowac i z ktorym mozna sie nie zgadzac

jedyny blad to ze nie zrobil tego otwarcie, tylko poprzez masowke na pw, co daje nierowne szanse w odniesieniu sie do jego slow

ja nie rozumiem takiej drazliwosci na krytyke na wlasny temat, nie rozumiem tez czemu MJPOWER rozeslal pw zamiast normalnie napisac to tutaj, ale moze wlasnie nie widzial szans na to ze ten post sie w ogole ostanie dluzej niz 5 minut.

ludzie przeciez mozna sie nie lubic, mozna sie nie zgadzac, mozna sobie wytykac bledy i robic to jakos cywilizowanie.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
viva201

M.Dż.* pisze:wszystkich użytkowników posiadających co najmniej 50 postów na swoim koncie, PW o takiej treści (ja również go dostałam Wariat
swoją drogą...pamietam akcje jak ktoś inny wklejał Prywatne Wiadomości, które Kasia do niego pisała, i wtedy Kasiu no sorry,ale byłaś bardzo oburzona
i o ile sie nie myle też sypałaś jakimiś kruczkami prawnymi,było coś że nie wolno wklejać prywatnych wiadomości bo cośtamcośtamcośtam...już nie pamiętam
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

widzę, że jednak ukryty w mieście krzyk coś dał. ludzie się domagają.

ale nie widze w tym sensu.
ja bym odbanował MJPOWERa i zakończył sprawe polubownie przeprosinami z obu stron.
ObrazekObrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

...............
Obrazek
Ostatnio zmieniony śr, 13 lut 2008, 20:43 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Spearmint pisze:Mam prawo powiedzieć,że Jackson to pierdoła,która olewa fanów i chce od nich tylko wyciągnąć kasę.
Nikt Ci nie zabrania...Przecież jest taki temat, gdzie możesz się wyżalić na MJ'a ile dusza wlezie...cenzura została Wam wmówiona...Co cię najbardziej denerwuje w Michaelu??...widać, jak silna i fałszywa potrafi być moc sugestii...glupija
Tylko proszę się liczyć z tym, że:
Buszmen pisze:(...) można kasować posty, które obrażają i są poniżej poziomu godności (...)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Viva201, cały czas podkreślasz te 'prywatne' wiadomości...

Co one mają z prywatnością wspólnego skoro otrzymuje je 3/4 forum?
W tym również i sama obgadywana... :wariat:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
viva201

Moon_Walk_Er pisze:Viva201, cały czas podkreślasz te 'prywatne' wiadomości...
jeżeli zostało wysłane na PW to chyba każdy wie co to oznacza. A ja nie mam zamiaru tobie tego tłumaczyć .Dla mnie PW to PW nie wiem dlaczego on to tam posłał a nie dał na forum,może po prostu wiedział ze jak da na forum to nikt tego nie przeczyta bo temat zostanie od razu usuniety a on zniknie i nikt nie bedzie wiedział co sie z nim stało. Może bał się tej jawnej dyskusji która i tak z góry została skazana na zamkniecie i usunięcie. I prawdę powiedziawszy nie dziwię sie mu,że pisał to na PW do każdego...czuł sie słaby bo wiadomo że nie moze się równać z taka ilością moderatorów i administratorów. Wiedział że jeśli napisze ten temat na forum to zamkną go zanim ktokolwiek by to zobaczył...takie jest moje odczucie.
Obrazek
ODPOWIEDZ