Artykuły na temat "Thriller"25th Anniv.[koment.]
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Na świecie najwięcej jest nauczycieli i ekshibicjonistów, czyli takich co mówią "ja cie naucze!" i "ja ci pokaże!".cicha wrote:coraz bardziej pogrążał się w specyficznej megalomanii
Tym zdaniem Pan Robert Sankowski wyszedł na jednego z wielu żałosnych pseudopsychologów, którzy silą się na wymyślne i opiniotwórcze diagnozy na temat MJ'a.
Obiektywnie dochodzimy do wniosku że 8 na 10 artykułów nie jest obiektywnych. Ktoś sugeruje ze 2 są i że warto jednak przeczytać pierwszych 8 ale wytrwałość ma swoje granice. Właściwie nie zarzuce nic poza tym temu tekstowi jednak za ten 9ty nadal uważam artykuł z Przekroju.
Zadziwiające jak niektórzy zawzięcie trzymają się swojej prawdy przerabiając wszystko na swoją modłę. Może wiekszosc dziennikarzy tak ma i wtedy artykuły tworzy lęk przed ostracyzmem we własnej osobie. Tworzenie czegokolwiek żeby pasowało i fanowi ale i żeby antyf nie pogardził treścią uważam za pomyłkę w wyborze zawodu.Osobiście życzyłabym sobie by artykuły nie były pisane z miną wystraszonego pasażera na gapę.cicha wrote:Ale swoją drogą, dziennikarze, w artykułach na temat MJ'a, nie potrafią sobie odpuścić nawet kropli złośliwego jadu.
- Speed Demon
Ok, czas wytknąć Wyborczej błędy:
1."Thriller" ukazał się 30 listopada 1982 roku - no tak...
2."Billy Jean" - to już chyba standard, podobnie jak w Przekroju
3.Remiks utworu "The Girl Is Mine" nagranego na "Thrillera" w duecie z Paulem McCartneyem - jak wiemy, zgadza się tylko 50% tego zdania
Ogólnie nie jest źle, szkoda tylko, że każdy, ale to każdy musi wspomnieć o brukowcowej stronie MJa.
3.Remiks utworu "The Girl Is Mine" nagranego na "Thrillera" w duecie z Paulem McCartneyem - jak wiemy, zgadza się tylko 50% tego zdania
Ogólnie nie jest źle, szkoda tylko, że każdy, ale to każdy musi wspomnieć o brukowcowej stronie MJa.
Speed Demon wrote:Ok, czas wytknąć Wyborczej błędy:
- taka wersja tytułu pojawiła się na oryginalnym albumie z lat 80-tych. Sam miałem kasetę - kupiona ok. 85 roku. Równiez na płycie analogowej z lata osiemdziesiątych pojawiła się ta wersja tytułu. Możliwe, że błąd w druku.Billy Jean
Odnośnie daty - jest to data premiery albumu nie teledysku tylko albumu http://en.wikipedia.org/wiki/Thriller_%28album%29
Można też polemizować z tezą, że teledysk "Thriller" wywindował płytę, bo pierwsze single nie miały tak nowatorskich clipów.
Na pewno też pierwszym teledyskiem czarnego wykonawcy w MTV nie był Thriller - tylko właśnie teledysk do piosenki Billie Jean.
Niestety Michael sam sie przyznal, ze ciezko pracowal nad Thrillerem 25. Także niech teraz pije piwo, ktorego sobie nawazyl.thewiz wrote:Za slaba jakosc remixow do odpowiedzialnosci pociagnieto Michaela.
Metro & GW ten sam wydawca tylko inna grupa docelowa. Mozemy czuc sie wyroznieni - jako czytelnicy mniej pospolici i bardziej wyrafinowani

- Speed Demon
Artykuł w "Metrze" warszawskim (8.2.08) [koment.]
Metro-8.2.08 wrote:Legenda "Thrillera" Michaela Jacksona ma 25 lat. A choć trudno zrozumieć fenomen tej płyty, to dobrze, że powstała. Szkoda tylko, że urodzinowe wznowienie krążka popsuli obecni na niej muzyczni goście.
wiecej...
- Speed Demon
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... highlight= o tu wrzuciłem;)thewiz wrote:Dzis w innym brukowcu - Metro warszawskim - tez byl spory artykul o MJu. Ogolnie w kontekscie tego jak marne sa nowe remixy, taka kopia wzmianki z Przekroju. Za slaba jakosc remixow do odpowiedzialnosci pociagnieto Michaela.
Ktos ma w lepszej jakosci ten artykul z Dziennika?
I tak btw - Metro to nie brukowiec!
No i zaczyna sie jazda po mixach
Całe szczęście ,że w wiekszości artykułów winą są obarczani współpracujacy z Michaelem muzycy,chociaż wiadomo ,ze i Michael bo na to pozwolil.
No cóż mogło z tymi mixami być lepiej(chociaż nie jest aż tak źle),ale ja to traktuje jako bonus dla uczczenia Thrillera a nie jakieś nowe dzieło Michaela.Mam nadzieje ze to nie jest nowe dzieło?
Jednak szkoda bo dobre mixy byłyby dobrym podłożem do promocji nowej płyty,na którą mam nadzieje ,że sie jednak doczekamy

No cóż mogło z tymi mixami być lepiej(chociaż nie jest aż tak źle),ale ja to traktuje jako bonus dla uczczenia Thrillera a nie jakieś nowe dzieło Michaela.Mam nadzieje ze to nie jest nowe dzieło?
Jednak szkoda bo dobre mixy byłyby dobrym podłożem do promocji nowej płyty,na którą mam nadzieje ,że sie jednak doczekamy