Artykuły na temat "Thriller"25th Anniv.[koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

SILENTIUM

Post by SILENTIUM »

W dzisiejszym Dzienniku artykuł o Thrillerze. Nie wiem gdzie to dac wiec daje tutaj, chyba nie ma tego jeszcze na forum. Przepraszam za nędzną jakosc, ale nie mam jak tego zeskanowac.
Image
Maro

Post by Maro »

Ej czemu ten wywiad z Dziennika to kawałek chyba z Ebony i z wywiadu o Vincku z 2001? :-/
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
SILENTIUM

Post by SILENTIUM »

Też chciałabym to wiedzieć Maro.
whatever_

Post by whatever_ »

Dziennik to codzienna gazeta ? :knuje:
Image
SILENTIUM

Post by SILENTIUM »

whatever_ wrote:Dziennik to codzienna gazeta ? :knuje:
tak
Marzena07

Post by Marzena07 »

to bylo dobre Maro! masz racje czemu?? :-) chyba kazdy chcialby to wiedziec ;-)
Smooth_b

Post by Smooth_b »

cicha wrote:coraz bardziej pogrążał się w specyficznej megalomanii

Tym zdaniem Pan Robert Sankowski wyszedł na jednego z wielu żałosnych pseudopsychologów, którzy silą się na wymyślne i opiniotwórcze diagnozy na temat MJ'a.
Na świecie najwięcej jest nauczycieli i ekshibicjonistów, czyli takich co mówią "ja cie naucze!" i "ja ci pokaże!".
Obiektywnie dochodzimy do wniosku że 8 na 10 artykułów nie jest obiektywnych. Ktoś sugeruje ze 2 są i że warto jednak przeczytać pierwszych 8 ale wytrwałość ma swoje granice. Właściwie nie zarzuce nic poza tym temu tekstowi jednak za ten 9ty nadal uważam artykuł z Przekroju.
cicha wrote:Ale swoją drogą, dziennikarze, w artykułach na temat MJ'a, nie potrafią sobie odpuścić nawet kropli złośliwego jadu.
Zadziwiające jak niektórzy zawzięcie trzymają się swojej prawdy przerabiając wszystko na swoją modłę. Może wiekszosc dziennikarzy tak ma i wtedy artykuły tworzy lęk przed ostracyzmem we własnej osobie. Tworzenie czegokolwiek żeby pasowało i fanowi ale i żeby antyf nie pogardził treścią uważam za pomyłkę w wyborze zawodu.Osobiście życzyłabym sobie by artykuły nie były pisane z miną wystraszonego pasażera na gapę.
Speed Demon

Post by Speed Demon »

Ok, czas wytknąć Wyborczej błędy:

1."Thriller" ukazał się 30 listopada 1982 roku - no tak...
2."Billy Jean" - to już chyba standard, podobnie jak w Przekroju
3.Remiks utworu "The Girl Is Mine" nagranego na "Thrillera" w duecie z Paulem McCartneyem - jak wiemy, zgadza się tylko 50% tego zdania

Ogólnie nie jest źle, szkoda tylko, że każdy, ale to każdy musi wspomnieć o brukowcowej stronie MJa.
huczek

Post by huczek »

Speed Demon wrote:Ok, czas wytknąć Wyborczej błędy:

1."Thriller" ukazał się 30 listopada 1982 roku - no tak...
2."Billy Jean" - to już chyba standard, podobnie jak w Przekroju
3.Remiks utworu "The Girl Is Mine" nagranego na "Thrillera" w duecie z Paulem McCartneyem - jak wiemy, zgadza się tylko 50% tego zdania

Ogólnie nie jest źle, szkoda tylko, że każdy, ale to każdy musi wspomnieć o brukowcowej stronie MJa.
Billy Jean
- taka wersja tytułu pojawiła się na oryginalnym albumie z lat 80-tych. Sam miałem kasetę - kupiona ok. 85 roku. Równiez na płycie analogowej z lata osiemdziesiątych pojawiła się ta wersja tytułu. Możliwe, że błąd w druku.

Odnośnie daty - jest to data premiery albumu nie teledysku tylko albumu http://en.wikipedia.org/wiki/Thriller_%28album%29
Można też polemizować z tezą, że teledysk "Thriller" wywindował płytę, bo pierwsze single nie miały tak nowatorskich clipów.

Na pewno też pierwszym teledyskiem czarnego wykonawcy w MTV nie był Thriller - tylko właśnie teledysk do piosenki Billie Jean.
Image
thewiz

Post by thewiz »

Dzis w innym brukowcu - Metro warszawskim - tez byl spory artykul o MJu. Ogolnie w kontekscie tego jak marne sa nowe remixy, taka kopia wzmianki z Przekroju. Za slaba jakosc remixow do odpowiedzialnosci pociagnieto Michaela glupija .
Ktos ma w lepszej jakosci ten artykul z Dziennika?
huczek

Post by huczek »

thewiz wrote:Za slaba jakosc remixow do odpowiedzialnosci pociagnieto Michaela glupija .
Niestety Michael sam sie przyznal, ze ciezko pracowal nad Thrillerem 25. Także niech teraz pije piwo, ktorego sobie nawazyl.
Metro & GW ten sam wydawca tylko inna grupa docelowa. Mozemy czuc sie wyroznieni - jako czytelnicy mniej pospolici i bardziej wyrafinowani :-)
Image
Jako

Post by Jako »

Fajny i pozytywny artykuł...
Image
Speed Demon

Artykuł w "Metrze" warszawskim (8.2.08) [koment.]

Post by Speed Demon »

Metro-8.2.08 wrote:Legenda "Thrillera" Michaela Jacksona ma 25 lat. A choć trudno zrozumieć fenomen tej płyty, to dobrze, że powstała. Szkoda tylko, że urodzinowe wznowienie krążka popsuli obecni na niej muzyczni goście.
wiecej...
Speed Demon

Post by Speed Demon »

thewiz wrote:Dzis w innym brukowcu - Metro warszawskim - tez byl spory artykul o MJu. Ogolnie w kontekscie tego jak marne sa nowe remixy, taka kopia wzmianki z Przekroju. Za slaba jakosc remixow do odpowiedzialnosci pociagnieto Michaela glupija .
Ktos ma w lepszej jakosci ten artykul z Dziennika?
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... highlight= o tu wrzuciłem;)

I tak btw - Metro to nie brukowiec!
Megi1975

Post by Megi1975 »

No i zaczyna sie jazda po mixach :surrender: Całe szczęście ,że w wiekszości artykułów winą są obarczani współpracujacy z Michaelem muzycy,chociaż wiadomo ,ze i Michael bo na to pozwolil.
No cóż mogło z tymi mixami być lepiej(chociaż nie jest aż tak źle),ale ja to traktuje jako bonus dla uczczenia Thrillera a nie jakieś nowe dzieło Michaela.Mam nadzieje ze to nie jest nowe dzieło?
Jednak szkoda bo dobre mixy byłyby dobrym podłożem do promocji nowej płyty,na którą mam nadzieje ,że sie jednak doczekamy :-)
Image
Post Reply