Pozwy przeciwko Michaelowi [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

kostka

Post autor: kostka »

Bardzo możliwe jest to, co napisał Xander. Michael ciągle coś obiecuje i może tym razem było tak samo. Może nie spodziewał się, że szejk wytoczy mu proces 'tylko' dlatego, że nie spełnił tego, co obiecał. Jeżeli ta wersja byłaby prawdziwa, to moim zdaniem Michael straciłby na wiarygodności tego, co mówi. Wszyscy wiemy, że MJ lubi dużo naobiecywać i może się przeliczył.
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Sprawa o nic, sprawa, której nie było czy jak tam ja nazwać znalazła dobre rozwiązanie, pomimo, nie znanych nam szczegółów. Bardziej bym się bał o sam proces i jego przebieg, znając Brytyjczyków i teraz Sheika ;-)
Na następny raz niech ten "BiznesMAN" jak ze mnie Mr. Sandman przemyśli, i czyta co podpisuje i robi :P
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Mandey

Post autor: Mandey »

Maverick pisze:Sprawa zakończyła się pozasądową ugodą - Michael nie będzie zeznawał dziś w Londynie.

Szczegóły nie są znane.
Ja to nie? ;-)
Zapis rozmowy na krótko przed ugodą...

Szejk: Alalalaaahahahalala, Michael?
Michael: Whooooooooo! Tak!
Szejk: Słuchaj ty zołzo jedna! Możemy się dogadać...
Michael: Tak słucham... ale od razu zaznaczam że nie będzie żadnego singla ni albumu!
Szejk: Łosiu! Przechodzisz na islam mi tu migiem i przyjmujesz imię Mikaael i pasi!
Michael: Eee?
Szejk: Co eee? Polatasz na bosaka raz po raz w meczecie i będzie git!
Michael: Kurde, wiedziałem że źle skończę, ale co mi pozostało i tak jestem spłukany...
Szejk: No! To umowa stoi! i żeby mi to ostatni raz było! Ty...! No!

Żródło: www.pudelek.pl ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

Nie wiem, i nie chce wiedzieć, na jakiej zasadzie oni zawarli ugodę.
Koniec.
Jego sprawa i jego sumienie( byle by tą ugoda nie było to nowe imie.....gr...)
Ważne, że do niczego nie doszło- bez rozgłosu, mediów i szumu, która z pewnością nie byłby dobry w obecnej sytuacji.

Edit-> Mandey....
Szaleństwo.
A jednak miałam racje- wszystko jest z tym związane
(swoją drogą u koleżanki w kościele wspomniano że(mówiono coś o radykalizmie w religii): Pewien znany muzyk, Michael Jackson, zmienił religię na Islam...)Jak mi to powiedziała, to ja takie...Eee??
xD to zaledwie od kilku dni a wie już każdy osobny człowiek na ziemi :))
Obrazek
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

hope pisze:dobrze, że cała sprawa już zamknięta.
ale czy ktoś mi może odpowiedzieć czy MICHAEL NAPRAWDĘ ZMIENIŁ WIARĘ ?
czy tego nie wie nikt ....?
Jackson's New York lawyer, Londell McMillan, took the opportunity to trash a British press report that Jackson has become a Muslim. "That's rubbish. It's completely untrue," McMillan told reporters

Czyli prawnik Michaela zdementował tę plotkę i nazwał ją bzdurami i kompletną nieprawdą :-)
Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

Wraz z zakończeniem sprawy z szejkiem Al-Khalifem, zakończyła ostatnia duża sprawa Michaela w sądzie.
Inne mniejsze sprawy, które nadal się ciągną:

Powód: Ola Ray
Oskarżeni: Michael Joe Jackson, Optimum Productions Inc., Marshall Gelfand, John Branca
Data wniesienia sprawy: 14/04/2008
Ostatnie przesłuchanie: 02/10/2008
Typ sprawy: domnienane naruszenie kontraktu

Powód: Marc F. Schaffel
Oskarżeni: Michael Joe Jackson, Fire Mountain Services LLC, MJJ Productions Inc.
Data wniesienia sprawy: 11/16/2004
Status: Sprawa została oddalona, ale adwokat Michaela wniósł oskarżenie, następne przesłuchanie 22/12/2008
Typ sprawy: domnienane naruszenie kontraktu

Powód: Ayscough & Marrar
Oskarżeni: Michael Joe Jackson, MJJ Productions Inc., Fire Mountain Services LLC
Data wniesienia sprawy: 02/21/2006
Status: Sprawa została oddalona, ale adwokat Michaela wniósł oskarżenie, następne przesłuchanie 10/12/2008
Typ sprawy: domnienanie niezapłaconych rachunków

Powód: Sylvester Johnson
Oskarżeni: Michael Joe Jackson, Will Smith, Tupac Shakur, etc
Data wniesienia sprawy: nieubuliczniona
Następne przesłuchanie: nieupublicznione
Typ sprawy: domniemane naruszenie praw autorskich

Powód: Roberto Hernandez
Oskarżeni: Michael Joe Jackson, Muhammad Basheer, Jackson International LLC
Data wniesienia sprawy: 08/22/2007
Następne przesłuchanie: Od 27/08/2007 nic się nie dzieje
Typ sprawy: domniemana napaść z pobiciem
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Powód: Roberto Hernandez
Oskarżeni: Michael Joe Jackson, Muhammad Basheer, Jackson International LLC
Data wniesienia sprawy: 08/22/2007
Następne przesłuchanie: Od 27/08/2007 nic się nie dzieje
Typ sprawy: domniemana napaść z pobiciem
A to co znowu?
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

a mówił,You ain't seen nothin' yet.....

Michael IS Bad :D

Pewnie kopnął paparazziego w tyłek ,tak jak to mówił że chciał by zrobić.

:smiech:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Maverick

malakonserwa pisze: A to co znowu?
Roberto Hernandez, który próbował zrobić zdjęcia Michaelowi i dzieciom, oskarża Michaela o to, że jego ochroniarz Muhammad Basheer aka John Freeman, pobił go i ukradł mu aparat w Monte Carlo 26 stycznia 2007 roku. Pozew jest wniesiony na sumę 50 tys. dolarów.

No cóż, jak jest się kiepskim paparazzi to się czasem dostaje w pysk... Ryzyko zawodowe.
Ostatnio zmieniony czw, 28 sty 2010, 14:51 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sweetheart

Post autor: Sweetheart »

Czyli niby bodyguard Michaela pobił tego Roberta w styczniu 2007 r, a to się jeszcze ciągnie... Znając życie, to i tak ten Robert chciał tylko wywołać szum, że jaki on poszkodowany jest glupija .
Widać, że kogoś interesuje jakiś dupek i jego aparat nenene . Ach, ależ biedny ten nasz Michael, nigdy nie ma spokoju. Chociaż pewnie on się tym nie przejmuje, tylko jego prawnicy, ale i tak ma ciężkie życie :surrender:
"... You don't wanna be a boy,
You wanna be a man..."

You wanted to live forever and you will in our hearts! I LOVE YOU
erto

Post autor: erto »

A Ola Ray o co walczy? To jest ta sama Pani która występowała w klipie Thriller?
Maverick

Ola Ray juz w przepraszala Michaela w tym roku za bezpodstawny pozew o niezaplacenie za krecenie teledysku Thriller. Okazalo sie ze nic takiego nie mialo miejsca, pomylka nie byla z winy Michaela.
O co teraz walczy - tego nie wie nikt ;)
Jak sie dowiem to powiem.

/nie mam polskich liter/
Awatar użytkownika
CircusGirl

Post autor: CircusGirl »

Pewnie znowu jakieś nieporozumienie, ale co do paparazziego to nie wiem o co mu chodziło... Pcha się z tym swoim cholernym aparatem tam gdzie nie trzeba to niech się nie dziwi, że ludzie Michaela się wkurzają i robią to co powinni czyli po prostu go bronią
I wanna shout, throw my hands up and shout
What's this madness all about
All this makes me wanna shout
C'mon now...
Maverick

Kusi mnie aby ponownie zmienic temat na "Kolejny absurdalny pozew przeciwko Michaelowi"...

Powrót Billie Jean

Przedwczoraj został wypełniony pozew przeciwko Michaelowi. Złożyła go Billie Jean Jackson. Stwierdza w nim, że jest matką Blanketa. Żąda współuczestnictwa w wychowaniu i edukacji chłopca oraz chce być jego współopiekunem. Chce go odwiedzać w piątki, soboty i niedziele. Acha, i chce też miliard dolarów.

dokument sądowy: http://extratv.warnerbros.com/images/ne ... sonpdf.pdf
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

Z życiorysu Billie Jean Jackson

MJJR.net Trivia: Michael Jackson has long been the victim of real-life "Billie Jean" wannabes, some more persistent than others. In fact, "Billie Jean Jackson" (also known as "Lavon A. Muhammad" and "Gabriella Jamilla Jackson") has a long-running history of trespassing Michael Jackson's property and otherwise causing disturbances, while claiming to be his wife and mother to his children. Beginning in 1984, when Muhammad was in her 30s, she would repeatedly loiter at the Jackson's Encino family home. The harassment became so troublesome that in 1986, Michael Jackson placed a four-year restraining order against her. Muhammad was arrested three separate times for trespassing onto the Encino property from 1984 through 1988, each offense which resulted in a blend of either jail-time or probations. In early 1988, a $150 million paternity lawsuit was filed against Jackson presumably by Muhammad (a.k.a. "Lavon Powlis"), but the case was dismissed. In January, 1989, Muhammad was convicted of trespassing and sentenced to 2 ½ years in jail because she refused to receive psychiatric treatment instead. As the judge sentenced Muhammad, he also played a snippet from Michael Jackson's song, "Leave Me Alone" to help convey the message to her.

Flash-forward to 1995: Muhammad was once again arrested for trespassing at the Encino family home. Another restraining order was placed against her, and she was ordered to spend nearly 100 more days in jail. And, on March 10, 2008, at the age of 60, "Billie Jean Jackson" was once again arrested for trespassing at Neverland Valley Ranch. Another recent "Billie Jean" who goes by the 'shortened' name of Nona Paris Lola Jackson (with a much longer full name) has likewise claimed to be the wife of Jackson and mother of his three children. A Los Angeles based suit that she filed against Jackson was ultimately tossed out of court, although Nona continues to pursue it.

http://mjjr.net/news.php
ODPOWIEDZ