NO- co dalej?

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Xander

Post by Xander »

-nie wydane utwory+ te z TUC,
- bitwę gigantów- wszytkie pierwsze trójki z NO z płyt z okresu Epic,
- teledyski,
-najlepsze wersje live
-NO tekstów utworów, których autorem jest wyłącznie sam MJ
Image
huczek

Post by huczek »

Bitwę gigantów wygra Billie Jean.

Najlepsze wersje live włączając playback ;-)? W sumie ciekawa dumka, tylko jak sklasyfikować występy/utwory Np. beat it live z victory tour, bad tour, dangerous tour, history tour, msg 30 rocznica? Jeżeli weźmiemy pod uwagę Motown 25 to już na pewno wygra Billie Jean ;-)
Pomyślałem jeszcze o kompozycjach MJ. Tylko w tym przypadku także najmocniejszym ogniwem okaże się Billie Jean :-/

Teledyski wydają się ciekawszym materiałem do oceny.

Teksty mogą być bardzo interesujące, bo na pewno pojawią się różne, polskie interpretacje. To może dać nam sporo frajdy!! Pomyślcie tylko ile radości może przynieść tłumaczenie i interpretacja samych tytułów (dochodzi wartość edukacyjna zabawy): in the closet, dirty diana, smoot criminal, jam... :-)
Image
Speed Demon

Post by Speed Demon »

Moim zdaniem teksty to byłby super pomysł, tylko czy głosowalibyśmy na teksty z płyty, czy teksty w ogóle?
dangerous_girl

Post by dangerous_girl »

ja jestem za teledyskami, o tak :happy:
Szucia

Post by Szucia »

Jak dla mnie to teledyski- to było by coś.
Image
Speed Demon

Post by Speed Demon »

Kaem, a czemu nie było oficjalnego zakończenia głosowania na najsilniejsze ogniwo Dangerous? Czy w końcu wygrało "Who is it"? Czy będzie The Best of Najsłabsze Ogniwo, które zawsze chętnie czytałem?
Canario

Post by Canario »

Ubiegles mnie Speed mialem o to samo pytac

Bo tak sami mozemy interpretowac wyniki.

Wedlug mnie wygralo Give In To Me

;-)
Wiśnia

Post by Wiśnia »

Teledyski rewelka; p
A mój pomysł to : najlepsza choreografia w wykonaniu koncertowym
Beat it, Billie Jean, Stranger in Moscow, Smooth Criminal, Dangerous, YRMW. Kilka fajnych by się wybrało
Image
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Speed Demon

Post by Speed Demon »

Wyniki w kolejności jak kto głosował i ilość głosów:

GITM: kaem, nikolka, Speed Demon, Erna Shorter, thewiz, MJowitek, Lika, drizza, Mandey, BlackOrWhite, Liberian Girl, Agata0015, Małgosia, Agnes, Smooth_b, Pank, onlyKATE, Aisha, ABmoonwalker, hubertous, Szucia, jolene_, homesick, Mojanbo, Kara1992, ZAQ84, Xander, Hakuna matata = 28 głosów

WHO IS IT: MandarynkowySen, Canario, Fanka MJ, malakonserwa, Basia1992, Lukas, dangerous_girl, kostka, DirtyDiana94, okussa, Wiśnia = 11 głosów

Także wygrało "Who is it"
Mandey

Post by Mandey »

Canario wrote:Wedlug mnie wygralo Give In To Me
;-)
Ja myślę że ta ikonka wyjaśnia wszystko, bo ślepy by policzył i doszedłby
do wniosku że Give In to Me przegrało sromotnie.
Według moich obliczeń:
Give In To Me: 28 głosów
Who Is It: 11 głosów

Kaem prosił by zamknąć temat ponieważ wyjechał, jak wróci zapewne
podsumowanie zrobi. A może już jest na miejscu... ;-)

EDIT: Speed Demon mnie ubiegł... ale widać przynajmniej że obliczenia nam się zgadzają.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
homesick

Post by homesick »

poniewaz glupich nie sieja, a sami sie rodza...to sama sie podloze ;p
zrobmy najslabsze ogniwo z uzytkownikami tego forum ;]
wybory najwiekszego spamiarza na sam poczatek.
to bedzie bitwa, wolna amerykanka i wojna charakterow ;p
moze forum ozyje, bo chyba zamiera powoli. potem juz nic nie bedzie takie samo. do odwaznych swiat nalezy :siesta:

a poza tym to teksty<z wielka checia sie poznecam i porozkopuje grafomanskie metafory i nie tylko> i teledyski wydaja sie najrozsadniejszym pomyslem po przerwie.
wracanie do starej formy czyli walki miedzy piosenkami sprawi, ze marazm znow zabije ten watek.
ale za niewydane mozemy sie zabrac za czas jakis.
'the road's gonna end on me.'
thewiz

Post by thewiz »

Homesick, genialny pomysł z NO z forumowiczami. Po prostu genialny. Jestem za. Poza tym takie eliminacje pozwolilyby nam wszystkim lepiej choc wirtualnie sie poznac. To prawda, ze ostatnimi czasy forum zamiera. Wiele ciekawych osob przestalo pisac, duza szkoda. Pewnie nie maja na to czasu.

Poza tym popieram NO teledyskow i tekstow oraz najlepszych z najlepszych. Jestem przeciwko remiksom. Wystepy tez moglyby byc, ale musialyby byc podzielone na jakies kategorie, np. wystepy live, wystepy najbardziej spektakulanrne lub najlepsza choreografia.
Mysle, ze niektore osoby przyciagneloby NO strojow MJa. Jeszcze by sie okazalo, ze podzamka by wygrala.
cicha

Post by cicha »

homesick wrote:poniewaz glupich nie sieja, a sami sie rodza...to sama sie podloze ;p
zrobmy najslabsze ogniwo z uzytkownikami tego forum ;]
wybory najwiekszego spamiarza na sam poczatek. to bedzie bitwa, wolna amerykanka i wojna charakterow ;p
thewiz wrote:Homesick, genialny pomysł z NO z forumowiczami. Po prostu genialny. Jestem za. Poza tym takie eliminacje pozwolilyby nam wszystkim lepiej choc wirtualnie sie poznac.
Jestem przeciw. Nie miejmy złudzeń, że wirtualnie lepiej się poznamy.
...taką zabawę to można zrobić na żywym spotkaniu...oczywiście dla tych, co mają ochotę brać w tym udział...uprzedzam, że najwięksi nudziarze odpadną w przedbiegach (ja się do nich zaliczam), a wygrają najbarwniejsze postacie tego forum. ;)
thewiz wrote:To prawda, ze ostatnimi czasy forum zamiera. Wiele ciekawych osob przestalo pisac, duza szkoda. Pewnie nie maja na to czasu.
U MJa nudy, to i forum zdycha. ;]
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Mandey

Post by Mandey »

Hm... Zastanawiam się nad jedną sprawą. Oto na innym forum ludzie zaczęli z nudów się bawić w Top 10 innych artystów. Ja wiem że to nie na zasadzie NO ale równie świetna zabawa bo sam w niej biorę udział. Na koniec glosowania co 3 dni gospodarz podlicza oddane głosy w kategoriach 1m 10pkt i tak do dziesiątego. Każdy użytkownik nie obowiązkowo oczywiście podaje 10 ulubionych hitów i zabawa trwa. Co trzy dni inny wykonawca. Jeśli pojawią się głosy akceptacji mogę to poprowadzić w "Pogaduchach Nie o MJ".
NO odpocznie, Kaem odpocznie ;-)

Przewertujmy najlepszych w muzyce rozrywkowej...
Co Wy na to?
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Basia1992

Post by Basia1992 »

Mandey wrote:Co Wy na to?
Jestem za!
Jak najbardziej za.
Fajna zabawa może z tego wyniknąć.

Co na to reszta?
Image

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Post Reply