Duety na nową plyte

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Z kim powienien zaśpiewać MJ na swojej nowej płycie

Justin Timberlake
17
20%
Britney Spears
4
5%
Mariah Carey
4
5%
Janet Jackson
12
14%
Enriqe Iglesias
4
5%
Anastacia
2
2%
Whitney Huston
15
17%
Christina Aguilera
0
No votes
Beyonce
25
29%
Inny Artysta
4
5%

Total votes: 87

Pank

Post by Pank »

Boisz się niewypału, nagraj duet z Nazwiskiem! Zresztą nie mówię im nie. Ale niech to będzie dobre, wynikające z obopólnej wizji artystycznej, szczerych chęci - a nie chwytu marketingowego. Bo nie wiem, jak można byłoby potraktować comeback Michaela Jacksona z Britney, Justinem czy Beyonce. Sam Michael niech się obroni dobrym przebojem, a co!

A mój głos na boskiego Enrique.
Jagi0012

Post by Jagi0012 »

Uhuhu no tak duet ... jakoś nigdy nie przepadałam za tym jak Michael spiewa w duetach (jakieś takie moje skrzywienie).Oczywiście są wyjatki ale wolałabym aby nie była to osoba ,która robi wokół swojej osoby zbyt duzo zamieszania ,niech zwyczajnie dobrze śpiewa i tyle ;-) Zagłosowałam na Beyonce.
Widzisz ... życie to ja i ty .
sergi13

Post by sergi13 »

I niech ten Michael nie zaprasza za wielu raperów. Na invincible w każdej żywej piosence była rapowana wsawka, mnie to trochę denerwowało ;-)
Image
Karottka

Post by Karottka »

A najlepiej zamiast duetu nagrać singiel ^^
A akon czy kto tam był, to raczej tylko takie wrażenie rapu robią, że się glupio wtrącę, ale dla każdego hip-hop to co innego... Cóż, jednak eg-sequo (czy jak to sie tam pisze) wygrywają Justin i Whitney :D Zobaczymy, co sam Michael wymyśli :P
Image
Sephiroth820
Site Admin

Post by Sephiroth820 »

Jak dla mnie to najlepiej będzie jak Michael nagra singiel który rozwali te wszystkie dzisiejsze "gwiazdy".......... a jeśli chodzi o duet to oddałem głos na Whitney Houston
Last edited by Sephiroth820 on Wed, 04 Feb 2009, 21:16, edited 1 time in total.
moonglow

Post by moonglow »

zdecydowanie Beyonce ! Duet moich marzeń. (bez cienia sarkazmu)

----
a Whitney ma na nazwisko Houston, nie huston ..
Image
dangerous_girl

Post by dangerous_girl »

ja zagłosowałam na Beyonce, moim zdaniem dziewczyna naprawde dobrze śpiewa :-) i myślę że w dzisiejszym świecie muzycznym TAKI duet zrobiłby furorę ;-)
Xscape

Post by Xscape »

A Xscapik wierny pozostanie Janet.

Duet z Whitney Houston to marzenie. Mógłby jeszcze zaśpeiwać z Beyonce. Według mnie bardzo wartosciowa ,szczera artystka. Ma olbrzymi potencjał który wykorzystuje w najlepszy sposób.
thewiz

Post by thewiz »

MJowi nigdy nie wychodziły wielkie duety. Jak wiadomo ani z Whitney ani z Madonna mu sie nie udało, z Freddiem Mercury nagrał tylko dema...z Janet Scream przeszlo chyba tylko dlatego, ze sa rodznestwem. MJ jakoś ewidentnie nie dogaduje się z gwiazdami porównywalnego formatu. Duetu z Justinem nie widze nie dlatego, że go nie lubie tylko dlatego że mam przesyt jego osoby. On kolaborował chyba z każdym, kto tylko obecnie jest hot. Z przysłowiowej lodówki niedługo będzie nas straszył. Z Whitney miłoby było czegoś posłuchać ale dla mnie problematyczny jest obecnie jest stan - naprawde nie wiadomo już czy straciła swój wielki głos...Nie widzę tego duetu też z komercyjnego punktu widzenia, bo Whitney jest wyniszczona przez skandale, MJ jest zrujnowany w opinii publicznej przez skandale...to by się mogło nie sprzedać. Madonna wogóle nie wchodzi w grę, już słyszę Love Song i mi się odechciewa oglądania takich kolaboracji. Szczególnie że Królowa też nie ma na koncie zbyt dobrych duetów. Jedyne kto mi pozostaje w kalkulacji to Beyonce. Jest młoda, ma świetną prasę, nawet jej wyznania o uzależnieniu od narkotyków (choć nie jestem pewna, czy to nie zmyślony news przez tabloidy) przeszedł bez szerszego echa i ostracyzmu. Dziewuszka ma fajny pomysł na siebie, który realizuje, świetnie się rusza (sekwencje tańca w klipie mogłyby być zabójcze) i z tego co wiem należy do pokolenia wypowiadającego się o MJu z nabożeństwem - czyli pewnie byłaby skłonna nagrać taki duet na jego warunkach (czego lata wcześniej nie chciały zrobić ani Madonna ani Whitney). Poza tym muszę przyznać, że ostatni jej album - powszechnie skrytykowany - przypadł mi do gustu, choć zdecydowanie bardziej w części balladowej. Nie leżą mi te połamane rytmy typu Diva, choć Single Ladies jest jeszcze fajne i bujające. Pozostałe kawalki Miss B ostatnio jak na moje zbyt mocno przekombinowuje. Dlatego też - biorąc pod uwagę ostatnią wiarygodną wypowiedź Will I ama, zgodnie z którą MJ na nowej płycie będzie stawiał na powtarzalne rytmy - widziałabym tą dwójkę w duecie balladowym. Byłoby miło. Mimo to, gdyby nie było na albumie zadnego wielkiego duetu, wcale bym nie płakała.
moonglow

Post by moonglow »

thewiz wrote:nawet jej wyznania o uzależnieniu od narkotyków (choć nie jestem pewna, czy to nie zmyślony news przez tabloidy)
w pełni zmyślone.
Image
boskar2007

Post by boskar2007 »

Ja też chciałbym usłyszeć w końcu piosenki które Michael skomponował i nagrał razem z Freddiem Mercurym w 1984 roku.Brian May powiedział w latach 90-tych że piosenki te znajdują się w wielkim amerykańskim archiwum ale nie wie jak je stamtąd wydostać żeby ujrzały światło dzienne.
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Mandey

Post by Mandey »

boskar2007 wrote:Ja też chciałbym usłyszeć w końcu piosenki które Michael skomponował i nagrał razem z Freddiem Mercurym w 1984 roku.Brian May powiedział w latach 90-tych że piosenki te znajdują się w wielkim amerykańskim archiwum ale nie wie jak je stamtąd wydostać żeby ujrzały światło dzienne.
Istnieją tylko demówki. Dwie ujrzały światło dzienne i grasują w internecie, trzecie ponoć leży w archiwach.

Właśnie o tej trzeciej Victory krążą plotki że to song napisany tylko przez Mercury'ego dla Jacksona i że został zagrany z całym zespołem Queen.
Do dziś nikt nigdy tego oficjalnie nie potwierdził, a szkoda.
Nie słyszałeś tych 2 demo?
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
boskar2007

Post by boskar2007 »

Słyszałem,ale też czytałem jakiś czas temu gdzieś w necie że połączenie tych dwóch głosów w jednej piosence-Michael i Freddie-jest to duża zasługa fanów,chodzi mi o piosenkę There must ...(dokładnego tytułu już nie pamiętam).Ze zdania które May powiedział wnioskuję że te piosenki leżą pewnie gotowe i czekają aż ktoś je wyciągnie z szuflady.
Mandey

Post by Mandey »

boskar2007 wrote:Słyszałem,ale też czytałem jakiś czas temu gdzieś w necie że połączenie tych dwóch głosów w jednej piosence-Michael i Freddie-jest to duża zasługa fanów,chodzi mi o piosenkę There must ...(dokładnego tytułu już nie pamiętam)
Tak racja. Mix zrobiony przez fanów. Oryginalne demo jest takie że...
Michael śpiewa a Freddie akompaniuje mu na fortepianie.
boskar2007 wrote:Ze zdania które May powiedział wnioskuję że te piosenki leżą pewnie gotowe i czekają aż ktoś je wyciągnie z szuflady.
Tutaj myślę jednak że nie było czasu by to nagrać jak należy.
Freddiego goniły sesje z The Works. Sam o tym oficjalnie wspominał że żałuje że nigdy nie udało się tego dokończyć.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
boskar2007

Post by boskar2007 »

Może się kiedyś o tym przekonamy,ale prędko pewnie to nie będzie bo takie rzeczy wychodzą na światło dzienne z jakieś dwadzieścia parę lat później po śmierci piosenkarza.Wtedy okazuje się ile to materiału ktoś przechowywał w sejfie w studiu nagraniowym, lub w jakimś amerykańskim archiwum.
Post Reply