"THIS IS IT", lipiec '09 - bilety (TYLKO!)

Wszystkie tematy, wątki związane z koncertami Michaela w o2.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

BlackDimension

Post by BlackDimension »

ok, bilety może jedna osoba zamówić max 4..czy to w absolutnie kazdym przypadku?
a co z grupami zorganizowanymi? czy cos takiego jest brane pod uwagę?
w tym sensie,że gdyby ludzie z tego forum chcieli jechac powiedzmy pod szyldem MJPT jako fanklub z polski? moze warto byloby napisac odpowiedniego maila w odpowiednie miejsce.. ?
Image
alek_m92

Post by alek_m92 »

kiedy dostanie sie tego maila ze mozna uczestniczyc w przedsprzedazy?
Maverick

Post by Maverick »

Nie wiadomo, trzeba ciągle sprawdzać. Podobno prawdopodobny jest poniedziałek.
derozje

Post by derozje »

W piątek będzie można kupić bilety na wszystkie 10 koncertów? czy tylko na pierwszy będą sprzedawać ?
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Maverick

Post by Maverick »

Wszystie bilety wchodzą do sprzedaży środowej i piątkowej, jednocześnie na wszystkie dni.
Natalia

Post by Natalia »

Okay. To teraz postaram się trochę pomóc. Jest duże prawdopodobieństwo, ze faktycznie bedziemy przekierowani na ticketmaster.co.uk / .com. Nigdy nie miałam "przyjemności" korzystać z tej strony, ale za każdym razem kiedy trzeba było przez nia kupowac bilety na Iron Maiden nie bylo chyba jednej osoby, ktora bylaby zadowolona.

-polecam zarejestrować się na tej stronie już teraz, w dniu sprzedaży będzie na niej milion ludzi i bedzie działała ze ślimaczym tempem
-płacić będzie można prawdopodobnie TYLKO za pośrednictwem karty KREDYTOWEJ a nie zwyklej bankowej
-z tym wiaze sie kolejny problem, poniewaz czesto nie wysylaja oni biletow do domu (a jezeli juz to np tydzien przed dniem koncertu co jest troche ryzykowne) tylko nalezy je odebrac w kasach hali w dzien koncertu gdzie trzeba pokazac te karte przy uzyciu ktorej zakupilo sie bilety
-w razie wysylki do domu adres musi byc taki sam jak ten podany na karcie
-nie wiadomo czy limit 4 biletow na osobe dotyczy 1 koncertu czy wszystkich 10, ale proponuje, jesli ktos ma zapasy kasy wykorzystac limit bo wtedy np mozna sie z kims zamienic dodatkowym biletem na inny dzien jesli ktos chce isc na wiecej niz 1 koncert

jezeli oczywiscie ktokolwiek z nas je dostanie, bo wiekszosc wykupia scalpers czyli koniki i po 2 minutach beda na ebayu za 10x wiecej
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
kaem

Post by kaem »

Nie wiem czy trzeba pokazywać kartę. Z Madonną w Holandii było tak, że (też poprzez ticketmaster) dostawało się kod na maila i na niego wydawano właściwy bilet w kasach przed koncertem. Z kartą bankową rzeczywiście był problem.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Maverick

Post by Maverick »

Jeden z fanów napisał posta do O2 i z odpowiedzi wynika, że przedsprzedaż dotyczy tylko ludzi z UK.

Czyli te dopiski "UK only" dotyczą chyba jednak nie tylko telefonów ale całej przedsprzadaży.

Wszystko jest tak zamotane, że nie jestem pewna na 100%.
Buszmen

Post by Buszmen »

A nie wiecie może czy jak się kupuje takie bilety to one nie będą przypadkiem imienne? Bo jak np. kupię 4 bilety na siebie i będe chciał sprzedać, a tu ... lipa, bo wszystkie będą na moje nazwisko.

Co do płatności, to ja czasami korzystam i mam coś takiego jak eKarta (w mBanku) co jest taką wirtualną kartą "kredytową"! Visa Classic. Płaciłem nią za bilety lotnicze i np. PayPal, więc jeżeli będzie taka możliwość, że można płacić czyjąś kartą, to jak ktoś przeleje kasę na moje konto mogę zapłacić komuś za bilet.
kaem

Post by kaem »

Ponownie. Moje doświadczenia z ticketmaster- przy okazji Madonny w Holandii. Kartę bankową Visa Elektron mi chyba odrzucało, ale kurcze już nie pamiętam na pewno. Bilety były imienne, ale nikt nie sprawdzał tego przy kontroli. Przed chwilą robiłem symulację zakupu, do momentu płatności. Na wpisanie danych adresowych i numeru karty jest 3 minuty 15 minut, więc nie za dużo by sprawdzać kilka kart.
Buszmen

Post by Buszmen »

Żeby nie było, ja mówię o eKarcie Visa (z mBanku), a nie o Visa Electron. Ta karta symuluje Visa Classic tylko przy płatnościach internetowych, więc nie wiem jak by to było ze sprawdzaniem jej przy kasie ;-) Dla bankomatu lub sklepów czy restauracji jest bezużyteczna, ale w internecie działa wyśmienicie. Niestety bank do środy wam nie wystawi tej karty, więc nawet nie ma co próbować, chyba że można zapłacić z opóźnieniem.
kaem

Post by kaem »

Poprawka. Da się kartą bankową. Akceptują Visę, Maestro, American Express, Master Card. Buszmen ma rację z kartą przy odbiorze- jak wybierzecie odbiór biletu na miejscu, trzeba mieć przy sobie kartę, którą zrobiło się operację.
Czas na dokonanie operacji jest przyznawany indywidualnie, zależnie od koncertu. Raz to 3 1/2 minuty, raz 5, a innym razem jeszcze inaczej.

Jak sprawdzałem, można wybrać 2 opcje dostawy- za kilka funtow przysyłają zwykłym listem, najpóźniej 48 godzin przed koncertem, za kilkanaście funtów wysyłają za potwierdzeniem odbioru, najpóźniej 7 dni przed koncertem.
cicha

Post by cicha »

Maverick wrote:Takiego wszyscy dostają po jakimś czasie (czasem na drugi dzień):

http://i58.photobucket.com/albums/g256/ ... 4b2ecj.jpg

Kilka osób nie dostało wcale, trzeba próbowac.
Albo info zostaje automatycznie uznane za spam i nie laduje do zakladki SKRZYNKA ODBIORCZA.
Takze sprawdzajcie rowniez w zakladce SPAM lub KOSZ na Waszej poczcie.
Last edited by cicha on Sat, 07 Mar 2009, 20:09, edited 2 times in total.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Maverick

Post by Maverick »

Uwaga, korekta!
Przedsprzedaż dotyczy również fanów spoza UK!
Zaczyna się w środę o 7 rano i trwa do piątku do 6:59. Fani spoza UK po prostu nie moga używać telefonów. Ilość kodów jest ograniczona, tylko nieliczni dostaną. :]

1. Registration for the opportunity receive a code (“pin code”) giving access to a ticket ‘presale’ window for purchasing tickets for Michael Jackson at The O2, London (the “Promotion”) is open from 09:00 GMT 5 March 2009 until 06:59 GMT 13 March 2009.

[...]

3. The Promotion is only open via SMS for UK resident mobile users. Non-UK residents can register via email by visiting www.michaeljacksonlive.com.

- - - - - - - - >>>>>Przeczytajcie koniecznie to CAŁE, tu jest WSZYSTKO: <<<<<- - - - - - - -

http://www.aeglive.co.uk/news.php

A za znalezisko możecie podziękować Tiger Lilly :] :*
KASIA

Post by KASIA »

Ja mam pytanie najważniejsze chyba dla osób, które kart kredytowych nie posiadają. Załóżmy, że uda mi się bilet kupić, czy w tym przypadku dostaje się kilka dni na dokonanie wpłaty, czy koniecznie płaci się od razu? Bo jeśli będzie czas to myślę, że nie będzie problemu ze znalezieniem osoby, przez którą mogłabym zapłacić (Buszmen się oferował ;-) ), ale jeżeli to pierwsze to jestem spalona przed startem :surrender: Jak to jest?
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Post Reply