Koncert "This Is It" w kinach [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

nie tylko w USA, za Majkelową MySpace:
CULVER CITY, Ca., August 20, 2009 - Sony Pictures Entertainment and Sony Music Entertainment announced today that Michael Jackson THIS IS IT will be released exclusively for a special, limited, two-week engagement worldwide, with the studio pushing up the debut of the film by two days, to Wednesday, October 28th. Due to the anticipated demand for this film, tickets for the two-week presentation will go on sale in most cities beginning on Sunday, September 27th.
Ale będzie fajna jazda po bilety... Polityka niezła - najpierw: ludzie, macie tylko 2 dni, niepowtarzalna okazja - wszyscy lecą do kina. Później i tak wydamy na dvd, przecież zarobić jak najwięcej trzeba :knuje: (tak sobie piszę... pierwsza w kolejce po dvd się ustawie ;))
Mroczuś

Post autor: Mroczuś »

Tak wejściówki rozejdą się w rekordowym tempie. Patrzę w kalendarz i 27.09 to dokładnie niedziela, ciekawe czy będzie można zamawiać internetowo czy też osobiście. Myślę, że prócz fanów wybiorą się ludzie, którzy nacodzień nie interesują się muzyką czy też samym Michael'em. Ot tak z ciekawości. DVD zapewne będzie,ma wyjść tyle produkcji że zapewne nie wiedzą za co się zabrać najpierw :)
Awatar użytkownika
pedros82

Post autor: pedros82 »

Przygotowano już wstępną stronę dla filmu THIS IS IT - można się rejestrować i czekać na info kiedy w sprzedaży będą bilety - oczywiście dotyczy to terytorium USA - mam nadzieję, że nam nie wytną żadnego numeru - w Polsce Michael też ma fanów, którzy mieli bilety na koncerty....

http://www.thisisittickets.com/
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

Abe pisze: To bardziej trzeba by pomęczyć Sony Pictures Poland niż kina, to od nich zależy czy będzie to u nas czy nie :(

Edit.
Ale jaja, dzowniłem do Sony Pictures Poland i Sony Music Poland a oni nic na ten temat nie wiedzą, żeby takie coś miało być, wychodzi na to, że Sony Pictures Poland nie będzie dystrybuować tego filmu :surrender:
Jak ktoś chce , niech spróbuje też podpytać http://www.sony.pl/section/kontakt
Spokojnie!!! Nie panikujmy i nie zagalopujmy się za bardzo.
Abe, stronka Sony, którą podałeś to chyba nie jest stronka Sony Pictures Polska - tylko firmy Sony (a to chyba nie to samo). Można tam kupić aparat, telewizor itd. Tak mi się wydaje (Oświadczam, że nie jest to utajona reklama telewizorów Bravia).

Na stronie www.stopklatka.pl (bardzo dobra stronka dla wszystkich kinomaniaków) przeczytałam takie oto cosik:
This is it!
Film zmontowany na podstawie materiału zarejestrowanego podczas przygotowań Michaela Jacksona do serii koncertów w Londynie.
obsada: Michael Jackson, Orianthi Więcej >>
twórcy: reżyseria: Kenny Ortega, zdjęcia: Kevin Mazur Więcej >>
szczegóły: dokumentalny/muzyczny, USA, 2009
premiera, dystrybutor: kino (Polska): 30 października 2009, UIP
Źródło: http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=41479

Dlatego też, uwaga, uwaga:
Primo, Sony Music Polska ani Sony Pictures Polska nie są dystrybutorami tego filmu w naszym kraju. Dystrybutorem jest UIP. nenene
Secundo, Polska to nie jest trzeci świat! Błagam Was. Lubię (kocham?) ten kraj, Michael też go kochał. :mj:
I w końcu tercero, szykujcie się. Obejrzymy ten film! Nie wiem jeszcze dokładnie kiedy i gdzie, ale na pewno będzie we wszystkich multiplexach w Polsce!
:dance:
Więcej o UIP:
ul. Domaniewska 41, budynek Orion, IX p., 02-672 Warszawa
tel.: 0 22 606 01 76 fax: 0 22 606 01 75
www.uipcorp.com
e-mail: _________________

United International Pictures (UIP) jest jedną z największych firm dystrybucyjnych na świecie. Jej właścicielami są Paramount i Universal. Od 1981 roku UIP miało w dystrybucji ponad 1000 filmów z czego ponad 100 było zdobywcami Oscarów. Polski oddział UIP jest jednym z 34 rozsianych po całym świecie. Firma nie dystrybuuje polskich filmów.
Awatar użytkownika
Mary_Jackson

Post autor: Mary_Jackson »

You can pray to the angels
and they will listen,
but the best way to call them,
I am told, is to laugh.
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

Mary_Jackson pisze:http://www.youtube.com/watch?v=ixoYsLze3pY - link do trailera
Jest jeszcze drugi fanowski trailer http://www.youtube.com/watch?v=7tZ4hcXvMlo

Obejrzałam oba i... znowu to uczucie... jak wielkiego Człowieka straciliśmy, jak wielkie Widowisko miało się odbyć...
Teraz zobaczymy to tylko w kinie. Żałuję, że nigdy nie dane mi było być na Koncercie. I niestety nigdy już do tego nie dojdzie...

Jak znajdę jakiś oficjalny trailer to zapodam.
yarek

Post autor: yarek »

Takie fakty:

1) Trailers are mostly done, and were waiting partly on the footage from the funeral which is being added in now. Expect to see the first ad premiere next weekend. I tried to press him on more info regarding the VMA's but couldn't get a confirmation.

2) The movie is not a 2 hour concert like many fans thought. In fact the movie is simply a documentary based around the This Is It tour, it shows Jackson in his final days and includes his death, aftermath, and reaction. Clips from the memorial and funeral will be used.

3) There will be some footage of MJ performing, much longer then the 3-4 minute snippet released at the end of June by AEG. You will see MJ in his dressing room, mingling and directing, plus one scene where he talks to the camera. Basically, it will show Jackson in his final months alive.

4) The movie is between 100 and 130 minutes in length.

5) The plan for the DVD is to have it out in late November by Thanksgiving or early December at the latest, although my source revealed this maybe a long shot if they extend the 2 week showing to 3 or 4 weeks (which is possible).

6) The DVD will contain the theatrical version in its whole plus over 2 hours of Jackson performing, warming up his vocals, singing, and in full costume. The most spectacular footage is by far from the Staples Center in LA which I'm told will "blow fans away". This extra footage will be a special feature on the DVD along with many other treats that fans will love.

7) Finally, the CD soundtrack I'm told will be released after the movie, most likely sometime in November to coincide with the DVD launch and WILL include a new song Jackson recorded in his last 2 years alive. Apparently the song is "off the hook" and is currently being worked on by producers who are putting the finishing touches on it and is being considered to be issued as a single all around the world.

kaem-> połlisz plizz
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Takie fakty
a jakie źródło?
Awatar użytkownika
pedros82

tutaj jest wersja znacznie lepszej jakości:

http://www.comingsoon.net/nextraimages/ ... poster.jpg
Awatar użytkownika
pedros82

Pod tym linkiem jest wersja, pod którą można obejrzeć każdy szczegół:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... Poster.JPG
Awatar użytkownika
nice girl

Post autor: nice girl »

I ja czekam na ''This Is It'' z wielkimi nadziejami oraz pełni obaw czy wogóle dojdzie do projekcji na dużym ekranie, a jeżeli tak to które z kin to wyemituję , bo jak do tej pory żadnych konkretów nie ma , oby wszystko poszło w dobrym kierunku. Jeśli chodzi o nadzieje to mam tu także na myśli mianowicie to ,że to naprawdę będzie to czego jeszcze nie widzieliśmy , ani nie doświadczyliśmy. Oj i tu napewno Michael da Nam wielu powodów do wzruszeń 100% się z Wami zgadzam , bo przecież przynajmniej tak mi się wydaję będzie zamieszczonych troche Jego wypowiedzi , oraz wielu osób które współpracowły razem z Nim przy tym projekcie , wypowiedzi poszczególnych osób nie tylko związane z sprawami organizacyjnymi ,ale i Jego osobiste przemyślenia jakie nadzieje , obawy ma z mającą sie odbyć trasą koncertową . W filmie tym oprócz zauważenia oczywiście profesjonalizmu Michaela, przecież mimo że to były tylko próby to i tak już są znane wypowiedzi że podchodził to tego wszystkiego jakby to był już koncert , ale trudno sie dziwić przecież scena to Jego życie i wszystko co czynił z myślą o fanach. Pewnie także zobaczymy i bydź może usłyszymy wypowiedzi współpracowników tak jak słusznie zauważyła Ulaeska naprawdę w jakiej był kondycji zarówno fizycznej i psychicznej , a wszystko to wcale nie w pogoni za sensacją . Poznamy Michaela pewnie troche Michaela od tej prywatnej strony mam na myśli jak szefował całemu przedsięwzięciu , jakie relacje wytworzyły się podczas współpracy nad mającymi się odbyć koncertami.
Mi także bardzo przypadł plakat do gustu jest taki nowatorski.
Moją grą jest nieśmiertelność
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Dvd z This is it ma się pojawić w sprzedaży przed Bożym Narodzeniem (zródło: francuski tygodnik L'Express)
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Na www.michaeljackson.com oficjalny plakat promujący film.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

źródło mało wiarygodne, bo Mirror, więc nie wrzucam do faktów -->
Wraz z filmem wydany ma zostać singiel, który miał promować tour
A secret Michael Jackson single is being produced... and set to be a huge hit.
Jacko recorded the song for release with his planner summer tour.
It was shelved after the 50-year-old singer's death in June but now producers in Los Angeles have remixed the vocals with an orchestral accompaniment.
A record label source said: "It sounds awesome. The size and scope of the orchestra hasn't been seen since Ray Charles recorded Georgia. Everyone expects a huge hit.
"But they're worried about it getting out - they've hired huge bodyguards to stand by the studio door."
The song will promote the Jackson documentary This Is It, in cinemas worldwide next month.
link do artykułu
Awatar użytkownika
pedros82

ODPOWIEDZ