Will The Michael Jackson PS3 Bundle Get Western Release?
It currently does not look that way. The bundle, releasing on January 27 in Japan, comes with a 120GB PlayStation 3 as well as a Blu-ray copy of the Michael Jackson documentary This Is It. But is Japan it?
When contacted about whether or not the Michael Jackson PS3 pack will get a U.S. release, a Sony Computer Entertainment America spokesperson replied, “There are no current plans for this bundle in the US.” Likewise, Sony Computer Entertainment Europe also told website VG257 that there are “no plans” to release the bundle in Europe.
Na Merlinie pojawiły się szczegóły odnośnie jednopłytowego wydania dvd. Może nie jakieś szokujące, ale do dvd ma być dołączona książeczka (dziś na stronie widnieje już informacja, że będzie ona liczyć 22 strony) ze zdjęciami z przygotowań do koncertów): This Is It dvd
EDIT: Cocking, z info (jeszcze wczoraj) wynikało, że tak ma wyglądać jednopłytowa, podstawowa wersja...
Kwestie zawartości poszczególnych wersji wyjaśniły się (dzięki, Abe!) Natomiast mnie samą nurtuje to, co sama powyżej zapostowałam - bo na stronie dystrybutora nie ma przecież ani słowa o takim dvd... Chyba wyślę maila, niech się Merlin dookreśli, skąd ma wieści o takiej wersji w dystrybucji.
Last edited by Mariurzka on Thu, 14 Jan 2010, 18:47, edited 2 times in total.
Damianos60 wrote:o to trza dopisać i na pen drive Mi osobiście się to nie podoba nie ma potrzeby. Tylko żeby kasę stłuc!
Myślę, że tu akurat $ony rozumiem. Michael zawsze chciał, by jego płyty wyszły na wszystkich możliwych nośnikach, z naciskiem na te najnowsze. Pamiętam jak głośno było o tym, jak w MIDEM pokazywali płytę Michaela na minidiscu, we wczesnych latach 90-tych.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
A nie wiesz moze buziaczek ile ma kosztowac ta VIVA z tym THIS IS IT? też mi sie todziwne wydaje. Tak czy siak fakt ze wiele godzin filmu wiecej bedzie tylko na blue ray to moim zdaniem chwyt zeby zmusić fanów do inwestowaiania w odtwarzacze dvd blue ray. Przeciez to nie problem zrobić 2 lub 3 płytowe wydanie DVD :(
A ja mam pytanie. tak przy okazji.
wiadomo ze jak sie posiada film orginalny jakiś tam to mozna sobie legalnie sciągnac kopie zapasową DiviX z neta.
A co w przypadku jak ktoś wyda mniej kasy na DVD a kopie zapasową sciągnie w FULL HD ?
A tu jest też inna sprawa.. bo jak ktoś kupi np DVD jedna wersje.. to moze pobrać inne wydanie DVD tego samego filmu ?
Troche odbieglem od tematu ale moze ktoś coś wie.?? tak z ciekawosci..
Wracajac do wydania This Is It. Nie podoba mi sie jedna rzecz.
Za duzo rożnych wersji :( A potem człowiek nie wie która jest ta jedyna prawidłowa :( Wersja z ksiazką czy bez? Wersja z takim bonusem czy z innym ? ehhh...
Wiesz co ja kupiłam 2 płytowe specjalne kolekcjonerskie wydanie z archiwum x I WANT To BELIEVE było 3 DVD w tym jedna właśnie taka specjalne co z ITunsa czy Windows media center przez zlneta można było ściągać do 3 kopii filmu w formacie dvix lub mpg4 jakos spoko ale to nie sciagasz z byle kat tam otwiera ci sie poloczenie ze sklepem musisz być zalogowany i np z iStora ściąga ci sie tak jak byś kupił ten film u nich tylko w miejsce numeru karty pojawiła sie obcja na kod z owego wydania płyty .
A co do TII moje zdanie jest takie ze zaraz pojawia sie w sieci kopie pełnych wydań Blue Rayowych do pobrania a cena z VITA chyba 29,99 ale pewna nie jestem bo w domu mam to wydanie gdzie jest napisana cena i to będzie podstawowa werba z książeczka . Ja na bank kupię wydanie z VIVA! Jak i jakieś kolekcjonerskie z kopiami wejściówek czy w metalowym pudełku , a na wydanie BR poczekam może w maju sie rzucę na nie ;) i u znajomych sobie zobaczę bo wszyscy mają PS3 .
Na Merlinie pojawiło się już wydanie BluRay dostępne za 101,99 zł.
Materiały dodatkowe:
* 2 dokumenty o powstawaniu filmu
* Reportaże: Blask rękawiczki - Kostiumy, Wspomnienia o Michaelu,
* Casting: W poszukiwaniu najlepszych tancerzy na świecie, Tancerze, Zespół, Wokaliści, Maszyna taneczna -
* Choreografia
* Michael Jackson's This is it: galeria zdjęć
* Zwiastun kinowy
Wyłącznie na BluRay
* Winiety Thriller i Smooth Criminal - zaprezentowane w audio 5.1
* Reportaż o tworzeniu Smooth Criminal
* BDlive z opcją movieIQ oraz interaktywną playlistą "This is it"
Wydanie z Newsweek ma kosztować 29.87zł i zawarta w nim 'książka' ma liczyć 28 stron. Wychodzi więc na to, że to normalna cena tego wydania bo takie samo na merlinie, tyle że bez gazety kosztuje 24,39 zł, a w empiku ma być za 29,99 zł. Są to oczywiście wydania podstawowe na 1DVD :)
tancerz wrote:Kolejny kawałek nie upublikowany na This is It Kinowej wersji THRILLER
Czy Wy widzicie to, co ja? Tam jest układ do 2Bad z filmu Ghosts!!
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you