mav, dzięki za poczucie humoru! jesteś mega! thx.Maverick pisze:Tak, tu racja. Istnieje specjalna lista faworyzowanych userów (w tajnym slangu modów - Święte Krowy, w skrócie "eśka"). Cokolwiek powie eśka - nie otrzyma ostrzeżenia.
Aplikować do wyżej wspomnianej listy można pod adresem: piaff.maverick@wp.pl Proszę załączyć list motywacyjny i zdjęcie.
Zażalenie na moderatora
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
Dobra nie wiem gdzie to napisać więc napiszę tu.
Otóż od dłuższego czasu irytuje mnie pewna sprawa. Newsy i rożne wiadomości wklejane na forum w języku ANGIELSKIM. I tu jest moja prośba. Czy osoby wklejające je, mogły od razu je tłumaczyć na polski? Nie każdy jest na tyle dobry z angielskiego, nie mówię tu o sobie ale i o innych użytkownikach a na pewno tutaj tacy są ...
Otóż od dłuższego czasu irytuje mnie pewna sprawa. Newsy i rożne wiadomości wklejane na forum w języku ANGIELSKIM. I tu jest moja prośba. Czy osoby wklejające je, mogły od razu je tłumaczyć na polski? Nie każdy jest na tyle dobry z angielskiego, nie mówię tu o sobie ale i o innych użytkownikach a na pewno tutaj tacy są ...
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Tłumaczenie trwa długo jest czasochłonne a niekiedy osoba która wkleja wiadomośc po ang nie ma czasu od razu tłumaczyć i robi to pozniej lub inne osoby. Ja jestem zdania aby newsy były podawane jak najszybciej po Ang po polsku itd bo na tym polega news cos nowego najszybciej zapodane. A język ang wiele osób zna i na pewno będą zadowoleni o szybkie fakty zapodane na teraz a nie dopiero pod wieczór czy na drugi dzien po czasie. A tłumaczenie z czasem i tak przychodzi wiec dla tych co nie rozumieją ;) trochę cierpliwości ;) i czytac komentarze do newsa tam zazwyczaj opisuje sie ten fakt po polsku wiec na początek można coś wywnioskowac z tych zapisków poki nie ma tłumaczenia ;)
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Dokładnie. Zgadzam się z Tobą.akaagnes pisze: ... na każdym forum obowiązują jakieś reguły, ale tutaj jest ich za dużo. Czasami wcale nie można się wypowiedzieć na jakiś temat, bo moderator uznaje to za głupotę, spam, czy cokolwiek innego i wlepia ostrzeżenie.
Może to i wina masy ludzi, która nagle po 25,06 zalała forum, bo moderzy są bardzo wyczuleni, aż ZA bardzo... Dlaczego na innych forach może być NORMALNIE i przyjemnie?
Tu jest jakiś ch0lerny reżim. I ja go nie rozumiem. I dlatego coraz częściej się zniechęcam. I mam już gdzieś czy dostanę ostrzeżenie, bo i tak już coraz rzadziej tu wchodzę i coraz rzadziej się wypowiadam. Stara ekipa też już się wykrusza i ci, którzy jeszcze zostali na pewno to widzą.
Chcecie przywrócić normalność forum? Zachowujcie się jak ludzie i pozwólcie się normalnie wypowiadać regularnym tudzież starszym użytkownikom też. Bo forum umiera również przez Was, drodzy moderatorzy. ...............
Niestety, nie ma tu zasad demokracji...czy swobodnego wypowiadania się.
Moderatorzy, za bardzo rozochocili się z dawaniem ostrzeżeń...za byle co.
Widzę, że faktycznie...coraz częściej odchodzą z forum, osoby starsze...które mają dość reżimu, karcenia i bawienia się w pouczanie.
Forum powinno służyć do swobodnego wypowiadania się...a nie być ciągle pod obstrzałem moderatorów.
Mam wrażenie, że jak dalej tak pójdzie, to forum zamiast się rozwijać...zacznie umierać. Nie wiem czy akurat o to, chodzi moderatorom.
Ostrzeżenia też powinno się dawać z głową i sprawiedliwie. A nie za błahostkę...i jednym dawać...a drugim nie.
Nie jest to moje pierwsze forum, na innym jestem dobrych kilka lat i nigdy nie czułam, aż takiej cenzury na własne wypowiedzi.
Co to za forum, w którym uczestnik będzie się zastanawiać czy może coś napisać...czy może lepiej nie...bo nie spodoba się to moderatorom i wlepią ostrzeżenie
Naprawdę, takie zachowanie...odbiera przyjemność z korzystania i bycia na tym forum.
Moderatorom pomyliły się chyba role.
Naprawdę jestem na tyle duża, by wiedzieć co i jak. I nie musi mnie "karać", jakiś moderator, bo ma taki kaprys. Niestety, często te ostrzeżenia tak wyglądają. Jak kaprys...jak widzimisię osoby, która je nakłada.
Nie wiem do czego mają doprowadzić takie zachowania...ale możliwe, że coraz więcej forumowiczów będzie mieć dosyć takiego traktowania i zacznie przechodzić na inne "majkelowskie" fora.
To forum, ani nie jest najsławniejsze...ani największe...więc może moderatorzy mogliby trochę spuścić z tonu...
Mogliby np. wysłać wiadomość na pw, aby się zastanowić nad własnym zachowaniem...a nie od razu dawać ostrzeżenie.
A takie wchodzenie z butami w prywatne wiadomości, jest dla mnie nieporozumieniem.
Żadnej prywatności w takim razie nie ma!
Równie dobrze, wiadomości na pw...lepiej pisać na gg, bo tam przynajmniej nie ma kontrolujących. Dla mnie to paranoja.
Moderatorzy chyba nie słyszeli o wolności słowa...a ich myślenie zatrzymało się na czasach, w których popularność miało powiedzenie "...rozmowy kontrolowane" .
Szkoda, że tak postępują...bo forum powinno być miejscem rozrywkowym...przynoszącym radość...a nie ciągłe kontrole i pouczanie. To naprawdę jest przykre i zniechęca do uczestnictwa...ludzie się wykruszają. Jeśli o to właśnie chodzi moderatorom...to dobrze im idzie .
1958 - forever...
Wybrane cytaty z postów, które mają być wyrazem wolności słowa:
spadaj do góry, fru na bambusek
zbieraj du** w troki i nie wypowiadaj sie na tematy które ciebie nie
dotyczą. !
Ale z Ciebie mężczyzna
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- Mrkariinka
Ale mi też obraza, szkoda tylko że jak dzieje sie coś gorszego, to albo udajecie że nie widzicie albo serio nie macie pojęcia co sie dzieje.
Tyle w tym temacie.
Tyle w tym temacie.
Ostatnio zmieniony ndz, 18 lip 2010, 15:48 przez Mrkariinka, łącznie zmieniany 1 raz.
- EternallyLive
Dokladnie. Jak sobie chorobę psychiczną sugerują, mówią fałszywe rzeczy o Michaelu, czy kogoś dyskryminują, to nikt się nie odezwie. A, ja, jak kogoś chcę obronić, bo nie mogę patrzeć, na np. dyskryminację przez niektórych, osób niepełnoletnich, czy posługiwanie się stereotypami, to nie mogę siedzieć z założonymi rękami. Ale oczywiście ,,dojrzali" wielkie oburzenie, bo to przecież chamstwo mówić komuś, że jest nie fair, odbija sobie na innych, kogoś dyskryminuje, jest nieuczciwy, przez co prezentuje niski poziom, że sam nie przestrzega tego, co innym nakazuje.
Mnie moderowanie zachęca do tego forum.
Zachęca mnie to, że właśnie trzeba pomyśleć przed napisaniem posta.
I w ogóle nie rozumiem problemu...
Z forami jest jak z wieloma innymi rzeczami na świecie, choćby restauracjami.
Istnieją na przykład KFC, bary z pierogami, pizzerie i restauracje na bardzo wysokim poziomie.
Lubie każdy rodzaj, nie chodzi tylko o menu, ale o sposób bycia.
W KFC jest najbardziej na luzie, w barze z pierogami tak fajnie swojsko, do pizzerii chodzi się raczej w dobranej paczce, a w restauracji stara się używać odpowiedniego widelczyka do odpowiedniego dania starając sie równocześnie mieć coś ciekawego do powiedzenia.
Bywałam na kilku forach, na każdym pisałam w nieco inny sposób, dostosowując się do tamtejszych zwyczajów. Ja jestem gościem.
To forum ma swój klimat, swoją atmosferę i zwoje zwyczaje.
Jest, jak same wiecie, jednym z wielu for.
Jeśli Wam ta jadłodajnia nie odpowiada, zmieńcie restaurację.
Nie chce być źle zrozumiana - nie wypraszam nikogo, po prostu... macie wybór.
Mi odpowiada akurat to forum, z niemoderowanego odejdę. Znajdę inne.
Zachęca mnie to, że właśnie trzeba pomyśleć przed napisaniem posta.
I w ogóle nie rozumiem problemu...
Z forami jest jak z wieloma innymi rzeczami na świecie, choćby restauracjami.
Istnieją na przykład KFC, bary z pierogami, pizzerie i restauracje na bardzo wysokim poziomie.
Lubie każdy rodzaj, nie chodzi tylko o menu, ale o sposób bycia.
W KFC jest najbardziej na luzie, w barze z pierogami tak fajnie swojsko, do pizzerii chodzi się raczej w dobranej paczce, a w restauracji stara się używać odpowiedniego widelczyka do odpowiedniego dania starając sie równocześnie mieć coś ciekawego do powiedzenia.
Bywałam na kilku forach, na każdym pisałam w nieco inny sposób, dostosowując się do tamtejszych zwyczajów. Ja jestem gościem.
To forum ma swój klimat, swoją atmosferę i zwoje zwyczaje.
Jest, jak same wiecie, jednym z wielu for.
Jeśli Wam ta jadłodajnia nie odpowiada, zmieńcie restaurację.
Nie chce być źle zrozumiana - nie wypraszam nikogo, po prostu... macie wybór.
Mi odpowiada akurat to forum, z niemoderowanego odejdę. Znajdę inne.
Na początek należy się zastanowić czy to forum istnieje w celach rozrywkowych.buziaczek pisze:bo forum powinno być miejscem rozrywkowym...
Cytując dość popularne źródło informacji :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne
Tak więc podpierając się tą informacją śmiem twierdzić iż forum nie musi dostarczać nam rozrywki.Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.
Wracając do wspomnianej wcześniej strony:buziaczek pisze:Ostrzeżenia też powinno się dawać z głową i sprawiedliwie. A nie za błahostkę...i jednym dawać...a drugim nie. (...) I nie musi mnie "karać", jakiś moderator, bo ma taki kaprys. Niestety, często te ostrzeżenia tak wyglądają. Jak kaprys...jak widzimisię osoby, która je nakłada.
W razie potrzeby podam również link do owego regulaminu http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=68Wybranym, szczególnie aktywnym użytkownikom, administrator może przydzielać uprawnienia moderatora, które pozwalają im tworzyć nowe fora, edytować i kasować wiadomości innych użytkowników, blokować wątki itp. zazwyczaj zgodnie z obowiązującymi na danym forum regułami postępowania (użytkownicy muszą stosować się do przyjętego regulaminu).
Tego oczywiście byśmy nie chcieli bo to znacznie osłabi forum we wszelkich rankingach popularności i liczebności użytkowników. Gospodarka forum ulegnie nagłemu załamaniu sprowadzając wielki kryzys co spowoduje nieuleczane depresje wielu użytkowników.buziaczek pisze:coraz więcej forumowiczów będzie mieć dosyć takiego traktowania i zacznie przechodzić na inne "majkelowskie" fora.
Zapewne gdyby nie to, że regulamin jest ogólnodostępny i przy rejestracji każdy zobowiązuje się do przestrzegania go to tak by właśnie robili.. cackali się z każdym postem i użytkownikiem dobrowolnie rezygnując z własnego prywatnego życia.buziaczek pisze:Mogliby np. wysłać wiadomość na pw, aby się zastanowić nad własnym zachowaniem...
Nikt nie kontroluje pw. Jedynie zgłoszenie wiadomości do moderatora za łamanie regulaminu skutkuje ową kontrolą i ewentualnymi skutkami.buziaczek pisze:A takie wchodzenie z butami w prywatne wiadomości, jest dla mnie nieporozumieniem.
Żadnej prywatności w takim razie nie ma!
Równie dobrze, wiadomości na pw...lepiej pisać na gg, bo tam przynajmniej nie ma kontrolujących.
d) Posty obrażające innych Userów będą kasowane, a ich autorzy ukarani Ostrzeżeniem lub Banem. To samo tyczy się wypowiedzi na czacie lub PW jeśli zostaną one zgłoszone Administratorowi i/lub Moderatorom
Forum w aktualnej odsłonie istnieje bodajże od 2005 roku i nie brakowało na nim niczego, użytkownicy mieli jak to ludzie mniejsze lub większe zatargi, nieporozumienia, ostrzeżenia i bany a jednak żyli i korzystali wg uznania z forum. Administrator i moderatorzy w większości w tym samym składzie.
Teraz po śmierci Michaela i przy wielkiej nawałnicy szturmem przybyło masa użytkowników, którzy nagle chcą zmieniać to forum. W imię czego pytam...?
Jesteśmy tu bo ktoś (bądź grupa ktosiów) stworzył/li to miejsce i pozwolili z niego korzystać ustalając jedynie pewne zasady użytkowania.
I zrozumcie wreszcie, że my im łaski nie robimy...
MJowitek pisze:Jeśli Wam ta jadłodajnia nie odpowiada, zmieńcie restaurację.
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
Dziewczyny zostały złapane na braku znajomości zasad forum, zwyczajnego braku dobrego wychowania i na agresywnych zaczepkach wobec innego forumowicza. Teraz, by odwrócić uwagę od swojego, kontratakują. Będąc wcześniej przykrymi, robią z siebie teraz ofiary złych i niesprawiedliwych moderatorów. Stara metoda radzenia sobie, potwierdzająca zasadność ostrzeżenia.
Oczekiwanie, że dla nich ugnie się zasady jest po prostu zuchwałe i głęboko nie fair wobec reszty forumowiczów. Zasada wolności słowa nie oznacza wolności bez granic. Chyba nie muszę tłumaczyć tak prostej zasady.
Proszę na razie w tym temacie nie zabierać głosu, tylko przemyśleć to i owo. Dla mnie to koniec dyskusji.
Przepraszam resztę za mój stanowczy ton. Zwykle bywam bardzo spokojny, ale bezkrytyczność co poniektórych wobec siebie samych po prostu mnie oburza.
Oczekiwanie, że dla nich ugnie się zasady jest po prostu zuchwałe i głęboko nie fair wobec reszty forumowiczów. Zasada wolności słowa nie oznacza wolności bez granic. Chyba nie muszę tłumaczyć tak prostej zasady.
Proszę na razie w tym temacie nie zabierać głosu, tylko przemyśleć to i owo. Dla mnie to koniec dyskusji.
Przepraszam resztę za mój stanowczy ton. Zwykle bywam bardzo spokojny, ale bezkrytyczność co poniektórych wobec siebie samych po prostu mnie oburza.
Bitter you'll be if you don't change your ways
- EternallyLive
To nie były zaczepki, a obrona Michaela, którego zwyczajnie obraził. Zresztą, nie tylko Jego...Wypisując takie dziwactwa mógł się liczyć z tym, że naraża się na negatywne opinie.kaem pisze: i na agresywnych zaczepkach wobec innego forumowicza.
Ja nie oczekuję żadnego odstępstwa od regulaminu, bo do obrazy podmiotu się przyznaję, ale dziwi mnie, że niktórzy bezkarnie wypisują głupoty, obrażają innych i jest ok, a inni ostrzeżenia dostają, why??? To nie jest sprawiedliwość.
- EternallyLive