Michael Jackson - The Ultimate Collection

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę?

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
1
2%
4
2
5%
5
7
17%
6
31
76%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Tylko okładką,czyli kolorem.Europejska jest czarna,amerykańska i chyba japońska są białe.
Tak zapewne koncert w NTSC.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
thewiz

Post autor: thewiz »

Moim zdaniem ladniejsza.Dvd Ci nie pojdzie w odtwarzaczu z Europy. Inne rejony, plyty sa inaczej kodowane. Bedziesz mogl ogladac na kompie.
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Udało mi się wreszcie zakupić przed 5 minutami na allegro używane w stanie bardzo dobrym+ za jedyne 100zł! ;-)
A wszystkich "poszukiwaczy" The Ultimate Collection odsyłam na tą przepiękną stronkę :-) Złożyłem tam ofertę za 150 zł, ale wniosłem prośbę o odwołanie, tak więc możecie spokojnie licytować ;-)
http://www.allegro.pl/item281722657_mic ... ikat_.html
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
Tomo128

Post autor: Tomo128 »

Które wydanie było europejskie: białe czy czarne?????
Tomo128
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Czarne.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
ABmoonwalker

Post autor: ABmoonwalker »

Mam takie pytanie - czym się różni to:
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=11 ... rt=1121740
od tego:
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=69 ... nrt=699475
nie licząc koloru opakowania.
Wiem, że czarna wersja jest europejska, a biała jest amerykańska. Przeczytałem w tym temacie, że płyta DVD z amerykańskiej wersji nie odtworzy się na zwykłym odtwarzaczu. Ale właśnie zamierzam kupić TUC i tylko ta biała wersja jest dostępna, no chyba że japońska, która jest o 150zł droższa. I chciałbym się upewnić, czy warto kupić tę białą wersję z fan.pl
lebelle

Post autor: lebelle »

Warto Warto :).... jak bedziesz mial na czym odsluchac :))))
ABmoonwalker

A na czym mogę odsłuchać? O DVD się nie martwię, koncert mam kupiony osobno. Mam rozumieć, że amerykańskie CD też nie odtworzy się na odtwarzaczu z Europy?
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

ABmoonwalker pisze:A na czym mogę odsłuchać? O DVD się nie martwię, koncert mam kupiony osobno. Mam rozumieć, że amerykańskie CD też nie odtworzy się na odtwarzaczu z Europy?
CD to CD wszędzie jest takie same. Chodzi właśnie o DVD, które może się na europejskim odtwarzaczu nie uruchomić, choć większość z obecnie produkowanych (tych tańszych typu manta, wiwa, nie wiem jak z firmowym sprzętem jest) nie ma blokady regionalności i płyty DVD z całego świata powinny działać.
ABmoonwalker

Wielkie dzięki za za informacje! Mam odtwarzacz DVD Samsunga, który nawet DualDisc'i może nagrać. Jak narazie każdy rodzaj płyty (prócz HD DVD i BluRay) mi odtworzył. Jest szansa, że koncert na nim pójdzie. Na wszelki wypadek poczytam w instrukcji o blokadach. Jakby nie działał, będzie na pokaz :P
W każdym razie chyba sobie kupię tę białą wersję. Zawsze uważałem, że jest ładniejsza :)
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

W 2-giej połowie sierpnia zostanie wydane wznowienie TUC, dla tych którzy nie zdążyli kupić tego wydawnictwa przed wyczerpaniem zapasów, zapewne to dobra informacja ;-)
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Widzę że zmienił się nieco design tego wydawnictwa.Moje płytki są białe i w książeczce są inne zdjęcia chyba. nenene .
Obrazek

Post autor: Tomo128 »

Właśnie. Stwierdziłem to samo. Na fotkach przykładowych widnieją czarne płyty (pierwotnie były białe). Książeczka też ma chyba inny układ.

Ewidentnie to widać na tym obrazku (zapożyczyłem z Allegro):
Obrazek
Tomo128
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

tu też widać zdjęcia: Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Książeczka chyba ma mniej stron, bo ogólnie wydaje się sporo lżejsze od mojego The Ultimate Collection jak w sklepie oglądałem sobie z zewnątrz.
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
ODPOWIEDZ