Homoseksualizm /legalizacja zwiazkow?
Legalizacja zwiazków partnerskich to nie tylko kwestia ideowa czy czyjegoś widzimisie. To są trudne sytuacje, kiedy ludzie żyją w związku partnerskim przez lata całe, a państwo nie daje im tych praw, co pozostałym parom- choćby w kewstii dziedziczenia czy odwiedzin w szpitalu. Skoro uznajemy takie pary jako związki mające rację bytu, to dajmy im szansę żyć przyzwoicie. Wyobraźcie sobie dwóch facetów czy 2 kobiety będące ze sobą 20 lat. Jedna osoba umiera i okazuje się, że druga nie ma prawa do majątku, tylko rodzina zmarłej. A obie na to łożyły... Zresztą tu też chodzi o nieformalne związki heteroseksualne, nie tylko homo.
przypomnę, że jeszcze była 3 opcjaLittleDevil pisze:na razie jeszcze zostawiam
... przynajmniej dopoki nie dowiem sie, czy sie Majkel w koncu zadurzyl we mnie, czy we Schmittku

//pozdrawiam całą trójkę!
a Kaem, ciekawe uwagi wniosłeś, prawnik to ja nie jestem, ale istnieje chyba coś takiego jak np. testament chociażby, w którym można komukolwiek, lub nawet fundacji, czy zwierzęciu (słyszałem o takim przypadku...) zapisać swój majątek.
Nie wiem czy jeszcze mam coś szczególnego do powiedzenia... w skrócie powiedziałem co miałem powiedzieć.
Przyznam, że zaskakujecie mnie liberalnością, a inni mają czuję rację, ale nie do końca potrafią ją właściwie przedstawić.
Sam w pełni akceptuję takie osoby, nie przeszkadza mi w jakikolwiek sposób świadomość tej odmienności, która to w rzeczywistości w praktyce, w życiu codziennym może być zupełnie niezauważalna.
Jestem za:
- traktowaniem takich osób z szacunkiem na jaki zasługuje po prostu człowiek
- traktowanie takich osób normalnie, pozwolenie im normalnie żyć
Jestem przeciw:
- propagowaniu homoseksualizmu jako czegoś w pełni normalnego
- adopcji przez owe pary dzieci
- zawieraniu związków homoseksulanych (do uwag Kaem'a: uregulować wszystko jakoś praktycznie można prawnie, nie musi to być związek "małżeński")
to tyle co mi się teraz przypomniało.
...
- la_licorne
Właśnie o ile wiadomo homoseksualizm jest ponoć kwestią DNA i hromosomów. Może do tej pory nie udało się tego udowodnić w stu procentach, ale gdyby w przyszłości udowodniono to ponad wszelką wątpliwość, to czy w żadnym stopniu nie wpłynęłoby to na twoją opinię? Nie wydaje mi się po prostu, że człowiek wstaje pewnego dnia rano i mówi "Od dzisiaj będę homoseksualistą!"Majkel pisze: przeciw:
- propagowaniu homoseksualizmu jako czegoś w pełni normalnego

Polecam serdecznie przeczytanie książki "Płeć mózgu"!
I uważam, że część homoseksualistów jest "nie z wyboru"(uwarunkowania genetyczne i inne tegpo typu), a część po prostu... tak na nich zadziałało środowisko, doświadczenia, lęki, przeżycia wszelkiej maści, strach i wiele innych czynników, czyli nie jest to genetyczno-bilogiczne, niekoniecznie też wybór jak piszesz "od dziś będę...", ale to się rodzi w człowieku, w jego psychice, podświadomości, a przyczyna może być różna.
I uważam, że część homoseksualistów jest "nie z wyboru"(uwarunkowania genetyczne i inne tegpo typu), a część po prostu... tak na nich zadziałało środowisko, doświadczenia, lęki, przeżycia wszelkiej maści, strach i wiele innych czynników, czyli nie jest to genetyczno-bilogiczne, niekoniecznie też wybór jak piszesz "od dziś będę...", ale to się rodzi w człowieku, w jego psychice, podświadomości, a przyczyna może być różna.
...
- la_licorne
przeczytalem i zwatpilem.Majkel wspolczuje twoim dzieciom jesli ktores sie okaze gejem lub lesbijka.
zeby bylo jasne sam jestem gejem i nie wstydze sie tego,jakos nie zastanawialem sie nad tym czy bedzie mnie ktos tolerowal bo to glupie by bylo.to tak jakby heteryk mial sie nad tym zastanawiac.
co do stwierdzenia ze za duzo chcemy to moze i prawda a moze i nie.
Parady - z jednej strony uwazam je za zbyteczne bo fakt istnienia osob homoseksualnych mozna pokazac w inny sposob z drugiej strony reakcje na nie mowia same za siebie.
Dzieci - jesli o to chodzi nie jestem za bardzo za tym.Geje rzadko kiedy potrafia utrzymac swoj zwiazek a czeste zmiany partnerow nie sa odpowiednie do wychowywania dzieci..z drugiej strony heterycy tez jakos sie tym za bardzo nie popisuja (przykladem jest powstanie osrodkow wychowawczych i domow dziecka)
sluby - w sumie nigdy nikomu nie przeszkadzaly i kazdy je lubi wiec czemu mialby i mi przeszkadzac.jesli regulowaly by prawne kwestie np spadkow czy innych np odwiedziny w szpitalu to jak najbardziej jestem za.
teraz informacja dla Majkela otoz: jesli chodzi o testament owszem mozesz zapisac komu chcesz co chcesz ale nie zapominaj ze dalsza rodzina moze szybko sie odwolac od tego i jesli nie beda tego zadne prawne sprawy regulowaly to przepadlo szybko :] a jesli chodzi o odwiedziny w szpitalu to sa one niemozliwe ,nie jestes rodzina i nie dowiesz sie nic o partnerze zeby nie wiem co nie mowiac ze nie mozesz odwiedzic jesli jest powazna sprawa ( nie mowie o zlamaniu nogi)
to na tyle moich wywodow ;) pozdrawiam wszystkich za i przeciw :P
zeby bylo jasne sam jestem gejem i nie wstydze sie tego,jakos nie zastanawialem sie nad tym czy bedzie mnie ktos tolerowal bo to glupie by bylo.to tak jakby heteryk mial sie nad tym zastanawiac.
co do stwierdzenia ze za duzo chcemy to moze i prawda a moze i nie.
Parady - z jednej strony uwazam je za zbyteczne bo fakt istnienia osob homoseksualnych mozna pokazac w inny sposob z drugiej strony reakcje na nie mowia same za siebie.
Dzieci - jesli o to chodzi nie jestem za bardzo za tym.Geje rzadko kiedy potrafia utrzymac swoj zwiazek a czeste zmiany partnerow nie sa odpowiednie do wychowywania dzieci..z drugiej strony heterycy tez jakos sie tym za bardzo nie popisuja (przykladem jest powstanie osrodkow wychowawczych i domow dziecka)
sluby - w sumie nigdy nikomu nie przeszkadzaly i kazdy je lubi wiec czemu mialby i mi przeszkadzac.jesli regulowaly by prawne kwestie np spadkow czy innych np odwiedziny w szpitalu to jak najbardziej jestem za.
teraz informacja dla Majkela otoz: jesli chodzi o testament owszem mozesz zapisac komu chcesz co chcesz ale nie zapominaj ze dalsza rodzina moze szybko sie odwolac od tego i jesli nie beda tego zadne prawne sprawy regulowaly to przepadlo szybko :] a jesli chodzi o odwiedziny w szpitalu to sa one niemozliwe ,nie jestes rodzina i nie dowiesz sie nic o partnerze zeby nie wiem co nie mowiac ze nie mozesz odwiedzic jesli jest powazna sprawa ( nie mowie o zlamaniu nogi)
to na tyle moich wywodow ;) pozdrawiam wszystkich za i przeciw :P
Za moją wypowiedź możecie mnie zbanować,powiesić itp.
Ale moje zdanie jest takie:
zacytuje kawałek Starego Testamentu:
"Mężczyzna który obcuje cieleśnie z mężczyzną,poniesie śmierć..."
Według mnie Homosexualistów powinno się cenzura moderatorstwa,
to jest wbrew naturze normalnych ludzi,I takie same zdanie mam na temat lesbijek.
Żygać Mi się chce jak widze jak 2-óch gości i 2-ie laski się całują bądź robią coś innego ze Sobą.
Jednym słowem jest to Sodomia.
Ja oprócz MJ'a słucham Reggae,Ragga i Dance Hall większąsć tych wykonawców jest Rastaman'ami i według mnie to jest naj lepsza religia
ze współczesnych,Oni otwarcie mówią że trzeba cenzura moderatorstwa Sodomitów,
Dla Mnie jest to nie do pomyślenia aby moje dziecko było gejem bądź lesbijką,nie miało by miejsca w mojej rodzinie.
Sory jeśli kogoś uraziłem ale takie jest Moje zdanie i opinia.Pozdrawiam
Ale moje zdanie jest takie:
zacytuje kawałek Starego Testamentu:
"Mężczyzna który obcuje cieleśnie z mężczyzną,poniesie śmierć..."
Według mnie Homosexualistów powinno się cenzura moderatorstwa,
to jest wbrew naturze normalnych ludzi,I takie same zdanie mam na temat lesbijek.
Żygać Mi się chce jak widze jak 2-óch gości i 2-ie laski się całują bądź robią coś innego ze Sobą.
Jednym słowem jest to Sodomia.
Ja oprócz MJ'a słucham Reggae,Ragga i Dance Hall większąsć tych wykonawców jest Rastaman'ami i według mnie to jest naj lepsza religia
ze współczesnych,Oni otwarcie mówią że trzeba cenzura moderatorstwa Sodomitów,
Dla Mnie jest to nie do pomyślenia aby moje dziecko było gejem bądź lesbijką,nie miało by miejsca w mojej rodzinie.
Sory jeśli kogoś uraziłem ale takie jest Moje zdanie i opinia.Pozdrawiam
Czyli jednak nie <cenzura moderatorstwa>?Maro18 pisze:No kto??kaem pisze:Kto miałby to robić?
My normalni Ludzie Ci którzy wierzą a Boga,którym to nie przechodzi przez myśl...
A ze <cenzura moderatorstwa> to jak przenośnia czyli <cenzura moderatorstwa> itp.
Ostatnio zmieniony śr, 11 sty 2006, 0:10 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
<cenzura moderatorstwa>-to u mnie na osiedlu oznacza tak jak ci pisałem,kaem pisze:Czyli jednak nie <cenzura moderatorstwa>?Maro18 pisze:No kto??kaem pisze:Kto miałby to robić?
My normalni Ludzie Ci którzy wierzą a Boga,którym to nie przechodzi przez myśl...
A ze <cenzura moderatorstwa> to jak przenośnia czyli Wpier****,Skopać,napluć w twarz itp.
A ty co uważasz że złe jest takie postępowanie??