Koszty utrzymania MJPT

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Z takich smsów premium jest max 50% dla właściciela, resztę bierze pośrednik - szkoda pieniędzy.
...
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

No to numer konta jest ostatecznym wyjściem czy są jeszcze propozycje?
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiaaa

Post autor: Kasiaaa »

Najlepszym rozwiązaniem jak już będzie podanie numeru konta.
Najmniej kłopotów.

A osoba niepełnoletnia może dokonać przelewu za pomocą wpłaty na konto bankowe na poczcie po wypełnieniu odpowiedniego druczku. Koszt 2,50zł. ;-)
We can fly, you know. We just don’t know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground.
Michael Jackson.

loveMJPT
Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

I co dalej z kwestiami finansowymi?
Bo zaglądam tutaj, że może już coś się wyjaśniło, a tu cisza ciągle panuje.
Ten pomysł z kontem chyba całkiem niezły. W każdym razie na mnie możecie liczyć.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Informacje podałem w pierwszym poście w wątku.

Dzięki za zainteresowanie :)
...
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Ponieważ podobno niektórzy z Was dopytują się moderatorów o stan konta MJ PT (do mnie nikt w tej sprawie nie napisał...a przecież to do mnie wpływają pieniądze...) informuję, iż do czasu mojego ostatniego posta stan ów sie nie zmienił - stąd brak informacji... 298 zł

Kolejny raz napiszę, jesli sie coś zmieni (coś zostanie opłacone lub wpłynie jakaś kolejna suma).

...pzdr
s_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

A mozna prosić o posta z info kiedy są opłacane domeny (mjpolishteam.pl i mjowisko.pl) i serwer? Na początku roku?

Łączny roczny koszt, z tego co na kalkulatorze obliczyłam :wariat: to 610zł (2x 122zł za obie domeny plus 366zł za serwer).

No i nie wiem czy 298zł, które MJPT ma na koncie, to w sam raz, mało, dużo, czy coś dopłacać, a jak dopłacać to kiedy jest termin płatności za wszelkie sprawy związane z utrzymaniem forum?

Bardzo mi sie podobał sposób w jaki Kasia zbierała na płytę, na bieżąco wiedziałam czy idzie dobrze, czy sa problemy, czy potrzena jakaś jeszcze pomoc itd
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

właśnie może zrobić by takie coś, jak jest m.in. na maximum-jackson, że jest podane wszystko (konto, dane) i chętni użytkownicy mogą dokładać swoje 'kilka groszy' do utrzymania strony/ serwera czy jak to się tam zwie. wtedy moderatorzy informują na bieżąco co jakiś czas jaki jest stan konta, ew. kto się dołożył itd.

Obrazek

Obrazek

myślę, że to byłby uczciwy układ, bo nie tylko moderatorzy korzystają z forum, nie? nie wiem czy tu się tak da i jak w ogóle jest,ale możnaby wzbogacić stronę/forum o jakieś opcje itd. lub tak jak tam, dla wspierających w nagrodę coś. ;-) no nie wiem, to tylko pomysł. decyzja należy do mafii.
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

akaagnes pisze:jest podane wszystko (konto, dane) i chętni użytkownicy mogą dokładać swoje 'kilka groszy' do utrzymania strony/ serwera czy jak to się tam zwie.
Ale przeciez u nas, w pierwszym poście tego przyklejonego tematu, są podane dane, numer konta i nawet wskazówka co wpisać w temacie przelewu. Mnie to wystarcza.

Jedyne co, to mi brakuje informacji, czy finansowo jest okay. Jakichś wiekszych spowiedzi nie oczekuje bo nie mam po co, ale czasem tu zaglądałam zobaczyć czy nie ma "alarmu" bo w skarbonce pusto, albo wręcz przeciwnie, prośby o wstrzymanie wpłat, bo coś tam. W sumie chyba limitu odgórnego nie ma, dopóki nie ma limitu na ilość pomysłów co zrobić i fantazję mafii, moderatorów i nas, użytkowników.

Wdrażanie pomysłów w życie też przeważnie kosztuje. To forum, wraz z tym, co do niego przynależy, gdzieś kogoś kosztuje. Te ktosie się z tym od lat nie afiszują, czasem tylko coś westchną. I bardzo się cieszę, że taki temat został tu przyklejony. To forum to jedna z moich rozrywek. System nagród na forum pokazanym przez akaagnes jest z pewnością motywujący, ale jakos dla mnie najwiekszą "nagrodą" jest aktywność moderatorów, fajne tematy, nowe inicjatywy fanów i w ogóle to wszystko, dla czego mam ochote tutaj przychodzić. Dzieki temu, że sa mozliwości wpłaty, mam pewność, że to forum nie kaputnie z powodów finansowych, bo ktoś kto do tej pory na to płacił uzna na przykład, że zbiera na lot balonem i teraz oszczędza. Niech sobie oszczędza. Ja tylko proszę o danie mi świadomości o stanie rzeczy, żebym sobie potem w brode nie pluła, że "gdybym wcześniej wiedziała, to...".

PS. Ten koszt około 600zł, które trzeba rocznie uzbierać, to jakieś pół godziny latania balonem nad Tatrami. Wedle wstępnym rozeznań mojej koleżanki z pracy :party: Nie pozwólmy aby ktoś z własnej kieszeni płacił za nasza wspolną zabawę, zamiast sobie polatać!
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

W kwestii finansowania chciałabym poinformować co się zadziało, ile mamy, ile brakuje etc.

Stan konta ostatnio 298,00 powiększył się o 123,00 wczoraj, ale zmalał o 122,00 (opłata jednej z domen) dzisiaj, a zatem po przeprowadzeniu szeregu skomplikowanych wyliczeń wychodzi mi co następuje:

- koszt utrzymania obu domen i serwera to 610,00 PLN
- obecnie na koncie MJPT mamy - 299,00 PLN
- brakuje 189,00 PLN

Wszystkim dorzucającym się do wspólnej sakiewki BARDZO DZIĘKUJĘ!

Rafał... czy możesz podać jakiś deadline kolejnych wpłat?

Pozdrawiam,
Kinga_aka_siadeh_
Ostatnio zmieniony czw, 13 sty 2011, 18:42 przez siadeh_, łącznie zmieniany 1 raz.

* * *
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Opłaty cykliczne MJPT

mjowisko.pl - 21 stycznia (100 zł netto = 123 zł brutto)

mjpolishteam.pl - 27 kwietnia (100 zł netto = 123 zł brutto)

serwer w Home.pl - 17 luty (300 zł netto = 369 zł brutto / za poprzedni rok było: 150 zł netto = 184,50 zł brutto)

Daty cykliczne, co roku tak samo występują.
...
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Kochani! Na konto MJ PT wpłynęły kolejne pieniążki :)

bardzo dziękujemy! :)

Stan na dziś to 519,00 PLN

mjowisko.pl - opłacone
mjpolishteam.pl - 123,00
serwer - 369,00

mamy nadwyżkę - 27,00 PLN :)

Pozdrawiam serdecznie!
siadeh_skarbnik_ ;-)

* * *
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Moi Drodzy...

na konto MJ PT wpłyneły kolejne pieniążki :)
Ponownie bardzo dziękujemy! :)

Stan na dziś to 325,94 PLN
mjowisko.pl - opłacone
mjpolishteam.pl - 123,00
serwer - opłacone

mamy nadwyżkę - 202,94 PLN :)

Pozdrawiam,
Kinga aka siadeh_

* * *