Premiera płyty "Michael" 14 XII 2010r. [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Zakupisz nowy album "Michael"?

Jasne! W dzień premiery koczuję od rana przed sklepem muzycznym!
97
35%
Najprawdopodbniej pobiorę z sieci by się upewnić jak to brzmi, później ewentualnie zakupię.
123
45%
Nie ma mowy! Ta płyta nie stanie na mojej półce! $ony Sucks!
38
14%
Zakupię z sieci utwory, które nie będą zostawiały złudzeń, że to wokal Michaela. Całości nie kupię.
18
7%

Liczba głosów: 276

Awatar użytkownika
syberia

Post autor: syberia »

Taj Jackson na swoim twitterze:
There are 7 great, no doubt, 100 percent Michael Jackson songs on the new album. I will ALWAYS support those.
Ludzie młodzi sądzą, że za pieniądze wszystko można kupić, gdy już dorosną są tego pewni - Oskar Wilde
marcinl884

Post autor: marcinl884 »

Mi wystarczy że na nowej płycie Michaela będą pełne wersje utworów Another Day, A Place With No Name, Hold My Hand, Much to Soon, All I Need. I dla tych piosenek warto kupić nową płytę MJ.
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Singiel będzie wydany w formie płyty, czy tylko do ściągnięcia z sieci za opłatą?

Na fan.pl, album już się pojawił.
http://www.fan.pl/katalog/p91651544_mic ... chael.html
Czekamy na konkretne informacje.
Ostatnio zmieniony śr, 10 lis 2010, 22:16 przez Amelia, łącznie zmieniany 1 raz.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
drewno23

Post autor: drewno23 »

Na MJJ Community informator mówił, że prawdopodobnie singiel będzie tylko w sieci.
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

A Monster? Co to za piosenka? Skąd wzięliście tą playlistę?
Jestem najwyraźniej trochę niedoinformowana.
Elena

Post autor: Elena »

Kochani,co do premiery plyty"Michael",nie wiem jak Wy,ale ja nie moge sie jej doczekac.

Okladka nie do konca mi sie podoba(twarz Michaela na pierwszym planie),ale trudno przyjmuje.

Mimo wielu sprzecznych opinii o BN itd,ja ogromnie sie ciesze,ze niedlugo dane mi bedzie przesluchac plyte.

Idac tym torem,dzis bez zastanowienia,gdy pojawil sie pre order na stronie Amazon w UK-kliknelam i z niecierpliwoscia czekam na wydanie.
Infinity MJ
Awatar użytkownika
Kacmurka

Post autor: Kacmurka »

Zagadka z okładką rozwiązana.
Strona lewa to czasy Jackson 5,Off The Wall,Thrillera,przechodzące w główny punkt jakim jest okładkowa postać Michaela, z jej pleców wyłania się Michael z Bad,potem widzimy symbole ery Dangerous,figurę z History,Majkela z okładki blood on the dance floor i tłum dzieci,wsód których widzę Princea,Paris i Blanketa?Wy też czy ja już mam jakieś zwidy??? Na końcu mój wzrok przykówa Michael zapowiadający trase This Is It...Cholera,ta oś czasu z zestawieniem obrazów i najważniejszych momentów z jego życia reprezentujących Go i jego świat, poruszyła mnie bardzo,za bardzo.
Obrazek
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Kacmurka pisze:wsód których widzę Princea,Paris i Blanketa?Wy też czy ja już mam jakieś zwidy???
Tak, są dzieci. Widać rodziców MJa po lewej stronie, prawdopodobnie ponad nim i małe wizerunki wszystkich ich dzieci. Całość robi wrażenie. Widać Stracha z The Wiz, MJa z You Rock My World, scenę z końca Will You Be There, okładka Ghosts, jest Lady Diana, Liza Minelli, Diana Ross, Charlie Chaplin (charakterystyczny kapelusz), występ z BJ na Motown 25, prawdopodobnie latający Piotruś Pan obok zorzy... Cudny obraz, szkoda, że nie ma jeszcze lepszej jakości...
Obrazek
Awatar użytkownika
editt

l

Post autor: editt »

‘Michael’ Album Artwork Unwrapped
While the controversy over Michael Jackson’s first posthumous album, ‘Michael’, rages on, the full artwork for the set has been unravelled.

Pieced together by renown painter Kadir Nelson, the vast collage features many notable moments in the King of Pop’s storied career, as well as important figures in his life.

See if you can spot them all…

http://thatgrapejuice.net/2010/11/micha ... um=twitter

http://thatgrapejuice.net/wp-content/up ... -COVER.jpg

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony pt, 12 lis 2010, 9:58 przez editt, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek Obrazek
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Ładna jest ta reszta część albumu. Szczególnie głowy jego dzieci wśród ludzi. Bracia i rodzice. Widzę tam nawet Janet, LMP, Księżną Dianę inni ważni w jego życiu.
Obrazek
Detox

Post autor: Detox »

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują ,że w poniedziałek ma się ukazać kolejny kawałek z albumu a konkretnie Hold My Hand w zupełnie nowej aranżacji muzycznej i z nowymi wokalami..

Tak piszą renomowani userzy na MJCC ;-)
Awatar użytkownika
shamar

Post autor: shamar »

Stara aranzacja jest dobra. Wystarczy troche wydłuzyć. Juz czuje jakiegos potworka. Nie poprawia sie dobrego.

Gdzie ta playlista ?
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"
Obrazek
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

To czyli powtórka z rozrywki powiedzą o tym w piątek i znowu zaskoczenie?
MJCC już wiele pisali ale ile z tego jest prawdą.
Awatar użytkownika
tadeyro

Post autor: tadeyro »

Detox pisze:Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują ,że w poniedziałek ma się ukazać kolejny kawałek z albumu a konkretnie Hold My Hand w zupełnie nowej aranżacji muzycznej i z nowymi wokalami..
According to Billboard, on Monday 15th November, the first commercially available single from “Michael,” will be a duet with Akon for the song “Hold My Hand,” which is noticeably stronger song than Breaking News and is clearly identifiable as Michael Jackson.

Hold My Hand will be available for sale the same day at digital stores like iTunes.

Source: Billboard/mjstar
Mandey

Post autor: Mandey »

Mandey pisze:Znana jest już także oficjalna traclista nowej płyty:

01. Hold My Hand (Duet With Akon)
02. Hollywood Tonight
03. Keep Your Head Up
04. (I Like) The Way You Love Me
05. Monster (Feat: 50 Cent)
06. Best Of Joy
07. Breaking News
08. (I Can't Make It) Another Day (Feat: Lenny Kravitz)
09. Behind The Mask
10. Much Too Soon
Ręce mi opadły. Już pominę niezadowolenie z zamieszania wokół Breaking News i wyboru gniota w postaci Hold My Hand jako singla ale takie numery jak (I Like) The Way You Love Me to już żenada. Dobrze wiem co to za utwór. Można go posłuchać już ładnych paru lat w całości. Teraz go przerobili zapewne i gra muzyka. 50 Cent z Jacksonem... Brak słów. Ja akurat się wygłupię i płyty nie kupie bo jest na niej co najmniej jeden już wątpliwy kawałek jeśli chodzi o wokale.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
ODPOWIEDZ