..::MJOWISKO 2008::..
- Dangerous_Dominika
i to jak czytalm ma sie odbyc w ŁDK-u...mam czesto sa rozne imprezy i raczej jakos tanio tam nie jest... i 120zl to nie duzo za sale i kolacje
ktos wczesniej wspomnial ze Łódź to jedno z ciekawszych miast w Polsce i zarazem drugie co do wielkosci...czy jest takie ciekawe no moze troche...bo jak wracam ze szkoly to mnostwo obcokrajowcow spotykam-ale to dlatego ze na glownej ulicy mieszkam
ja sie raczej nie wybieram i mam dwa argumenty...pierwszy zdarza i sie co roku od 5/6 lat bede chora na koniec wakacji:( a drugi...bede szla do nowej szkoly i bede tak zestresowana ze nie bede wstanie nic robic i wdodatku jak co roku przypomne sobie na koniec wakacji ze musze kupic rzeczy do szkoly
jeszcze ostatnio moja sister namawiala mnie zebym poszla i sama chciala isc(a ze niby za Michaelem nie przepada
ktos wczesniej wspomnial ze Łódź to jedno z ciekawszych miast w Polsce i zarazem drugie co do wielkosci...czy jest takie ciekawe no moze troche...bo jak wracam ze szkoly to mnostwo obcokrajowcow spotykam-ale to dlatego ze na glownej ulicy mieszkam
ja sie raczej nie wybieram i mam dwa argumenty...pierwszy zdarza i sie co roku od 5/6 lat bede chora na koniec wakacji:( a drugi...bede szla do nowej szkoly i bede tak zestresowana ze nie bede wstanie nic robic i wdodatku jak co roku przypomne sobie na koniec wakacji ze musze kupic rzeczy do szkoly
jeszcze ostatnio moja sister namawiala mnie zebym poszla i sama chciala isc(a ze niby za Michaelem nie przepada
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Moi drodzy.
Czytam sobie przebieg powyzszej rozmowy i zastanawiam się, jak zareagować.
Z jednej strony to troche nipokojące, ze komus sie wogóle chce marnowac czas na pisanie negatywnych opinii na temat imprezy, która sie jeszcze nawet nie odbyła i, że dla kogoś 2dniowa impreza sprowadza sie do "łażenia po Łodzi".
baniakwls byłes na ostatnim zlocie. Nie musiało Ci sie podobać, bo nikt ze mna nie podpisuje umowy na "gwarancje obustronnego sukcesu".
500 zł za klub? Nie wiem gdzie, ale w Łodzi wynajecie całego klubu na sobote (rozumiem, ze nie musze tłumaczyc dlaczego sobota jest droższa od czwartku np.) to koszt 1500 (mala salka) - 10000 i wiecej (kluby duże i kilkupoziomowe) złotych. Za 500 zł mozesz wynajac sale konferencyjną, ale nie klub.
W planach tegorocznego zlotu jest: koncert (wynajem sali na sam koncert oraz próby przed koncertem, oplata akustyków), kolacja (sala, catering, tort na 80 osób, szampan), następnie zabawa w michaelowe podchody (jesli to tak strasznie boli, ze za "łażenie" po Łodzi trzeba placic to moge wrzucic to jako gratis, bo tak naprawde wyposazenie kazdej grupy pewnie nie wyniesie cenowo wiecej niz kilka zlotych na bilet MPK oraz ksero mapy - zasponsoruje ten dzial - zupełnie dodatkowy zresztą i wcale nie kluczowy dla całej imprezy), dyskoteka (zamkniecie klubu w sobote).
Licząc, ze na imprezie bedzie 80 osób (czyli minimum) x 80 zł mamy 6400,-
klub - około 2500,- , 3000,-
koncert - około 1000,-
kolacja (catering, tort , szampan) - minimum 2500,- (sam tort na taka ilośc osób to wydatek 300-400 zł, sala na 3h około 500zł)
razem daje to juz - licząc tylko podstawowe rzeczy - 6000-6500,- i to też zakładając wariant optymistyczny, a gdzie wydruk biletów, gdzie jakies pamiatkowe gadżety (zbedne - fakt, ale miło by było gdyby były), gdzie oplata za serwer MJPT (tak, tak kazdy płaci po te kilka groszy na serwer, bo Rafał nie musi sponsorować dzialania strony, która słuzy nam wszytskim)?
Oczywiście nie wliczam w te wydatki rzeczonego pałetania sie po mieście i zwiazanych z tym kosztów, a także kosztów moich własnych takich , jak np. rachunek telefoniczny, bo troche telefonów wykonac trzeba, czy nagrody w konkursach.
...a z drugiej strony, zwyczajnie, po ludzku jest mi przykro, ze za poswięcenie swego czasu, energii dostaje tak bezsensowna krytykę.
Ponieważ w tym roku po raz ostatni organizuje MJOWISKO juz w 2009 każdy bedzie miał okazje wykazac sie i wiekszą inwencja twórczą i większym wyczuciem ekonomicznym. Będę szczerze kibicowac każdemu, kto zechce przejąć inicjatywę.
Zresztą... zawsze może sie zdarzyc tak, ze tegoroczna impreza nie dojdzie do skutku albowiem:
Odnosnie ..::MJOWISKA 2008::..
...pzdr
siadeh_
Z jednej strony to troche nipokojące, ze komus sie wogóle chce marnowac czas na pisanie negatywnych opinii na temat imprezy, która sie jeszcze nawet nie odbyła i, że dla kogoś 2dniowa impreza sprowadza sie do "łażenia po Łodzi".
baniakwls byłes na ostatnim zlocie. Nie musiało Ci sie podobać, bo nikt ze mna nie podpisuje umowy na "gwarancje obustronnego sukcesu".
500 zł za klub? Nie wiem gdzie, ale w Łodzi wynajecie całego klubu na sobote (rozumiem, ze nie musze tłumaczyc dlaczego sobota jest droższa od czwartku np.) to koszt 1500 (mala salka) - 10000 i wiecej (kluby duże i kilkupoziomowe) złotych. Za 500 zł mozesz wynajac sale konferencyjną, ale nie klub.
W planach tegorocznego zlotu jest: koncert (wynajem sali na sam koncert oraz próby przed koncertem, oplata akustyków), kolacja (sala, catering, tort na 80 osób, szampan), następnie zabawa w michaelowe podchody (jesli to tak strasznie boli, ze za "łażenie" po Łodzi trzeba placic to moge wrzucic to jako gratis, bo tak naprawde wyposazenie kazdej grupy pewnie nie wyniesie cenowo wiecej niz kilka zlotych na bilet MPK oraz ksero mapy - zasponsoruje ten dzial - zupełnie dodatkowy zresztą i wcale nie kluczowy dla całej imprezy), dyskoteka (zamkniecie klubu w sobote).
Licząc, ze na imprezie bedzie 80 osób (czyli minimum) x 80 zł mamy 6400,-
klub - około 2500,- , 3000,-
koncert - około 1000,-
kolacja (catering, tort , szampan) - minimum 2500,- (sam tort na taka ilośc osób to wydatek 300-400 zł, sala na 3h około 500zł)
razem daje to juz - licząc tylko podstawowe rzeczy - 6000-6500,- i to też zakładając wariant optymistyczny, a gdzie wydruk biletów, gdzie jakies pamiatkowe gadżety (zbedne - fakt, ale miło by było gdyby były), gdzie oplata za serwer MJPT (tak, tak kazdy płaci po te kilka groszy na serwer, bo Rafał nie musi sponsorować dzialania strony, która słuzy nam wszytskim)?
Oczywiście nie wliczam w te wydatki rzeczonego pałetania sie po mieście i zwiazanych z tym kosztów, a także kosztów moich własnych takich , jak np. rachunek telefoniczny, bo troche telefonów wykonac trzeba, czy nagrody w konkursach.
...a z drugiej strony, zwyczajnie, po ludzku jest mi przykro, ze za poswięcenie swego czasu, energii dostaje tak bezsensowna krytykę.
Ponieważ w tym roku po raz ostatni organizuje MJOWISKO juz w 2009 każdy bedzie miał okazje wykazac sie i wiekszą inwencja twórczą i większym wyczuciem ekonomicznym. Będę szczerze kibicowac każdemu, kto zechce przejąć inicjatywę.
Zresztą... zawsze może sie zdarzyc tak, ze tegoroczna impreza nie dojdzie do skutku albowiem:
- w tej chwili na liście jest 13 osób
- 12 z nich potwierdziło udział w Imprezie wpłatą
- srednia wieku zapisanych uczestników to 23,69
...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
* * *
To o czym pisze Siadeh brzmi bardzo zachęcająco. Niestety nie mogę przybyć, ale z roku na rok chęć poznania niektórych osób staje się coraz większa. Liczba atrakcji jest spora. Nie rozumiem głosów krytyki. Moim zdaniem nie są uzasadnione.
Martwi mnie tylko średnia wieku. Biorąc pod uwagę, że na liście jest 13 osób i jedna z nich ma 101 lat, wychodzi, że pozostali uczestnicy średnio mają po 17 lat.
Co na to rodzice?
Martwi mnie tylko średnia wieku. Biorąc pod uwagę, że na liście jest 13 osób i jedna z nich ma 101 lat, wychodzi, że pozostali uczestnicy średnio mają po 17 lat.
Co na to rodzice?
- Michalina J. xD
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Kinga nie masz się czym przejmować, niewdzięcznicy zawsze będą kręcić. Trzeba im pokazać gdzie tak naprawdę się ich ma,kulturalnie mówiąc,w głębokim poważaniu.siadeh_ pisze:zwyczajnie, po ludzku jest mi przykro, ze za poswięcenie swego czasu, energii dostaje tak bezsensowna krytykę.

Jak nie pasi to nara!

Apeluję do wszystkich MJówek, nie zawiedźcie proszę Was!siadeh_ pisze:Zresztą... zawsze może sie zdarzyc tak, ze tegoroczna impreza nie dojdzie do skutku albowiem:

To ostatnia taka impreza(no chyba,że znajdzie się następca siadeh_,ale to się okaże w przyszłym roku,więc przyjmijmy,że to ostatnia okazja do takiego spotkania), naprawdę ważna dla nas MJówek (50 urodziny Michaela, 5 MJowisko, można pod to podpiąć 25 lecie Thriller'a, pominęłam coś?

Dajcie z siebie wszystko,jeśli jesteście w stanie i nie czekajcie na ostatnią chwilę...

Na serio nie dasz rady?huczek pisze:To o czym pisze Siadeh brzmi bardzo zachęcająco. Niestety nie mogę przybyć, ale z roku na rok chęć poznania niektórych osób staje się coraz większa. Liczba atrakcji jest spora.

Dobre dobre...huczek pisze:Martwi mnie tylko średnia wieku. Biorąc pod uwagę, że na liście jest 13 osób i jedna z nich ma 101 lat, wychodzi, że pozostali uczestnicy średnio mają po 17 lat.

Damy rady!

Dziołcho powiedz o co Ci kaman?Michalina J. xD pisze:I wszystko jasne Smutny Życzę Wam miłej zabawy
MJowiska to jeden wielki wiekowy misz masz!
To nieważne czy masz 15,20,30,40 albo 50 lat! Wszystko się wymiesza.

Takie są MJówki!

Trochę odwagi i przyjeżdżaj!

Pozdrawiam

baniakwls pisze:Bo jak narazie placi sie za cos czego nie ma (...) spac tez gdzies trzeba skoro zlot 2 dniowy
Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem...siadeh_ pisze:
organizator dokłada wszelkich starań, by cena biletu nie była wygórowana, a jednocześnie zawierała w sobie nocleg.
Co prawda nie wiem, jak się Kinga na chwilę obecną do tego ustosunkowuje. Tak na zdrowy rozum, jeśli COKOLWIEK się załatwia - to raczej nie w ciemno, ale dla konkretnych zainteresowanych... Nikt nie lubi strugać wariata

Warto wykazać odrobinę zapału, bo ludki przecież Wy macie tylko przyjechać na gotowe!
Gdyby lista była dłuższa i bliżej, niż dalej byłoby do wymaganej 80-tki, Siadeh już dziś - jak sądzę mogłaby prowadzić negocjacje w sprawie noclegu... Jest 13 osób

To co jedziemy? Kto chętny? baniakwls gwarantuje nam darmową imprezę...baniakwls pisze:kupcie sobie tylko bilet i wpadajcie do Leborka.

Rozumiem, że przy całej Twojej wspaniałomyślności na nocleg też możemy liczyć. Co najmniej osiemdziesiąt osób - jak za darmo (!) to pewnie więcej chętnych się znajdzie... wpadniemy do Ciebie do domu. Prawie jak wesele :] Fajnie! A jeść dasz?
baniakwls Kinga nie robi tego dla siebie. Kinga nic z tego nie ma. DAM SIĘ NAWET POKROIĆ, że do interesu dokłada! O czasie i energii poświęconej na przygotowanie już nie wspomnę... Zajrzyj może na stronkę: www.mjowisko.pl /btw: przy okazji polecam oddać się lekturze... / Profesjonalnie opracowany design. Przejrzyste i czytelne informacje. Uważasz, że stronka zaprojektowała i wykonała się sama

Dorzuć do swojego "kosztorysu" zlecenie wykonania profesjonalnej witryny internetowej.
Nie chcesz. Nie przyjeżdżaj. Łaski bez. To nie przymus. Nie zniechęcaj jednak innych...
Dzięki Kini nie jesteśmy tylko jednym z setek tysięcy for internetowych zabłąkanych w cyberprzestrzeni.
Znamy się, lubimy, przyjaźnimy, etc...
Nic nie zastąpi kontaktu z żywym człowiekiem! Emocji. Spojrzenia. Uśmiechu. Uścisku dłoni.
NIC.
Świat wirtualny zakrzywia rzeczywistość!
Ileż to razy czytamy później: "Myślał(am)/(em) że z Ciebie taki nadęty bufon, a okazał(eś)/(aś) się spoko!"
Zatem uszanuj i doceń czyjeś starania, proszę...
Kiniu... najlepiej nie reagować.siadeh_ pisze:
Wiesz, że "małe psy" najbardziej hałasują :>
Może i nie wiesz... wolisz koty ;)
siadeh_ pisze:
z drugiej strony, zwyczajnie, po ludzku jest mi przykro, ze za poswięcenie swego czasu, energii dostaje tak bezsensowna krytykę.

Mam cichą nadzieję, że... nie mówisz tego TY, lecz Twoje rozżalenie / z wiadomych powodów zrozumiałesiadeh_ pisze:
Ponieważ w tym roku po raz ostatni organizuje MJOWISKO

Negatywne emocje - nie ważne jak byłyby silne, jak mocno targałyby człowiekiem, mają jedną istotną cechę... kiedyś i tak odejdą!
Zdradzą nas. Zostawią samych na pastwę losu

Pozdrawiam!
... i wzywam Naród MJówczy do mobilizacji

"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Cieszy mnie, ze jednak jest troche osób, którym formula zlotu nie wydaje sie byćaz tak bardzozła 
Powtarzam jeszcze raz: MJOWISKO nie jest obowiazkowe i nie jest wyznacznikiem miłości do Michaela Jacksona
Liko to, ze w tym roku organizacja zajmuje sie po raz ostatni zdecydowałam już duzo wczesniej. Coraz mniej mam czasu, coraz wiecej innych obowiazków na glowie i trudno mi to juz teraz nawet ze soba godzić, a że jeszcze naród MJówczy lubi sie bawic w kotka i myszkę i trzymac mnie w niepewności do ostatniej chwili - za stara jestem na taki stres
Nie wiem, co będzie za rok. Może Michael wyda taką plytę, ze kluby same będą chcialy organizowac zloty Mja i nie bedę musiała kiwnac palcem? Może. Może nie wyda nic i nawet fanom sie nie będzie chciało jechać kilkaset kilometrow, zeby świętowac fakt, ze ich idol jest coraz starszy i coraz mniej twórczy? Może. Nie wiem. Wole jednak uprzedzić (miałam to zrobic troche póxniej, ale wyszło, jak wyszło), zeby ktoś, kto zechce ciagnąć ideę MJOWISKA dalej mógł sie przygotowac 
Michalina nie smutaj
średnia wieku to tylko średnia. Na liście są osoby w wieku od lat 16 do 31 (nie licząc mnie 101letniej najstarszej starowinki...), a wiek generalnie nie ma znaczenia na tej imprezie. Wierz mi. w tamtym roku rozstrzał pomiedzy najmłodszym uczestnikiem a najstarszym byl jeszcze wiekszy i nikt chyba z tego powodu nie ucierpial więc - jesli tylko masz ochote - przyjeżdżaj 
huczek jak widzisz staram się nie zawyżac swoim wiekiem sredniej, ale jesli pojawia sie osoba niepelnoletnia to ma do wypelnienia dodatkowa zakładke w formularzu, gdzie podaje dane rodzica. Niektorzy rodzice (tak było rok temu) najpierw sami sie dowiadywali o zlocie u mnie bezposrednio. Sądzę, ze nie taki rodzic straszny , jak go malują
No, a teraz troche faktów
...pzdr
siadeh_

Powtarzam jeszcze raz: MJOWISKO nie jest obowiazkowe i nie jest wyznacznikiem miłości do Michaela Jacksona

Liko to, ze w tym roku organizacja zajmuje sie po raz ostatni zdecydowałam już duzo wczesniej. Coraz mniej mam czasu, coraz wiecej innych obowiazków na glowie i trudno mi to juz teraz nawet ze soba godzić, a że jeszcze naród MJówczy lubi sie bawic w kotka i myszkę i trzymac mnie w niepewności do ostatniej chwili - za stara jestem na taki stres

Michalina nie smutaj

huczek jak widzisz staram się nie zawyżac swoim wiekiem sredniej, ale jesli pojawia sie osoba niepelnoletnia to ma do wypelnienia dodatkowa zakładke w formularzu, gdzie podaje dane rodzica. Niektorzy rodzice (tak było rok temu) najpierw sami sie dowiadywali o zlocie u mnie bezposrednio. Sądzę, ze nie taki rodzic straszny , jak go malują

No, a teraz troche faktów

- w tej chwili na liście jest 16 osób
- 12 z nich potwierdziło udział w Imprezie wpłatą
- srednia wieku zapisanych uczestników to 23,69
- do deadline pozostały43] dni
- do Imprezy pozostały102 dni
...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
* * *
* * *
-trzeba się kiedyś wyrwać, poszaleć...siadeh_ pisze:Cieszy mnie, ze jednak jest troche osób, którym formula zlotu nie wydaje sie byćaz tak bardzozła
i zrobić coś głupiego, nie zaszkodzi poznać nowych ludzi, a szczególnie tych z Forum

ja może w lipcu/ początek sierpnia powiem czy na 100 będę, ale się szykuje choć nie ma póki co jak he he
ze swoich doświadczeń wiem, że takie spotkania są super, choć pierwszy raz się wybieram na MJOWISKO i nikogo nie znam (ale to nie ważne

Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*
I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...
FOREVER! Thank You My King!
I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...
FOREVER! Thank You My King!
Hmmm....ja co roku prawie mam wpisany urlop pod koniec sierpnia
i odkąd pojawiłam się na pierwszym zlocie ,tak już zostało
mam tylko problem z zidentyfikowaniem nr.konta na które trzeba wpłacic kasę,Kingo wysłałam Tobie pw.z zapytaniem o nie.

Tak więc średnia wieku z nas obydwóch byłaby w tym momencie 15, a po 22 czerwca 15,5

Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Czasu w sumie niewiele...siadeh_ pisze:do deadline pozostały43] dni
I osób na razie mało...siadeh_ pisze:w tej chwili na liście jest 16 osób
Ludziska naprawdę nie czekajcie na ostatni moment.

Jedziesz właśnie po to,żeby poznać innych. To idealne miejsce.maryska17 pisze:e swoich doświadczeń wiem, że takie spotkania są super, choć pierwszy raz się wybieram na MJOWISKO i nikogo nie znam (ale to nie ważne Głupi głupi...

Ja już spakowałam plecak i czekam na pociąg...

Pzdr

Numer konta masz podany na stronie www.mjowisko.pl w rubryce kontakt,ale jak coś to podaje tutaj jak byś nie mogła znaleźć,w każdym bądź razie miło będzie Ci w końcu poznać:)Jeanny100 pisze:mam tylko problem z zidentyfikowaniem nr.konta na które trzeba wpłacic kasę,Kingo wysłałam Tobie pw.z zapytaniem o nie.
nr rachunku
PKOBP Oddział 1 w Łodzi al.Kościuszki 15,
90-920 Łódź
48 1020 3352 0000 1102 0045 3423
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Jak ktoś jeszcze napisze w tym temacie coś tak inteligentnego i miłego (oczywiście na dodatek na wyrost nie zadając sobie trudu na jakże ciężkie zadanie jak czytanie) jak baniakwls to kasuję posta.
Jak ktoś ma psuć krew innym swoimi problemami to niech siedzi na swoim zapyziałym podwórku, najlepiej na trzepaku i rozprawia z kolegami co to by on mógł...
Kinga - większość kocha to co robisz jako Matka
Jak ktoś ma psuć krew innym swoimi problemami to niech siedzi na swoim zapyziałym podwórku, najlepiej na trzepaku i rozprawia z kolegami co to by on mógł...
Kinga - większość kocha to co robisz jako Matka

...
Do matki przeżywa się różne uczucia, często skrajne- te mało sympatyczne też...
Ale poważnie. Kinga robi wielką rzecz, która też myślę trzyma to forum w kupie. Zloty nas po prostu integrują i za to należy się koleżance szacunek. Rzekłbym, za Cartmanem z South Parku, Respect her authority!
Może niejasne było finansowanie, teraz jak siadeh_ przedstawiła kosztorys, chyba nie będzie wątpliwości.
Ale poważnie. Kinga robi wielką rzecz, która też myślę trzyma to forum w kupie. Zloty nas po prostu integrują i za to należy się koleżance szacunek. Rzekłbym, za Cartmanem z South Parku, Respect her authority!
Może niejasne było finansowanie, teraz jak siadeh_ przedstawiła kosztorys, chyba nie będzie wątpliwości.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
No Maro napewno się wreszcie poznamy bo dzis zaklepałam sobie urlop na koniec sierpnia.A co do kolegi baniakwls no to cóż szkoda puszczac komentarze...kto wie może doczekamy się zlotu w jego miescie,sss
P.S.pytanie do hubertusa jak macie zamiar dotrzec do Łodzi bo jako poznanianka może bym do was dobiła i razem bysmy pojechali???

P.S.pytanie do hubertusa jak macie zamiar dotrzec do Łodzi bo jako poznanianka może bym do was dobiła i razem bysmy pojechali???