Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- Bond_JamesBond
Nigdy nie widziałeś tego?
Wycinane po raz że za długie dla TV bo kto to widział by pokazywać w
TV 11 minutowe wideoclipy a dwa że kontrowersji masa!
Michael chwytający się za swoje genitalia (jak to opisywały gazety) w tamtym czasie około 14 razy! Rozbija samochód itp. Ogólnie wielki wandal z tego Jacksona! Kliknij na link a możesz na YouTube obejrzeć videoclip...
...zobacz teledysk do "Black Or White"
Wycinane po raz że za długie dla TV bo kto to widział by pokazywać w
TV 11 minutowe wideoclipy a dwa że kontrowersji masa!
Michael chwytający się za swoje genitalia (jak to opisywały gazety) w tamtym czasie około 14 razy! Rozbija samochód itp. Ogólnie wielki wandal z tego Jacksona! Kliknij na link a możesz na YouTube obejrzeć videoclip...
...zobacz teledysk do "Black Or White"
- Speed Demon
A dokładniej szyby z jakimiś rasistowskimi tekstami i z symbolem swastyki hitlerowskiej oraz szybę od drzwi z napisem KKK (Ku Klux Klan) rules...Mandey pisze:Rozbija samochód itp.
Czarne Pantery - organizacja czarnej ludności, radykalnie walcząca o wyzwolenie się spod "rasistowskiego reżimu" w Ameryce w XX wieku...Speed Demon pisze:Nie wiem dokładnie, ale to na pewno ma związek z panterą. Czym były Pantery? Wydaje mi się, że to jakaś sekta, gang, grupa czy coś?
http://www.metropolia.net/i/artykuly/8, ... ronie.html
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Tyle, że te napisy zostały komputerowo dosztukowane dopiero przy DVD Dangerous The Short Flms. Wcześniej klip był bez tych napisów i odrobinę dłuższy- taki jaki chyba jest na 1 części DVD HIStory.cicha pisze:A dokładniej szyby z jakimiś rasistowskimi tekstami i z symbolem swastyki hitlerowskiej oraz szybę od drzwi z napisem KKK (Ku Klux Klan) rules...Mandey pisze:Rozbija samochód itp.
Michael tłumaczył, że chodziło mu o uosobienie pantery- jej dzikości. Odniesienie do Czarnych Panter też wydaje się adekwatne.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- Bond_JamesBond
Dziękuję!
O to mi dokładnie chodziło! Dziękuję bardzo!!cicha pisze: A dokładniej szyby z jakimiś rasistowskimi tekstami i z symbolem swastyki hitlerowskiej oraz szybę od drzwi z napisem KKK (Ku Klux Klan) rules...
Czarne Pantery - organizacja czarnej ludności, radykalnie walcząca o wyzwolenie się spod "rasistowskiego reżimu" w Ameryce w XX wieku...
http://www.metropolia.net/i/artykuly/8, ... ronie.html
Mam wobec tego jeszcze jedno pytanie, choć nie wiem czy dział "dyskografia" jest odpowiedni, no ale próbuję - czy Michael ma jakieś wykształcenie (czy ukończył jakąś szkołę)? Jeśli tak, to jakie? Szukałem, nie znalazłem, mam nadzieję, że nie dubluję pytania.
Szczegolowych informacji na ten temat nie znam(y) tzn nie widzielismy zadnych skanow dokumentow ukonczenia jakichs panstwowych czy prywatnych szkol. No i malo kto sie na ten temat wypowiadal (zaden dziennikarz chyba nie zadal wprost MJowi i jego rodzinie takiego pytania).No ale nie badzmy juz tacy, ze z kopytami wchodzimy w jego prywatne zycie. Wiemy, ze MJ mial prywatnych nauczycieli. Nie mamy 100% pewnosci, czy edukacje zakonczyl na poziomie srednim-ogolnoksztalczacym. Nalezy jednak wziac pod uwage, ze MJ byl samoukiem, przejawial ogromne zainteresowanie naukami przyrodniczymi, humanistycznymi, filozoficznymi, wiele czytal ksiazek popularno-naukowych i naukowych...poza tym, jak wiadomo podroze dookola swiata sa ksztalczace, a to tez w pewien sposob wplywa na dorobek edukacyjny zdobyty w murach szkolnych tudziez w bezposrednim kontakcie z nauczycielem...Bond_JamesBond pisze:czy Michael ma jakieś wykształcenie (czy ukończył jakąś szkołę)? Jeśli tak, to jakie?
Ja natomiast kiedys slyszalam, ze Janet Jackson mowila (bardzo dawno), ze gdyby nie zostala piosenkarka, to z chcecia zostalaby prawnikiem (ukonczylaby studia prawnicze)... i teraz juz nie wiem (nie pamietam) na ile autentycznie i gdzie cos takiego mowila...
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
- Bond_JamesBond
Nikt Ci na pytanie widzę nie odpowiada...Bond_JamesBond pisze:A teraz z trochę innej beczki: czy Michael napisał jakąś "świąteczną" piosenkę, tzn. związaną z Bożym Narodzeniem, tudzież zimą, śniegiem...?
Michael nigdy nie napisał żadnej świątecznej piosenki ale takowe śpiewał m.in z braćmi jako JACKSON 5 nagrali longplay "Christmas Album". O albumie troszeczkę możesz poczytać tutaj, lub na angielskiej wikipedii... o tutaj.
-
-
- polishblacksoul
Czy ktoś z Was posiada w swojej płytotece ten albumik? Jest to japońska edycja singla(?) Smooth Criminal z remiksami.
Moje pytanie do osób ewentualnie będących w posiadaniu tegoż maleństwa - warte te remiksy zachodu? :)
Moje pytanie do osób ewentualnie będących w posiadaniu tegoż maleństwa - warte te remiksy zachodu? :)
> > > Po prostu dobra muzyka