"THIS IS IT", lipiec '09 - bilety (TYLKO!)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
Witam wszystkich,
Dwie rzeczy:
1. Przy jakiejkolwiek rezerwacji na ticketmaster przy opcjach płatności dla użytkowników z zagranicy jest tylko:
"For International orders only - Tickets being held at the Box Office can only be retrieved by the card holder with the original credit card used for this purchase. Please also bring your booking confirmation number."
Czyli wynikałoby, że płacimy kartą ale odbieramy bilety na miejscu i tylko za okazaniem karty którą się płaciło - to wykluczałoby kupno biletów dla kolegów, chyba że jedziecie razem i razem kupujecie bilety...
2. Uważajcie na płacenie kartą w obcej walucie - najpierw kwota w funtach zostanie przewalutowana na euro wg kursu visa international, a potem euro na złotówki wg kursu SPRZEDAŻY Waszego banku. Uwzględniając prowizje banku, opłatę manipulacyjną ticketmaster (ok 10 funtów) oraz wysoki kurs walut może wyjść dużo wyższa kwota za bilety niż zakładacie... Wiem, ze cena nie gra roli w tym przypadku ale tylko ostrzegam :)
Dwie rzeczy:
1. Przy jakiejkolwiek rezerwacji na ticketmaster przy opcjach płatności dla użytkowników z zagranicy jest tylko:
"For International orders only - Tickets being held at the Box Office can only be retrieved by the card holder with the original credit card used for this purchase. Please also bring your booking confirmation number."
Czyli wynikałoby, że płacimy kartą ale odbieramy bilety na miejscu i tylko za okazaniem karty którą się płaciło - to wykluczałoby kupno biletów dla kolegów, chyba że jedziecie razem i razem kupujecie bilety...
2. Uważajcie na płacenie kartą w obcej walucie - najpierw kwota w funtach zostanie przewalutowana na euro wg kursu visa international, a potem euro na złotówki wg kursu SPRZEDAŻY Waszego banku. Uwzględniając prowizje banku, opłatę manipulacyjną ticketmaster (ok 10 funtów) oraz wysoki kurs walut może wyjść dużo wyższa kwota za bilety niż zakładacie... Wiem, ze cena nie gra roli w tym przypadku ale tylko ostrzegam :)
Buszmen pisze:I co się jeszcze dowiedziałem. Ticketmaster gwarantuje dostarczenie odpowiednio na 2 dni przed koncertem - poczta zwykła i na 7 dni przed koncertem kurierem FedEx. Chodzi o dostarczenie, a nie o wysyłkę. Wtedy powinniście już mieć bilet, a nie że oni najpóźniej wtedy wysyłają.
A teraz ceny.
Z tego, co widze po innych biletach na jakiś taniec na lodzie i np. UB40, to:
- do każdego biletu dołączana jest opłata dodatkowa (service charge) w wysokości: 5 funtów
- jeżeli chodzi o Polskę, to za przesyłkę zwykłą pocztą (dostarczenie na max 48h przed koncertem) - 3,5 funta
- za przesyłkę kurierem (dostarczenie na max 7 dni przed koncertem) - 18,5 funta
Są jeszcze inne ceny (odpowiednio niższe) dla tych z UK, Północnej Irlandii i Irlandii
ze strony o2:stranger pisze:A jak to jest z kupnem biletów w kasie? W piątek rano, ale o której? Także o 7.00 czasu angielskiego? Jakie są szanse na zdobycie biletu tą drogą?
Venue Opening Hours
The O2 opens at 9am and is open till late. Last admission is at 1am!
The O2 arena Box Office opening times
12:00-19:00 on non arena event days
12:00-21:00 on arena event days
Tickets for events at indigO2 can also be purchased from The O2 arena Box Office or from Ticketmaster.
Please note tickets can only be purchased from the The O2 arena or The O2 bubble Box Offices in person. For telephone bookings, please contact Ticketmaster on 0871 9....
Faces fill with madness
Miracles unheard of, hold on
Faith is found in the winds
All we have to do is reach for the truth
Właśnie sie zastanawiam czy kod jest przypisany do danego maila, ale rzeczywiście to byłby niezły ruch z ich strony i wówczas odsprzedawanie kodów czy oddawanie byłoby na nic...z drugiej strony zawsze można podać dane dostępowe do poczty.Schmittko pisze:
założę się, że mail nie jest przypisany do kodu. Gdyby tak było, kupowanie kodów na e-bayu czy odstępowanie ich komuś innemu nie miałoby żadnego sensu.
Przypadkiem coś takiego znalazłem:
Although tickets go on sale on March 13, Jackson's official website allowed fans to register early for a "pre-sale" draw. The website could not deal with the large number of registrations—reportedly up to 16,000 applications a second—some fans had difficulty applying. A spokeswoman for the singer said that they were investigating the reported problems.[16] In the space of 24 hours, nearly a million people registered for pre-sale tickets, enough to fill the venue fifty times over.[17] Fans from over 200 countries registered for the pre-sale draw.[18] Tickets that had not even been printed were selling on eBay for £300.
Czyli tak: 1 mln chętnych w pierwsze 24h. Zakładając ,że ludzie rejestrowali się tylko pierwszego dnia (tja...) to prawdopodobieństwo, że uda się nam kupić bilet wynosi: 1:2000
Ale i tak spróbuje :)
Although tickets go on sale on March 13, Jackson's official website allowed fans to register early for a "pre-sale" draw. The website could not deal with the large number of registrations—reportedly up to 16,000 applications a second—some fans had difficulty applying. A spokeswoman for the singer said that they were investigating the reported problems.[16] In the space of 24 hours, nearly a million people registered for pre-sale tickets, enough to fill the venue fifty times over.[17] Fans from over 200 countries registered for the pre-sale draw.[18] Tickets that had not even been printed were selling on eBay for £300.
Czyli tak: 1 mln chętnych w pierwsze 24h. Zakładając ,że ludzie rejestrowali się tylko pierwszego dnia (tja...) to prawdopodobieństwo, że uda się nam kupić bilet wynosi: 1:2000
Ale i tak spróbuje :)
- Final Cloud
- Final Cloud
U mnie na górze pojawił się jakiś znaczek: "Disabled Acces Request" i jak w to klikne to pisze:
Disabled access bookings for The O2
Telephone Number(s):
For Disabled Access bookings please call The O2 Special Access booking line on 0870 600 6140 and one of the team will be happy to assist.
Service Hours:
On Arena event days 12-9pm Non Arena event days 12-7pm
CO TO JEST???
Telephone Number(s):
For Disabled Access bookings please call The O2 Special Access booking line on 0870 600 6140 and one of the team will be happy to assist.
Service Hours:
CO TO JEST???
bilety dla niespelnosprawnych/osob na wozkachFinal Cloud pisze:U mnie na górze pojawił się jakiś znaczek: "Disabled Acces Request" i jak w to klikne to pisze:
Telephone Number(s):
Service Hours:
CO TO JEST???
last.fm
miało być:
24 lipca B1
1 września B1
jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
miało być:
24 lipca B1
1 września B1
jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Do tych,którzy kupili!
Jaka jest opcja dostarczenia biletu? Wysyłają czy trzeba odebrać osobiście?
Czy kupując bilet wybieraliscie miejsce tu:
http://www.ticketmaster.co.uk/event/120 ... norcatid=1
Jak to jest z tymi sekcjami (?)
do wyboru mamy floor, level 1, i level 4 tak? Co znaczą te level? Które to miejsca?
Jaka jest opcja dostarczenia biletu? Wysyłają czy trzeba odebrać osobiście?
Czy kupując bilet wybieraliscie miejsce tu:
http://www.ticketmaster.co.uk/event/120 ... norcatid=1
Jak to jest z tymi sekcjami (?)
do wyboru mamy floor, level 1, i level 4 tak? Co znaczą te level? Które to miejsca?
Ostatnio zmieniony śr, 11 mar 2009, 9:15 przez kenaya, łącznie zmieniany 1 raz.
Faces fill with madness
Hej!
proszę powiedzcie,czy ten adres co trzeba wpisać jako adres z karty, to chodzi o adres banku, czy mój?
bo mój mi się nie zgadzał !!! i też pierwsze bilety mi przepadły !! a ja mam karte Visa, bankomatową i jedyny adres jaki tam jest to Banku! o to chodzi????
błagam powiedzcie !!
walcze raz jeszcze
tez na 26 lipca
proszę powiedzcie,czy ten adres co trzeba wpisać jako adres z karty, to chodzi o adres banku, czy mój?
bo mój mi się nie zgadzał !!! i też pierwsze bilety mi przepadły !! a ja mam karte Visa, bankomatową i jedyny adres jaki tam jest to Banku! o to chodzi????
błagam powiedzcie !!
walcze raz jeszcze
tez na 26 lipca