Wszystko co godne polecenia

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Post autor: Stanisław Leon Kazberuk »

Kiedyś odkryłem to radio dzięki "Wprostowi" bodajże. Ciekawy projekt, tylko w moim przypadku grało li i jedynie przez 20 minut, następnie przerywano seans. Myślałem może, że wymaga jakieś rejestracji, ale takiej opcji nie było. Od tamtego czasu nie miałem styczności z Pandorą. Zaraz zajrzę.

Ja ostatnio polecam nieco mocniejsze granie, spod znaku P.O.D. [mowa o płycie Payable Of Death, nowszych wytworóc nie jestem w stanie znieść] oraz nieco lżejsze formy muzyczne pod postacią Stacey Kent [Love Is... The Tender Trap] czy Cassandry Willson Belly On The Sun.
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Stanisław Leon Kazberuk pisze: przerywano seans
Gdzieś przy rejestrowaniu jest miejsce na podanie kodu USA /że niby gdzie w Stanach mieszkasz chyba.../ to wpisz tam 30303.

Nie wiem co to za kod, ale mi też kiedyś przerwało, Buszmen dał mi ten kod i zadziałało jak cudowny eliksir.
Już ponad rok chyba mi działa bez żadnego problemu :]
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Post autor: Stanisław Leon Kazberuk »

MJowitek pisze: Gdzieś przy rejestrowaniu jest miejsce na podanie kodu USA /że niby gdzie w Stanach mieszkasz chyba.../ to wpisz tam 30303.
Dzięki wielkie.
Jak się znajdzie okoliczność to wpiszę, bo tylko można być stratnym; Pandora w gruncie rzeczy to jednak też szansa na poznawanie.
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

No to ja polecę taki klip. Między innymi dlatego, że zagrałem tam skromną rolę: http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... czas,10946
Buszmen

Post autor: Buszmen »

MJPOWER pisze:No to ja polecę taki klip. Między innymi dlatego, że zagrałem tam skromną rolę: http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... czas,10946
No Krzysiu, Grammy to już masz pewne! :happy:
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

Polecam wszystkim program komputerowy o nazwie Expressivo. Jest to programik do czytania na głos tekstów z Worda albo np plików TXT. Przy czym sposób w jaki teksty są czytane, dla mnie jest rewelacyjny
Awatar użytkownika
szmura

Post autor: szmura »

Skromnie polecam, moją ulubioną piosenkę Johna Mayer'a 'Neon' :

http://www.youtube.com/watch?v=JUDD0xuHwjE

Chłopakowi dobrze z oczu patrzy :)

I najpiękniejszy moim zdaniem głos polski- Kuba Badach.
Awatar użytkownika
Kingoosia

Post autor: Kingoosia »

Polecam legendarny film "Mężczyźni wolą blondynki" z genialną Marilyn Monroe, która gra niesamowitą słodką-idiotkę ;-)
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
Awatar użytkownika
Kingoosia

cicha pisze:Quincy Jones - Wee B. Dooinit
MJowitek pisze:http://www.pandora.com/

świetne japrosic
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

To może ja się tu skromnie wypowiem blabla
Za godne polecenia uważam:
1) Płyta Toto Farenheit -staroć ,bez której żyć nie mogę glupija ,towarzysz mojego dzieciństwa,oj taak... Uwielbiam mocny,pobudzający głos Josepha Williamsa...
Budząc się,oprócz MJ,lubię posłuchać takich kompozycji z tej płyty jak "Till the End", "Without your love" czy tytułowy "Farenheit"(skomentowany przez mojego tatę słowami "Goście mają tą wyobraźnię..."). Toto może się skojarzyc z Michaelem,"Human Nature na "Thriller'ze".
Maleńka próbka Toto: http://www.youtube.com/watch?v=MMon7LzYLxQ

2) Whitesnake! A szczególnie płytę "1987" i wokal Davida Coverdale'a (moje ulubione to "Still of the night", "Is this love'',"Don't run away''.)

3)MOja ulubiona składanka jazzowa "Smooth Jazzcafe 4",gdzie można znaleźć wersję instrumentalną "Human Nature"(!) wspieraną przez Milesa Davisa,cover " I just can't help it", "Sweet love " Anity Baker,znany z jakiejś reklamy(bodajże Wedla) i zaskakująca polska formację " Woobie Doobie"(no,ale nazwa :smiech: ) z hołdem dla fenomenalnego perkusisty Jeffreya Porcaro w postaci "Mr.Jeff" [*]

4) Van Halen z solówką z "Eruption" ,która zasługuje na zamyślenie się typu "How the hell he does that?!". Eddie van Halen tak dla przypomnienia zagrał w "Beat it" ;-)

Noo,to na razie tyle :happy:
Pozdrawiam
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Spearmint pisze:gdzie można znaleźć wersję instrumentalną "Human Nature"(!) wspieraną przez Milesa Davisa
Tak, to jest coś!
Miles Davis jest wg mnie jednym z najlepszych trębaczy świata, oczywiście obok Luisa Armstronga...
To co on wyczynia w tym wykonaniu - szczególnie na żywo! Ja się po prostu rozpływam...
Jest taki most pomiędzy moim zamiłowaniem do muzyki instrumentalnej, chóralnej i genialnej improwizacji.
(Nie mówiąc już o tym, że kiedyś uczyłem się na trąbce grać, co ostatnio porzuciłem na rzecz klarnetu, na którym gram dużo lepiej niż na trąbce.)
A jak jest jeszcze w tym wszystkim Michael, to już w ogóle...
Miles Davis gra tam dokładnie tę samą melodię, którą Michael śpiewa(!) w oryginale! To jest fenomenalne! To wszystko jest ze słuchu - zero nut!
Na prawdę warto tego sobie poszukać na YouTube.

Zafascynowany_Moon_Walk_Er... :mj:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

Moon_Walk_Er pisze:Miles Davis jest wg mnie jednym z najlepszych trębaczy świata
No to witaj w klubie! ;-)
Moon_Walk_Er pisze:Nie mówiąc już o tym, że kiedyś uczyłem się na trąbce grać, co ostatnio porzuciłem na rzecz klarnetu, na którym gram dużo lepiej niż na trąbce.)
Naprawdę grasz na klarnecie?! Podziwiam japrosic

Moon_Walk_Er pisze:Zafascynowany_Moon_Walk_Er...
Kolejna "ofiara" wspaniałej muzyki... :party:
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Spearmint pisze:Naprawdę grasz na klarnecie?! Podziwiam japrosic
Gram, gram :)
A po trąbce pozostał mi taki sentyment...
Mam ją jeszcze w domu, więc może kiedyś..... :diabel:
Spearmint pisze:Kolejna "ofiara" wspaniałej muzyki... :party:
Ja innej nie słucham :muzyka:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Mdłe i skoczne i dla wielu z Was pewnie nie do zniesienia klimaty :P

Stary rosyjski klimat z lat 80-tych.
Jurij Shatunov - Belye Rozy

Polski klimat z lat 90-tych.
Boys - Wolność
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Kingoosia

cicha pisze:Mdłe i skoczne i dla wielu z Was pewnie nie do zniesienia klimaty :P
No co Ty? To wypas jest :party:
ODPOWIEDZ