Wszystko co godne polecenia
- Stanisław Leon Kazberuk
Kiedyś odkryłem to radio dzięki "Wprostowi" bodajże. Ciekawy projekt, tylko w moim przypadku grało li i jedynie przez 20 minut, następnie przerywano seans. Myślałem może, że wymaga jakieś rejestracji, ale takiej opcji nie było. Od tamtego czasu nie miałem styczności z Pandorą. Zaraz zajrzę.
Ja ostatnio polecam nieco mocniejsze granie, spod znaku P.O.D. [mowa o płycie Payable Of Death, nowszych wytworóc nie jestem w stanie znieść] oraz nieco lżejsze formy muzyczne pod postacią Stacey Kent [Love Is... The Tender Trap] czy Cassandry Willson Belly On The Sun.
Ja ostatnio polecam nieco mocniejsze granie, spod znaku P.O.D. [mowa o płycie Payable Of Death, nowszych wytworóc nie jestem w stanie znieść] oraz nieco lżejsze formy muzyczne pod postacią Stacey Kent [Love Is... The Tender Trap] czy Cassandry Willson Belly On The Sun.
Gdzieś przy rejestrowaniu jest miejsce na podanie kodu USA /że niby gdzie w Stanach mieszkasz chyba.../ to wpisz tam 30303.Stanisław Leon Kazberuk pisze: przerywano seans
Nie wiem co to za kod, ale mi też kiedyś przerwało, Buszmen dał mi ten kod i zadziałało jak cudowny eliksir.
Już ponad rok chyba mi działa bez żadnego problemu :]
- Stanisław Leon Kazberuk
No to ja polecę taki klip. Między innymi dlatego, że zagrałem tam skromną rolę: http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... czas,10946
No Krzysiu, Grammy to już masz pewne!MJPOWER pisze:No to ja polecę taki klip. Między innymi dlatego, że zagrałem tam skromną rolę: http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... czas,10946

Skromnie polecam, moją ulubioną piosenkę Johna Mayer'a 'Neon' :
http://www.youtube.com/watch?v=JUDD0xuHwjE
Chłopakowi dobrze z oczu patrzy :)
I najpiękniejszy moim zdaniem głos polski- Kuba Badach.
http://www.youtube.com/watch?v=JUDD0xuHwjE
Chłopakowi dobrze z oczu patrzy :)
I najpiękniejszy moim zdaniem głos polski- Kuba Badach.
To może ja się tu skromnie wypowiem
Za godne polecenia uważam:
1) Płyta Toto Farenheit -staroć ,bez której żyć nie mogę
,towarzysz mojego dzieciństwa,oj taak... Uwielbiam mocny,pobudzający głos Josepha Williamsa...
Budząc się,oprócz MJ,lubię posłuchać takich kompozycji z tej płyty jak "Till the End", "Without your love" czy tytułowy "Farenheit"(skomentowany przez mojego tatę słowami "Goście mają tą wyobraźnię..."). Toto może się skojarzyc z Michaelem,"Human Nature na "Thriller'ze".
Maleńka próbka Toto: http://www.youtube.com/watch?v=MMon7LzYLxQ
2) Whitesnake! A szczególnie płytę "1987" i wokal Davida Coverdale'a (moje ulubione to "Still of the night", "Is this love'',"Don't run away''.)
3)MOja ulubiona składanka jazzowa "Smooth Jazzcafe 4",gdzie można znaleźć wersję instrumentalną "Human Nature"(!) wspieraną przez Milesa Davisa,cover " I just can't help it", "Sweet love " Anity Baker,znany z jakiejś reklamy(bodajże Wedla) i zaskakująca polska formację " Woobie Doobie"(no,ale nazwa
) z hołdem dla fenomenalnego perkusisty Jeffreya Porcaro w postaci "Mr.Jeff" [*]
4) Van Halen z solówką z "Eruption" ,która zasługuje na zamyślenie się typu "How the hell he does that?!". Eddie van Halen tak dla przypomnienia zagrał w "Beat it"
Noo,to na razie tyle
Pozdrawiam

Za godne polecenia uważam:
1) Płyta Toto Farenheit -staroć ,bez której żyć nie mogę

Budząc się,oprócz MJ,lubię posłuchać takich kompozycji z tej płyty jak "Till the End", "Without your love" czy tytułowy "Farenheit"(skomentowany przez mojego tatę słowami "Goście mają tą wyobraźnię..."). Toto może się skojarzyc z Michaelem,"Human Nature na "Thriller'ze".
Maleńka próbka Toto: http://www.youtube.com/watch?v=MMon7LzYLxQ
2) Whitesnake! A szczególnie płytę "1987" i wokal Davida Coverdale'a (moje ulubione to "Still of the night", "Is this love'',"Don't run away''.)
3)MOja ulubiona składanka jazzowa "Smooth Jazzcafe 4",gdzie można znaleźć wersję instrumentalną "Human Nature"(!) wspieraną przez Milesa Davisa,cover " I just can't help it", "Sweet love " Anity Baker,znany z jakiejś reklamy(bodajże Wedla) i zaskakująca polska formację " Woobie Doobie"(no,ale nazwa

4) Van Halen z solówką z "Eruption" ,która zasługuje na zamyślenie się typu "How the hell he does that?!". Eddie van Halen tak dla przypomnienia zagrał w "Beat it"

Noo,to na razie tyle

Pozdrawiam
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
przywróci nam zdolność
- Moon_Walk_Er
Tak, to jest coś!Spearmint pisze:gdzie można znaleźć wersję instrumentalną "Human Nature"(!) wspieraną przez Milesa Davisa
Miles Davis jest wg mnie jednym z najlepszych trębaczy świata, oczywiście obok Luisa Armstronga...
To co on wyczynia w tym wykonaniu - szczególnie na żywo! Ja się po prostu rozpływam...
Jest taki most pomiędzy moim zamiłowaniem do muzyki instrumentalnej, chóralnej i genialnej improwizacji.
(Nie mówiąc już o tym, że kiedyś uczyłem się na trąbce grać, co ostatnio porzuciłem na rzecz klarnetu, na którym gram dużo lepiej niż na trąbce.)
A jak jest jeszcze w tym wszystkim Michael, to już w ogóle...
Miles Davis gra tam dokładnie tę samą melodię, którą Michael śpiewa(!) w oryginale! To jest fenomenalne! To wszystko jest ze słuchu - zero nut!
Na prawdę warto tego sobie poszukać na YouTube.
Zafascynowany_Moon_Walk_Er...

No to witaj w klubie!Moon_Walk_Er pisze:Miles Davis jest wg mnie jednym z najlepszych trębaczy świata

Naprawdę grasz na klarnecie?! PodziwiamMoon_Walk_Er pisze:Nie mówiąc już o tym, że kiedyś uczyłem się na trąbce grać, co ostatnio porzuciłem na rzecz klarnetu, na którym gram dużo lepiej niż na trąbce.)

Kolejna "ofiara" wspaniałej muzyki...Moon_Walk_Er pisze:Zafascynowany_Moon_Walk_Er...

"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
przywróci nam zdolność
- Moon_Walk_Er
Mdłe i skoczne i dla wielu z Was pewnie nie do zniesienia klimaty :P
Stary rosyjski klimat z lat 80-tych.
Jurij Shatunov - Belye Rozy
Polski klimat z lat 90-tych.
Boys - Wolność
Stary rosyjski klimat z lat 80-tych.
Jurij Shatunov - Belye Rozy
Polski klimat z lat 90-tych.
Boys - Wolność
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...