Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Hera

Post autor: Hera »

michael_jackson_-_we_are_here_to_change_the_world
View My Video
ja mam cos takiego na kompie .... niewiem czy o to ci chodzi

tej drugiej niestety nie mam..
Awatar użytkownika
Ag4t4

Post autor: Ag4t4 »

Hera pisze:michael_jackson_-_we_are_here_to_change_the_world
View My Video
ja mam cos takiego na kompie .... niewiem czy o to ci chodzi
To niestety nie to, ta której szukam brzmi jakby to był instrumentalny "wstęp" do we are here to change the world...
Awatar użytkownika
alice_225

Post autor: alice_225 »

Mam takie pytanie. Pod koniec tego roku szkolnego będę jechać z klasą na wycieczkę do Warszawy. Liczę, że zawitamy choćby na chwilkę na (w?) Bemowie. I chciałabym wiedzieć, gdzie dokładnie znajduje się ta tablica? :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Bemowo.jpg

Byłabym wdzięczna za jakąś mapkę albo b. dokładny opis :)
Zanim go osądzisz, spróbój naprawdę go pokochać. Spójrz w swoje serce, a potem zapytaj: Czy widziałeś jego dzieciństwo?
Awatar użytkownika
kamlox

Post autor: kamlox »

Awatar użytkownika
alice_225

Czyli ta tablica jest gdzieś przy amfiteatrze, tak? A jeszcze dokładniej?
Zanim go osądzisz, spróbój naprawdę go pokochać. Spójrz w swoje serce, a potem zapytaj: Czy widziałeś jego dzieciństwo?
Awatar użytkownika
kamlox

Post autor: kamlox »

Dokładnie w amfiteatrze, za taką jakby fosą
Awatar użytkownika
alice_225

Hm, czy to jest to?
Na zdjęciu nie widać zbyt wyraźnie...
[img]C:\Documents and Settings\ppp\Pulpit\mjtablica.bmp[/img]
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Obrazek

Tablica jest widoczna po lewej stronie mostku stanowiącego wejście do amfiteatru im. Michaela Jacksona na Bemowie.Wystarczy wysiąść na przystanku Raginsa.Dojeżdża tam np autobus 190 spod zamku królewskiego na starym mieście.Wysiadając kierujesz się na prawo, prosto między blokami jakie 300m aż zobaczysz oryginalną, żółtą kopułę amfiteatru.
Staramy się cały czas dbać o pomnik przystrajając go kwiatami, zniczami, maskotkami, zdjęciami i innymi wyrazami miłości.Niestety ostatnio służby sprzątające pozbierały wszystko.Zostały smutne chryzantemy i znicz ( jak na cmentarzu), a nam zależy, aby to wyjątkowe miejsce kipiało miłością i radością.Jeśli tam się wybierasz, weź ze sobą kwiaty ( słoneczniki), znicze, maskotki...cokolwiek co lubił Michael.Pod płytę można przejść przeskakując.Nikt mi jeszcze nie zwrócił uwagi, a robiłam to wielokrotnie, bo lubię tam spędzać czas i zawsze kiedy jestem w Warszawie obowiązkowo jadę.Może jak jedziecie klasą, to każdy weźmie jakiś drobiazg i znowu tam będzie pięknie.Uściski.Aneta
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
alice_225

@neta, bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Odpowiedziałaś na wszystkie pytania, jakie chodziły mi po głowie :) Mam nadzieję, że będę miała okazję tam wpaść. Oczywiście, napewno zostawię tam jakieś kwiaty albo znicza (lub jedno i drugie xd) Jednak narazie nawet nie wiem czy tam będziemy. Jeśli okaże się, że tak, napewno poinformuję klasę, żeby chętni zabrali jakieś kwiaty itp. :) Pozdrawiam, Ala.
Awatar użytkownika
Mjfan

MJ i Steve Wonder w studio video

Post autor: Mjfan »

Czy ktos wie skad to jest?z jakiego filmu?
http://www.youtube.com/watch?v=0i1dCvKiQLk&feature=plcp
Awatar użytkownika
LilMonkey

Post autor: LilMonkey »

Dokument BAD 25 Spike'a Lee. Widze kolega troszke spozniony.
You'll be the best that you can be.
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Denerwujące jest, że tego typu materiały zawsze są mocno poszatkowane i poprzedzielane wypowiedziami innych osób. Czy nie można tego puścić w całości, a nie przerywać co parę sekund i zagłuszać gadaniem? O ile przyjemniej by się to oglądało. Ale i tak chętnie obejrzę.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
kamiledi15

Szukam wersji wav piosenki Mind Is The Magic (z tego powstał Drill w TII). Chcę zrobić z tego wersję karaoke, a z mp3 się nie da.
Obrazek
Awatar użytkownika
Olekx

Post autor: Olekx »

kamiledi15 pisze:Szukam wersji wav piosenki Mind Is The Magic (z tego powstał Drill w TII). Chcę zrobić z tego wersję karaoke, a z mp3 się nie da.
Jak możesz, daj na PW link do MP3. :) Mogę Ci przekonwektorować. BTW. Te karaoke to gdzie robisz, można skądś je pobrać czy coś? :)
Awatar użytkownika
kamiledi15

Ściągnąłem z Youtuba w formacie aac i przekonwertowałem na wav. Potem w programie Audacity przerobiłem według prostego sposobu, czyli dzielimy piosenkę na dwie ścieżki, w prawym kanale dajemy opcję ,,Invert" (Odwróć), robimy mono i wychodzi takie niby karaoke. Wyszło mi coś takiego:
http://w307.wrzuta.pl/audio/9b6gdplFKFP ... on_-_drill
Tytuł się źle zapisał, więc nie patrz na niego. Średnio wyszło, ale lepiej nie potrafię. Jakość jest gorsza i głos Michaela nadal słychać, ale jest sporo cichszy, oprócz refrenu. Najlepiej wyciszyły się krzyki Michaela. Teoretycznie powinien całkowicie zniknąć wokal, ale widocznie jakość nagrania była za słaba, a lepszej nie znalazłem. Wmontowałem w to Drilla z This Is It (od 3:43) i na końcu In The Closet też z TII, chcę nagrać swój wokal i taniec do tego :) Chciałem jeszcze wmontować Dangerous w wersji z 1999 roku, ale nie bardzo pasuje.
To, o ile głos Michaela się ściszył, najlepiej słychać po dźwięku pianina przy ,,Nothing's impossible", w oryginale był mniej więcej równy głośnością z głosem Michaela, a teraz jest głośniejszy, poza tym w refrenie wszystkie krzyki Michaela są teraz ledwie słyszalne.
Obrazek
ODPOWIEDZ