Premiera płyty "Michael" 14 XII 2010r. [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Zakupisz nowy album "Michael"?

Jasne! W dzień premiery koczuję od rana przed sklepem muzycznym!
97
35%
Najprawdopodbniej pobiorę z sieci by się upewnić jak to brzmi, później ewentualnie zakupię.
123
45%
Nie ma mowy! Ta płyta nie stanie na mojej półce! $ony Sucks!
38
14%
Zakupię z sieci utwory, które nie będą zostawiały złudzeń, że to wokal Michaela. Całości nie kupię.
18
7%

Liczba głosów: 276

pushu

Post autor: pushu »

A wiadomo może z którego roku pochodzi każdy utwór mający się znaleźć na płycie? czy wszystkie to są lata 2000+ ?

Płytę kupię. Jeśli potrafię kupować jakieś kolejne składanki tylko po to żeby mieć oryginalną wersję niewydanej wcześniej 1 piosenki to tym bardziej kupię"Michael" gdzie w zasadzie nie znam 7 utworów. Nie nastawiam się na jakieś wielkie hiciory, Hold My Hand na pewno przetrawię chociaż sensu wydawania singla który każdy już mógł usłyszeć to już zupełnie nie rozumiem.

50 Centa też przeżyję, bardziej bałem się że tak jak wszyscy artyści obecnie, tak i MJ będzie miał piosenkę z Davidem Guettą czego już bym pewnie nie przełknął.

Szkoda ze jednak nie ma " A Place With No Name" bo chyba tylko ona jakoś bardziej wpadła mi w ucho z tych wszystkich wycieków.
Ostatnio zmieniony pt, 12 lis 2010, 8:43 przez pushu, łącznie zmieniany 1 raz.
Mandey

Post autor: Mandey »

Nie wiadomo nic ponadto co znalazło się na oficjalnej stronie.
Zapewne w książeczce od płyty będzie więcej info.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Mandey pisze:
Mandey pisze:Znana jest już także oficjalna traclista nowej płyty:

01. Hold My Hand (Duet With Akon)
02. Hollywood Tonight
03. Keep Your Head Up
04. (I Like) The Way You Love Me
05. Monster (Feat: 50 Cent)
06. Best Of Joy
07. Breaking News
08. (I Can't Make It) Another Day (Feat: Lenny Kravitz)
09. Behind The Mask
10. Much Too Soon
Mandey miałeś racje, jest another day;) To już poprawiło mi humor, no ale gdzie jest Do you know where yuor children are, czy jest możliwe, że któryś z tytułów krył pod swoją nazwą te piosenkę? I jeszcze jedno (I Like) The Way You Love Me masz racje, nie jest porywające :surrender:
martwi mnie to Monster, mam nadzieje, że chociaż M.J nie będzie rapować, bo najzwyklej świecie najlepiej wychodzi mu śpiewanie nie rapowanie, a muzyka w Monster, po przecieku jest dla mnie wielkim pozytywem;)
Mandey

Man in the mirror pisze:Mandey miałeś racje, jest another day;)
Ja info z oficjalną tracklistą otrzymałem już wczoraj od informatora z Niemiec, więc dlatego w shoutboxie napisałem Ci o tym, że będzie. Czekałem dziś na oficjalne info by dać na forum.
Man in the mirror pisze:I jeszcze jedno (I Like) The Way You Love Me masz racje, nie jest porywające
Ten utwór jest rewelacyjny! W wersji jaką znam z TUC wprost go uwielbiam. Mierzi mnie jednak to, że jest to już znane a teraz zapewne zmienią aranż!
Takie zabiegi naprawdę dają do myślenia w kwestii: Co ciekawego zostawił Michael Jackson w niepublikowanych zbiorach? :/
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Mandey pisze:
Man in the mirror pisze:I jeszcze jedno (I Like) The Way You Love Me masz racje, nie jest porywające
Ten utwór jest rewelacyjny! W wersji jaką znam z TUC wprost go uwielbiam. Mierzi mnie jednak to, że jest to już znane a teraz zapewne zmienią aranż!
Takie zabiegi naprawdę dają do myślenia w kwestii: Co ciekawego zostawił Michael Jackson w niepublikowanych zbiorach? :/
No tak ale zapychanie płyty czymś co już jest znane, i Hold my Hand jako singiel promujący skłania mnie do myślenia nad rezygnacją z kupna płyty, po nowej płycie spodziewałem się nowych kawałków, a nie odgrzewanie czegoś co zostało wypuszczone do sieci przez chciwych urzędników sony, którzy nie umieją trzymać utworów tam gdzie powinny być.

Co do piosenki, jest dobra ale jak powiedziałem nie porwie tak, Michael jest słynny z Ballad, i nawet udoskonalone przez speców z forum brzmienie, nie osiągnie sukcesu myślę. Coś dobrego dla fanów, nie koniecznie dobre na listy przebojów.

mam nadzieje, że się mylę.

ps:niezłych masz tych informatorów;)
marcinl884

Post autor: marcinl884 »

No a gdzie Do you know where your children are i A Place With No Name??
co oni taką lipną tracklistę zrobili. A co do Monster (feat. 50 Cent) to z chęcią posłucham bo 50 Centa też słuchałem nałogowo dawniej.
A pociesza mnie:
-Hold My Hand ( po co nowa aranżacja?? stara jest dobra tylko więcej wokalu MJ mogli by dodać)
-Monster
- Another Day (Feat: Lenny Kravitz)
- Much Too Soon(piękny utwór)
I to na tyle. A co do reszty piosenek to przekonamy się albo podczas premiery albo jak będą kolejne przecieki.
Awatar użytkownika
Kacmurka

Post autor: Kacmurka »

Jeśli Hold my hand promuje tę płytę to można wnioskować ,że ta płyta to fatum pośmiertne...
Skoro istnieje ona w sieci X czasu,jest lekko mówiąc telerankową kompozycją to nawet waląc w mur głową pół dnia nie pojmę dycyzji Sony...
Mając do wyboru taki utwór jak Another day i nie wystawić go jako promujący singiel to idiotyzm.
Wczoraj słuchałam przed zaśnięciem wszystkich płyt Michaela.Poziom Breaking News jest żenujący.
Jestem jak narazie przerażona.
Jedyna nadzieja? yhy w reszcie utworów dobranych przez firmę na s.
Obrazek
Mandey

Behind The Mask znane jest z wersji przyjaciela Michaela, Grega Phillinganesa. Teraz zapewne zmieniono aranż i dano wokale Michaela. To w wykonaniu MJa może być bardzo udanym songiem.
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Szkoda że nie ma nic ze stajni will i am'a czekałem na to.Do ostatniej chwili myślałem że zrezygnują z BN.Pozostaje tylko czekać.Ciekawy jest Monster
czy ma ktoś jakiś przeciek?Nie wiem co wy chcecie od 50centa.On pewnie dokończył swoimi rymami bo piosenka nie była cała.Gorzej by było jak by tam śpiewał bo takie były plotki że znudził mu się rap :smiech:
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

a ja jestem optymistka.

najwazniejsze ze jest "another day" choc rowniez nie rozumiem, dlaczego nie ta piosenka jest singlem nr. 1

"hold my hand" z wieksza iloscia michaela rowniez moze brzmiec znacznie lepiej. jego wokal w wersji ktora znamy, jest po prostu wyborny - slodki i czarujacy, wiec nawet jesli sam utwor jest mialki, michael moze zrobic z niego popowa perelke.

milo, ze znalazlo sie rowniez obiecujace "much too soon". duet z centem takze moze byc nie najgorszy (choc akurat ten pan jest chyba najzabawniejszym obecnie raperem, ktory osiagnal wielkie rzeczy a pozniej sie niezle sturlał ze swojej pozycji), bo polaczenie rapu z melodyjnym refrenem, ktory zapewne bedzie spiewal michael, moze byc po prostu dobre.

czekam!
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Jestem kosmicznie zawiedziony, że nie znajdę na albumie Do you know where your children are! To wspaniała piosenka, ten kto pozwolił jej wyciec musi ją pokazać w całości. Tak mi bardzo szkoda! Carry on też była już dla mnie dobra, patrząc na to co mamy teraz.

Another Day ok. Hold my hand ok. Behind the mask z wokalem Michaela ok. Już nawet przeżyje Monster z 50 centem.

Ale reszta to pewnie jakieś fake znów. Eh. Zeby dać The way you love me? Przepraszam to na The Ulitimate Collection nie było lepszych do wyboru? We'd had enough - potęga! Czy wyciek w postaci Xscape!
Much too soon to demo Gone too soon... Też lipnie
Best of joy to prawdopodobnie piosenka Joy, którą śpiewa zespół Blackstret, a którą Michael napisał.. Niech już będzie.

Pytanie pozostaje nadal to samo: Czy w tych 300 piosenkach nie było żadnych potężnych piosenek z pazurem?! Czemu wybrali z tych nam już znanych, te najgorsze?

Tay powiedział, że 7 piosenek to Michael. Hmm 1. Another Day, 2. Hold my Hand, 3. The way you love me 4. Much too soon 5. Behind the mask 6. Best of joy 7. Monster
Wychodzi na to, że ta reszta to fakes. Trochę naciągana ta lista przeze mnie, ale cóż.
Obrazek
Awatar użytkownika
ManInTheMirror23

Post autor: ManInTheMirror23 »

Xander pisze:The way you love me
Nie sądze by wydali to samo. Pewnie będzie to nowa aranżacja.
Największy zawód (mimo iż już się mówiło że tego nie będzie) - brak "Love Never Felt So Good" :surrender:
Największa radość - pewność obecności "Another Day" :happy:

Edit:
a i jeszcze moim małym marzeniem była obecność "If You Don't Love Me" - to jest dla mnie najlwspanialszy utwór z niewydanych znanych nam wykończonych gotowców Michaela, ale może ukarze się na innym pośmiertnym krążku
przy okazji wiem, że nie ten temat ale macie jakieś informacje na temat, "gdzie, co, jak i kiedy" było nagrywane "If You Don't Love Me" ? (możecie na PW odpowiedzieć)
Ostatnio zmieniony pt, 12 lis 2010, 11:59 przez ManInTheMirror23, łącznie zmieniany 1 raz.
pushu

Post autor: pushu »

Xander pisze:Pytanie pozostaje nadal to samo: Czy w tych 300 piosenkach nie było żadnych potężnych piosenek z pazurem?! Czemu wybrali z tych nam już znanych, te najgorsze?
Widocznie Sony uznało te utwory za wystarczające aby sprzedać album.Myślę że bardziej tu chodzi o to aby przyciągnąć nowych ludzi do kupienia płyty.Pewnie wyszli z założenia że starsi fani i tak kupią ten album co by na nim nie było( i się pomylili co pokazała choćby sytuacja na forum MJPT).
Poza tym myślę, że jeśli "Michael" sprzeda się przyzwoicie to na kolejne albumy nie będziemy długo czekać bo Sony musi korzystać na wciąż trwającym, pośmiertnym boom na Michaela Jacksona. Może na kolejnych albumach ukaże się więcej znanych nam, świetnych piosenek.

Podobno to właśnie Monster ma być Fake. Ale ja już nie popadam w jakieś dywagacje będące bez szans do udowodnienia.Jak na "Michael" znajdą się cztery fajne utwory to i tak będę zadowolony że mam okazje je usłyszeć.
Maverick

Post autor: Maverick »

Być może Sony planuje wrzucać na każdy album jedną lub dwie rewelacyjne kompozycje Michaela i dopełniać je do 10 znanymi już demówkami w nowych aranżacjach i fejkami - wiecie żeby starczyło tego wabika - oryginalnego materiału - na 100, nie na 10 płyt.
Awatar użytkownika
Commoner

Post autor: Commoner »

Liczę na to, że hold my hand będzie bardziej Michaelowe...
The Way You Love Me jest świetne, ale to już znam, a chcę czegoś nowego!
Reszty jestem bardzo ciekaw! I pamiętajcie! To nie ostatni album! Jeszcze będą wydawać.

Czekam z niecierpliwością.
ODPOWIEDZ