Seksualna atrakcyjność Michaela

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Iza_

Post autor: Iza_ »

Wykasowane.
Ostatnio zmieniony ndz, 18 lis 2007, 15:23 przez Iza_, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Megi1975 pisze:No bo jednak inaczej ze względu na rozwój emocjonalny podchodzą do niektórych spraw dzieci a inaczej dorośli.
Wg mnie nie chodzi o to, tylko o kulturę i możliwość panowania nad swoim instynktem. O tym już chyba kiedyś na forum było...
I to czy na forum się mówi wulgaryzmy i inne "niesmaczne" rzeczy nie ma nic wspólnego z wiekiem. Bo co to za różnica czy np. to, od czego zaczęła się debata powie trzynasto- czy trzydziestolatek? Żadna!
Każdego w wirtualnym świecie obowiązują takie same prawa tudzież obowiązki...
I nie każdy ma ochotę słuchać tego, jaką ktoś inny ma ochotę złapać Michael (albo zupełnie inną osobę) za krocze... No ludzie.
M.Dż.* pisze:Oj, daj spokój Moon_Walk_Er ;-)
Sam temat, musisz przyznać, jest taki "trochę" dziwny, ale nie ma co się oszukiwać...
Z tym się zgodzę, ale to nie znaczy, że wszyscy chcą słuchać "jaktobym Michael złapała"...
Odwiedzam ten temat bo lubię poczytać co, według Was kobiet i mężczyzn, jest w Michaelu seksownego...
I o to takich rzeczach można spokojnie, kulturalnie i elegancko rozmawiać.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

no ładnie - dla osób z zewnątrz wyjdziemy na erotomanów :wariat: , od wczoraj na naszym forum praktycznie wszystkie omawiane tematy dotyczą seksualności Michaela :knuje:
Obrazek
Awatar użytkownika
Grincz

Post autor: Grincz »

A ja mam wrażenie, że doszukujemy się drugiego dna tam gdzie go może nie być. Myślę, że Michael po prostu miał wizję tego, co chce zrobić w tym teledysku, a o wszystkie detale zadbał John Landis. John mówił przecież, że stara się urzeczywistnić wizję Michaela. Ostatnia scena teledysku jest idealna do popisania się umiejętnościami tanecznymi. Na dodatek jest zrobiona w bardzo interesujący sposób. Ale czy teledysk ma jakiś głębszy, ukryty sens? Jestem prawie pewna, że nawiązuje do problemu rasizmu. Jednak nie uważam, aby miały to demonstrować wszystkie możliwe detale. Np. Zdaje mi się, że pantera w teledysku jest bardziej przypadkiem, niż głęboko przemyślanym posunięciem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Grincz

Mnie w tym całym temacie zastanawia tylko jedno: Gdyby było to angielskie forum i Michael z ciekawości wszedłby na tę stronę i przeczytał ten temat, to co by sobie pomyślał? :wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
BillieJean

Michael tłumaczył wiele razy że chciał wyrazić skrajne uczucia pantery poprzez taniec...więc myśle że w tym przypadku nie dorabiamy tu żadnej bezpodstawnej ideologii.
Obrazek
Awatar użytkownika
BillieJean

Grincz pisze:Mnie w tym całym temacie zastanawia tylko jedno: Gdyby było to angielskie forum i Michael z ciekawości wszedłby na tę stronę i przeczytał ten temat, to co by sobie pomyślał?
:smiech: :smiech: :smiech:
Wiesz że zawsze myślę o tym samym?byłoby to dla niego z pewnością ciekawe doświadczenie...
Obrazek
Luth

Post autor: Luth »

Grincz pisze:Gdyby było to angielskie forum i Michael z ciekawości wszedłby na tę stronę i przeczytał ten temat, to co by sobie pomyślał?
Hmmm... to co miałby powiedzieć wchodząc na takie MJNO, w dział z fotkami i widząc jak 15-latka bodajże, pisze pod zdjeciem Michaela "F*** ME!"??? ("oparte na faktach", linka do tematu nie podam, coby niepotrzebnej reklamy nie robić ;))

Wbrew pozorom moim zdaniem nie okazujemy tu jeszcze aż takiej perwersyjnosci żeby sie bać. Ale przydałoby sie odrobinkę przystopować ^^

Co do wypowiedzi Rity... obiecałam nie komentować jej postów (przepraszam Rito :*), ale ja tylko zgodzę się z Megi, że nie należy jej zbytnio potępiać. Należy ją "naprowadzic na właściwą ścieżkę", ale nie naskakując na nią. Ja też, tak samo jak ona tak naprawdę interesuję się MJ'em od jakichś 2-3 miesiecy, i też mam niektóre myśli z nim związane, za które moja matka by mnie ukrzyżowała. Tylko, że nie kocham go tylko i wyłącznie z tego powodu, ale głównie z powodu jego osobowości i tego co robi. I jestem przekonana że Rita też, tylko trzeba trochę czasu by to ujawniła ;)

Wracajac własciwego tematu, czyli atrakcyjnosci Michaela... dla mnie to najseksowniejsze jest jago spojrzenie. Az ciary przechodzą po plecach jak się patrzy w te świdrujace, tajemnicze i pełne miłości oczęta. Zaraz po oczach kocham najbardziej jego usta... jak się uśmiecha... <rozmarzyła się>... no i dłonie! Jak patrzę na jego rączki, to mam ochotę rzucić sie na monitor, żeby tylko Michael mnie nimi objął. Wydają się takie ciepłe i opiekuńcze...

Koniec wywodu, pozdrawiam ;*

PS. proszę, nie krzyczcie za bardzo jeśli uznacie to co na początku napisałam za offtop ;__;
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Grincz pisze:Zdaje mi się, że pantera w teledysku jest bardziej przypadkiem, niż głęboko przemyślanym posunięciem.
Muszę się z tym nie zgodzić...
Cytat z Wikipedii: "Oprócz osobników cętkowanych spotyka się również pantery czarne. Czarna pantera, choć długo uważana była za odrębny gatunek, wcale nim nie jest. Swoją barwę zawdzięcza większej ilości pigmentu (melaniny)."
Podkreślone fragmenty są wg mnie alegorią Murzynów...
Oni też uważani byli a inny gatunek, a właściwie za podgatunek ludzi.

Zresztą wszystkie symbole są wymowne...
Wybiajnie szyb w aucia, na których są rasistowskie napisy (np. "Niggers Go Home!" - "Czarnuchy do domu!") i "swastyki", a potem rozbicie "neonu-grafiti" z napisem "KKK rulez" (po polsku oznacza to: "Ku Kluks Klan rządzi"), mówią same za siebie...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Grincz

Bardzo możliwe, że pantera rzeczywiście miała oznaczać protest przeciwko poglądom rasistowskim. Ciekawe jest tylko czy pomysł z ostatnią sceną był Michaela czy kogoś innego. Bardzo prawdopodobne, że Michael chciał, aby teledysk był antyrasistowski, ale ktoś inny pomógł mu znaleźć odpowiednie "symbole" takie jak ów pantera.
Obrazek
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Grincz pisze:Bardzo prawdopodobne, że Michael chciał, aby teledysk był antyrasistowski, ale ktoś inny pomógł mu znaleźć odpowiednie "symbole" takie jak ów pantera.
Wydaje mi się, że nie doceniasz Michaela ;-)
Michael jest tak pomysłowy i kreatywny, że ekipa raczej musiała hamować jego wyobraźnię niż podrzucać mu nowe pomysły...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Grincz

Luth pisze:niepotrzebnej reklamy nie robić ;))
Luth pisze:PS. proszę, nie krzyczcie za bardzo jeśli uznacie to co na początku napisałam za offtop ;__;
Proszę na następny raz o nieco większy druk, bo moje oczy z wadą -5 mają lekkie problemy z odczytaniem ;-)

A wracając do tematu. Można uważać, że Michael jest ładny, ma piękne oczy itd, ale wyznania "jak ja bym mu chętnie włożyła rękę do krocza" są co najmniej niestosowne w ustach 13-latki. Brzmią po prostu wulgarnie. W każdym razie w miom odczuciu.

PS. Luth, powiedz mi, które to było zdjęcie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Grincz

Doceniam, doceniam ;-)
Po prostu człowiek nie musi być znawcą w każdym temacie.
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

ej po co w ogóle ta dyskusja?

od wychowania i moralizowania to ona ma rodziców.
niech sobie mówi co chce. wszyscy po niej jedziecie jak po psie, a przecież nie powiedziała nic w stylu "o meeen ale on ma sexi krocze chętnie bym mu possała".

weźcie przystopujcie bo chyba ma dziewczyna swój rozum i zdaje sobie sprawe z tego co pisze.
każdy przeczyta posty wyżej, pokoloruje sobie swoją kolorowanke i potem komentuje niepotrzebnie i poucza, nawet jesli jest tylko 3 lata starszy. no helooou?

ps. bardzo chętnie wsadziłbym ręke pod spodnie janet jackson.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

majkelzawszespoko pisze:ps. bardzo chętnie wsadziłbym ręke pod spodnie janet jackson.
Ekhm..To miała być ironia ? :smiech:
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
ODPOWIEDZ