MJ i inni artyści - praca nad nową płytą [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Xander

Post by Xander »

Pośmiertna płyta z premierowymi piosenkami - oczywiście prędzej czy później musi zostać wydana. Najbardziej jednak smutne jest to, że będzie to prawdopodobnie album z odrzutami typu Another Day itp. a więc ze słabymi utworami - za nic w świecie nie uwzględnionymi przez Michaela podczas nagrywania najnowszego albumu.
Teraz gdy Will.I.Am zdecydował, że nie wyda żadnej piosenki z Michaelem (tak jak pewnie reszta artystów z którymi ostatnio pracował Michael) musimy się pogodzić z ciężką myślą, że wielki powracający Michael Jackson z lat 2008-2009 długo jeszcze nie zawita w naszych głośnikach - nie dowiemy się co wielkiego planował i jakby teraz brzmiał. Stare odrzuty z lat przed i krótko po procesowych to pewnie ballady typu Beautiful Girl. A tak bardzo chciałbym usłyszeć Michaela w mocnych bitach dance'u itd. Sony i inne wytwórnie nie będą chciały się męczyć ze zdobywaniem praw do naj najnowszych piosenek, skompletowaniem części nowego albumu jakiego widział Michael w swojej dyskografii. Żal...
Image
niespodzianka

Post by niespodzianka »

Xander wrote:Najbardziej jednak smutne jest to, że będzie to prawdopodobnie album z odrzutami typu Another Day itp. a więc ze słabymi utworami
Jeśli te wszystkie "słabe odrzuty" mają być takie jak Another Day, to ja już się nie mogę doczekać. Jeżeli w ogóle cokolwiek nowego będzie dane nam usłyszeć, to chciałabym, żeby to były właśnie takie klimaty.
Image
kaem

Post by kaem »

Rzeczywiście nie traktowałbym tych słów poważnie. Nie wiem, czy Will I Am ma do nich prawa- to raz. Dwa, to może być zagrywka (jeżeli jednak jakieś ma)- nie wydam! No chyba że skusicie mnie większą sumą, bo dotychczasowe propozycje są żałosne.
Żaden szanujący się artysta nie trzymałby swojej piosenki z królem popu w szufladzie.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Talitha

Post by Talitha »

---
Last edited by Talitha on Tue, 11 Sep 2012, 22:58, edited 1 time in total.
Xander

Post by Xander »

Gdyby tworzyli okładkę, mogliby skorzystać z niedawnych sesji, zamiast wybierać kolejne znane pozy Michaela. Przykład nowej okładki:

Image
Image
Eva

Post by Eva »

I to dobry pomysł. Kolejne wcielenie Michaela. Mnie osobiście nudzą już te okładki z pozami typu This is it (chociaż jest bardzo ładna ale taka..typowo michaelowa). Ta, o której mówisz jest bardziej nowoczesna i przyciąga wzrok. Młodzież mogłaby się za jej sprawą zainteresować, popieram twój pomysł.
Image
Urszula

Post by Urszula »

Czy to prawda? Miejmy nadzieję że tak.
Zapowiedź nowej płyty.
http://www.contactmusic.com/news.nsf/st ... um_1135117
Eva

Post by Eva »

http://muzyka.interia.pl/wiadomosci_dni ... 50978,6257
Tu również zapowiedź ;)

Mam nadzieję, że osoba, która podała to na SB się nie obrazi.
Image
SwedishJackson

Post by SwedishJackson »

Tutaj artykuł ze szwedzkiej strony JacksonThrill.se:

"Nowy album + nowy singel na rocznice!

Jak wcześniej pisaliśmy to w krótce zostanie wydany nowy album Michael'a Jackson'a, z całkiem nowymi piosenkami.

Możemy teraz powiedzieć dzieki naszych "insider" źródeł że album zostanie wydany pod koniec sierpnia w stosunku do urodzin Michael'a. Singel też jest planowany i według naszych źródeł zobaczy po raz pierwszy swiatło przed 25 czerwca.

Nasze źródła mówią także że pierwszym singlem bedzie piosenka "Another Day" z Michael'em i Lenny'm Kravitz.

Album będzie zawierać piosenki co Michael jeszcze nie zdążył zrobić do konća ale neasze źródło mówi także że cześć piosenek na albumie to są do połowy zrobiony materiał co Sony "dokończy".
Dobrze czy źle?...

Album nie będzie zawierał żadnych "demo piosenek" mówi nasze źródło. Będą co najmniej dwa duety na albumie, Lenny jest pierwszy, a ten drugi jeszcze nie jest zdemaskowany. Album ten będzie tylko miał piosenki z XXI-wieku, wszystko od czasu Invincible aż do 2003-2005 (2005-2009).

Możemy także powiedzieć że możliwa konferencja prasowa o nowym albumie może się pojawić w tym, lub następnym, miesiącu!

Lenny Kravitz sam potwierdził że piosenka "Another Day" zostanie wydana jako jeden z nadchodzących Michael'owych "projektów", wiec rzeczy wyglądają jasno!
Żeby zobaczyć co Lenny ma do powiedzenia o piosence, zobaczcie video poniżej.

http://www.tbs.com/video/index.jsp?oid=210550

Więcej informacji w krotce..."

Źródło:http://www.jacksonthrill.se/?p=384
Last edited by SwedishJackson on Mon, 09 Aug 2010, 23:39, edited 2 times in total.
You will always be there for me!
Image
Remeber, the press is a busniess: Newspapers and magazines are in business to make money - sometimes at the expense of accuracy, fairness, and even the truth.
MJwroc

Post by MJwroc »

Jestem bardzo szczęśliwa z nowej płyty :happy:

Nie podoba mi sie to, ze Sony będzie cokolwiek mieszało w niedokończonych piosenkach Michaela. Chcę usłyszeć jego pracę a nie przeróbki ludzi którzy nie mają pojęcia o jego koncepcji
artystycznej.

Ciekawe gdzie odbędzie się ta konferencja(dotycząca właśnie nowej płyty) i czy będzie można wziąć w niej udział.
Margareta

Post by Margareta »

MJwroc wrote:Jestem bardzo szczęśliwa z nowej płyty :happy:
To ja może jakoś nietypowo reaguję, ale daleko mi do entuzjazmu. Obawiam się, że większość tych utworów będzie odrzutami z ostatniej plyty, a odrzuty te nie są dla mnie zachwycające. Wydaje mi się, wnioskując z tych kawałków, że Michael miał spadek formy twórczej w ostatnich latach, ale może się mylę i są gdzieś jakieś perełki. Dodatkowo obawiam się, że zostaną podrasowane jakimiś supermodnymi bajeranckimi brzmieniami, a już napewno rapem najpopularniejszych hiphopowców. Nie jestem fanką rapu, uważam, że jest za często pakuje się go do współczesnych piosenek, remixów piosenek w których rapu oryginalnie nie ma, także, o zgrozo, remixów lub nowych wersji klasyków. Współczesny rap uważam za natrętny i wszędobylski.
Może się mile zaskoczę tą nową płytą ze starymi - nowymi piosenkami, ale mam raczej złe przeczucia.

-> temat posprzątany 15 marca 2010.
mav.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Image
editt

Post by editt »

Michael Jackson’s Estate Signs Sweeping Contract

Nine months after Michael Jackson’s death, his estate has signed one of the biggest recording contracts in history, giving Sony, Mr. Jackson’s longtime label, the rights to sell his back catalog and draw on a large vault of unheard recordings.

The deal, for about 10 recordings through 2017, will guarantee the Jackson estate up to $250 million in advances and other payments and offer an especially high royalty rate for sales both inside and outside the United States, according to people with knowledge of the contract who spoke anonymously because they were not authorized to speak about it publicly.

It also allows Sony and the estate to collaborate on a wide range of lucrative licensing arrangements, like the use of Jackson music for films, television and stage shows and lines of memorabilia that will be limited only by the imagination of the estate and the demand of a hungry worldwide market.

“We think that recordings will always be an important part of the estate,” John Branca, an entertainment lawyer who is one of the estate’s executors, said in an interview on Monday. “New generations of kids are discovering Michael.”

“A lot of the people that went to see ‘This Is It’ were families,” he added, referring to the Jackson concert film released in October. “ ‘This Is It’ was one of the few films allowed into China. So we think there are growing and untapped markets for Michael’s music.”

The first recording covered by the new contract is the “This Is It” soundtrack, released last year, and Sony plans a new album of unreleased recordings for November.

Sony’s contract is a bet on the continued appeal of Mr. Jackson, whose sales spiked after his death in June at the age of 50. With overall record sales on a decade-long plunge, mega-deals like this one have become rare, and Mr. Branca said the deal “exceeds all previous industry benchmarks.” Five years ago Bruce Springsteen signed a deal with Sony worth a reported $110 million, and in 2008 Live Nation and Jay-Z struck a $150 million deal for recordings, concert tours and other rights.

Demand for Jackson music has leveled off after the initial rush — in the weeks after his death Sony scrambled to replenish retailers’ stock of any and all Jackson titles — but remains high. Last year Mr. Jackson was the biggest-selling artist in the United States by a wide margin, with 8.3 million combined album sales and 12.4 million downloads of single tracks, according to Nielsen SoundScan. Mr. Branca said that since his death Mr. Jackson has sold more than 31 million albums, about two-thirds of them outside the United States.

But as record sales have tapered off over the last decade, licensing has emerged as the biggest growth area for revenue from recorded music. And given the success of the Beatles and the Elvis Presley estate in reissuing and repackaging old albums as well as finding new uses for their music — like “Love,” the Beatles’ hit theatrical show by Cirque du Soleil — it is not hard to imagine the direction that the Jackson estate might take in using old recordings in new ways.

“It’s not just a record deal,” said Rob Stringer, chairman of the Columbia/Epic Label Group, a Sony division. “We’re not just basing this on how many CDs we sell or how many downloads. There are also audio rights for theater, movies, computer games. I don’t know how an audio soundtrack will be used in 2017, but you’ve got to bet on Michael Jackson in any new platform.”
http://www.nytimes.com/2010/03/16/arts/ ... wt=nytimes
Image Image Image
dk997

Post by dk997 »

Michael Jackson pobił kolejny rekord przemysłu fonograficznego. Jego spadkobiercy podpisali umowę z Sony Corp. o wartości 250 mln dol. o publikacji w ciągu siedmiu lat dziesięciu albumów zawierających nieznane nagrania Jacksona oraz nowe wersje znanych przebojów.

Obie strony uznały kontrakt za najbardziej lukratywny w historii przemysłu muzycznego. Spadkobiercy piosenkarza otrzymali gwarancje minimum 200 mln dol.

Umowa wydaje się tym bardziej znacząca wobec słabej kondycji branży fonograficznej w ogóle. Sprzedaż albumów spadła o 52 proc. w czasie ostatniej dekady. Nawet w czasach kontraktów wielkich gwiazd pod koniec lat 90. niezmiernie rzadko zdarzały się umowy opiewające na dziesiątki milionów dolarów- Pisze "Wall Street Journal"

Od śmierci Michaela Jacksona w ubiegłym roku Sony sprzedało 31 mln jego płyt na całym świecie. "Wall Street Journal" ocenia, że w rocznicę jego śmierci w czerwcu zyski spadkobierców przekroczą 250 mln dol.
Źródło:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,766 ... haela.html

You are not alone... Już nie...
Przepraszam że tak późno...
Xicor

Michael Jackson nowa płyta już w listopadzie

Post by Xicor »

W Nowym Jorku, spadkobiercy Michaela Jacksona podpisali kontrakt z wytwórnia Sony Music na mocy, którego trwająca 30 lat współpraca Epic Records z twórczością Jacksona, będzie nadal kontynuowana.

Michael Jackson od wydania pierwszej, solowej, dorosłej płyty ‘Off The Wall’, nierozerwalnie związany był z Sony Music.

Ostatnim wspólnym wydawnictwem jest wydana w październiku 2009 roku podwójna kompilacja największych hitów Michaela, będąca muzyczną inspiracją i ilustracją do filmu ‘This Is It’.

Płyty z wcześniej niepublikowanymi nagraniami Michaela Jacksona wydanej nakładem Sony Music wszyscy sympatycy Króla Popu, spodziewać się mogą już w listopadzie bieżącego roku.

inof z michaeljackson.com
Detox

Michael Jackson nowa płyta już w listopadzie [koment]

Post by Detox »

Cieszycie się? Czy jesteście wkurzeni ,że nie została uszanowana wola MJ?

Ja się cieszę ;-) Szkoda tylko ,że te darmozjady sony..
Post Reply