This Is It! -> Organizacja/Porady

Wszystkie tematy, wątki związane z koncertami Michaela w o2.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Tak z ciekawości, kupił już ktoś bilet na tej wyprzedaży wolnych miejsc na koncert w ticketmaster?
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
sinister_bra

Mam kod na zakup 3 biletów za darmo dla fana MJ

Post autor: sinister_bra »

Jeżeli ktoś chce kupić bilety MJ z Ticketmaster to mogę oddać swój kod, pozostały 3 bilety. Proszę o kontakt pipi@onetka.pl.
Awatar użytkownika
777

Post autor: 777 »

Mam koncert na 1 sierpnia
jak na razie zacząłem rozglądać się za środkami lokomocji.
Wyjazd planuję na 30 lub 29 lipca (z Wawy), powrót 3 lub 4 sierpnia.
Jadę z dziewczyną (tłumaczem) więc kwestie językowe mam już załatwione :-)
I na oku mam takie coś:
Autokar www.interbus.com.pl
Wyjazd: Warszawa Dw. Zach PKS 29.07, 11:00 – Londyn Victoria Coach Station 30.07, 12:00
Powrót: Londyn Victoria Coach Station 04.08, 13:30 - Warszawa Dw. Zach 05.08, 15:30

Wady:
- 25h w jedną stronę

Zalety:
- 978.00zł (2 osoby w obie strony) Czyli w jedna stronę dla 1 osoby = 244,50zł
2 strony dla 1 os =489 zł
„Pasażer ma prawo do bezpłatnego przewozu w ramach biletu jednej sztuki bagażu podstawowego o wymiarach łącznych 160 cm (wysokość + szerokość + długość) i wadze do 25 kg oraz bagażu podręcznego o wadze do 5 kg, mieszczącego się na półce bagażowej.”

Co Wy na to?
Ja wiem, że samolotem szybciej i wygodniej, ale koszt wyższy, odprawa, bagaż extra płatny oraz to że lotniska są po za obszarem Londynu więc dochodzi dodatkowy koszt dojazdu do miasta.

Nie jestem jakimś przeciwnikiem samolotów ani zwolennikiem busów. Jakbym miał kasę to bym tu nie pisał, tylko leciał już dziś na cały miesiąc :siesta:
A tak trzeba kombinować aby jak najwięcej kasy na płyty zostało :-) i ewentualne zwiedzanie
lub według mojej lubej na odwrót.

Nie mam jeszcze hotelu ustalonego.
Jakby ktoś miał jakieś sugestie, rady itp. to byłbym bardzo wdzięczny
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Rzeczywiście teraz, na niecałe dwa miesiące przed koncertami najsensowniej autobusem (ze wzgl. na ceny biletów lotniczych), chyba że ktoś pracuje i wcześniejsze dotarcie wiąże się z mniejszą ilością dni urlopu. Warto pamiętać, że czas przelotu to nie tylko sam przelot. Na lotnisku trzeba być wcześniej, odprawa też trochę trwa. No i z lotniska też trzeba dotrzeć do centrum- autobusy zwykle parkują blisko centrum.

Polecam ten hotel. Ceny od 17 funtów, blisko O2.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
thewiz

Post autor: thewiz »

Calkiem niedawno kupilam bilety na Heathrow za 780 PLN za sztuke - Lufthansa.

Uwazam, ze tanie bilety mozna znalezc do samego konca, trzeba tylko zastosowac kilka forteli.

Przed chwila sprawdzilam bilety i wciaz mozna kupic Lufthanse w zblizonej cneie, a Wizz bedzie jeszcze tanszy tylko na jakies lotnisko w diabli daleko od miasta.

Jezeli chodzi o noclegi to skalkulowalam ceny i za 5 nocy w hostelu w pokoju dwuosobowym wyszlo mi lekko ponad 1200 PLN, a 4 noce w pieciowiazdkowym Marriocie bezposrednio przy O2 (West India Quay) zostaly wycenione na 1500 PLN (Cena za nocleg dla 2 osob). Wybralam druga opcje, bez zastanowienia.

Do poszukiwania noclegow, rowniez tanich, polecam www.tripadvisor.com. Zawsze planuje podroze z tym serwisem, poniewaz ludzie zostawiaja naprawde adekwatne komentarze do poszczegolnych hoteli. Ponadto na stronie sa fora tematyczne odnosnie poszczegolnych miast na swiecie.
Awatar użytkownika
Final Cloud

Post autor: Final Cloud »

Właśnie chce anulować swój lot do Londynu. Płaciłem 849 zł, jednak teraz pisze, że zwróci mi tylko 150 zł. Czy to normalne? Tak ma być? :(
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

To i tak dużo.Nam nie zwrócą nic.
Obrazek
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Final Cloud, to niestety norma.
British Airways również zwraca 152 PLN, a to i tak niezły wynik ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Ja z Ryanair nic nie odzyskam niestety ...
thewiz

Post autor: thewiz »

Zadzwonilam z ciekawosci do mojego posrednika. Rowniez zwrocilby mi jedynie kwote oplat lotniskowych, tj. jakies 150 PLN.

Jednak ja do Londynu lece, tak jak planowalam. Pod Arena O2 bede o godzinie, o ktorej wpuszczaliby na koncert. Doslownie wszyscy mnie namawiali, bym leciala...

Planuje zlozyc kwiaty, zapalic swieczke, moze w koncu uda mi sie cos zrobic z niedowierzaniem ktore rozrywa mnie od srodka.
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

thewiz, ja też lecę i będę wtedy w Londynie.. Na który koncert miałaś bilety?
Ja 26 lipca, sobota...
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
ODPOWIEDZ