Płyta MJPT

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Którą piosenkę chciał(a)byś usłyszec na płycie, jako zaśpiewaną WSPÓLNIE przez wszystkich fanów biorących udział w projekcie?

Heal the world
102
27%
We are the world
181
48%
inną...
38
10%
jestem za stworzeniem zupełnie nowej, "naszej" piosenki dla Króla...
57
15%

Liczba głosów: 378

Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

Wiem, że wielu z was jest "masterem" w jakiejś "muzycznej" bądź "muzyczno-technicznej" dziedzinie. Bardzo was potrzebuję!
Jeśli możecie w jakiś techniczny sposób pomóc przy projekcie płytki- piszczie DO MNIE na priv, bądz gg, bądz na maila. Powiedźcie, jak ewentualnie moglibyście się przydac:)
I'm so proud to say- I love You.
Awatar użytkownika
nela78

Smile

Post autor: nela78 »

Smile

-> żeby zmienic post, klikamy na "zmień" w prawym górnym rogu posta.
mav.
Awatar użytkownika
DirtyDiana94

Post autor: DirtyDiana94 »

Ja zaśpiewałam Give In to me, które jest w moim temacie tak, że... mam nagrywać coś wiecej?
Obrazek

Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
Awatar użytkownika
speechless26

nela78 pisze:Smile

-> żeby zmienic post, klikamy na "zmień" w prawym górnym rogu posta.
mav.
już zarezerwowane..
DirtyDiana94 pisze:Ja zaśpiewałam Give In to me, które jest w moim temacie tak, że... mam nagrywać coś wiecej?
już zarezerwowane..
Awatar użytkownika
anula__1994

Post autor: anula__1994 »

DirtyDiana94 pisze:mam nagrywać coś wiecej?
Tak! Poćwicz i nagraj jeszcze raz... Z serca ;)
'Wszyscy chcą zmieniać świat, ale nikt nie chce zmienić siebie.'
Lew Tołstoj

I'm gonna make a change.
Awatar użytkownika
speechless26

jak idą treningi :)?
Awatar użytkownika
anula__1994

U mnie już poszły ;) I dopiero wtedy stwierdziłam, że niepotrzebnie oddałam TWYMWF, bo Fly Away jest dla mnie za mało ambitne i wymagające, więc nie ma co ćwiczyć... No a wszystko inne pozajmowane :nerwy:
Więc nie wiem... Na razie myślę :knuje:
Lew Tołstoj

I'm gonna make a change.
Awatar użytkownika
chrisbern

Post autor: chrisbern »

anula__1994 pisze:No a wszystko inne pozajmowane
Piosenek w repertuarze jest jeszcze sporo. Przeleć sobie cala dyskografie, a na pewno coś ambitnego sobie znajdziesz :) Amoze siostrzany utwór TWYMMF, czyli Leave me alone? ;)

Jutro wracam do Berlina i biorę się za zamówione covery oraz za nasz własny forumowy utwór. ;-) Możliwe, ze te bardziej rockowo gitarowe numery, jak "Black or White", czy "Give it to me" zcoveruje pewien zespól. Rzucę uchem, jak chłopaki graja i jak będzie OK, to myślę byłby to w przypadku tych piosenek dobry pomysł i napisze wiecej.
Awatar użytkownika
iza89

Post autor: iza89 »

speechless26 proszę mnie zapisać na listę do solówek, nad repertuarem jeszcze się zastanawiam ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
anula__1994

chrisbern pisze:Piosenek w repertuarze jest jeszcze sporo. Przeleć sobie cala dyskografie, a na pewno coś ambitnego sobie znajdziesz :) Amoze siostrzany utwór TWYMMF, czyli Leave me alone? ;)
Pisząc, 'wszystko inne' właściwie miałam na myśli tylko Bena, bo ostatnio mi wokalnie podpasował nenene
A do TWYMMF chyba sie jednak nie nadaję, tak samo jak do LMA. Wolę bardziej spokojne, balladowe piosenki.
Toteż chyba porzucę swoje Fly Away i zdecyduję się na Cry lub You Are My Life. Myślałam jeszcze o Don't Walk Away, ale jak to przed chwilą śpiewałam to głos mi się co chwila załamywał... To chyba nie jest dobra piosenka do śpiewania z serca DLA Michaela... Jakbym się jeszcze z tym nie pogodziła i wciąż rozpaczliwie błagała, żeby nie odchodził...

Co do ćwiczenia, to właściwie nie ma chwili bym była sama w domu. Więc poczekam do 24 sierpnia, gdy wrócę do Wrocławia i może tam wykopię brata na dwór, rodziców do prasy i będzie luz by się wydrzeć ;)
Bo końcówka You Are My Life zawsze sprawiała mi trudności...

No więc speechless26, proszę zapisz mnie na razie do You Are My Life, najwyżej jeśli nie podołam to zaśpiewam Cry ;-)
Lew Tołstoj

I'm gonna make a change.
Awatar użytkownika
speechless26

iza89 pisze:speechless26 proszę mnie zapisać na listę do solówek, nad repertuarem jeszcze się zastanawiam ;)
z jaką piosenką?
Awatar użytkownika
jennywren

Post autor: jennywren »

Piszę się na: "Whatever happens" :) Często śpiewam to jadąc samochodem i jakoś tam wychodzi ale to w duecie z Michaelem :) Jak wyjdzie solo to się okaże. Czy się nadam to już oceni osoba która będzie wszystko weryfikować.
All you need is love!
Awatar użytkownika
chrisbern

Post autor: chrisbern »

Jestem już w domu i wziąłem się za Heartbreak Hotel i już mam polowe podkładu :)
Awatar użytkownika
speechless26

Kochani, chciałabym tylko wstępnie się zorientowac w kwestii wspólnego nagrania dwóch utworów w studio.

Otóż dostałam kuszącą ofertę od miłego pana ze studia nagrań Apollo Records mieszczącego się w Białymstoku. Jako że sam bardzo ceni twóczosc Michaela, spodobał mu się pomysł naszego projektu... Zaoferował nam udostępnienie studia po promocyjnej cenie. Tzn:

możemy nagrac dwa utwory za 200-300 zł (całośc) i tu (ważne)- bez względu na czas, jaki będziemy musieli na to poświecic. czyli nie za godziny, ale całościowo tylko tyle by to nas wyniosło. Jest to korzystna oferta, gdyż:

godzina nagran kosztuje od min. 30 zł, max. dużo więcej. A na pewno na zarejestrowanie dwóch utworów potrzebowalibyśmy ich trochę...

Nie stawiam jeszcze żadnych kropek, bo to jeszcze plany myślę, że co najmniej na październik/ listopad.

Wiem, że może was dziwic pomysł studia w Białymstoku, ale moge tu na pewno więcej niż w innym mieście. Spróbowałabym załatwic jakąs salę prób, jakieś noclegi. Wzielibyście śpiwory i dalibyśmy rade:)

Kto ew. mógłby przyjechac do Białegostoku w któryś ustalony weekend?
Awatar użytkownika
iza89

Post autor: iza89 »

Ja będę w ostatni weekend sierpnia w Białymstoku (niedziela), ale nie wiem czy udałoby mi się wpaść coś nagrać...

P.S. speechless26 co do mojego utworu, to w najbliższym czasie Ci podam, bo muszę głęboko się zastanowić ;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ