Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Hera

Post autor: Hera »

soulsation pisze:W końcu ,po wielu latach już wiem dlaczego Man in the mirror z What more can i Give nigdy nie było pokazywane .
Michael podpisując kontrakt z CBS na emisję 30th Anniversary Celebration ,miał zastrzeżone w kontrakcie ,że nie wykona żadnej solowej piosenki na koncercie transmitowanym,min 2 miesiące przed transmisją Anniversary,ani miesiąc po .Dlatego podczas transmisji United We Stand: What More Can I Give, Michael był pokazany tylko w tle z innymi artystami wykonując tytułowy utwór,a na napisach końcowych nie pojawiło się jego nazwisko .

Teraz mam pytanie odnośnie A Night At The Apollo” Democratic National Fundraiser 2002.

Dlaczego nigdzie nie można obejrzeć jego występu?
mówisz o tym..
http://www.youtube.com/watch?v=o2DbPjVVX8k
http://www.youtube.com/watch?v=UZ1GSuYPSTk
soulsation

Post autor: soulsation »

Tak ,ale tu jest tylko Dangerous ,a nie ma nigdzie Black or White ,i Heal the world.
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
Awatar użytkownika
Ag4t4

Post autor: Ag4t4 »

Jakie wymagania miał Michael w związku z koncertem w Polsce? Kiedyś o tym czytałam , ale nie pamiętam co dokładnie i gdzie. Kojarzę jakieś baloniki i parkiet do tańca w hotelu (chyba, że coś mylę...).
daria3891

Post autor: daria3891 »

Ag4t4 pisze:Jakie wymagania miał Michael w związku z koncertem w Polsce? Kiedyś o tym czytałam , ale nie pamiętam co dokładnie i gdzie. Kojarzę jakieś baloniki i parkiet do tańca w hotelu (chyba, że coś mylę...).
No też to pamiętam co wymieniłaś. A dyrektor Mariotta o ile sięgam pamięcią, wspomniał że Michael wynajął całe ostatnie piętro i że chciał mieć własnego kucharza. Powiedział, że były to znikome wymagania. Pokój miał być udekorowany czarnymi balonikami i w apartamencie miał znaleźć się nastrojony fortepian.
Potem gdzieś jeszcze czytałam, że zamówił wielką paletę Kinder niespodzianek- nie jadł czekolady, ale składał zabaweczki. Tylko nie wiem czy to było w hotelu czy garderobie.
cut that out!
Awatar użytkownika
Olekx

Post autor: Olekx »

daria3891 pisze:
Ag4t4 pisze:Jakie wymagania miał Michael w związku z koncertem w Polsce? Kiedyś o tym czytałam , ale nie pamiętam co dokładnie i gdzie. Kojarzę jakieś baloniki i parkiet do tańca w hotelu (chyba, że coś mylę...).
No też to pamiętam co wymieniłaś. A dyrektor Mariotta o ile sięgam pamięcią, wspomniał że Michael wynajął całe ostatnie piętro i że chciał mieć własnego kucharza. Powiedział, że były to znikome wymagania. Pokój miał być udekorowany czarnymi balonikami i w apartamencie miał znaleźć się nastrojony fortepian.
Potem gdzieś jeszcze czytałam, że zamówił wielką paletę Kinder niespodzianek- nie jadł czekolady, ale składał zabaweczki. Tylko nie wiem czy to było w hotelu czy garderobie.
Hah, fajne z tymi niespodziankami! ;-) Też bym chciał poskładać te zabawki z Michaelem! Hah, dobre! Słyszałem tylko o wymaganiach dot. sceny - podobno została mu ona postawiona.
soulsation

Post autor: soulsation »

Mam pytanie dotyczące Morphine.
Słyszałem ,,że miał powstać teledysk to tej piosenki ,ale
1.Wytwórnia namówiła MJa do tego ,aby nie robił klipu do tego utwóru ,na zbyt osobiste słowa ,i kolejne spekulacje jego uzależnienia .
2.MJ zrezygnował z tego,by zająć się wychowaniem Prince'a
3.Morphine miał być na soundracku do Requiem for dream ,ale nie dogadał się z producentami filmu.

Jak jest na prawdę ,ktoś coś wie ?

Moim zdaniem to najlepsza piosenka na BOTDF ,i żal mnie ściska ,że nie wydał na singlu Morphine i IS it scary ,bo to murowane hity i najlepsze utwory z tej płyty jak i jedne z lepszych z całej dyskografii.Mocna Jacksonowe brzmienie .
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
magicznychrupek

Post autor: magicznychrupek »

jestem ciekawa czy Michael śpiewał pod prysznicem ;-)
Awatar użytkownika
m-m1kea

Post autor: m-m1kea »

hyhyhy, szkoda, ze na tym forum nie ma pewnych braci - oni to by nie mieli watpliwosci.
Obrazek
Talitha

Post autor: Talitha »

Naukowcy z Uniwersytetu Yonsei w Korei Południowej przeprowadzali jakiś czas temu program badawczy na temat różnych typów osobowości w zależności od grupy krwi. Wyniki badań TUTAJ.

Myślę, że nie należy traktować tego zbyt poważnie.
W kontekście tych badań jednak chciałabym wiedzieć jaką grupę krwi miał Michael?
Awatar użytkownika
magicmj

Post autor: magicmj »

gdzieś kiedyś natknęłam się na info że Michael miał grupę A RH+ ale nie wiem czy to prawda
Talitha

Dziękuję :)
Przypuszczałam, że w przypadku Michaela to będzie grupa A - wrażliwość, perfekcjonizm, kreowanie własnego świata.
Potwierdziło się również w przypadku moich rodziców i mnie, coś w tym musi być. Co prawda opisy są za krótkie i uważam, że nie sposób określić kogoś tylko w kilku zdaniach, bo na ludzką osobowość składa się wiele czynników, wynikających z uwarunkowań środowiskowych i genetycznych, jednak ta zgodność jest dość zaskakująca. Czytałam, że w Japonii i Korei o grupę krwi pytają nawet na rozmowach kwalifikacyjnych o pracę.
Awatar użytkownika
magicmj

Post autor: magicmj »

fajne :dance:
Słyszałam o tym że w krajach Azjatyckich biorą to pod uwagę i też rok urodzenia np Michael wg horoskopu chińskiego był spod znaku psa ;)

Chińczycy wierzą że w roku psa na świat przychodzą najbardziej uduchowione istoty na świecie ;-) coś w tym jest choć ja takie rzeczy nie do końca serio traktuję
Talitha

magicmj pisze:Słyszałam o tym że w krajach Azjatyckich biorą to pod uwagę i też rok urodzenia
W Korei jest trochę inaczej, wiek liczy się jeszcze w okresie prenatalnym, nie od momentu urodzenia.
Zwyczajowo przyjęło się więc dodawać jeden rok do metryki, dlatego według tych obliczeń każdy z nas jest o rok starszy.

Normalnie temat rzeka :D
Już nie spamuję.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Ostatnio przeglądałem książeczkę do albumu "Michael" i natrafiłem na pewną rzecz, która mnie zaintrygowała. Otóż na zdjęciu karteczki, na której Michael opisał utwór "Hollywood Tonight" widać na jej samym dole napis "Based on true story" (Oparte na prawdziwej historii). Czyja więc była to historia? Słyszałem kiedyś, że Cher opuściła rodzinne miasto w młodym wieku by zrobić karierę w Hollywood (co zresztą się udało), ale nie sądzę by Michael tak bardzo się nią inspirował. Może to ktoś z jego znajomych? Wie ktoś coś więcej na ten temat?
Obrazek
kama666

MJ i morfina

Post autor: kama666 »

Słyszałam utwór MJ "Morphine" i rozwalił mi lep. Też kiedyś brałam i dokładnie znam koszmar, który przedstawiał i zrobił to tak autentycznie i szczerze, że nie mogę nadziwić się jego odwadze. Wiem, że przeszedł jeden odwyk, ale czy to pomogło?? Jeśli tak to dlaczego umarł od leków? Czy uwolnił sie z uzależnienia, czy umarł właśnie przez nie?
ODPOWIEDZ