Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Kama, jest tego mnóstwo w internecie - Michael nigdy nie uwolnił się od leków... Tak naprawdę to "leki" zniszczyły jego, jego umysł - Michael zaczął odcinać się od świata, starał się od niego uciec. Myślę, że odwyk mu po części pomógł, ale nigdy do końca. A wszystko się zaczęło od wypadku podczas nagrywania reklamy PEPSI.
- kamiledi15
Mówi się, że Michael w This Is It miał na sobie dużo ubrań, żeby ukryć, jaki był chudy i ponieważ z powodu tej chudości było mu zimno. I różne teorie, czemu nosił ciemne okulary podczas tych prób. Tymczasem na filmiku z próby do Smooth Criminal z 1988 roku Michael też ma ciemne okulary i jest bardzo grubo ubrany. Dwóch tancerzy obok ma koszulkę z krótkim rękawem, a Michael jest w kurtce zimowej. Ciekaw jestem, czemu?
http://www.youtube.com/watch?v=euwUkzWKuqQ
http://www.youtube.com/watch?v=euwUkzWKuqQ
Chwila moment... W autobiografii Michaela jest wyraźnie napisane, że Michael nosił okulary, żeby inni nie widzieli jego oczu. Wyjaśnił to mówiąc, że czuł się obnażony, a oczy to jedyne co mógł ukryć przed światem. To była jego mała własna ochrona przed ludźmi. Przecież zawsze nosił okulary. Więc dlaczego ten sam nawyk miałby mieć jakieś inne drugie dno w tym przypadku?
- kamiledi15
No tak, ale to chodziło chyba o fanów na ulicy, a nie o zamknięte próby. Na innych próbach tych okularów nie widać. Pewnie go po prostu czasami światła raziły od tych lamp. Bardziej mnie ciekawi te grube ubranie, czemu tancerze mają krótkie rękawy, a on kurtkę zimową? Tak tylko z ciekawości pytam, w odniesieniu do TII, gdzie tak czepiali się grubszych ubrań.
Hmm... Nie ukrywam, że ja czasami też noszę długie rzeczy kiedy inni chodzą prawie nago ;) Takie już jest ludzkie ciało...
Ale - według mnie chodziło o to, że tancerze muszą z siebie dawać wszystko na próbach, bo wiadomo, że muszą się nauczyć tańca. A Michael wielokrotnie przecież na próbach się nie przemęczał, żeby mieć siły na konkretny występ. Widać tutaj, że rusza się mniej niż tancerze, więc pewnie tamci się zgrzali, a jemu było zimno. No i pozostałych dwóch tancerzy jest w długich rękawach, a Michael miał pod kurtką zwykłą koszulę. Mi np. w koszulach zawsze jest zimno bo są za cienkie :D
Ale - według mnie chodziło o to, że tancerze muszą z siebie dawać wszystko na próbach, bo wiadomo, że muszą się nauczyć tańca. A Michael wielokrotnie przecież na próbach się nie przemęczał, żeby mieć siły na konkretny występ. Widać tutaj, że rusza się mniej niż tancerze, więc pewnie tamci się zgrzali, a jemu było zimno. No i pozostałych dwóch tancerzy jest w długich rękawach, a Michael miał pod kurtką zwykłą koszulę. Mi np. w koszulach zawsze jest zimno bo są za cienkie :D
- kamiledi15
Tak, to prawda... Kiedy usłyszałam po TII, że Michael nigdy nie był taki chudy itd... To stwierdziłam - jak to nie był?? Przecież zawsze był chudy jak patyk!
Prawda, że po tych okrutnych oskarżeniach i sprawach w sądzie jeszcze bardziej stracił na wadze... Kto by nie stracił?
Ale ludzie opisują to tak, jakby z olbrzyma trzy razy większego od najcięższego człowieka na świecie pozostał kijek. Media zawsze wszystko wyolbrzymiają. Dlatego przestałam oglądać telewizję, słuchać radia i czytać gazety. A kiedyś usłyszałam, że Michael też przestał oglądać wiadomości dla swojego dobra. Dobrze zrobił.
Prawda, że po tych okrutnych oskarżeniach i sprawach w sądzie jeszcze bardziej stracił na wadze... Kto by nie stracił?
Ale ludzie opisują to tak, jakby z olbrzyma trzy razy większego od najcięższego człowieka na świecie pozostał kijek. Media zawsze wszystko wyolbrzymiają. Dlatego przestałam oglądać telewizję, słuchać radia i czytać gazety. A kiedyś usłyszałam, że Michael też przestał oglądać wiadomości dla swojego dobra. Dobrze zrobił.
-
- kamiledi15
Kolbi - Michael od dziecka potrafił świetnie się ruszać, znacznie lepiej od swoich braci. Już w wieku 10 lat umiał zrobić podwójny obrót i naśladować ruchy nóg Jamesa Browna, co widać na pierwszym opublikowanym filmie z jego tańcem:
http://www.youtube.com/watch?v=S-ZBAj7SecQ
Z czasem oczywiście udoskonalał swój styl i dodawał nowe ruchy, ale widać, że miał wrodzony, a nie wyuczony talent.
http://www.youtube.com/watch?v=S-ZBAj7SecQ
Z czasem oczywiście udoskonalał swój styl i dodawał nowe ruchy, ale widać, że miał wrodzony, a nie wyuczony talent.
Wszystkie piosenki znajdujące się na płycie zostały nagrane między styczniem a wrześniem 1973 roku. Michael był więc w przedziale wiekowym 14 - 15 lat.Atonia pisze:Ile Michael miał lat w piosenkach z płyty Farewell My Summer Love?
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...