Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

smooth_girl

Post autor: smooth_girl »

Ja jestem ciekawa jak się zachowywał ze swoimi kobietami. Czy je całował i przytulał często, czy może był powściągliwy
Macie jakiś zdjęcia na których Michael pije alkohol? (jakikolwiek, piwo, wódka itp.)
Czy Michael kiedykolwiek studiował?
Czego się bał? (wiem że latania)
Czy są jakieś zdjęcia, na których Michaelowi widać wyraźne plamy (np. na twarzy lub rękach) po vitiligo?
Jestem ciekawa jak się czuł, gdy tysiące fanów stali pod hotelem Michaela, czy był dumny, wkurzony tymi wrzaskami...

Czy ktoś ma tłumaczenie tego co mówił Michael na VMA 1994?
Ostatnio zmieniony sob, 04 sty 2014, 17:07 przez smooth_girl, łącznie zmieniany 1 raz.
Great music and great melodys are immortal - Michael Jackson
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

smooth_girl pisze:Ja jestem ciekawa jak się zachowywał ze swoimi kobietami. Czy je całował i przytulał często, czy może był powściągliwy
Macie jakiś zdjęcia na których Michael pije alkohol? (jakikolwiek, piwo, wódka itp.)
Czy Michael kiedykolwiek studiował?
Czego się bał? (wiem że latania)
Czy są jakieś zdjęcia, na których Michaelowi widać wyraźne plamy (np. na twarzy lub rękach) po vitiligo?
Jestem ciekawa jak się czuł, gdy tysiące fanów stali pod hotelem Michaela, czy był dumny, wkurzony tymi wrzaskami...
1.Raczej tak, ale to z kim się spotykał jest jedną wielką tajemnicą ze względu na bezpieczeństwo tych dziewczyn. Wiemy, że na pewno jego dziewczyną była Tatum O'Neal.
2. Gdzieś słyszałem, że psów. Były to jedyne zwierzęta, których nie lubił specjalnie. No, a jego największym lękiem było to, że straci dzieci.
3. http://images2.fanpop.com/image/photos/ ... 9-2560.jpg Używanie Google nie boli :).
4. No jasne, że dumny co to w ogóle za pytanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Jeśli chodzi o zdjęcia z plamami, to najlepiej chyba to widać na zdjęciach po ugryzieniu pająka na nogach. Najlepsze, że tabloidy się rozpisywały, że to ślady po igłach, a to plamy po vitiligo. Jest też zdjęcie, jak ucieka przed reporterami i na jednym nadgarstku widać kilka ciemnych plam, których na innych zdjęciach nie ma - maskował je makijażem. Ale nie chcę go wstawiać, bo widać, że nie chciał mieć wtedy zdjęcia. Takich zdjęć jest dużo i łatwo je znaleźć.
Co do zdjęć z alkoholem to wpisz sobie w Google Grafika ,,Michael Jackson alcohol" i wyskoczą ci dwa zdjęcia, jedno z piwem, drugie z jakąś butelką.
Michael na pewno bał się śmierci. Na pytanie, w czym chciałby być pochowany, odpowiedział, że nie chce umierać, że chciałby żyć wiecznie. W innym wywiadzie powiedział, że wierzy, że przy swoim trybie życia dożyje 150 lat... Szkoda, że się nie udało.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
smooth_girl

Post autor: smooth_girl »

Dzięki za wszystkie odpowiedzi ;-)
Great music and great melodys are immortal - Michael Jackson
Awatar użytkownika
Cocking

Post autor: Cocking »

pewnie jest gdzieś tutaj odpowiedź na moje pytanie, albo nie istnieje ona w ogóle: czym pachniał Majkel? znalazłem to, ale może Wy wiecie coś więcej? według mnie, żaden z flakonów z filmiku nie przypomina ani Black Orchid, ani Sport.

w których latach kolejno wypuszczane były te perfumy i ile ich było? (trzy - przy okazji wydania Thrillera, Bad i Dangerous?) czy może ktoś powiedzieć coś więcej na ten temat? i co to
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Hej Cocking

Dzięki specjalistce w tym temacie Ranicie ( wielkie dzięki kochana :-*) dziele się z Tobą informacją z wiarygodnego źródła..tylko nie pamiętam jakiego :smiech:

Perfumy jakich używał Michael:

Obsession for men (Calvin Klein)
Joop (Wolfgang Joop)
Giorgio Beverly Hills
Dune For Men (Dior)
Hugo Boss Elements
Very Valentino (Valentino)
Shalimar (Guerlain)
Orange Spice (Creed)
Allure Homme (Chanel)
Missouri
Bal à Versailles (Jean Desprez)
Black Orchid (Tom Ford) ostatnie, które stały w Jego łazience.
Michael dużo się perfumował, co widać na Twoim filmie podczas wizyty w Gary :-). Najpierw czuć było zapach...potem pojawiał się Michael.Jak wiadomo każde perfumy w zetknięciu ze skórą pachną inaczej, więc zapach musiał być niebiański jak przystało na króla nenene
Zdjęcia tych dwóch okrągłych buteleczek to perfumy Mystique zapach dla kobiet- białe
Obrazek
Obrazek

i Legende de Michael Jackson - perfumy dla mężczyzn- czarne
Obrazek
Obrazek
sygnowane przez Michaela wyprodukowane bodajże podczas promocji płyty Dangerous
Michael podobno sam stworzył te zapachy w Paryżu pod kierunkiem Jon Pierre'a Sand.
Zawartość to 60 ml.
Z tyłu pudełka jest napis:
G.P.S GEM PERFUMES S.A.
GENEVA - PARIS - NEW YORK
1989 TRIUMPH INTERNATIONAL Inc
Trademarkregistered to Triumph International Inc.
Contents Ethyl alcohol, Distlled Water, Fragrance.

Ciekawostką jak na tamte czasy jedna wersja miała etykietę w formie hologramu z Michaelem.Kiedy przekręcało się buteleczkę, Michael uśmiechał się na hologramie.
Na drugiej wersji było po prostu zdjęcie Michaela w skórzanej kurtce i dłuższych włosach.
Tu jest ich reklama:
http://www.youtube.com/watch?v=pbjGp9F2IkE Mam jedne, te z hologramem i...śmierdzą jak skunks :party:
Można je czasem upolować na allegro w cenie około 300zł

Były jeszcze Magic Beat z 1986r. również sygnowane przez Michaela.
Obrazek

Osobiście uwielbiam Czarną Orchidee Toma Forda, mocne ale mają to coś i zostawiają na odbiorcach niezapomniane wrażenie.
Po śmieci rodzinka planowała coś wypuścić, ale nie wiem czy to zrobili czy nie.
http://www.gala.pl/newsy/michael-jackso ... orowi-4389[/img]
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
lost children

Post autor: lost children »

Potwierdzam, że te perfumy wyprodukowane przez Michaela strasznie śmierdziały. Miałam i białe i czarne, niestety moja mam,a kiedy chyba byłam na studiach, podczas porządków prawdopodobnie wyrzuciła je, choć pewna tego nie jest ( i jeszcze parę innych rzeczy z mojej kolekcji myśląc zapewne, że już mi przeszło) i nie mogę sobie przypomnieć jak one dokładnie wyglądały i jak pachniały. Pamiętam tylko, że każdy kto je wąchał krzywił się, dodając :"fujjj". Ja wciąż mam nadzieję, że kiedyś je znajdę przeszukując mieszkanie rodziców, ewentualnie piwnicę i komórkę, bo chociaż śmierdzące, to jednak piękne buteleczki z Michaelkiem miały.
Awatar użytkownika
marcinokor

Obejrzałem sobie Vision i tak się zastanawiam, czy utwór Stranger in Moscow był (lub jest) jakoś ocenzurowany w Rosji? W końcu jest tam mowa o negatywnym wpływie grobu Stalina i o prześladowaniach przez KGB.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
marcinokor

No właśnie wiem, dlatego chcę się dowiedzieć jak wyglądał bez kapelusza.
BTW
To pytanie zadałem w innym temacie. Nadal oczekuję też odpowiedzi na poprzednie, bo zaintrygowało mnie to.
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Marcin....nikt Ci nie odpowie na to pytanie gdyż w tamtym czasie Michael żonglował perukami i tak naprawdę nie wiadomo jakie były jego włosy.Strzecha podczas promocji "Invincible", a'la Isaura podczas nagrywania "One more Chance".W "What can more I give you" miał raz krótkie raz długie, co widać na filmie.
Pewnie tak samo było na YRMW. Myślę, że Jego naturalne, były wtedy krótkie.
Pamiętam jedno zdjęcie z YRMW z dziećmi w pięknie wyczesanej peruce do ramion z przedziałkiem po środku glupija , ale nie mogę go znaleźć w przepastnych czeluściach swego laptopa.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Atonia

Post autor: Atonia »

Jakie sztuki walki znał Michael? Gdzieś (nie pamiętam gdzie) wyczytałam, że miał czarny pas, ale czy to prawda?
Ania15

Post autor: Ania15 »

Ciekawi mnie ile sprzedal lacznie plyt.najczesciej podawana jest liczba 750mln ale po smierci wynik wyglada z pewnoscia atrakcyjniej.
Druga sprawa ktorej jestem ciekawa.mj byl kilka razy posadzany o plagiat utworow a czy on sam wytoczyl komus o to proces?
Awatar użytkownika
Atonia

Post autor: Atonia »

Wiem, że pytanie mało związane z Michaelem, ale nie wiem gdzie je zadać, więc jeżeli nie pasuje, to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
Czy w książce ''Moonwalk'' Mike pisze w niej o samotności? Tak chociaż trochę? Proszę o odpowiedź bo to pilna sprawa.
BadM

Post autor: BadM »

Ania15 pisze:Ciekawi mnie ile sprzedal lacznie plyt.najczesciej podawana jest liczba 750mln ale po smierci wynik wyglada z pewnoscia atrakcyjniej.
Najlepiej sprzedający się artyści wszech czasów:
1. The Beatles
2. Elvis Presley
3. Michael Jackson

Dokładnie w tej kolejności. Według różnych źródeł Król Popu sprzedał 350- 450 mln płyt. Jeśli zliczysz sobie mniej więcej sprzedaż wszystkich płyt Michaela to wyjdzie ci coś ok 400 mln. Czytałam kiedyś jakiś artykuł na stronie Billboardu i rekordach wszech czasów i była wypowiedź kogoś z branże, że liczba była 750 mln była użyta na potrzeby promocji "Invicible". Uważam, że to całkiem prawdopodobne. Tak czy inaczej Michael sprzedał imponującą liczbę płyt i tylko tak dla porównania dodam, że np. Beyonce nie przekroczyła magicznej liczby 100 mln sprzedanych płyt.
Jestem taki sam jak inni – kiedy się skaleczę, krwawię...
ODPOWIEDZ