Książki Michaela i o Michaelu
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Albumy dostępne już od jakiegoś czasu:
Michael Jackson: A Life In The Spotlight; Philip Dodd
Jest kilka błędów w podpisach zdjęć, ale generalnie album prezentuje się bardzo ładnie.
Michael Jackson: Before He Was King, Todd Gray
Zdecydowanie polecam. Zdjęcia z lat 1974 - 1983, a jedyny tekst to wstęp, w którym na zaledwie kilku stronach napisano więcej ciepłych słów o Michaelu niż w nie jednej książce wydanej po 2009.
Więcej o książkach -> tutaj
Michael Jackson: A Life In The Spotlight; Philip Dodd
Jest kilka błędów w podpisach zdjęć, ale generalnie album prezentuje się bardzo ładnie.
Michael Jackson: Before He Was King, Todd Gray
Zdecydowanie polecam. Zdjęcia z lat 1974 - 1983, a jedyny tekst to wstęp, w którym na zaledwie kilku stronach napisano więcej ciepłych słów o Michaelu niż w nie jednej książce wydanej po 2009.
Więcej o książkach -> tutaj
Czy ktoś słyszał cokolwiek lub posiada tę książkę:
stron 60, cena niewysoka- około 17 zł, okładka twarda,
jednak czy warta przeczytania?(ślęczenia ze słownikiem, bo to w "jezyku wroga"- niemiecki).
tutaj link do strony która oferuję książkę:
http://www.amazonka.pl/michael-jackson- ... 4179.bhtml
stron 60, cena niewysoka- około 17 zł, okładka twarda,
jednak czy warta przeczytania?(ślęczenia ze słownikiem, bo to w "jezyku wroga"- niemiecki).
tutaj link do strony która oferuję książkę:
http://www.amazonka.pl/michael-jackson- ... 4179.bhtml
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
-
Mam do was wielką prośbę...
Mianowicie, potrzebuję bardzo pomocy związanej właśnie z książkami o Michaelu. Muszę mieć e-booki anglojęzyczne, które poruszałyby głównie temat jego życia prywatnego. Jak najwięcej.
Moja mama pisze pracę na jego temat (studiuje filologię angielską) i obiecałam, że pomogę :)
Mianowicie, potrzebuję bardzo pomocy związanej właśnie z książkami o Michaelu. Muszę mieć e-booki anglojęzyczne, które poruszałyby głównie temat jego życia prywatnego. Jak najwięcej.
Moja mama pisze pracę na jego temat (studiuje filologię angielską) i obiecałam, że pomogę :)
The life is difficult and full of zasadzkas;-)
Kolejna bzdurka na rynku. Pan Henry Leutwyler przedstawia zdjęcia przedmiotów z Neverlandu i na ich podstawie analizuje Michaela.
Neverland Lost
Strona książki: http://neverlandlost.com/the-book
Książka ukazała się w kwietniu. Tu można zamówić: http://tnij.info/1hu5f
Neverland Lost
Strona książki: http://neverlandlost.com/the-book
Książka ukazała się w kwietniu. Tu można zamówić: http://tnij.info/1hu5f
Być może będziemy mogli poszerzyć swoje zbiory o album pt. Never Can Say Goodbye ze zdjęciami MJ z komentarzami jego mamy.
Źródło informacji niespecjalnie warte polecenia.
Sprzedaż nawet ruszyła, ale strona niepewna i nie ma potwierdzenia od samej Katherine, więc na razie można tę informację potraktować jako plotkę. Jedyne, co wiadomo, to że mama Jackson tę książkę trzymała w ręku.
zdj. jacksonsecretvault.com
Źródło informacji niespecjalnie warte polecenia.
Sprzedaż nawet ruszyła, ale strona niepewna i nie ma potwierdzenia od samej Katherine, więc na razie można tę informację potraktować jako plotkę. Jedyne, co wiadomo, to że mama Jackson tę książkę trzymała w ręku.
zdj. jacksonsecretvault.com
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
http://ksiazki.wp.pl/tytul,Michael-Jack ... caid=1a617
15 czerwca, w przededniu pierwszej rocznicy śmierci Michaela Jacksona, ukazuje się książka Anety Ostaszewskiej pt. Post Scriptum. Po śmierci Michaela Jacksona (Tauropress).
Książka ta jest próbą zrozumienia świata społecznego, świata ludzkich myśli, wyobrażeń i emocji. Jest historią lekcji o śmierci, a dokładniej: lekcji o tym, co inni już zdążyli o niej napisać. Pytania za którymi podąża autorka są następujące: jak kultura popularna obchodzi się ze śmiercią? Jak publiczność, czyli współcześni ludzie-uczestnicy kultury popularnej, reagują na wiadomość o śmierci idola? Co media „robią” ze śmiercią: w jaki sposób przekazują wiadomość o śmierci, jak przedstawiają osobę zmarłego? I wreszcie: co reakcje mediów i ich publiczności „mówią” o nich samych?
W centrum zainteresowania zostaje umieszczony współczesny człowiek, współczesne społeczeństwo i współczesna kultura, a ściślej mówiąc – interesujący jest ten wycinek naszego życia społecznego zogniskowany wokół wydarzeń, jakie miały miejsce pomiędzy 25 czerwca 2009 roku, a styczniem 2010 roku, i związane były ze śmiercią Michaela Jacksona.
Książka ta jest post scriptum - w dosłownym znaczeniu - książki Michael Jackson jako bohater mityczny. Perspektywa antropologiczna (WAiP, 2009).
Aneta Ostaszewska (ur. 1977 r.), socjolożka kultury. W 2007 roku obroniła doktorat w Instytucie Stosowanych Nauk Społecznych na Uniwersytecie Warszawskim. Interesuje się antropologią współczesności, a szczególnie zjawiskiem mityzacji i mitologizacji kultury popularnej. W 2009 roku - nakładem Wydawnictw Akademickich i Profesjonalnych - ukazała się jej pierwsza książka Michael Jackson jako bohater mityczny. Perspektywa antropologiczna.
15 czerwca, w przededniu pierwszej rocznicy śmierci Michaela Jacksona, ukazuje się książka Anety Ostaszewskiej pt. Post Scriptum. Po śmierci Michaela Jacksona (Tauropress).
Książka ta jest próbą zrozumienia świata społecznego, świata ludzkich myśli, wyobrażeń i emocji. Jest historią lekcji o śmierci, a dokładniej: lekcji o tym, co inni już zdążyli o niej napisać. Pytania za którymi podąża autorka są następujące: jak kultura popularna obchodzi się ze śmiercią? Jak publiczność, czyli współcześni ludzie-uczestnicy kultury popularnej, reagują na wiadomość o śmierci idola? Co media „robią” ze śmiercią: w jaki sposób przekazują wiadomość o śmierci, jak przedstawiają osobę zmarłego? I wreszcie: co reakcje mediów i ich publiczności „mówią” o nich samych?
W centrum zainteresowania zostaje umieszczony współczesny człowiek, współczesne społeczeństwo i współczesna kultura, a ściślej mówiąc – interesujący jest ten wycinek naszego życia społecznego zogniskowany wokół wydarzeń, jakie miały miejsce pomiędzy 25 czerwca 2009 roku, a styczniem 2010 roku, i związane były ze śmiercią Michaela Jacksona.
Książka ta jest post scriptum - w dosłownym znaczeniu - książki Michael Jackson jako bohater mityczny. Perspektywa antropologiczna (WAiP, 2009).
Aneta Ostaszewska (ur. 1977 r.), socjolożka kultury. W 2007 roku obroniła doktorat w Instytucie Stosowanych Nauk Społecznych na Uniwersytecie Warszawskim. Interesuje się antropologią współczesności, a szczególnie zjawiskiem mityzacji i mitologizacji kultury popularnej. W 2009 roku - nakładem Wydawnictw Akademickich i Profesjonalnych - ukazała się jej pierwsza książka Michael Jackson jako bohater mityczny. Perspektywa antropologiczna.
A jednak... Kilka zdjęć, które znajdziemy w książce zamieszczonych właśnie przez tmz:kaem pisze:Sprzedaż nawet ruszyła, ale strona niepewna i nie ma potwierdzenia od samej Katherine, więc na razie można tę informację potraktować jako plotkę.
Plus film, w którym poza podziękowaniami dla fanów i organizatorów "Forever Michael", prezentuje książkę
Na razie nie można zamówić jej do Polski, od serwisu obsługującego sprzedaż uzyskałam zapewnienie, że wkrótce ma się to zmienić i zostanie uruchomiona możliwość płatności przez paypal.
kulisy powstania książki rysują się dość mrocznie...
Przeglądam co jakiś czas merlin.pl, by zobaczyć, czy coś nowego o MJu można tam kupić i dzisiaj zobaczyłam tą książkę po polsku.Malwina27 pisze:Słuchajcie a ma ktoś z Was tą pozycje ?
The Michael Jackson Treasures: Celebrating the King of Pop in Photos and Memorabilia
Skarby Michaela Jacksona - Wspominając króla popu. Zdjęcia i pamiątki.
Album jest hołdem złożonym królowi popu. Tekst skupia się na całym jego życiu. Są też pośmiertne wspomnienia osób które przyjaźniły się z królem. Album zawiera 180 zdjęć. Dodatkowa mamy tutaj pamiątki po Michaelu takiej jak wierne kopie biletów z koncertów. Album jest w papierowej pięknej okładce a wewnątrz znajduję się dodatkowo piękna koperta w której można przechowywać pamiątki.
Twarda okładka 176 stron.
Simon & Schuster Ltd
Język w książce angielski.
Pełny opis produktu: Legenda Michael Jackson
Autor: Jason King
Wydawnictwo:Computer Press , Lipiec 2010
ISBN:978-80-251-2932-6
Liczba stron:176
Wymiary:210x298 mm
Michael Jackson to osobowość, która na stałe zmieniła dzieje muzyki popularnej. Książka Legenda Michael Jackson jest zniewalającą opowieścią o człowieku i artyście, naszpikowaną unikatowymi fotosami i przedmiotami, które uzupełniają obraz jego fascynującego, a zarazem skomplikowanego życia. Projekt "Muzeum w książce" umożliwia dostarczenie czytelnikowi mnóstwa wyjmowanych przedmiotów, włącznie z takimi rarytasami, jak wybrane strony z almanachu szkoły średniej, do której Jackson uczęszczał, patent na buty do skłonu antygrawitacyjnego wykorzystane w teledysku "Smooth Criminal", czy też osobliwe maski, z których korzystał podczas Dangerous Tour. Książka jest skarbcem porywających odsłon i przebłysków z życia rzeczywistej gwiazdy światowego popu.
Link: http://merlin.pl/Legenda-Michael-Jackso ... 87278.html
http://www.youtube.com/watch?v=g95-fusSdHc
A to jakiś 'Michael Jackson Opus' wydaje się przepiękna ta książka i jest ogromna. Pracował nad nią jeszcze Michael razem z innymi! I to było niedługo przed zniknięciem. Koleś w wywiadzie, który ma coś wspólnego z tą książką powiedział, że wszystko szło dobrze. Oczywiście chyba w Polsce nikt o tym nie pisnął.
A tu parę sztuczek! Magia, w stylu MJ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Pg3EN_MS ... re=related
To naprawdę tak działa, żaden fotomontaż.
A to jakiś 'Michael Jackson Opus' wydaje się przepiękna ta książka i jest ogromna. Pracował nad nią jeszcze Michael razem z innymi! I to było niedługo przed zniknięciem. Koleś w wywiadzie, który ma coś wspólnego z tą książką powiedział, że wszystko szło dobrze. Oczywiście chyba w Polsce nikt o tym nie pisnął.
A tu parę sztuczek! Magia, w stylu MJ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Pg3EN_MS ... re=related
To naprawdę tak działa, żaden fotomontaż.
No, jakiś tam - ledwie 12 kg, 404 strony;)Baby Jane pisze:A to jakiś 'Michael Jackson Opus'
Było w newsach, w tym wątku też znajdziesz wrażenia posiadaczy.
Przy okazji, na rynku jest coraz mniej egzemplarzy. Na stronie Karken i ticketmastera nie przyjmują już zamówień.
- Dama Kameliowa
Osobiście "Moonwalk" mi się nie podobał. Ponoć Michael bał się go wydać. Łatwo można to zauważyć. Mało opisów prywatnych uczuć, a jeśli już to tak...jakby nie dokończył. A bardzo szkoda, bo nsza miłość do niego jest wielka. Rozumiem jednak, że był skryty i skromny. Żałuję tylko, że nie powiedział nic tak...tak bardziej, bez granic. Dostrzegam to jednak w jego piosenkach-jak "formuje" głos, w tekstach...
Ludzie, mam problem! Błagaaam, pomóżcie mi!
Którą książkę poleciacie?
Sławomira Szyszki
Życie Legendy (album)
Król Popu 1958-2009 (album)
Dancing the dream (polski? angielski? no właśnie...)
Muszę zdecydować się na jakąś, nie mam pojęcia, na którą.
Wszyscy bardzo chwalą ten czerwony album, jednak mnie nie zachwycił. Za to ten czarny... jakoś bardziej mnie do niego ciągnie.
I do Dancing the dream, tylko w I wersji, no ale nigdzie jej nie mogę znaleźć, więc pytam o drugą.
Proszę, pomóżcie mi! :(
Którą książkę poleciacie?
Sławomira Szyszki
Życie Legendy (album)
Król Popu 1958-2009 (album)
Dancing the dream (polski? angielski? no właśnie...)
Muszę zdecydować się na jakąś, nie mam pojęcia, na którą.
Wszyscy bardzo chwalą ten czerwony album, jednak mnie nie zachwycił. Za to ten czarny... jakoś bardziej mnie do niego ciągnie.
I do Dancing the dream, tylko w I wersji, no ale nigdzie jej nie mogę znaleźć, więc pytam o drugą.
Proszę, pomóżcie mi! :(
Sygnaturka i avek wykonane przez Pointrox. Dziękuję ;]
'But if Rooselvelt was livin' he wouldn't let this be, no, no!' (Michael Jackson; They don't care about us)