Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Tłumaczenie artykułu o Joannie.
Kiedy po raz pierwszy go spotkała, miała 13 lat. W 1996 roku pojechała do Monaco, by go zobaczyć na rozdaniu World Music Awards. <<Michael robił zakupy w sklepie z płytami. Poprosiłam jego ochroniarzy, by pozwolili mi do niego podejść, a oni się zgodzili. Znalazłam się przed nim, a nie znałam ani slowa po angielsku. Byłam sparaliżowana, a on mnie uściskał. Był naprawdę wspaniały>> Potem Joanna wielokrotnie spotykała się Michaelem: na koncertach we Francji w ramach trasy HIStory, w Disneylandzie, Monachium, Londynie. Stopniowo Michael zaczął zauważać młodą fankę, która wszędzie za nim jezdziła. <<Mówił ochroniarzom, by mnie przepuścili i ściskał mnie mocno. Kiedy do mnie mówił, trzymał mnie za rękę>> Spotkań było coraz więcej w Europie i USA. <<Odkładałam wszystkie zarobione pieniądze na pociąg lub samolot>> Joanna wykazywała prawdziwy talent detektywistyczny w śledzeniu gwiazdy. Michael okazywał jej coraz większe zainteresowanie. <<Nie wiem jak mnie wtedy postrzegał. Z mojej strony to nie była miłość, raczej mieszanka różnych uczuć. Kochałam go jak kogoś z rodziny>> Joanna nie była jedynym fanem podążającym za Michaelem po cały świecie, ale była na pewno jedną z najbardziej wytrwałych. W 2002 spotkała Michaela ponownie w Londynie. <<To wtedy po raz pierwszy powiedział moje imię. Byłam zaskoczona, a on, widząc to, powiedział: Ale jesteś dla mnie tak ważna>> Zaprosił ją do Neverlandu, potem do Las Vegas, gdzie tymczasowo mieszkał. Spotykała się z nim regularnie przez 3 tyg., które tam spędziła, ale z braku pieniędzy postanowiła wreszcie wrócić do Francji. W dzień jej wyjazdu Michael w limuzynie trzymając ją za ręce i patrząc w oczy powiedział, że jest cudowna, lojalna i że chce, by spędziła z nim i dziećmi czas w Neverlandzie, pytał ją nieustannie czy go rozumie. Dziewczyna była w szoku, ostatecznie wróciła do Francji. Zadzwonił do niej w środku nocy, zostawił wiadomość: prawił jej komplementy. Ona w końcu pojechała do Neverlandu. Michael właśnie wybierał się na zakupy w towarzystwie kilku chłopców, wśród nich byli jego dwaj kuzyni. W samochodzie było tylko jedno miejsce i aby je zająć Joanna musiała przejść ponad Michaelem. Ten posadził ją sobie na kolanach, wziął w ramiona i uścisnął. Pytał, dlaczego go kocha, a potem pocałował. Wieczorem oglądali w jego pokoju leżąc wspólnie w łóżku Władcę pierścieni, ubrani w piżamy z myszką Mickey. Oczywiście Joanna nie mogła się skupić na filmie. Następny dzień spędzili razem. <<Pokazał mi pudełko z moimi zdjęciami i listami. Pytał ile chcę mieć dzieci. Żartowaliśmy>> Otoczenie Michaela zle postrzegało jej obecność, dali jej do zrozumienia, że nie jest mile widziana i wyjechała. Michael był wtedy w Miami. Po oskarżeniach o pedofilię, Joanna była wiele razy w L.A. Była gościem specjalnym programu Entertainment Tonight, w który opowiedziała o swoich relacjach z MJ. Miało to jakoby pomóc Michaelowie, przekonywali ją ludzie z jego otoczenia. Teraz wie, że nią manipulowano, by zarobić na jej historii. Miała ochotę powiedzieć Michaelowi, że nie wzięła za wywiad dla tv żadnych pieniędzy i nie miała nic wspólnego z artykułami w tabloidach, ale nie chciała obarczać go swoimi problemami. Raz jadąc do sądu, Michael wypatrzył ją, zatrzymał samochód, chciał porozmawiać. Nie było to jednak możliwe. Proces się zakończył, Joanna wróciła do Francji, do normalnego życia. Od tego czasu nie widziała Michaela. Przyznała, że od czasu wywiadu jej życie stało się piekłem. Otrzymywała grozby od fanów, obelgi, traktowano jak kłamcę. Dlatego zdecydowała się opowiedzieć o wszystkim teraz. Ma nadzieję, że kiedyś ponownie zobaczy Michaela i z nim porozmawia. Zdała sobie jednak sprawę, że jej związek z MJ nie funkcjonowałby jak normalny związek między dwojgiem dorosłych ludzi. Była zbyt młoda, by zrozumieć co się dzieje.
Kiedy po raz pierwszy go spotkała, miała 13 lat. W 1996 roku pojechała do Monaco, by go zobaczyć na rozdaniu World Music Awards. <<Michael robił zakupy w sklepie z płytami. Poprosiłam jego ochroniarzy, by pozwolili mi do niego podejść, a oni się zgodzili. Znalazłam się przed nim, a nie znałam ani slowa po angielsku. Byłam sparaliżowana, a on mnie uściskał. Był naprawdę wspaniały>> Potem Joanna wielokrotnie spotykała się Michaelem: na koncertach we Francji w ramach trasy HIStory, w Disneylandzie, Monachium, Londynie. Stopniowo Michael zaczął zauważać młodą fankę, która wszędzie za nim jezdziła. <<Mówił ochroniarzom, by mnie przepuścili i ściskał mnie mocno. Kiedy do mnie mówił, trzymał mnie za rękę>> Spotkań było coraz więcej w Europie i USA. <<Odkładałam wszystkie zarobione pieniądze na pociąg lub samolot>> Joanna wykazywała prawdziwy talent detektywistyczny w śledzeniu gwiazdy. Michael okazywał jej coraz większe zainteresowanie. <<Nie wiem jak mnie wtedy postrzegał. Z mojej strony to nie była miłość, raczej mieszanka różnych uczuć. Kochałam go jak kogoś z rodziny>> Joanna nie była jedynym fanem podążającym za Michaelem po cały świecie, ale była na pewno jedną z najbardziej wytrwałych. W 2002 spotkała Michaela ponownie w Londynie. <<To wtedy po raz pierwszy powiedział moje imię. Byłam zaskoczona, a on, widząc to, powiedział: Ale jesteś dla mnie tak ważna>> Zaprosił ją do Neverlandu, potem do Las Vegas, gdzie tymczasowo mieszkał. Spotykała się z nim regularnie przez 3 tyg., które tam spędziła, ale z braku pieniędzy postanowiła wreszcie wrócić do Francji. W dzień jej wyjazdu Michael w limuzynie trzymając ją za ręce i patrząc w oczy powiedział, że jest cudowna, lojalna i że chce, by spędziła z nim i dziećmi czas w Neverlandzie, pytał ją nieustannie czy go rozumie. Dziewczyna była w szoku, ostatecznie wróciła do Francji. Zadzwonił do niej w środku nocy, zostawił wiadomość: prawił jej komplementy. Ona w końcu pojechała do Neverlandu. Michael właśnie wybierał się na zakupy w towarzystwie kilku chłopców, wśród nich byli jego dwaj kuzyni. W samochodzie było tylko jedno miejsce i aby je zająć Joanna musiała przejść ponad Michaelem. Ten posadził ją sobie na kolanach, wziął w ramiona i uścisnął. Pytał, dlaczego go kocha, a potem pocałował. Wieczorem oglądali w jego pokoju leżąc wspólnie w łóżku Władcę pierścieni, ubrani w piżamy z myszką Mickey. Oczywiście Joanna nie mogła się skupić na filmie. Następny dzień spędzili razem. <<Pokazał mi pudełko z moimi zdjęciami i listami. Pytał ile chcę mieć dzieci. Żartowaliśmy>> Otoczenie Michaela zle postrzegało jej obecność, dali jej do zrozumienia, że nie jest mile widziana i wyjechała. Michael był wtedy w Miami. Po oskarżeniach o pedofilię, Joanna była wiele razy w L.A. Była gościem specjalnym programu Entertainment Tonight, w który opowiedziała o swoich relacjach z MJ. Miało to jakoby pomóc Michaelowie, przekonywali ją ludzie z jego otoczenia. Teraz wie, że nią manipulowano, by zarobić na jej historii. Miała ochotę powiedzieć Michaelowi, że nie wzięła za wywiad dla tv żadnych pieniędzy i nie miała nic wspólnego z artykułami w tabloidach, ale nie chciała obarczać go swoimi problemami. Raz jadąc do sądu, Michael wypatrzył ją, zatrzymał samochód, chciał porozmawiać. Nie było to jednak możliwe. Proces się zakończył, Joanna wróciła do Francji, do normalnego życia. Od tego czasu nie widziała Michaela. Przyznała, że od czasu wywiadu jej życie stało się piekłem. Otrzymywała grozby od fanów, obelgi, traktowano jak kłamcę. Dlatego zdecydowała się opowiedzieć o wszystkim teraz. Ma nadzieję, że kiedyś ponownie zobaczy Michaela i z nim porozmawia. Zdała sobie jednak sprawę, że jej związek z MJ nie funkcjonowałby jak normalny związek między dwojgiem dorosłych ludzi. Była zbyt młoda, by zrozumieć co się dzieje.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
www.forumgim6.cba.pl
-
Dzięki za tłumaczenie. Trochę uczyłam się francuskiego, ale widać niewystarczająco by zrozumieć cały tekst.
Zastanawia mnie ten 2002 rok w Londynie - wg niej to od tamtej pory zaczęli się spotykać, a film z promocji "Invincible" (listopad 2001) pokazuje co innego... Michael prosi o nr tel. i pyta gdzie się zatrzymała.
Nie rozumiem
Może wtedy ostatecznie się nie spotkali... tylko dopiero w Londynie. Dlaczego o tym nie wspomina(?)
Trochę się do niej przekonałam, wydaje mi się, że to co mówiła jest szczere, poza tą jedną kwestią, hmm.
Obściskiwania się w koszulkach z myszką Mikey jednak i tak nie wybaczę.
Zastanawia mnie ten 2002 rok w Londynie - wg niej to od tamtej pory zaczęli się spotykać, a film z promocji "Invincible" (listopad 2001) pokazuje co innego... Michael prosi o nr tel. i pyta gdzie się zatrzymała.
Nie rozumiem
Może wtedy ostatecznie się nie spotkali... tylko dopiero w Londynie. Dlaczego o tym nie wspomina(?)
Trochę się do niej przekonałam, wydaje mi się, że to co mówiła jest szczere, poza tą jedną kwestią, hmm.
Obściskiwania się w koszulkach z myszką Mikey jednak i tak nie wybaczę.
Dla tych którzy chcą posłuchać trochę bardziej męskiego głosu Michaela
min.04:00
http://www.youtube.com/watch?v=5SvKqT7q ... PL&index=4
min.04:00
http://www.youtube.com/watch?v=5SvKqT7q ... PL&index=4
Na to pytanie w tej chwili nikt nie zna odpowiedzi. Z pewnością rodzina Jacksonów ma pełne prawa tam przyjeżdzać (choćby ostatnio wywiady Jermaine'a na ranczu, które przeprowadził z nim Msnbc czy Larry King). Ponadto, to nie do końca tak, że NLand został całkowicie sprzedany, bo MJ pozostał jego współwłaścicielem. Nawet jeśli już w nim nie mieszkał aż do dnia swojej śmierci. Myślę, że Jermaine - brat MJa, jest najlepiej w tym zorientowany. ;)asiek pisze:a ja mam takie pytanie
- co teraz dzieje się z Neverlandem? wiem, ze MJ wyprowadzil sie w 2005, a w 2008 sprzedał go. Jakie są dalsze losy?
A tu taka notatka mi się pod rękę nawinęła:
http://www.msnbc.msn.com/id/31599184/
Ostatnio zmieniony czw, 27 sie 2009, 23:28 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
hm, czy ktoś z was może wie co oznaczał skrót CTE na naszywkach, które Michael miał na mundurach i koszulach?
dla niekojarzących:
http://img269.imageshack.us/img269/7770 ... d172it.jpg
dla niekojarzących:
http://img269.imageshack.us/img269/7770 ... d172it.jpg
.♥
wydaje mi się że chodziło Michaelowi o psiaka Elizabeth i ze boi się małych psiaków bo sa male ale gryzą . Kiedyś napotkałam się na zdjęcie z lotu ptaka na posiadłość Michaela a tam biegal sobie czarny sznaucerek i tak sobie myśle czy nie ma innych psów Michael :)usherette pisze:"wiedziała, że boję się psów" ...
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Ja znaczenie skrótu CTE znam w ten sposób:
C - coaching ( metoda doskonalenia się i rozwoju )
T - trening ( doświadczanie nowych sytuacji w bezpiecznych sytuacjach )
E - edukacja (nieprzerwany proces trwający całe życie )
Z takim tłumaczeniem się spotkałam, a co oznaczało to dla Michaela - nie wiem.
C - coaching ( metoda doskonalenia się i rozwoju )
T - trening ( doświadczanie nowych sytuacji w bezpiecznych sytuacjach )
E - edukacja (nieprzerwany proces trwający całe życie )
Z takim tłumaczeniem się spotkałam, a co oznaczało to dla Michaela - nie wiem.
hmmmmmmmM.J.[*] pisze:wydaje mi się że chodziło Michaelowi o psiaka Elizabeth i ze boi się małych psiaków bo sa male ale gryzą . Kiedyś napotkałam się na zdjęcie z lotu ptaka na posiadłość Michaela a tam biegal sobie czarny sznaucerek i tak sobie myśle czy nie ma innych psów Michael :)usherette pisze:"wiedziała, że boję się psów" ...
czy w tych urywkach rozmów z Glendą nie ma fragmentow o pisie?? Mike chyba mowi coś o 2 psach, z których tylko 1 szczeka, bo drugi jest spokojny.
a pies E.Taylor to maltańczyk. sama takiego posiadam. nie gryzie (tzn jeszcze nikogo nie ugryzł i staramy się utrzymać ten stan rzeczy), ale czesto sprawia wrażenie jakby chciał kogoś zagryźć (co w połączeniu z rozmiarem wygląda dość komicznie). takiego samago psa ma też J.Chirac. W styczniu był hospitalizowany po tym, jak jego własny pies go pogryzł.
BTW
pies Elizabeth miał, a raczej miała brata. właścicielem, a raczej włascicielką brata suki E.Taylor była zona Gregorego Pecka. Pies miał na imie Blanket. W PHM Mike informował o tym widzów z rozbrajającą mina ;p.
to ja mam też pytanie-czy jest teledysk do ,,Dangerous" ? Bo [atrzyłam na YT i tam na żywo jest tylko...
"We can`t take it,
We arledy had Enough."
The legend never die...MJ 1958-2009
Piszę poprawnie po polsku.
We arledy had Enough."
The legend never die...MJ 1958-2009
Piszę poprawnie po polsku.
-
Michael lubił psy. Przecież nawet w "Moowalkerze" bawił się z dziećmi na polanie i tam był pies... Skipper?usherette pisze:W którymś z materiałów widziałam jak Elizabeth Taylor (to chyba była gwiazdka) przyszła do Michaela i pukała w jego drzwi zeby go obudzić, on wyszedł a przed drzwiami był pies..i potem taki komentarz z boku Michaela coś ze "wiedziała, że boję się psów" ...
I później to słynne zdanie: "Musimy wejść tutaj do lasu..." ;D Zawsze mnie to bawi.
Ostatnio zmieniony pt, 28 sie 2009, 18:52 przez liberian wrz 87, łącznie zmieniany 1 raz.