Przecieki od Cascio

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
TheMajkeL

Post autor: TheMajkeL »

Water Lyrics?

No No No
Why?

Can't let her get away from me tonight
I tried to find a way
But it was too late
I just couldn't wait...
Please don't walk away
Why does the thunder mess with us?
We can hardly try
To go find a light
Tell me what's wrong with the Heaven

Because its too hard to believe (Believe)
And it's too hard to see (See)
They don't wanna let us be (Be)
Oh please just once
Make our day brighter
(Not darker)

(Oh now now)
Tell the angels no
I don' wanna leave my baby alone
(Won't you leave us alone)
Tell the angels no
I don't wanna leave my baby
No baby don't go

Because its never good
In love
Let the Heaven open
Its raining, in Heaven
Feel like water lied
(Water, Water)

I don't wanna leave my baby alone (Oh no)
Obrazek
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Wyciekła ponad minuta "Ready 2 Win":
http://www.mediafire.com/?4ab62meswuu4x11
Słaba jakość i jakiś dziwny format pliku, ale wyraźnie słychać, że to ten sam głos co w poprzednich piosenkach.

Jeszcze coś, ad-libsy w Monster. Okazuje się, że słowa "why" i "me" w linijce "Why you stalking me" są wycięte i wklejone z "Invincible". Także ci, którzy przypisywali ich wykonanie Michaelowi, mieli w pewnym stopniu rację. Podobnie zrobiono z frazą "and he's". Porównanie audio:
http://www.mediafire.com/?7v4vugd2laqq2ut

Porównanie audio wymowy słowa "waiting":
http://www.mediafire.com/?rbdkrkwv9mwdq23
W pliku powyżej najpierw słyszymy urywek "What Does It Take" by Malachi, potem "Stay" i "Monster" od Cascio, następnie szereg piosenek Michaela, w których wypowiada to słowo. MJ wymawia je "łejting" bądź "łejding" (względnie bez "g" na końcu) podczas gdy w ustach wokalisty Cascio brzmi ono: "łej-in", tak jak u Malachi'a w jego piosence.

EDIT
Urywki (minuta z hakiem każdy) reszty piosenek również dziś wyciekły. Pliki są w tym dziwnym formacie stąd duży rozmiar. Paczka zawiera:
ALL RIGHT
FALL IN LOVE
BLACK WIDOW
READY 2 WIN
WATER
i wczesne wersje znanych już utworów (oprócz Soldier Boy)
http://www.mediafire.com/?0ixqowq0qqy55na
Krampu

Post autor: Krampu »

Co za syf.....i jeszcze na dodatek prawie w kazdej piosence naduzywa te swoje 'super' wibrato :/
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Znowu ewidentna podróbka.
"Fall In Love" to jest nawet niezłe. "All Right" z kolei brzmi jakby ukradziono perkusję ze "Stranger In Moscow".
Zabawne jak bardzo ten ktoś stara się brzmieć jak Michael. Te urywane oddechy, to przeciąganie dźwięków, te falsetowe wstawki... W kategorii "naśladowca stylu wokalnego Michaela Jacksona" po prostu mistrzostwo :diabel2: .
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
mateu1

Post autor: mateu1 »

Nie wiem jak wam ale mi się podobają te piosenki, a wersje demo KYHU i BN są lepsze od tych finalnych..

Dlaczego Malachi nie wydał swojego albumu? z tego materiału byłaby dobra płyta, a tak to wszystkie te piosenki się zmarnują..
Głupie SONY :wariat:
Awatar użytkownika
Billie Jean

Post autor: Billie Jean »

Szczerze mówiąc, amatorszczyzna wokalu aż boli w uszy. W pewnym momencie zaczęłam się śmiać, bo to, co się dzieje w tych utworach, jest po prostu śmieszne. Błagam, jaki profesjonalny wokalista nie jest w stanie utrzymać dźwięku, śpiewa przez nos, jest spięty i nieprecyzyjny? O vibrato już nawet nie piszę, bo wszyscy są zgodni co do faktu, że jest po prostu makabryczne. Z wokalistycznego punktu widzenia osoba śpiewająca piosenki Cascio znajduje się na poziomie średnio utalentowanego uczestnika "Szansy na sukces". Ja osobiście Michaela stawiam "trochę" wyżej i choć uwielbiam wielu wokalistów, on jest pod tym względzie na szczycie mojej listy.
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

Dużo jeszcze zostały tych fejków czy już wszystko wyciekło?
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

No cóż, to chyba wyciekło już wszystko w krótkich fragmentach, cześć w dłuższych. Możliwe, że niebawem dostaniemy wszystko w całości, a wtedy miejmy nadzieje, nic juz nie znajdzie się na nowej płycie Michaela.
Tymczasem oceniając te wycieki przez pryzmat Jasona Malachiego, uważam, że Black Widow zapowiada nawet ciekawie, Stay bardzo lubię i w tej wersji nabrała nowego wyrazu. All right całkiem calkiem. Jednak myślę, że to wszystko wczesne wersje i tak jak BN, Monster czy KYHU, Stay i B2N przy sesji nagraniowej na plytę, zmieniłyby swój kształt.

Jason Malachi nagrałby naprawdę ciekawą płytę z Cascio - ale teraz to mogą nas pocałowac po tyłkach...

Fall in Love to szajs.

A najlepsze na koniec: W This is it Michael zaśpiewał "water, water" a oni refren zrobili dokładnie o tej samej melodii :D:D i z tymi słowami... Piękny fejk.
Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Ready 2 Win to taki fake, że się nie da. Poza tym jak można marnować takie niezłe piosenki. Soldier Boy to np. fajny kawałek, ale nie, trzeba wszystko zepsuć i oszkiwać wszystkich, że to Michael Jackson, BO SIĘ SPRZEDA :wariat:. W dodatku $ony jakby pomyślało to z płyty Michael zrobiłoby hicior jak na album Michaela Jacksona przystało. Nie, dla nich wystarczy wziąść jakieś demo trochę podrasować tak "bylebybyło", wydać parę singli i zrobić "jakieśtam" clipy. I już dalej się nie przejmować byle by była kasa. Co do trzech podejrzanych z Michael, to już mnie nic nie obchodzą. Dla mnie piosenki są fajne i lubię je słuchać, w końcu płytę kupiłem to się będę przy niej bawił.
Obrazek
Awatar użytkownika
AzzIzz

Post autor: AzzIzz »

o rany, nawet nie chce sie komentowac tego wszystkiego. czekam na jakis ruch ze strony rodziny, chociaz ze wzgledu na proces, pewnie dlugo poczekam.
Obrazek
Awatar użytkownika
TheMajkeL

http://www.youtube.com/watch?v=z9B0DZXb ... ideo_title
Ponoć to demo Monstera. Jedno z 2.
Obrazek
Awatar użytkownika
AzzIzz

Post autor: AzzIzz »

napisalam to w komentarzach, ale powtorze, "kopiuj-wklej" acapelli Michaela jest tak oczywiste, szczegolnie w tym refrenie po przerywniku, gdzie powinien rapowac 50, ze normalnie nie moge uwiezyc, ze ludzie to kupili. ze nie slysza roznicy miedzy wklejkami a glownym wokalem...
Obrazek
Awatar użytkownika
TheMajkeL

Mówcie co chcecie ale ja w "water" słyszę MJ. dokładnie od never good.... Jest wyczuwalna zmiana głosu. Przynajmniej dla mła.
Obrazek
pietrzyk

Post autor: pietrzyk »

AzzIzz pisze:napisalam to w komentarzach, ale powtorze, "kopiuj-wklej" acapelli Michaela jest tak oczywiste, szczegolnie w tym refrenie po przerywniku, gdzie powinien rapowac 50, ze normalnie nie moge uwiezyc, ze ludzie to kupili. ze nie slysza roznicy miedzy wklejkami a glownym wokalem...
:) Może uszu nie myją ;) W Monster słychać ewidentnie gdzie jest wklejony wokal MJ, przepaś między tymi wokalami jest totalna. Na ten temat wiele osób wypowiadało się zaraz po wydaniu płyty. Co do demo Monstera, gdzie je moge znaleść? Bo z Youtube już usuneli :/

-------------------------
m.
Awatar użytkownika
Xscape

Burn Tonight. Kolejny fake promowany nazwiskiem Jackson.

Post autor: Xscape »

Kolejny shit promowany nazwiskiem Michael Jackson ? Biedny Michael...niedługo zacznie się w grobie przewracać.Nie wiem czy temat tej piosenki był już poruszany. Jeśli tak to z góry sorry.

http://w362.wrzuta.pl/audio/12qg9ETLD0L ... eddy_riley
ODPOWIEDZ