Michael żyje [spekulacje]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

girlonthebridge

Post autor: girlonthebridge »

pewnie Was to nie zdziwi, że jak donosi TMZ (źródło, które pierwsze podało info o "śmierci" Michaela Jacksona) Conrad Murray jutro wraca do pracy.

http://www.tmz.com/2009/11/22/dr-conrad ... k-houston/
I'm humbled in Your grace....

Someone tell me why did You have to go and leave my world so cold...
Awatar użytkownika
Natalia-K

Post autor: Natalia-K »

ula_mihalovic pisze:Powyższe dowody są kiepskie. Zgadzam się w 100%. Ale odwołajcie się do moich, proszę. Natalia w PW sugeruje mi, że zafałszowali godziny wydarzeń.... ?! W którym miejscu? Zmyłkowe karetki są często dla zmylenia paparazzii.Racja. Ale to właśnie fotograf ukrył w filmie, że była druga karetka. i nie czekał na drugą. Ciekawe skąd o tym wiedział, że wyjedzie następny ambulans.
Widzisz, tak się składa, że "robię w mediach" i dla mnie to nie jest nic dziwnego. Wszyscy jesteśmy ludźmi i czasem trzeba się dogadać.Tu zrobi się normalnie materiał, tu się za to odpuści... I nie ma w tym nic skandalicznego... Wiesz, że większość zdjęć paparazzi jest robiona za przyzwoleniem fotografowanego? Dziennikarz, fotoreporter -> to zawody. Musimy zdobyć materiał żeby zaspokoić głód na wiedzę wykazywany przez odbiorców. Jak mamy materiał, możemy odpuścić... Nie znasz kulisów, to domysły. Ciekawie poprowadziłaś analizę dedukcyjną, ale masz słabe dowody.

Dodam, że nie odpiszę Ci więcej na PW skoro informacje z PW wykorzystujesz na forum.
Ostatnio zmieniony pn, 23 lis 2009, 0:27 przez Natalia-K, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Talitha

Post autor: Talitha »

...
Ostatnio zmieniony czw, 02 wrz 2010, 11:06 przez Talitha, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Louie

Post autor: Louie »

ula_mihalovic, ale ja nie wiem co te twoje screeny przedstawiają. Nie rozumiem ich. Widzę jedno. W momencie, o który Ci chodzi - przy tym jak karetka odjeżdża na filmiku Hollywwod.tv mamy najazd na karetkę. Przez kilka sekund w ogóle nie widać co się dzieje wokół. Nie wiem jak na tej podstawie możesz wnioskować, że jakiś człowiek-plama tu przebiegł a tam nie itp.
ula_mihalovic pisze:Edit:
Louie, czy ja dobrze zrozumiałam? Przecież na TMZ mamy jednolity obraz gdzie operator nawet na ułamek sekundy nie jest przy bocznym oknie i NIE mija fotografów. Jeżeli widzisz coś innego proszę o screen tak jak to ja udowadniam.
Na filmiku tmz w tamtej chwili obraz przesłania głowa turysty, więc nie możesz mówić że coś wyraźnie widać lub nie. Mamy zasłonięty obraz przez fragment busu i łeb turysty.
Jedno co widać, to to co sama zauważyłaś, że filmik tmz od jakiejś 1.40 cofa się i pokazuje obraz sprzed wyjazdu karetki. Nie wiem tylko dlaczego wnosisz po tym, że były dwie karetki, a operator chciał coś ukryć.
Ostatnio zmieniony pn, 23 lis 2009, 0:58 przez Louie, łącznie zmieniany 1 raz.
You're just another part of me

In this way are we learning
Or do we sit here yearning
For this world to stop turning round
It’s now or never
Awatar użytkownika
ula_mihalovic

Post autor: ula_mihalovic »

Dziennikarz, fotoreporter -> to zawody. Musimy zdobyć materiał żeby zaspokoić głód na wiedzę wykazywany przez odbiorców. Jak mamy materiał, możemy odpuścić.

Natalia-K Nie wiem jakie jest dokładnie Twoje stanowisko w tej sprawie. Jeśli bierzesz już pod uwagę, że mogły być dwie karetki to w takim razie skąd fotograf wiedział, że będzie druga karetka? Skoro już "zebrał" dowody to dlaczego nie pojechał za karetką numer 1 tylko czekał na 2? I od 1:42 zmontował film tak, że widzimy to co było na początku bo pachołki nie są jeszcze ustawione?
Acha no i najważniejsze po co była druga karetka? Miała być dla zmylenia prasy. Ale przecież sugerujesz, że fotografowie o wszystkim wiedzą, to po co w ogóle korzystać z drugiej karetki?! Jedno wyklucza drugie. Obal to.[/b]

Edit:
Talitha (która się tak zarzekała, że nie będzie tu pisać)- Na filmie Hollywood tv w sekundach: 1:32/1:33 to jest zbliżenie kamery tak ? I nie mija w tym momencie 2 fotografów, tak? Obejrzyj jeszcze raz i potwierdź.
Ostatnio zmieniony pn, 23 lis 2009, 0:56 przez ula_mihalovic, łącznie zmieniany 1 raz.
Murray'u przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki bądź skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą.

Obrazek
Awatar użytkownika
Natalia-K

ula_mihalovic pisze:
Dziennikarz, fotoreporter -> to zawody. Musimy zdobyć materiał żeby zaspokoić głód na wiedzę wykazywany przez odbiorców. Jak mamy materiał, możemy odpuścić.

Natalia-K Nie wiem jakie jest dokładnie Twoje stanowisko w tej sprawie. Jeśli bierzesz już pod uwagę, że mogły być dwie karetki to w takim razie skąd fotograf wiedział, że będzie druga karetka? Skoro już "zebrał" dowody to dlaczego nie pojechał za karetką numer 1 tylko czekał na 2? I od 1:42 zmontował film tak, że widzimy to co było na początku bo pachołki nie są jeszcze ustawione?
Acha no i najważniejsze po co była druga karetka? Miała być dla zmylenia prasy. Ale przecież sugerujesz, że fotografowie o wszystkim wiedzą, to po co w ogóle korzystać z drugiej karetki?! Jedno wyklucza drugie. Obal to.[/b]
Musiałabym Ci zrobić wykład o mediach, o paparazzi, o ochronie, o pracy przy transporcie gwiazd itd. Widze, że nie masz o tym pojęcia, to osłabia Twoje dowody.
Obrazek
Awatar użytkownika
ula_mihalovic

Natalia-K pisze:Musiałabym Ci zrobić wykład o mediach, o paparazzi, o ochronie, o pracy przy transporcie gwiazd itd. Widze, że nie masz o tym pojęcia, to osłabia Twoje dowody.
Na razie zbij moje dowody. (Nawiasem mówiąc zajmuję się fotografią :)) zamiast się wymigiwać wykladem, którego nie chcesz przedstawić. Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że musiałabym Ci zrobić z czegoś wykład bo nie masz o tym pojęcia. I wymigiwaniem się od odpowiedzi sama osłabiasz swoje dowody. Ja każdy post argumentuję.
Murray'u przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki bądź skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą.

Obrazek
Awatar użytkownika
Natalia-K

ula_mihalovic pisze:
Natalia-K pisze:Musiałabym Ci zrobić wykład o mediach, o paparazzi, o ochronie, o pracy przy transporcie gwiazd itd. Widze, że nie masz o tym pojęcia, to osłabia Twoje dowody.
Na razie zbij moje dowody. (Nawiasem mówiąc zajmuję się fotografią :)) zamiast się wymigiwać wykladem, którego nie chcesz przedstawić. Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że musiałabym Ci zrobić z czegoś wykład bo nie masz o tym pojęcia. I wymigiwaniem się od odpowiedzi sama osłabiasz swoje dowody. Ja każdy post argumentuję.
Skoro zajmujesz się fotografią, doskonale wiesz, że cały materiał fotograficzny można było przerobić. Po co? Korzystasz głownie z danych TMZ, a tam liczy się tylko sensacja. To nie są żadne dowody.

To co prezentujesz to dowód albo na nieudolną akcje zmyłkową albo na umiejetną manipulację TMZ :) Dobrej nocy życzę :)

PS. Tak z szacunku dla innych forumowiczek w tym wątku (żeby nie było, że jestem niedobra bo to watek dla wierzacych) tymczasowo znów wyłączam się z dyskusji i cicho sobie obserwuję :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ula_mihalovic

Natalia-K pisze:Skoro zajmujesz się fotografią, doskonale wiesz, że cały materiał fotograficzny można było przerobić. Po co? Korzystasz głownie z danych TMZ, a tam liczy się tylko sensacja.

To co prezentujesz to dowód albo na nieudolną akcje zmyłkową albo na umiejetną manipulację TMZ :) Dobrej nocy życzę :)

PS. Tak z szacunku dla innych forumowiczek w tym wątku (żeby nie było, że jestem niedobra bo to watek dla wierzacych) tymczasowo znów wyłączam się z dyskusji i cicho sobie obserwuję :)
I właśnie dlatego powiedziałam dokładnie gdzie był montowany a gdzie nie był. A dane TMZ to film od turystki, który nigdzie nie jest zmontowany. A wyłączeniem się z dyskusji sprytnie kolejny raz wymigujesz się od obalenia moich dowodów. Szkoda.

Obrazek
Awatar użytkownika
Louie

Post autor: Louie »

ula_mihalovic, po raz drugi powtórzę. Nie rozumiem jak możesz wnioskować, że ktoś podbiegł lub nie, jeśli obraz zasłania Ci czyjaś głowa...

A tak już na zakończenie. Gdyby były 2 karetki i turyści oraz wszyscy zgromadzeni by to widzieli, to nie bój się. Nie byłabyś pierwszą która wyskoczyłaby z tą rewelacją. Ba! Już na youtube byłyby filmik zamieszczony przez turystę dokumentujący wyjazd najpierw jednej, potem drugiej karetki.
Dajmy już z tym spokój.

Dobranoc!
You're just another part of me

In this way are we learning
Or do we sit here yearning
For this world to stop turning round
It’s now or never
Awatar użytkownika
ula_mihalovic

Louie pisze:ula_mihalovic, po raz drugi powtórzę. Nie rozumiem jak możesz wnioskować, że ktoś podbiegł lub nie, jeśli obraz zasłania Ci czyjaś głowa...

A tak już na zakończenie. Gdyby były 2 karetki i turyści oraz wszyscy zgromadzeni by to widzieli, to nie bój się. Nie byłabyś pierwszą która wyskoczyłaby z tą rewelacją. Ba! Już na youtube byłyby filmik zamieszczony przez turystę dokumentujący wyjazd najpierw jednej, potem drugiej karetki.
Dajmy już z tym spokój.

Dobranoc!
Nie Louie, ponieważ busy jeżdżą co pół godziny. Tak więc jeden bus widział pierwszy ambulans, a drugi widział następny ambulans. Zapraszam do dokładniejszego zapoznania się z moim tekstem na ten temat.

Edit:Zaraz zapytacie, gdzie w takim razie na stopklatce 1:38 jest jakikolwiek bus skoro twierdzę, że były też dwa. W moim artykule zrobiłam screen i jest tam zaznaczony bus nr 2 ale stoi on w zupelnie innym miejscu niż bus nr 1 , co również zostało dokładnie zaznaczone.

Ps. A na filmie TMZ sekundy: 0:14/0:19 żadna głowa nie zasłania nam tego, że operator jest cały czas przy tylnych oknach.

Obrazek
Awatar użytkownika
vivi

Post autor: vivi »

Nie ma żadnych dwóch karetek,na filmie od fotografa widac w 1.30 ze jest zmontowane,a autorem tej dodanej części może być facet w ciemnej koszulce.Facetów przy samej karetce jest pięciu : ochroniarz,operator,facet w białej,facet w czerwonej i wlasnie facet w czarnej który mógł kręcił tą częśc z boku karetki.Ewentualnie ktoś inny kogo nie widać bo go bus zasłania.Widocznie chcieli uatrakcyjnić filmik widokiem bocznej części ambulansu;|
Filmik nie jest żadnym dowodem,fajnie,że wierzymy w to, że żyje ale doszukiwanie w najbardziej absurdalnych miejscach jakiś niezbitych dowodów,chwytanie się najmniejszych skrawków nieścisłości naraża tych którzy wierzą w to że Michael żyje na śmieszność i niczym się nie rożni od wiary w prawdziwość emo tWitTerUff Blanketa czy Paris.
Awatar użytkownika
ula_mihalovic

vivi pisze:Nie ma żadnych dwóch karetek,na filmie od fotografa widac w 1.30 ze jest zmontowane,a autorem tej dodanej części może być facet w ciemnej koszulce.Facetów przy samej karetce jest pięciu : ochroniarz,operator,facet w białej,facet w czerwonej i wlasnie facet w czarnej który mógł kręcił tą częśc z boku karetki.Ewentualnie ktoś inny kogo nie widać bo go bus zasłania.Widocznie chcieli uatrakcyjnić filmik widokiem bocznej części ambulansu;|
Filmik nie jest żadnym dowodem,fajnie,że wierzymy w to, że żyje ale doszukiwanie w najbardziej absurdalnych miejscach jakiś niezbitych dowodów,chwytanie się najmniejszych skrawków nieścisłości naraża tych którzy wierzą w to że Michael żyje na śmieszność i niczym się nie rożni od wiary w prawdziwość emo tWitTerUff Blanketa czy Paris.
Proszę o dokładniejsze obejrzenie filmu i zapoznania się z faktami. Np. z tym, że facet w czarnej koszulce to Alfred Ibanez również od agencji Bena Evenstada- NPG. I z tym, kręcił obie części filmu Hollywood tv. To co dzieje się na 0-1:42 s. to wyjazd karetki. A to co od 1:42 to jej przyjazd (bo nie ma jeszcze ustawionych pachołków).
A jeśli chodzi o ujęcie z bocznym oknem karetki, na TMZ jest tam tylko 2 fotografów, którzy robią zdjęcia. Film Hollywood nie jest zmontowany aż do 1:42 i widać to wyraźnie, więc autorem bocznego ujęcia może być tylko Alfred Ibanez. Tyle,że na TMZ nawet do tego okna nie podchodzi. A czerwona i żółta koszulka jest uwieczniona na Hollywood tv logiczne więc, że nie może być autorem filmu.

Obrazek
Awatar użytkownika
vivi

Post autor: vivi »

ula_mihalovic pisze: A jeśli chodzi o ujęcie z bocznym oknem karetki, na TMZ jest tam tylko 2 fotografów, którzy robią zdjęcia.
Jak dla mnei od 1,30 to montaż.
I tym trzecim (w ciemnej koszulce),który stoi z boku i widać go tylko na filmie turystki może być autor tego właśnie fragmentu od 1.30(a dlatego go nei widać bo jak ma być go widać na własnym filmiku?).
Nikt tu nikogo nie przekona raczej,więc dyskusja o filmikach jest bezsensowna:|Może macie jakieś inne bardziej sensowne doniesienia? ;)

Edit: nie chodzi mi o Ibaneza,który jest z tyłu karetki.Tylko o trzeciego gościa z boku karetki,ktorego widać tylko na filmie turystki.
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Tutaj jest filmik TMZ w trochę lepszej jakości:
http://www.youtube.com/watch?v=ltpHl1J9Vn8

Film z Hollywood TV kręcony jest przez niskiego gościa stojącego na początku obok wozu strażackiego:
Obrazek

Ten sam facet z tyłu karetki, obok niego wyższy gość którego potem widać jak biegnie nie zachodząc karetki z boku:
Obrazek

Facet przechodzi wzdłuż tyłu karetki (między ochroniarzem a tym wyższym paparazzi) i znika z pola widzenia cały czas filmując.
Po czym przesuwa się wzdłuż boku mijając dwóch fotografów.
Tyle, że tego nie widać bo zasłania nam głowa turystki ale na ułamek sekundy wyłania się mały jego skrawek:
Obrazek

Tutaj dwa filmiki zsynchronizowane:
http://www.youtube.com/watch?v=1j79285Ne4k

CASE CLOSED
ODPOWIEDZ