Schmittko pisze:lazygoldfish napisał:
Fakt, że cały czas mam ochotę o tym projekcie dyskutować świadczy tylko o tym, że to co się teraz dzieje uwiera mnie bardziej niż przypuszczałam. Po prostu nadal nie mogę uwierzyć,
że to co pesymistycznie zakładałam kilka miesięcy temu urzeczywistnia się w jeszcze bardziej przerażającej formie.
Lepiej bym tego nie ujął
I ja czuję to samo.
Hold My Hand jest pierwszym singlem promującym, bo jest właśnie w duecie z Akonem. Przecież ostatniego czasu jest to jeden z bardziej
popularnych wykonawców, wśród muzyki radiowej. To przyciągnie duuuużą grupę słuchaczy. Nie chodzi tu o fanów, nie chodzi o szacunek do Michaela, tylko o kasę, każdego zadowolić
w małym procencie, byleby wystarczyło do zakupu płyty. Nie mam nic do Akona, ani do tej też piosenki, nawet ją lubie, nie o to chodzi.
Po prostu nie podoba mi się, że ktoś tak powierzchownie traktuje to co robił Michael.
I w 100% zgadzam się z zu, co do jej postów. Dobrze wiem, że to czy ja kupie te płyte czy nie, nie zmieni NIC, ale to tak jakby powiedzieć, że
pomoc jednemu człowiekowi nie zmieni świata, więc nie warto. Nie mówie, że te sprawy mają tak samo ważne znaczenie, ale ja chce być zgodna, ze swoim sumieniem i z tym co podpowiada mi rozum.
To, że jest to wielka korporacja nie znaczy, że trzeba im ulegać. Właśnie o to im chodzi, żebyśmy my fani spragnieni Michaela, zjedli każdą ich przynęte. Dlaczego muszę się na to zgadzać? bo to związane jest z moim idolem? Nie wiem czemu niektórzy tak atakują tych, co nie będą popierać teog projektu, przecież krzywdy Michaelowi tym nie robimy, bo pytanie podstwowe, czy on by chciał, żeby taki album, jaki stworzyło Sony, był jego następnym albumem, po 9 latach? Oczywiście, mogę się mylić,
i mam WIELKĄ nadzieję, że tak będzie, że jeszcze mnie ta płyta bardzo pozytywnie zaskoczy. Ale patrząc na to co poczynia Sony do tej pory, nie bardzo się na to zanosi. Tak więc pozostaje tylko poczekac na to, co będzie działo się dalej.
Ale to tylko i wyłącznie moje zdanie.