Odchodzą Znane Osobistości [*]

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

doriseq pisze:Oooo nieeeeeeee :-( nie wierzę normalnie :-(

W wieku 84 lat zmarł w niedzielę aktor filmowy Leslie Nielsen, znany głównie ze swych ról komediowych.

Jak powiedział jego agent John S. Kelly, Nielsen zmarł w szpitalu w pobliżu jego domu w Fort Lauderdale, na Florydzie, gdzie znalazł się z powodu komplikacji wynikających z zapalenia płuc.

Nielsen, który urodził się w Kanadzie, rozpoczął karierę aktorską w Nowym Jorku, gdzie wystąpił w ponad 150 widowiskach telewizyjnych.

W połowie lat 50. ub. wieku przyjechał do Hollywood. Początkowo występował w filmach przygodowych i dramatach a także w licznych serialach telewizyjnych.

Największą popularność zyskały mu jednak role komediowe, zwłaszcza w serii filmów "Naga Broń", w których kreował postać niezdarnego policjanta Franka Drebina oraz lekarza w filmie "Czy leci z nami pilot ?".

Nielsen znany był z wesołego usposobienia i skłonności do żartów.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... nanie.html
Przecież to niemożliwe...
Oglądałam kiedyś "Nagą Broń" i bardzo mi się spodobało. Jestem w szoku, straciliśmy utalentowanego aktora i wspaniałego człowieka.
Spoczywaj w spokoju [*]
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

Kochani Nielsen miał 84 lata. Podejrzewam ,że mało kto z nas do żyje tak pięknego wieku :) Aktor genialny, Naga Broń to najlepsza komedia świata i można oglądać ją w nieskończoność, ale żeby to był aż taki szok...

Wczoraj popełnił samobójstwo Mario Monicelli włoski reżyser, Pan miał ...95 lat.
Wśród kilkudziesięciu filmów, które wyreżyserował, są "Wielka wojna" - nagrodzona Złotym Lwem na festiwalu w Wenecji, "Brancaleone", "Moi przyjaciele" z Ugo Tognazzim i Philippem Noiret i nakręcony w 2006 roku "Róże pustyni".

Pracował z najbardziej znanymi aktorami, takimi jak Monica Vitti, Anna Magnani, Sophia Loren, Paolo Villaggio i Nino Manfredi.
EDIT:

Przed chwilą podano wiadomość ,że zmarła Gabriela Kownacka. Miała 58 lat.
Występowała w filmach m.in. Andrzeja Wajdy i Jerzego Hoffmana. W jej filmografii znajdują się takie pozycje jak "Wesele", "Trędowata", "Halo Szpicbródka", "Przypadki Piotra S.", "Kronika wypadków miłosnych", "Fuks" czy "Kilerów dwóch". Wielu kojarzy ją z sympatycznej roli w serialu "Rodzina zastępcza".

Zagrała w ponad 60 rolach Teatru Telewizji i w ponad 40 spektaklach teatralnych w całym kraju.
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Eve_861 pisze:Przed chwilą podano wiadomość ,że zmarła Gabriela Kownacka. Miała 58 lat.

Cytat:
Występowała w filmach m.in. Andrzeja Wajdy i Jerzego Hoffmana. W jej filmografii znajdują się takie pozycje jak "Wesele", "Trędowata", "Halo Szpicbródka", "Przypadki Piotra S.", "Kronika wypadków miłosnych", "Fuks" czy "Kilerów dwóch". Wielu kojarzy ją z sympatycznej roli w serialu "Rodzina zastępcza".

Zagrała w ponad 60 rolach Teatru Telewizji i w ponad 40 spektaklach teatralnych w całym kraju.
wiadomości onet.pl pisze:zmarła po ciężkiej chorobie - poinformował Jan Englert, dyrektor artystyczny Teatru Narodowego.
zatkało mnie. jedna z lepszych polskich aktorek.
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

Za wcześnie :(
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

to była piękna i ciepła kobieta....heh.
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
Saszka

Post autor: Saszka »

Szok..piękna ciepła kobieta.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Oj, przykre bardzo. Gabriela Kownacka miała klasę i wyczucie aktorskie. Nie miałem jej niestety okazji widzieć na deskach teatru. Anka, znajoma miała i potwierdziła tę opinię.
[*]
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

O rany. A jednak. Szczerze mówiąc, obawiałam się tego.
Teraz będzie inaczej oglądało się "Rodzinę Zastępczą", jeden z moich ulubionych seriali.
(*)
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Detox

Post autor: Detox »

No chyba sobie ktoś ze mnie żartuje. Fatalnie się ten rok kończy..

[*]
pushu

Post autor: pushu »

Margareta pisze:eraz będzie inaczej oglądało się "Rodzinę Zastępczą", jeden z moich ulubionych seriali.
Dokładnie.Ciężko się śmiać oglądając serial mając świadomość, że Pani Gabrieli Kownackiej już nie ma.

W poniedziałek zmarła Pani Irena Anders, wdowa po Gen.Andersie. Piosenkarka i aktorka teatralna.Miała 90 lat.
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Eve_861 pisze:Przed chwilą podano wiadomość ,że zmarła Gabriela Kownacka. Miała 58 lat.
To właśnie są takie chwile, kiedy żadna mądra myśl nie przychodzi do głowy. Wszystko, co chcę napisać brzmi jak banał... :surrender:
1958 - forever...
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

W tym serialu była bezbłędna. Te późniejsze odcinki w latach 2008 - 2009 bez niej, były beznadziejnie naciągnięte i nie miały już tego klimatu która ona współtworzyła. Ona była jedną z tych osób które powodowały, że ten serial przez tyle lat oglądało się tak dobrze. Jej postać była zagrana tak wiarygodnie i naturalnie; nie czuło się tej sztuczności jak w większości polskich seriali. Śmiałam się nieraz do rozpuku, oglądając sceny w których przekomarzała się z filmowym panem Jackiem, czyli Piotrem Fronczewskim. Ten duet był doskonale dobrany. Kiedy drugi raz przerwała pracę w tym serialu, stawał się coraz gorszy. To już nie było to co przez te kilka długich, dobrych lat.
:smutek:
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

Szok! Jestem w szoku, dopiero co się dowiedziałam... Zawsze uwielbiałam oglądać 'rodzinę zastępczą', zwłaszcza te starsze odcinki. Ten serial miał swój specyficzny klimat, świetny dobór postaci.. A teraz(?).. Ludzie umierają, a Ziemia choć kręci się wciąż tak samo, nie wydaje się już być taka sama... Eh..
(*)
Awatar użytkownika
Freddy

Post autor: Freddy »

Mam łzy w oczach, kobieta z klasą i w życiu zawodowym jak i prywatnym
"I will never, ever sell Neverland. Neverland is me,(...)" 29.08.1958-25.06.2009-05.04.2010- 2013 BaM !!!

Obrazek
Awatar użytkownika
Mrkariinka

Post autor: Mrkariinka »

Jestem w szoku jak i wszyscy. Spodziewałam się już kiedyś, bo wiedziałam o jej chorobie [*]
ODPOWIEDZ