Książki Michaela i o Michaelu

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

maggiekos pisze: Kupiłam The Magic & The Madness za 19,90 zł na Allegro, ale jest to wydanie z 2004 r. Chciałabym wiedzieć, - tak pokrótce - jak Taraborrelli opisuje ostatnie 5 lat życia Michaela..?
Tutaj http://jetzi-mjvideo.com/books/ możesz przeczytać dodatkowe rozdziały z wersji 2009.
Awatar użytkownika
Atonia

Post autor: Atonia »

Nie wiem gdzie to napisać jakby co to proszę o przeneśienie. W Carfurze jest po 6,99 zł książka I love You, Poland!
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Hej słyszeliście o tej książce. Obrazek
Napisana przez Polaka, wydana w 2010r. Moja mama widziała ją dzisiaj w Media Markt, ale mi nie kupiła bo myślała że mam. :zly:
Obrazek
tymczasowy27

Post autor: tymczasowy27 »

nie wiem gdzie ten wątek wtłoczyc ale skoro cała kolekcja legendy muzyki zawiera ksiażke + film DVD więc wybrałem to miejsce

Obrazek

http://sklep.rp.pl/product_info.php?cPa ... cts_id=807

ogólnie niewarte tych 22 zł wydawnictwo jakość nagrań jakby żywcem zgrana z youtube - jak zwykle skupili się na procesie MJ.
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Kupiłam to badziewie dołączone w formie książeczki z płytą do dzisiejszej Rzeczypospolitej
Jeśli to edycja dla kolekcjonerów to nie kupię z niej już żadnej innej płyty( a miałam chętkę bo jest np jeszcze Prince).
Dziennikarzyna spłodził marny tekst pełen nieścisłości i nawet wszystkich płyt z dyskografii nie umieli umieścić prawidłowo.Twarde okładki, papier kiepski, tłumaczenie piosenek chyba z google a forma jak dla mnie nieciekawa.
Płyta dvd daje radę.
Nie omieszkam napisać do nich maila, że to zwykły brak szacunku do odbiorców.Kupiłam bo wyszło ...ale 21zł lepiej zainwestować na ebay.
Na allegro ostatnio upolowałam vinyl japoński z 1984r, idealny stan pięknie wydany "State of Shock" za 40zł - i to oko cieszy i serce :dance:
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Mandey

Post autor: Mandey »

tymczasowy27 pisze:ogólnie niewarte tych 22 zł wydawnictwo jakość nagrań jakby żywcem zgrana z youtube
A co Ty byś chciał? Oryginalne nagrania i fragmenty klipów?
Za to, że tego nie ma możemy podziękować Sony i wszystkim pajacom, którzy zarządzają teraz jego majątkiem. Rzeczpospolita nie ma praw do publikacji nawet fragmentów i dlatego taka jakość tego wydawnictwa, podkład muzyczny imitujący jego nagrania itd.

Cieszcie się, że publikując co tydzień kolejną LEGENDĘ MUZYKI nie pominięto waszego idola, bo wtedy zapewne byłoby jeszcze większe halo niż teraz.
Mam w swoich zbiorach większe gnioty z Michaelem wydawane na przestrzeni lat i ten nie jest taki zły.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
marcinl884

Post autor: marcinl884 »

A czy dzisiaj jeszcze to dostane w sklepie? ile stron ma ta książka?
Mandey

Post autor: Mandey »

10 stron. Wydawnictwo powinieneś dostać bez problemu w kiosku albo w jakimś salonie prasowym, jeśli mieszkasz w mieście. Nie mam pojęcia jak sprawa ma się na wsi.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Detox

Post autor: Detox »

Mimo waszych negatywnych komentarzy postanowiłem się wybrać to kupić. Byłem chyba w dziesięciu salonach prasowych i nigdzie tego nie było aż w końcu znalazłem to w pierwszym przydrożnym kiosku ruchu :wariat:

Generalnie nic niezwykłego tam nie ma ale nie żałuję tych wydanych 22 zł. I tak jak Mandey cieszę się ,że Michael nie został pominięty. Na prawdę jest milion gorszych sposobów na wydanie tych 20 zł ,więc zamiast narzekać cieszcie się z tego co jest ;-)

-----------------------
m.
Awatar użytkownika
bj

Post autor: bj »

Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Awatar użytkownika
ghost_ola

Post autor: ghost_ola »

bj pisze:A czy ktos z was czytał to:

http://www.amazon.co.uk/product-reviews ... ewpoints=1
Ja mam tę książkę. Całej jeszcze nie przeczytałam, ale już kilka opowiadań wystarczy, by uznać to wydawnictwo za bardzo udane. Osobiście naczytałam się tylu książek o MJu w stylu "Urodził się w Gary, Indiana 29 sierpnia 1958....", że bardzo sceptycznie podchodzę już do każdej kolejnej. Jednak "It's all about L.O.V.E." jest czymś zupełnie innym - są to historie ludzi takich jak my, którzy dzięki własnej determinacji i poświęceniu spełnili swoje marzenie - spotkali MJa. Historie są naprawdę piękne, wzruszające. Pokazują jak cudownym i zabawnym człowiekiem był Michael i jak bardzo kochają go jego fani. Pokazuje też, że marzenia się spełniają, a raczej że sami jesteśmy w stanie je spełniać.
Naprawdę polecam. Książka inna niż wszystkie.

EDIT: Historia powstania tej książki też jest wzruszająca. Nigdy nie miała zostać wydana publicznie. Projekt pierwotnie zakładał zebranie opowiadań od fanów z całego świata dla Michaela. Wszystko było już gotowe. Miały zostać przekazane Michaelowi podczas koncertów w Londynie. Po 25 czerwca cała inicjatywa oczywiście legła w gruzach. Ostatecznie organizatorzy postanowili wydać tę książkę jako hołd dla MJ i świadectwo dla przyszłych pokoleń fanów.
Beyond these boundaries, he wanted to fly
In nature's scheme, never to die
http://mjtranslate.com
Awatar użytkownika
MMarjory

Post autor: MMarjory »

Obrazek
ostatnio natknęłam się na to wydawnictwo, czy ktoś ma je w swojej kolekcji i zechce napisać parę słów-warte zakupu? :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Ja tak jeszcze do tej poprzedniej książeczki.
Nie chciałem tego kupować, ale patrze a w kiosku to jest i tak sobie myślę "czemu nie?" no i kupiłem. Obejrzałem to wczoraj i sądzę, że nie jest to złe. Coprawda nie można nazwać tego dokumentem tylko raczej zlepkiem różnych materiałów. O procesie było dużo, ale dla mnie to dobrze, bo teraz mam szersze pojęcie o tym wszystkim. Jakość mnie nie poraziła, ale coś widać (sic!). Jeśli chodzi o książeczkę to zrobili ją dość ładnie. Tekst jest krótki zwięzły i NIE na temat. No bo po co im było pisać na całą stronę o clipie do Video Killed The Radio Star. Źródłem dyskografi była chyba wikipedia, bo tam w głównych płytach nie ma BOTDF. Ja się nie dziwię chociaż samemu zaliczam BOTDF. Jednym słowem to nie jest takie złe wydawnictwo.
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

21.02.2011.
15 listopada 2011 r. ukaże się książka autorstwa Franka Cascio, My Friend Michael: Growing Up with the King of Pop
amazon
Frank zapowiada na swoim FB:
I will shock the world. Michael was like my brother and father to me. My story will tell the world and introduce the real Michael, my beloved friend.
I have been blessed to be a part of his life and I want to make sure the world understands what a special and the true humanitarian he truly was.
If anyone has any idea and thought that I am writing thing book to profit, You are all wrong. Currently, we have plans to build children's Schools and orphanages starting in Haiti in Michael's Memory.
I know from my heart that this is what he would want me to do. I feel that this is the right time to share my story with the world.
I am here to tell you that I am here to preserve Michael Jackson Legacy with Honor and integrity.

The King of Pop: The Life of Michael Jackson
Obrazek
Edit: to reprodukcja okładki płyty "Michael", z autografem malarza plus objaśnienie każdego szczegółu obrazu. Egzemplarze numerowane, na super papierze i wszystko w jeszcze bardziej superowej cenie.
“The King of Pop: The Life of Michael Jackson” lithograph was created by renowned Artist, Kadir Nelson based on the original painting commissioned by the Estate of Michael Jackson. Each limited Edition print is numbered and autographed by Kadir and is sold together with the accompanying book which explains every detail of the mural which commemorates the life and career of Michael Jackson. The limited Edition murals are printed on museum quality paper, using the glicee technique and individually numbered.
Quantities are extremely limited - only 1000 of the Gold Edition and 350 of the Platinum Edition are being made. Pre-order today to make sure that you will own this beautiful piece of Michael Jackson memorabilia.
Zafascynowanych szczegółami okładki do "Michaela" może odstraszyć jednak cena:
* Gold Edition Book & Canvas Print Set => $395.00
* Platinum Edition Book & Canvas Print Set => $695.00
Pre-order na oficjalnej stronie
Ostatnio zmieniony pn, 14 mar 2011, 12:19 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
Inka

h

Post autor: Inka »

Czytał ktoś może "Post Scriptum. Po śmierci MJ" A. Ostaszewskiej? Warto ją przeczytać? bo zastanawiam się nad kupnem. :wtf:
ODPOWIEDZ