World Music Awards [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Moon_Walk_Er pisze:
Tinkerbell78 pisze:Wristbands. Zawsze takie sie dostaje na koncertach gdy jest sie na arenie.Bylam 101 taka osoba.Zaraz po setce ktora koczowala tam cala noc.
A po co to??? Środki bezpieczeństwa???
Pewnie chodzi o zabezpieczenie się przed cwaniaczkami, wchodzącymi na obiekt "tylnymi drzwiami" ;-)
W sumie, zabezpieczenie dość często stosowane- również na koncertach Michael'a :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

W sumie, zabezpieczenie dość często stosowane- również na koncertach Michael'a
M.Dż.* niestety nie wiem, bo nigdy nie byłem :surrender: :surrender: :surrender: . Kurdeś, jaka szkoda... Ale nie ma się co załamywać - Micheal choćby dla mnie zrobi trasę koncertową, żebym chociaż raz mógł zobaczyć go na żywo glupija
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Wiśnia

so whats the problem

Post autor: Wiśnia »

Co o tym myślicie http://www.youtube.com/watch?v=ifl_ncc7-KU Mi się podoba :happy:
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Jak to napisał ktos w komentarzu: tabloid trash!
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

Też coś!! Mi sie podobało.Nie będzie miał takiego głosu jak 30 lat temu.Każdemu głos sie zmienia z wiekiem. To jest normalne ,że nie wyciągnie tak wysoko ,jeszcze bez przygotowania.Wielka mi sensacja glupija
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

No, to jest właśnie to, co mnie zastanawia, Wiśnia- what's the problem?! :wariat:
Nagranie demo, czy studyjne z lat 80's znam i pierwsze (i jedyne, szczerze powiedziawszy) skojarzenie, jakie miałam po usłyszeniu Michael'a na World Music Awards to był właśnie powrót do korzeni.
Nagranie studyjn, siłą rzeczy MUSI róznic się od wokalu na żywo, wykonanego, na dodatek, w emocjach.
Ale co tam.... są tacy, którzy wiedzą, że Michael "piszczał".....
Co ja na to poradzę- niech sobie wiedzą :-/
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

To jeszcze nic Kasiu,jak piszesz że nie którzy mówili że MJ piszczał to nic w porównaniu z tym co ja przeczytałem na internecie bądź w gazecie(nie pamiętam już dokładnie) że MJ śpiewał z playbacku :smiech: a to był podkład puszczony a On musiał się przebijać przez niego :-)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

a ja wiem what's the problem. Nagranie jest ewidentnie manipulowane. W ostatnim odcinku glos Michaela nagle laduje o wielka sekunde wyzej niz powinien, a potem znow laduje w odpowiedniej tonacji. Zeby powiedziec "po ludzku" - Michael falszuje, a tego jakos nie slyszalam na jego wystepie. Dla pewnosci przelecialam jeszcze inne linki z WMA i tam tego tez nie slysze, poza malym "podjazdem" do odpowiedniego tonu - praktyka stosowana przez niemal wszystkich wokalistow popu (to znaczy tych, ktorzy to potrafia). Efekt "piszczenia" na tym nagraniu powstal przez przyspieszenie podkladu dzwiekowego w odpowiednim momencie, kazdy glupek potrafi to zrobic. Prymitywny dowcip.
Obrazek
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

Ha! Mam gostka

po dokladniejszym przeanalizowaniu tego porownania zauwazylam jeszcze cos - oryginalna wersja jest w tonacji E-dur, natomiast ta "piszczaca" z wma w F-dur, czyli o pol tonu wyzej. Porownalam z innymi filmikami z wma, tam rowniez MJ spiewa w E-dur - cud jakis czy co? :hahaha: . Nie jest to wiec modulacja do innej tonacji, tylko perfidne falszowanie nagrania - nic dziwnego, ze brzmi piskliwie. Komus bardzo zalezalo aby przekonac swiat, ze Misiek nie umie spiewac, a nie majac na to zadnych dowodow wyprodukowal swoje wlasne. Nieladnie, bardzo nieladnie. :war:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiśnia

Mi to się wydaje że to jakiś fan zrobił :wariat: . Żeby obronić michaela
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Michael_fan

Post autor: Michael_fan »

Obronić? Mam co do tego przypuszczenia wątpliwości... Przecież ten głos na video był straszny! Obejrzałam do końca, ale myślałam, że mi uszy odpadną. Gosh, komuś musiało się bardzo nudzić, albo baaardzo chciał skompromitować Michaela...
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Awatar użytkownika
Wiśnia

http://www.youtube.com/watch?v=OOBQZKGK ... ed&search= . No ten głos jest taki sam jak w porównaniu.Michael poprostu zaśpiewał to troche za wysokim tonem :dance:
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Proszę pobierzcie tą wersje,nie ma rzadnych zmian obróbkowych

http://rapidshare.com/files/6864218/Nor ... pecial.wmv
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Muszę przyznać, że pogubiłem się w Waszych komentarzach. Ktokolwiek przygotował to małe porównanie wersji z 85-ego roku z wersją WMA działał w dobrej wierze, chcąc udowodnić iż oba nagrania mimo iż dzieli je 20 lat wcale się tak diametralnie od siebie nie różnią, jak to próbowały zasugerować niektóre media robiąc z tego problem. Moim zdaniem porównanie to wypada na korzyść MJ, problemu nie ma. :]
Awatar użytkownika
Wiśnia

Willy pisze: Ktokolwiek przygotował to małe porównanie wersji z 85-ego roku z wersją WMA działał w dobrej wierze, ]
Masz racje Willy
Obrazek
ODPOWIEDZ