Sylwester-Polsat: Casting na najlepszego odtwórcę tańca MJ

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

artis

Post autor: artis »

Przyjrzałam się dokładnie i rzeczywiście!! Niestety "Tancerz" robił suche choreografie które Michael wykonywał w teledyskach a Diana oraz Kacper dali też coś od siebie!! Nie tylko Jacksona ale oddali siebie dla Jacksona i zgodze sie z firefenix18 że LaToya podeszła do tego po prostu profesjonalnie i jak mówiłam wcześniej Diana i Kacper zatańczyli najlepiej technicznie dali kroki oraz ruchy Michaela oraz dodali też w tym wszystkim siebie. I myślę że Diana oraz Kacper równie mocno kochają Michaela jak "tancerz" co wyrażają na każdym kroku... Czytając czy to stronę internetową Kacpra że od dziecka tańczy Michaela i że to jest jego idol na którym się wzoruje oraz Diana gdzie w YCD było pokazane jak również mocno kocha Michaela... A co do konkursu ja naprawdę nie widzę żeby ta dwójka wykonywała to samo cały czas... robią po prostu co jakiś czas najbardziej charakterystyczne kroki Jacksona dodając coś od siebie.
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Hmm...

http://siteshrine.com/jackson/tag/impersonator/

Komentarze na temat kanału (207) => http://www.youtube.com/user/tancerz131313

marta45673 (1 godzinę temu)
Dla całej Polski jesteś zwycięzcą!!!!!!! Tańczysz BOSKO!!!!

moooooonwalker (2 godz. temu)
Powinieneś wygrać, dla mnie wygrałeś.

djSCARECROWpn (1 dzień temu)
BAJERANCKA TAPETA!!!!!!!!!!!

GluszakDamian1 (2 dni temu)
stary wymiatasz szkoda za nie wygrałes

youarenotalone18 (2 dni temu)
ty byles najlepszy! tanczyles dla publiki a nie tak jak inni

Tolann16 (2 dni temu)
A ja chciałam zebyś to ty wygrał .. :D Trzymałam za Ciebie kciuki od początku ,choć na końcu dotarło do mnie że toty :D Tak patrze i mówię - ja skądś tego gościa z 3 kojarzę .. :D I weź ty dawaj jakieś lekcje tańca MJ'owego , noo:D

syla55555 (3 dni temu)
normalnie uwielbiam cię :) może to dziwne ale popłakałam się wczoraj jak zająłeś 3 miejsce xD zdecydowanie powinieneś wygrać, jesteś wielki, szacun xD kocham jak rozkładasz ręce i robisz tak jak Michael w Black or White na statule...mam nadzieję, zę wiesz o co mi chodzi..wymiękam poprostu ;) jesteś extra :DD

milovia90 (3 dni temu)
PowinieneS wygrac!!! Pozdr

agaBojan (4 dni temu)
Hej, czy to TY byłeś wczoraj na Polscie? Bo facet taki podobny do Ciebie tańczył, że szok.
Może to ty nim byłeś :) Wczoraj tak sobie pomyślałam x)

wilchelm111 (4 dni temu)
Czemu nie wygrałeś :(

Pointrox (4 dni temu)
Witaj!
Nie widziałem niestety do końca zawodow ale i tak gratuluję, że udało ci się dostać aż tak daleko.
I mimo, że było tam jeszcze kilku tancerzy, to jednak dla mnie był to one-man show - twój :)

Krywcio (4 dni temu)
Świetnie tanczyłeś na sylwku ;d.Michał z opola nr 3 xd
Tanczysz lepiej od tego ernesta xd
Na moje lepszym sobowtórem jest E'Casanova ;p
Życzę sukcesów i czekam kiedy strona będzie finish xd
pzdr

Bartthew (4 dni temu)
Jesteś najlepszy ;]

Bartthew (1 tydzień temu)
Jeszcze co do występu to nie rób tego dla Michaela albo sprowadź go wtedy na plac konstytucji ;> Pokaż dla Earnesta kto tutaj rządzi! Trzymam kciuki!

rafalopala (1 tydzień temu)
dobry jestes! :)

pzdr!
R.

A tak przy okazji kiedy otworzysz tą szkołę tańca? Ciekawią mnie bardzo twoje lekcje ;)

Powodzenia ;)

kutkataraka (1 tydzień temu)
Hey Michał ( jesli to Twójoficjalny profil :) ) No jesteś fantastyczny! Pierwsze miejsce jeśli chodzi o zbliżający się warszawski konkurs w Sylwestra, masz juz w kieszeni:) Głowa do góry przyjacielu. Żeby się Michael nie musiał wstydzić za Ciebie, że zabrakło Ci siły i nie dałeś wiary jego olbrzymim możliwościom, dzięki którym kieruje tą całą mistyfikacją. Twój przyjaciel żyje i nie tylko w naszych sercach, ale i na tej ziemi po której stąpa nadal tak jak my.

Kochamy Cie Michael! "Soon very soon, we are going to see the king" !!

Pozdrawiam

pedleylife1 (2 tygodnie temu)
very nice channel i sub'd you
much love : )

Amen.
Obrazek
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

Tancerz, skąd wziąłeś te spodnie i kurtkę?! Muszę takie mieć! :D Obejrzałem konkurs i napiszę tu wyłącznie SWOJE zdanie, choć być może jest "skażone" faktem, że Cię znam :) Uważam że byłeś najlepszy z finałowej trójki, jeśli patrzeć na nazwę konkursu, czyli "tańczyć jak Jackson". Dużo Ciebie było w kamerze - musiałeś wpaść w oko operatorowi :)
Koleś który wygrał miał niedopracowane ruchy, i o ile dobrze się pokazał na castingu, to ze swoim występem w finale nawet w konkursie na MJowisku nie miałby drugiego miejsca :P Naturalnie ja nic do tego Kacpra nie mam - człowiek wszak jest po naszej stronie, dobrze tańczy, też kocha Michaela i to jest najważniejsze. Ale wybór jury mnie zdziwił.
Albo Cię Tancerz słabo widzieli, bo byłeś najdalej od jurorów, albo im podpadłeś tekstem "a kto jeszcze ogląda Polsat?" :D W każdym razie wielkie gratulacje! swietnie się pokazałeś i juz wielu osobom z dumą mówiłem, że tańczyłeś w moim kapeluszu na castingu i w konkursie na Zlocie :D
Diana S. może też tu zajrzy, zatem chciałbym i jej pogratulować występu. Szacunek za to, że będąc znana z YCD odważyła się podjąć ryzyko przegrania z amatorami, o których nikt nie słyszał.
PS. mam zamiar wykonać małe badanie i pokazać ten występ kilku znajomym, nie mówiąc kogo znam i zobaczymy kogo uznają za najlepszego :]
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Schmittko pisze:Ciebie było w kamerze - musiałeś wpaść w oko operatorowi :)
a widzisz, zapomniałam o tym napisać, też to zauważyłam że kamera non toper jechała po Michale, super był rzut prawie 360 st. jak kamera okrążyła Michała...byłam pewna że wygra bo był cały czas w kamerze, kamerzysta zrobił tylko "przejazd" kilka razy po pozostałych uczestnikach i hop znów na Michała....
Obrazek
artis

"Tancerzu" nie znam ani Diany ani Kacpra tak jak mowilam a tańczyłam na sylwestra ale z gwiazdami a nie w konkursie więc oceniam tylko profesjonalnym okiem to co zobaczyłam.

ogladam ten final kilka razy i musze stwierdzić że w minucie 3:21 LaToya osobicie pokazuje na nr 3 i z ruchu ręki można wyczytać że nr 3 jest na straconej pozycji a Hakiel (mój trener) nie ma nic do powiedzenia tylko jej przytakuje.

kaem-> proszę nast. razem nie pisać posta pod postem, tylko edytować poprzedniego.
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

artis pisze:Hakiel (mój trener)
Mogłaś tego nie pisać :smiech: Dobra ludzie spokój :P wygrał kto wygrał i tyle , nie każdy wygrany jest dla każdego wygranym. Ja się cieszę że dla Fanów MJ jestem wygranym i tyle nie wchodzę na inne portale i nie wypisuję, że to ja powinienem wygrać. Tutaj sobie piszemy nasze odczucia związane z tańcem nasze marzenia i pragnienia i o magii tańca Michaela Jacksona. To nas kręci bo jesteśmy fanami. Nie jesteśmy na forum tanecznym więc nie ma co opisywać ruchy choreografie itd . Koniec . dziękuję i PEACE :)
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
artis

wiecie co troszke ludzie pokory... naprawdę człowieka poznaje się po tym czy potrafi przegrywać a poza tym michael nigdy nie był tak zawistny i nie uprzejmy... Przykro mi że tacy ludzie mogą spokojnie oczerniać wszystkich i wszystko Pan Hakiel mój trener jest naprawdę człowiekiem bardzo dobrym i znakomitym tancerzem więc nie życzę sobie aby ktokolwiek o nim mógł się wypowiadać nie znając go...
pozdrawiam i dziękuje iż mogłam napisać swoje zdanie na tym forum
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

artis pisze:najlepiej technicznie dali kroki oraz ruchy Michaela
wiesz co, miałem jakiś szacunek do Ciebie od początku bo myslałem, że oceniasz te występy w sposób obiektywny.
po tej głupocie co to ją zacytowałem już lepiej nie pisz nic.

Diana, jeśli chodzi o ruchy MJ jest... no właśnie, kobietą. żadna kobieta dla mnie nigdy nie zatańczy jak On.
doskonałym zobrazowaniem tego był jej występ w finale You Can Dance - drewno. Diana drewniana.
tancerz pisze: Dopiero na filmikach zauważyłem ile razy pewna osoba nie będę tu wymieniał imienia wpycha mi się przed kamerę albo publikę aby tylko pokazać siebie kim to ona nie jest .
i ktoś powinien ją sprowadzić na ziemię, bo to gwiazdka sezonowa, jak praca przy ogórkach. Diano bardzo chciałbym się dowiedzieć, po co zgłosiłaś się do konkursu, gwiazdorsko odbierając złudzenia prawdziwym naśladowcom ? Za cicho o Tobie się zrobiło czy jak?
nie dowiem się tego, bo za dumna się zrobiłaś.

a co do zwycięzcy, to powiem tak, niech sobie tam będzie profesjonalnym tancerzem, ale to co pokazał w ostatniej solówce już po ogłoszeniu wyników, jeśliby się trzymać hasła przewodniego konkursu, to zasługiwało na wygwizdanie. MJ by tak może tańczył po ostrym wylewie i średniozaawansowanym alzheimerze.
Pokraka, taki z mojej strony przydomek dla tego pana.

Żeby nie było, że bronie tancerza, bo tak nie jest, ale wg mnie skład finału i podium powinno być inne. oczywiście z tego co widziałem w tv, bo nie wiem czy na żywo tak samo to wyglądało.

Dziękujemy Polsatowi zatem za te farsę i życzymy upadku.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Na forach i w rozmowach tancerz oceniony został oczami osób, z których jednak nie wszyscy są amatorami tańca, a którzy są fanami najbardziej znanego na świecie nieprofesjonalisty, którego nieprofesjonalne kroki stały się jednymi z najtrudniejszych kroków tanecznych na świecie. Tym samym ten samouk, nieprofesjonalista ( Michael Jackson) tak udoskonalił swój taniec, że stał się profesjonalistą w swoim fachu i stał się inspiracją dla milionów ludzi na całym świecie. Zrewolucjonizował świat muzyki i tańca, i to dzięki niemu wytworzyły się rodzaje tańca takie jak popping czy locking, jednak, co jest najważniejsze nie on był ich twórcą i sam nie próbował czegoś takiego stworzyć. Ten nieprofesjonalny profesjonalista stał się inspiracją dla ludzi,którzy na jego widok mdleli. Miał własną technikę i wkładał nią wszystko, co miał, czyli całego siebie. Technicznie był nie do pobicia. Nikt nie wymagał od niego, żeby „jeszcze coś dodał” od siebie, bo dał wszystko i był doskonały w każdym calu. To na nim wzorują się współcześni tancerze, bo on jest podstawą tego, co nazywamy współczesnym tańcem. Nieprofesjonalnie tańczący, jak i profesjonalnie tańczący fani tego profesjonalisty, który też kiedyś nie był profesjonalistą znają każdy jego krok na pamięć i wiedzą, co znaczy tańczyć jak Michael Jackson. Konkurs, o którym mowa miał na celu ukazanie osoby, która tańczy tak jak Król Muzyki Pop, a nie, która po prostu dobrze tańczy i potrafi też wykonywać ruchy michaelowe. Marcin Hakiel jest profesjonalnym tancerzem, zna się na wielu technikach, ale co do La Toyi mam wątpliwości, może i pochodzi z niezmiernie umuzykalnionej rodziny, ale talentu do Janet i Michael jej brakuje. Profesjonalnym okiem może spojrzeć profesjonalista, za którego uważam pana Hakiela, aczkolwiek opinia jednego profesjonalisty wobec całego tłumu wiernych fanów, których nie da się oszukać, bo wypatrzą każdy michaelowy ruch, jest niczym czarna cekina wśród srebrnych cekin na rękawiczce Michael, niezauważalna, a jeśli już ktoś ją zauważy to po prostu nie zwraca na nią uwagi, bo niczym się nie wyróżnia wśród blasku całej reszty.

"Najgorszy błąd jaki może popełnić tancerz jest myślenie. Taniec trzeba czuć." - Michael Jackson

tancerz czuje taniec Michaela całym sobą i dlatego jest najlepszy.

"Kłamstwa mogą wygrać sprint, ale to prawda wygrywa cały maraton!" - Michael Jackson

Kłamstwo wygrało ten krótki sprint 5 dni temu, ale i tak prawda stała się zwycięzcą całego maratonu.
Obrazek
Ms. Smooth

Post autor: Ms. Smooth »

wyluzujcie trochę
każdy ma swoje zdanie i swojego faworyta

jestem pewna że ludzie którzy przyszli na casting do tego konkursu zrobili to nie dla nagrody tylko dlatego że chcieli podzielić się z ludźmi tym co kochają robić i oddać hołd Michaelowi

Gratuluję wszystkim a zwłaszcza finałowej trójce która wzbudza sporo emocji. ;-)

majkelzawszespoko
chciałam tylko przypomnieć że w konkursie mógł wziąć udział każdy (czytaj Diana Staniszewska też) ona była fanką Michaela zanim zrobiło się o niej głośno i przez cały program YCD pozostała wierna sobie (mimo że jurorzy jej to odradzali w solówkach tańczyła choreografie Michaela do jego piosenek) widać że to jej pasja i szczerze byłabym rozczarowana ( myślę że nie tylko ja) gdyby nie wystąpiła na tym Sylwestrze,

Jeśli chodzi o cały konkurs to moim zdaniem był źle zorganizowany stąd też tyle kontrowersji.

po pierwsze:
miejsce występu catch'walk- zdecydowanie nietrafiony pomysł (ale ta decyzja należała do reżysera więc to jego błąd, nie posądzałabym Diany o złe intencję- w końcu sama też na nim występowała)

z mojej perspektywy (oglądałam przed telewizorem)zasłanialiście siebie nawzajem i wszystko zależało od kamerzysty kogo pokaże dla tego po pierwszym występie trwającym ok 2- 3 minuty ciężko było ocenić sprawiedliwie całą 9,

po drugie:
- finałowa trójka powinna mieć szanse zaprezentowania się w solówce.
- La Toya jeżeli widziała występy uczestników po raz pierwszy mogła po prostu przeoczyć szczegóły, ruchy które wy oceniacie oglądając materiał po raz n-ty.

- Sylwester w hołdzie Michaelowi a tak to wyglądało jakby żałowali na konkurs czasu i na piosenki MJ też

Ja nie widziałam wcześniej na you tubie występów tancerza, a na sylwestrze Polsatu Kacpra zauważyłam dopiero gdy tańczył do Bad, jeśli chodzi o Dianę to zgodzę się że dodawała dużo od siebie dlatego nie wygrała, ale została doceniona przez La Toyę i myślę że to sprawiło jej ogromną radość.
Występ zwycięzcy- faktycznie zabrakło mu chyba skupienia.

tancerz i Diana pokazali klasę już po ogłoszeniu zwycięzcy,
zachowywali się moim zdaniem ok nie było widać jakiejś obrazy czy coś
zresztą relacja Tancerza świadczy o tym że ma pokorę

chciałabym poznać zdanie Diany i jej relację w końcu też jest na tym forum

a także jakieś szczegóły na temat after party i autografów.
Pozdrawiam ;-)
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself, and then make a change.

I'm gonna make a change... I really do.
Thank you Michael :-*
Awatar użytkownika
tancerz

Aby oddalić sprawy konkursu na bok ;-)

Czyż FankaMJ nie wygląda szałowo w tym stroju :D? WHO'S BAD !!!! Od dziś mówcię na nas PARA BAD FANÓW MJ :D lol

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr, 06 sty 2010, 21:36 przez tancerz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Natalia-K

Post autor: Natalia-K »

A ja się zastanawiam dlaczego Tobie, Tancerz, tak bardzo zależy na zdyskredytowaniu Diany Staniszewskiej. Zamiast z godnością przyjąć fakt, że ona i Kacper, którzy są zawodowymi tancerzami, byli wyżej niż Ty...
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Natalia-K pisze:A ja się zastanawiam dlaczego Tobie, Tancerz, tak bardzo zależy na zdyskredytowaniu Diany Staniszewskiej. Zamiast z godnością przyjąć fakt, że ona i Kacper, którzy są zawodowymi tancerzami, byli wyżej niż Ty...
Ke ?
Ostatnio zmieniony czw, 07 sty 2010, 13:28 przez tancerz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fanka MJ

Post autor: Fanka MJ »

Natalia-K pisze:A ja się zastanawiam dlaczego Tobie, Tancerz, tak bardzo zależy na zdyskredytowaniu Diany Staniszewskiej. Zamiast z godnością przyjąć fakt, że ona i Kacper, którzy są zawodowymi tancerzami, byli wyżej niż Ty...
Hehe tak sie zastanawiałam kiedy Natalia-K sie odezwie w tym temacie :]
Nikt tu nie umniejsza zdolnosci Diany, my tylko piszemy fakty, jak było...
Ci którzy naprawde przypominali tancem , ruchami MJ odpadli na poczatku( nie licząc Michała), a Diana która tylko skakała w miejscu i przepychała się wsrod uczestników została do konca .. No nie mowiąc o jej zachowaniu za kulisami. Byłam tam, wiec moge obiektywnie to ocenic .
To nie był konkurs na najlepszy popping/locking, tyko "Tanczyc jak Michael Jackson".
Obrazek

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
Awatar użytkownika
Natalia-K

Post autor: Natalia-K »

Fanka MJ, nie gniewaj się bo nie chcę Cię urazić, ale nie jesteś w stanie obiektywnie oceniać tego wydarzenia z uwagi na Twoje zaangażowanie emocjonalne ;-) Nie ma nic niezrozumiałego w tym, że stoisz murem i przysłowiowymi "czterema łapami" za Tancerzem. To naturalne.

Mimo wszystko myślę, że to co robi się w tym wątku, niestety z wypowiedziami Tancerza na czele szkodzi przede wszystkim jemu samemu. To naprawdę super, że tak daleko zaszedłeś, spełniłeś na pewno jakieś swoje marzenie, ekstra. Tylko po co wyciąga się tu kto był gorszy a był wyżej, próbuje się podważać wiarygodność werdyktu, wyciąga kto oceniał? Po co? Po co deptać samemu swój sukces? Nie zauważyłam żeby inne osoby startujące w tym konkursie wyciągały rozmaite "brudy" z tego wydarzenia... Zresztą po co? By podkreślić swoją wielkość? Tancerz, Ty naprawdę potrzebujesz udowadniać? Nie wystarcza Ci to co przeżyłeś? Masz fajny kapitał w garści, korzystaj z tego. To forum publiczne, można je czytać bez logowania...

EDIT: Sprawa, myślę że sympatycznie, rozważona została na PW na linii ja - Tancerz. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr, 06 sty 2010, 22:24 przez Natalia-K, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ