Estate/Sony: Plany wydawnicze [od 2011] -> BAD25

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
raven

Post autor: raven »

Ten remix jest straszny. Nie jestem zwolenniczka remixów. Czasem zdarza się coś naprawdę fajnego, ale ostatnio takich przeróbek w ogóle nie da się słuchać.
Niestety niektórym nie zależy na tym co pomyślą słuchacze tylko zależy na tym alby gdzieś tam było zaplątane czyjeś znane nazwisko. :-/
Awatar użytkownika
King.

Post autor: King. »

Sam remix jest całkiem spoko. :mj: Tylko Pitbull mi tam przeszkadza -,- I to jak.
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

http://www.youtube.com/watch?v=7xSviyLIAE4

Remix Speed Demon jest jeszcze lepszy. Nie myślałem, że kiedyś to powiem, ale: szkoda że nie dali więcej remixów! :knuje:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hera

Post autor: Hera »

nie no to jest jakaś masakra piła mechaniczną.. :rocky: o zgrozo.. :-P to już z Pitbulem jest o stokroć lepszy..
Xander jeśli to miało by być na zasadzie SP do ja sie ciesze że tak mało jest tych remiksów... w tym momencie Sony przegieło pałe.. :rocky:
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Czy dobrze słyszę, że w remixie "Speed Demon" są elementy dubstepu? Wolę moje uszy trzymać z daleka od tego "wynalazku" i zapytać, czy ktoś potwierdza to, co mi się wydaje. Niemniej jednak czy są tam te elementy, czy nie, ten remix, jak "dzieło" Pitbulla, jest wg mnie paskudny. I nie ma tu mowy i tym, że jeden jest lepszy od drugiego, może być co najwyżej jeden gorszy od drugiego. Nie lubię remixów i te dwa na pewno nie sprawią, że zmienię zdanie.

Za co to, Sony? No za co? Po co to wiadomo, dla kasy, ale za co uszy moje muszą cierpieć?
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Musicie zrozumieć, że ostatnie 3 remixy drugiej CD, są skierowane do młodego pokolenia, które kocha Dupstep itp. Można wręcz powiedzieć, że wszystko prócz tych 3 utworów jest dla fanów. Promocja płyty musi dotrzeć wszędzie, a najprędzej dotrze właśnie tam.
Obrazek
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Hi hi, lubię to nasze wieczne narzekanie na remixy, ale... te mi się podobają. Speed Demon, wokal MJ'a świetnie pasuje do melodii.

A w ogóle, ostatnimi czasy bardzo popularny był remix Małgośki Maryli. Przydało się trochę odświeżenia, wyszło świetnie. MJ'owi dobre remixy też nie zaszkodzą.
Xander pisze:Musicie zrozumieć, że ostatnie 3 remixy drugiej CD, są skierowane do młodego pokolenia, które kocha Dupstep
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

A mi sie ten nowy Demon podoba :dance:
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Speed Demon wyszedł nawet fajnie, ale Bad do kitu niestety.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Talitha

Post autor: Talitha »

Speed Demon jest jakby lekko surrealistyczne. Pasuje do dubstepu ;-)
Ostatnio zmieniony śr, 12 wrz 2012, 13:36 przez Talitha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Dla mnie dobry remix to łagodna zmiana tempa i muzyki, a nie wstawianie techno-łupaniny wszędzie, gdzie się da. Na przykład:
http://www.youtube.com/watch?v=NFjRNYUgzBw
http://www.youtube.com/watch?v=WJb9SxNU ... re=related
Albo tu: http://www.youtube.com/watch?v=TeQFTkENaJE
TDCAU od 3:23, to jest naprawdę fajny remix. Albo remixy z Immortal. Speed Demon niestety też ma takie kretyńskie wstawki. Na przykład całe 3:20 - 4:38, potem od 5:05 do końca, półtorej minuty zmarnowane na jakąś głupią techno-wstawkę brzmiącą jak z zupełnie innej piosenki. Ale od początku do 3:20 naprawdę fajnie wyszło. To też na przykład jest całkiem fajne:
http://www.youtube.com/watch?v=EpWm2H0oIK8
Bo nie ma tych głupich wstawek, ani nie jest tępą łupaniną.
Ale i tak najlepszy remix to to, co Michael zrobił z piosenką Ghosts, tworząc Is It Scary :D
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

kamiledi15 Zgodzę się, że te remixy nie są górnych lotów. Najlepsze MJ miał w 90. Te do Who Is it czy In The Closet, albo całe BOTD. Ale z tymi siary dla mnie tez nie ma. Jestem głodny wszystkich remixów, w jakiś sposób odświeżają mi całą twórczość Michaela.

W sumie to zawsze chciałem, żeby ci remixujący używali więcej sampli juz zawartych w piosence. Ja w Dance mixach z lat 80
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Remix do Speed Demon jest genialny. Zajawka z Lollapaloozy brzmi w każdym razie świetnie. Mam nadzieję, że wersja na albumie będzie dłuuuuuugaaa.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
PacioLMJ

Post autor: PacioLMJ »

jest w media singiel BAD z Pitbullem ?
Obrazek
GoodnessMJ

Post autor: GoodnessMJ »

kamiledi15 pisze:. Albo remixy z Immortal. Speed Demon niestety też ma takie kretyńskie wstawki. Na przykład całe 3:20 - 4:38, potem od 5:05 do końca, półtorej minuty zmarnowane na jakąś głupią techno-wstawkę brzmiącą jak z zupełnie innej piosenki. Ale od początku do 3:20 naprawdę fajnie wyszło.
Na tym filmiku remix Speed Demon trwa do 3:15. Potem jest przejście na SebastiAn Ft. MIA - CTFO (Nero Remix).
ODPOWIEDZ