Michael żyje [spekulacje]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
syberia

Post autor: syberia »

Niania Grace Rwaramba napisala na swoim facebooku, ze dzieci nie maja zadnych kont na portalach spoleczniosciowych
Ludzie młodzi sądzą, że za pieniądze wszystko można kupić, gdy już dorosną są tego pewni - Oskar Wilde
Awatar użytkownika
vivi

Post autor: vivi »

Shulamitka pisze:myślę że jeśli 7-letnie dziecko miałoby świadomie i przez dłuższy czas ukrywać wobec całego świata tak wazną informację jak to, że ma ojca, to świadczyłoby o tym, że coś nie tak jest z jego psychiką...

Chyba że nie wie, że to tajemnica.(Zakładając, że Michael żyje) chłopcu mogli faktycznie powiedzieć o dłuższych wakacjach nie zaznaczając, że to sekret, bo i nie wiemy czy sam Blanket ma jakiś większy kontakt z ludzmi spoza rodziny.A jak się powie takiemu mlodemu człowieku,że coś jest sekretem to z podniecenia zaczyna rozpowiadać,że o czymś wie ale to tajemnica i w koncu i tak sie wygaduje. Np.to,że palę jest dla mojego 4-letniego bratanka tak naturalne,że tego nawet nei zauważa,a jakbym mu powiedziała :"Tylko nie mów babci,że ciotka pali." to pewnei na drugi dzien by pobiegł do mojej mamy i się wypaplał,a ciotka by miala prze%$#%(stara baba a się rodziców boi :wariat:

Shulamitka pisze:A o tym, że 11 latki potrafią być bardzo inteligentne, świadczą najlepiej Twoje posty, Damo.

Oj tak,jestem pod wrażeniem małej Damy ;)
Awatar użytkownika
tadeyro

Post autor: tadeyro »

Nie trzeba "ślęczeć" nad kimś żeby sprawdzać co robi na kompie.
Jest masa programów rejestrujących akcje/połączenia podejmowane przez komputer.
Nie wspominając już o historii przeglądarki którą można łatwo odtworzyć nawet jeśli została usunięta ;-)
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Obrazek
Awatar użytkownika
luka

Post autor: luka »

Sama już nie wiem co o tym myśleć... niektóre przytoczone tu dowody są dla mnie zupełnie niewiarygodne, i mam wrażenie że tak bardzo chcemy , żeby Michael żył, że każde nawet przejęzyczenie interpretujemy tak jak nam wygodnie...Przejrzałam już trochę różnych stron z rzekomymi dowodami i szczerze mówiąc nie bardzo wierzę, żeby MJ żył, choć pragnęłabym tego z całego serca, ale z drugiej strony rzeczywiście jest dużo znaków zapytania. Jakiś czas temu czytałam w jednej z gazet obszerny artykuł poświęcony życiu Elizabeth Taylor i było w nim opisane jak dowiedziała się o śmierci MJ. Ponoć zawiadomił ją o tym chyba jej manager, dokładnie nie pamiętam, w każdym bądź razie Liz gdy się o tym dowiedziała zasłabła i karetka zabrała ją do szpitala z podejrzeniem zawału, na szczęście okazało się, że to tylko szok spowodowany tą wiadomością. To mnie zastanowiło, nie sądzę, żeby Michael zafundował swojej najlepszej przyjaciółce takie przeżycia. Naprawdę sądzicie, że nie uprzedziłby o swoim zamiarze zwłaszcza jej, która była przy nim w najcięższych chwilach?
Obrazek
girlonthebridge

Post autor: girlonthebridge »

luka pisze:Sama już nie wiem co o tym myśleć... niektóre przytoczone tu dowody są dla mnie zupełnie niewiarygodne, i mam wrażenie że tak bardzo chcemy , żeby Michael żył, że każde nawet przejęzyczenie interpretujemy tak jak nam wygodnie...Przejrzałam już trochę różnych stron z rzekomymi dowodami i szczerze mówiąc nie bardzo wierzę, żeby MJ żył, choć pragnęłabym tego z całego serca, ale z drugiej strony rzeczywiście jest dużo znaków zapytania. Jakiś czas temu czytałam w jednej z gazet obszerny artykuł poświęcony życiu Elizabeth Taylor i było w nim opisane jak dowiedziała się o śmierci MJ. Ponoć zawiadomił ją o tym chyba jej manager, dokładnie nie pamiętam, w każdym bądź razie Liz gdy się o tym dowiedziała zasłabła i karetka zabrała ją do szpitala z podejrzeniem zawału, na szczęście okazało się, że to tylko szok spowodowany tą wiadomością. To mnie zastanowiło, nie sądzę, żeby Michael zafundował swojej najlepszej przyjaciółce takie przeżycia. Naprawdę sądzicie, że nie uprzedziłby o swoim zamiarze zwłaszcza jej, która była przy nim w najcięższych chwilach?
Luka trzeba też brać z przymrużeniem oka artykuły, które się czyta. Ja np. często czytam twittera Liz Taylor, kilka swoich wpisów w tamtym czasie poświęciła właśnie dziennikarzom, którzy piszą głupoty na jej temat. Liz miała operację bo choruje bardzo ciężko od kilku lat, dziennikarze od 2000 roku ją uśmiercają, po śmierci MJa wmówili jej już załamanie i to, że zamierza wykupić grób obok MJa, co Liz zdementowała na swoim twitterze. Zresztą nie pierwsza taka historia wszystko podciągają pamiętam jak George Clooney złamał sobie rękę w wypadku a w artykułach pisano, że uszkodził sobie rękę podczas orgii. MJ mówił, to, że czytasz o tym w magazynach nie znaczy, że jest to faktem.

Przestałam się wypowiadać w tym temacie bo wartościowsza jest dyskusja na wątkach temu poświęconych, dotyczących Hoaxa. Np. nowe odkrycia, że Murray faktycznie nazywa się Robert Earl Carter, czy, że bus turystyczny starline nigdy (przed 25.06) nie jeździł ulicą gdzie mieszka MJ, tylko obok koło starego domu Elvisa, dlaczego więc akurat 25tego zmienił trasę, co więcej przejęzyczeń jest już za dużo. Odsyłam na strony temu tematowi poświęcone bo gdybym miała tu wkleić wszystko co zostało już odkryte czy omówione mój post byłby za długi a osoby, które nie interesują się HOAXEM i tak by go zbagatelizowały :)
I'm humbled in Your grace....

Someone tell me why did You have to go and leave my world so cold...
girlonthebridge

zresztą w necie jest nagranie dokładnie chwilę po zdarzeniach 25tego, gdzie dziennikarz powołując się na Liz Taylor mówi, że wszystko jest w porządku. Jak znajdę linka to go tu wkleję :).

girlonthebridge

ciekawe jest także to, że Brook Shields w wywiadzie przyznała się, że to co mówiła w SC na memoriale nie było jej przemowa tylko dostała to napisane na kartce - skoro kwestie, które słyszeliśmy na pogrzebie były wyreżyserowane to może przemowa Paris też była grą aktorską - o tym jeszcze nikt tu nie wspominał.

witam, witam :) miałam już się tu nie wypowiadać, ale jakoś czasami człowieka ciągnie, żeby coś napisać :). Temat kontrowersyjny ale tych zbiegów okoliczności jest ciut za dużo. Wystarczy porównać telefon na 911 MJa a Brittany Murphy, tu już pojawia się czerwone światełko.

Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

girlonthebridge pisze:ciekawe jest także to, że Brook Shields w wywiadzie przyznała się, że to co mówiła w SC na memoriale nie było jej przemowa tylko dostała to napisane na kartce - skoro kwestie, które słyszeliśmy na pogrzebie były wyreżyserowane to może przemowa Paris też była grą aktorską - o tym jeszcze nikt tu nie wspominał.

witam, witam :) miałam już się tu nie wypowiadać, ale jakoś czasami człowieka ciągnie, żeby coś napisać :). Temat kontrowersyjny ale tych zbiegów okoliczności jest ciut za dużo. Wystarczy porównać telefon na 911 MJa a Brittany Murphy, tu już pojawia się czerwone światełko.
a ja znowu czytalem zupelnie cos innego w najnowszym wywiadzie Brooke Shields ze miala przemowic cos gotowego, jednak Brooke zdecydowala sie spontanicznie przemowic wlasne slowa z czego jest bardzo dzis dumna. Moze ktos poda link tego wywiadu..
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Zareklamuję forum na ktorym sama się udzielam: http://www.michaeljacksonhoaxdeath.fora.pl/
girlonthebridge

vivi pisze:A możecie podać swoje ulubione strony z hoaxem?Nie mam czasu wszystkiego przeglądać,dużo tego,więc wolałabym od razu przejrzeć te najlepsze.
I wklejajcie tutaj co macie ciekawego,własnie po to jest ten temat;) Ja ostatnio jestem bardzo zacofana w hoaxie bo z braku czasu niusy brałam głownie stąd i z youtuba,a teraz cisza:(

MJHD (pl) http://www.michaeljacksonhoaxdeath.fora.pl/
MJHD.net http://www.michaeljacksonhoaxdeath.net/forum/
kolejne forum http://mjalive.forumwise.com/
polski blog http://truthaboutmjdeath.blogspot.com/
anglojęzyczny blog http://dianajeann.blogspot.com/

te strony odwiedzam najczęściej :)

Awatar użytkownika
luka

Post autor: luka »

Yska pisze:lukaJa myślę że może uprzedził ja że tak zrobi a do mediów musiała trafić właśnie taka informacja jaka trafiła.
Bo zauważ że na memorialu nie było Elizabeth bo jak sama powiedziała że w tym cyrku nie ma zamiaru brać udziału.
Słyszałam o tym i faktycznie nie było jej, ale zdaje się że na pogrzebie już była. Wiem, że gazety różne rzeczy piszą i niekoniecznie jest to prawda, ale tak mi się przypomniało, że czytałam też o tym jak matka Michaela codziennie odwiedzała miejsce w którym przechowywane było jego ciało do pogrzebu, bo ponoć chciała być ciągle przy nim.
Obrazek
Awatar użytkownika
daisy

Post autor: daisy »

sluchajcie, a czy ten nowy wyciag z certyfikatu smierci jakos nie zachwial w posadach teorii hoax?
Tak, pytam, bo moje 2% braku pewnosci co do smierci Michaela chce sobie pozostawic te malutka nadziejke? ;-)

z tej okazji fajny mini-komiks znalazlam.
Obrazek
W tlumaczeniu:
biegnacy chlopcy krzycza: Nie moge w to uwierzyc, ze Michael Jackson umarl!!!
facet na lawce ;-) : nie wierzcie we wszystko, o czym slyszycie!
Podpisz petycję! Zmiana kwalifikacji zarzutów na MURDER 2
http://www.petitiononline.com/justs4MJ/petition.html
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

daisy pisze:sluchajcie, a czy ten nowy wyciag z certyfikatu smierci jakos nie zachwial w posadach teorii hoax?

e tam Daisy, to tylko jeden z 5 jakie mamy glupija
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Awatar użytkownika
daisy

Post autor: daisy »

Shulamitka pisze:
Damian pisze:a ja znowu czytalem zupelnie cos innego w najnowszym wywiadzie Brooke Shields ze miala przemowic cos gotowego, jednak Brooke zdecydowala sie spontanicznie przemowic wlasne slowa z czego jest bardzo dzis dumna. Moze ktos poda link tego wywiadu..
No właśnie?... Girlonthebridge, może jakies potwierdzenie "dowodów"?...
nie wiem troche o co chodzi ale akurat pamietam artykul:
tutaj jest link do tego szacownego tekstu
http://movies.indiatimes.com/Internatio ... 439976.cms

(...)
The star was asked by Jackson's mother Katherine to give a speech at the service, but she ignored the words she was asked to deliver in favour of giving a more personal account of their friendship during her seven-minute address.

CZYLI:
Gwiazda poproszona zostala przez matke Jacksona, Katherine, o wygloszenie mowy podczas ceremonii, ale te slowa, o ktorych wygloszenie ja poproszono, zignorowala, na rzecz bardziej osobistych wyznan dotyczacych ich przyjazni....
Ostatnio zmieniony czw, 14 sty 2010, 15:06 przez daisy, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpisz petycję! Zmiana kwalifikacji zarzutów na MURDER 2
http://www.petitiononline.com/justs4MJ/petition.html
ODPOWIEDZ