Wybory Prezydenckie 2010

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.

W drugiej turze Wyborów Prezydenckich 2010 oddam głos na:

Czas głosowania minął ndz, 04 lip 2010, 8:20

Bronisława Komorowskiego
15
50%
Jarosława Kaczyńskiego
11
37%
Oddam głos nieważny.
4
13%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
Beti_90

Post autor: Beti_90 »

Phoenix pisze:
editt pisze: napisał:
Czy wg ciebie urzędujący Minister Spraw Zagranicznych postąpił dobrze obrażając publicznie urzędującego wówczas Prezydenta RP i namawiając swoich wielbicieli do skandowania 'Były Prezydent Lech Kaczyński'.
Czy według ciebie były prezydent postąpił dobrze mówiąc "spieprzaj dziadu" do dziennikarza? Ten sam poziom. Radek nie zaprezentował niższego niż Lech.
Agnieszkaaaaa pisze:Lech też człowiek i mógł się w końcu zdenerwować skoro ciągle na niego naskakiwali. To było w 2002 roku a ludzie będą w kółko wypominać. Ile jeszcze?
A czy według was, wypominanie spraw z przeszłości polityków za którymi nie przepadacie, a później wypisywanie że nie powinno się wypominać wydarzeń z przeszłości Lecha Kaczyńskiego jest normalne?
To przecież jakaś paranoja.
Dopóki wy wygrzebujecie różne sprawy to wtedy jest to w pożądku, ale kiedy ktoś przypomni słowa wypowiedziane przez waszego ulubieńca, to wtedy wypominanie już nie jest ok, a "Lech to też człowiek".
Bez komentarza... :-/
Ostatnio zmieniony śr, 28 kwie 2010, 20:55 przez Beti_90, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

W maju kończę 18 lat i mam nadzieję, ze do czerwca dostanę dowód ;) Miałam te pierwsze wybory olac, nie iść, ale kiedy się dowiedziałam, ze Kaczynski startuje uznałam, że nie mam wyboru. Tak, będę głosowac przeciwko Kaczynskiemu a nie za Komorowskim... A jezeli nawet Jarosław wygra to przynajmniej będę miała świadomość, że zrobiłam wszystko co mogłam...
Dlaczego nie chcę Kaczyńskiego? A chociazby dlatego, że człowiek, który decyduje się startowac w wyborach na prezydenta niecały miesiąc po tym jak zginął jego brat bliźniak prezydent(!) z żoną i wielu jego znajomych musi być człowiekiem wyrachowanym, zimnym, bez jakichkolwiek uczuć. Liczy się chłodna kalkulacja... Szczerze mówiąc to myślałam, ze Jarosław po tej tragedii w ogóle się wcofa z polityki, ale widać, że jego fanatyzm przerasta wszystko..
Nie chcę takiego człowieka pełniącego funkcję prezydenta mojego kraju..
Awatar użytkownika
Donna

Post autor: Donna »

ona pisze:Dlaczego nie chcę Kaczyńskiego? A chociazby dlatego, że człowiek, który decyduje się startowac w wyborach na prezydenta niecały miesiąc po tym jak zginął jego brat bliźniak prezydent(!) z żoną i wielu jego znajomych musi być człowiekiem wyrachowanym, zimnym, bez jakichkolwiek uczuć. Liczy się chłodna kalkulacja... Szczerze mówiąc to myślałam, ze Jarosław po tej tragedii w ogóle się wcofa z polityki, ale widać, że jego fanatyzm przerasta wszystko..
Nie chcę takiego człowieka pełniącego funkcję prezydenta mojego kraju..
A nie pomyślałaś, że kandydatura może mu pomóc otrząsnąć się z tej tragedii? Może woli wrócić do normalnego życia? Nikt z nas nie zna jego motywów.
"Only GOD could decide
Who will live and who will die!"
Awatar użytkownika
Gusia_19

Post autor: Gusia_19 »

give_in_to_me pisze:Najwierniejszym, najbardziej zdyscyplinowanym elektoratem są w Polsce wiekowe komuchy oraz starsze osoby spod znaku Radia Maryja, które chodzą głosować tuż po niedzielnej mszy. Moherowe babcie z pewnością pospieszą zagłosować na Jarosława Kaczyńskiego, więc jedyny ratunek w osobach popierających lewicę, a Grzegorz Napieralski na pewno przekaże swoje głosy Komorowskiemu. Tak więc zagrożenie Jarkiem jest. Dlatego też cała nadzieja w młodych ludziach, żeby tych wyborów nie olali. Tak się stało w 2005 r., mimo że sondaże wskazywały na wygraną Tuska. Nie chciałabym, by ten czarny scenariusz się powtórzył.
Zgadzam się, One zawsze polecą jak tylko im powie ojciec dyrektor.
editt pisze:Dla mnie bez znaczenia było kogo PiS wystawi jako kandydata, bo i tak na kandydata tej partii bym zagłosowała. Jest nim Jarosłąw Kaczyński? Ok. Zupełnie mi to nie przeszkadza,a całkowicie go popieram. Wiem jaką wizję Polski miał Lech Kaczyński, Jego brat ma taką samą, lub bardzo podobną (bo przecież nie ma ludzi identycznych). Komentarze typu, że na Kaczyńskiego zagłosują moherowe berety są chamskie. Czy coś złego jest w tym, że wiele starszych osób popiera PiS? Coraz więcej młodych osób także zwraca się ku tej partii. Żadan partia nie jest idealna, ale po ponad dwóch latach rządów PO nie widzę żadnej zmiany na lepsze. Chamskie wypowiedzi panów Sikorskiego, Palikota i plującego jadem Niesiołowskiego wystawiły opinie tej partii. A nikt zbytnio nie starał się ich ustawic do pionu. Na czas kampanii schowali gdzieś Palikota. Żenującym był dla mnie widok jak na pogrzebie Pary Prezydenckiej po kondolencje ustawili się Tusk, Sikorski i Komorowski. Pan Komorowski już wczesniej pokazał swoje oblicze i to gdzie ma Prezydenta i Jego urząd.
Polska musi byc silna, w pełni suwerenna, władze muszą dbac o interesy Polski, a nie ulegac wpływom 'obcych sił' w imię politycznej poprawności. Naród nie może zatracic swojej tożsamości, bo bez tego zginie. Pamięc historyczna jest bardzo ważna, nawet jesli byłyby zdarzenia wsydliwe na kartach jej historii. Nie da się zbudowac przyszłosci, jeśli zapomni się o przeszłości, o tych, którzy walczyli o wolnośc Polski, a którzy zostali zapomniani. Tu nie chodzi o umartwianie się nad swoim losem, ale o pamięc. Jarosław Kaczyński, jesli wybory wygra, będzie kontynuował misje swego brata.
Mam nadzieję, ze jeśli PiS znów wróci do władzy, to będzie kontynuwał m.in. swoją walkę z korupcją, którą niestety przerwano 2,5 roku temu. Była może kontrowersyjna, ale dośc skuteczna, bo ci co mieli się bac to trzęśli portkami. Po rządach PO nie widzę żadnych działań. Dziś p.Sekuła powiedział, że należałoby całkowicie rozwiązac komisje śledcze. No pewnie-najlepiej zamieśc wszystko pod dywan, bo przecież np.komisja hazadrowa uderza w PO.Czyste kolesiostwo.
Drugim dobrym kandydatem na urząd Prezydenta jest Marek Jurek.
I na tym sie kończy.
Ty chyba nie wiesz albo udajesz głupią że nie wiesz co się działo podczas ostatnich wyborów. Jarosław Kaczyński poszedł na wywiad do RM i prosił o głosy. Tym samym rydzyk puścił famę głosujcie tylko na PIS, a wiadomo stare babcie ślepo go słuchają i lecą głosować na PIS nie zastanawiając się. Później po wyborze prezudenta L.Kaczyński powiedział "Dziękuję panie prezesie", czyli tym samym dziękował braciszkowi za załatwienie głosów. Nawet na głupim WOS w szkole jest że najlepsza alternatywa to podjęcie przez każdego obywatela decyzji na kogo głosować, mieć własne zdanie, być niezależnym. Tymczaem są sytuacje gdy ludzie idą głosować bo ktoś tak kazał/powiedział czyli od razu ma rację. Nie pozwalają na samodzielne myślenie, tylko podporządkowują się obiegowej opini jakiejś grupy ludzi lub osoby, która dla tej grupy jest jak guru. Albo ktoś twierdzi a ten jest przystojny to na niego zagłosuję glupija I to jest złe myślenie, które do niczego nie prowadzi. Jedyne co 100% udała się zmarłemu prezydentowi to pomoc Gruzji, poza tym na arenie międzynarodowej te stosunki wyglądały różnie np. Rosja. Z USA niby dobre, ale też nie wysztko co chcieli lub chcą zrobić jest słuszne, ale to oddzielny temat. Jak dla mnei zarówno PIS, PO różne mieli odpały z wypowiedziami, więc PIS nie jest też święty w tej kwestii.
editt pisze:Wiele osób chce głosowac na kandydata PiS, a to dlatego, ze po tej tragedii zobaczyli jak byli zmanipulowani przez media, jak fałszywy obraz Prezydenta próbowano im wcisnąc. Dostrzegli jakie priorytety miał Lech Kaczyński.
Ok, co nei co manipulacji było jak wyszło teraz, ale wydaje mi się że afery by nie było, gdyby nie szukanie sobie głosów. Co jeszcze ważne kościół ma prawo powiedzieć "Idźcie głosować, bo to jest przyszłość naszego narodu", natomiast nie ma prawa powiedzieć na jakiego kandydata lub partię ma się głosować.
Ja będę raczej na B. Komorowskiego głosować, bo nie ma na kogo. Szkoda że R.Sikorski nie startuje. Większość kandydatów i tak chyba z kosmosu się wzięła, bo około połowy nie kojarzę nawet :wariat:
Beti_90 pisze:Dopóki wy wygrzebujecie różne sprawy to wtedy jest to w pożądku, ale kiedy ktoś przypomni słowa wypowiedziane przez waszego ulubieńca, to wtedy wypominanie już nie jest ok, a "Lech to też człowiek".
Bez komentarza...
Tu nie chodzi raczej o wygrzebywanie, tylko znów znajdzie się chołota, która zagłosuje na PIS myśląc że oni tacy święci. Każdy normalny wiedząc jak było, pomyśli i wybierze dobrą alternatywę. Ale widać niektórzy nie pamiętają i stąd to "wypominanie", nadzieja że ktoś się otrząśnie, pomyśli.
LG

Post autor: LG »

Widzę, że większość z Was żyje w przekonaniu, że na PiS głosują tylko starsze panie w berecikach i tylko dlatego, że Ojciec Dyrektor im tak kazał.
PiS ma wyborców w różnym wieku, z różnym wykształceniem i pochodzących z różnych środowisk. Przeciętny zwolennik Prawa i Sprawiedliwości niekoniecznie musi nosić moherowy berecik i słuchać Radia Maryja.
Dlaczego nikt nie pomyślał, że ludzie głosują na PiS, dlatego że ta partia jest im bliska ze względów ideologicznych?
Prawicowiec nigdy nie zagłosuje na ugrupowania lewicowe (np. SLD) bądź liberalne (np. PO) i na odwrót.

Po cichu liczyłam, że PiS jednak wystawi Z.Ziobrę. Dla mnie jest to optymalny kandydat tej partii. No, ale skoro wystawili Jarosława, to Jarosław głos ode mnie dostanie. ;) Zarówno w I jak i w II turze. Bo jestem pewna, że na I turze się tutaj nie skończy. Nie zapowiada się na to, by któryś z kandydatów uzyskał bezwzględną większość głosów.
Gdyby Jarosław nie wszedł do II tury (co wydaje się mało prawdopodobne, ale...), to pójdę oddać pusty głos.
Awatar użytkownika
Gusia_19

Jeśli nawet młodsze osoby też głosują, to chyba chcą żeby ten kraj marnie skończył.
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

Gusia_19 pisze:Zgadzam się, One zawsze polecą jak tylko im powie ojciec dyrektor.
Że się tak zapytam, z czystej ludzkiej ciekawości. Słuchałaś Ty moja droga kiedykolwiek Radia Maryja? Czy informacje bierzesz z drugiej ręki, z mediów? Odpowiedz szczerze wedle własnego sumienia.
Poza tym nazywanie osób głosujących na jakąkolwiek partię, nawet taką, która budzi w Twoich oczach obrzydzenie, 'chołotą' jest wysoce nie na miejscu. W tym momencie obrażasz konkretną grupę ludzi, a nie przedstawicieli partii, której jesteś przeciwniczką, w tym także niektóre osoby w mojej rodzinie. Nie życzę sobie tego.
Gusia_19 pisze:Jarosław Kaczyński poszedł na wywiad do RM i prosił o głosy.
To jest logiczne, normalne i nic nie ma w tym nieprawidłowego. Kampania wyborcza. Pani H. Gronkiewicz-Waltz również wypowiadała się w mediach o kandydaturze Donalda Tuska określając Go jako odpowiednią osobę na odpowiednim stanowisku. Niezaprzeczalnie była to agitacja z jej strony, taka najprawdopodobnie w podobnych charakterze co Pana Jarosława. D. Tusk również, pomimo przegranych wyborów, dziękował swoim współpracownikom za pomoc w kampanii. Jak można osądzać ludzi z czystych zagrywek politycznych?
Gusia_19 pisze:Co jeszcze ważne kościół ma prawo powiedzieć "Idźcie głosować, bo to jest przyszłość naszego narodu",
A i owszem, bo nie należy księzą w kościele podczas religijnego obrządku kiedy ludzie głęboko wierzący sa poddatni na wszelkiego rodzaju perswazje prezentować swoich poglądów politycznych. Nawet na kazaniu. Chociaż w protestantyzmie np. w dużej mierze to robią własnie pastorzy. Ale to ja osobiście byłabym takiej formie przeciwna, bo idąc do kościoła nie idę dla księży a dla Boga i chciałabym się skupić raczej na modlitwie. (Ale oczywiście poza progiem kościoła, ksiądz jako normalny obywatel może wymienić się swoimi poglądami, już nie z rzeszą wyznawców, a z innymi obywatelami).
Jednak jak wiemy z niedalekiej przeszłości Kościół jako instytucja stanowił wielką opozycję w stosunku do aparatu władzy. Cementował naród.
Za to Wyszyński poszedł siedzieć a Popiełuszko zginął.
Teraz niektórych obrzuca się jedynie błotem. No bo przecie jest CBA! I zaraz po papilarnych poznają co i jak i dlaczego...
Gusia_19 pisze:Tym samym rydzyk puścił famę głosujcie tylko na PIS, a wiadomo stare babcie ślepo go słuchają i lecą głosować na PIS nie zastanawiając się.
Hmm, czy aby na pewno tylko stare babcie i czy aby na pewno tak na ślepo. Wielu profesorów, ludzi wykształconych opowiada się za tym radiem, tudzież partią. Tylko, że oni pracują i nie widać ich na 'masowych zebraniach moherowych beretów'. Młodzież, która tak bardzo chce uciec od powielanych stereotypów sama je rozmnaża. I to właśnie nazwałabym 'ślepym działaniem'. Słucham rmf, zet, vox fm i bardzo często zdarza mi się słuchać i Radia Maryja (już widzę jak mnie co po niektórzy spychają na margines, postarzając o 50 lat i zakłądając moherowy beret... ;/). Niekiedy są ciekawe audycje na różne tematy i nie mam zamaru ograniczać się tylko i wyłącznie dlatego, że większa częśc moich znajomych jest zagorzałymi przeciwnikami tego radia (chociaż nikt z nich nie przysłuchał się tej rozgłośni). To się nazywa obiektywizm. I uważam, że osoby z uprzedzeniem (jak np. moi znajomi) wypowiadając się negatywnie o tym radiu pokazują swoją niedojrzałość i homofobię.

Poza tym chyba najwyższy juz czas wyklarować z tego zmętniałego starą włóczką roztworu czystą POLITYKĘ w tej oto dyskusji.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gusia_19

Sybirra pisze:Że się tak zapytam, z czystej ludzkiej ciekawości. Słuchałaś Ty moja droga kiedykolwiek Radia Maryja? Czy informacje bierzesz z drugiej ręki, z mediów? Odpowiedz szczerze wedle własnego sumienia.
Posłuchaj słuchałam raz audycji o "Harrym Potterze" i moim zdaniem nie podawali obiektywnych opini na ten temat tylko dzwonili ludzie(w większości starsi) nie mający pojęcia o tym, kierujący się opinią to samo zło, zakazać tego. Do innych wniosków w dyskusji nie doszło. Inna dyskusja, ale ja jej nie słuchałam toczyła się wokół żydów, jacy to źli itp. Co prawda jest jedna rzecz, która raz mnie zdenerwowała, co powiedzieli żydzi. Ale tak oglnie to naród jak każdy inny. Moi znajomi też kiedyś zdażyło mi się słuchać i co ten sam wniosek. A część wiadomo dochodzi z mediów. Poza tym co powiesz jeśłi widzisz staruszkę, która zapytana przez dziennikarza o RM, rzuca się, wydziera, wyzywa, jak by mogła to by zabiła, to też żutuję na opinię o osobach, które tego słuchają.
Sybirra pisze:To jest logiczne, normalne i nic nie ma w tym nieprawidłowego. Kampania wyborcza. Pani H. Gronkiewicz-Waltz również wypowiadała się w mediach o kandydaturze Donalda Tuska określając Go jako odpowiednią osobę na odpowiednim stanowisku. Niezaprzeczalnie była to agitacja z jej strony, taka najprawdopodobnie w podobnych charakterze co Pana Jarosława. D. Tusk również, pomimo przegranych wyborów, dziękował swoim współpracownikom za pomoc w kampanii. Jak można osądzać ludzi z czystych zagrywek politycznych?
Jest tak, ale tu wyrażają opinię jest dobrym kandydatem, a ludzie zadecyducie. A RM co zrobiło, tylko na PIS, non stop trąbili zero objekcji w tym i narzucanie.
Sybirra pisze:Wielu profesorów, ludzi wykształconych opowiada się za tym radiem, tudzież partią. Tylko, że oni pracują i nie widać ich na 'masowych zebraniach moherowych beretów'.
Zaraz mi powiesz że wierzę wto co telewizja TVN pokarze. Ale oglądałam kiedyś materiał o gościu(profesor), który co jakiś czas spotykał się z ludźmi też z RM związanymi i niby uczony a siła propagandę, ponieważ mówił co niszczyć, a co nie. tylko ze była argumenty świadczące na niekorzyść społeczeństwa. Nie piszę dokładnie bo oglądałam to dość dawno i nie pamiętam dokładnie tego. Oni nagrali jego takie spotkanie więc to raczej spreparowane nie było.
Ja nie neguje całkowicie RM. Tylko niech to będzie radio o kweti religijnej, a jeśli się inne tematy pojawiają to niech słuchają, dwóch racji i niech umieją to przedyskutować, a nie wypersfadować to co myślą, a jak ktoś powie nie masz racji to chcą cię zjeść.
EDIT: Nie pamiętam jaki biskup, ale po tragedi w Smoleńsku, powiedział na kazaniu "żałuę że nie rozbił się samolot z Tuskiem jak leciał"- to dla mnie też jest chora wypowiedź i pokazuje, że szanuje się tylko życie tych co im odpowiadają, a jak ktoś nie odpowiada to jakby prawa do życia nie miał.
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

Gusia_19 pisze:Posłuchaj słuchałam raz audycji o "Harrym Potterze" i moim zdaniem nie podawali obiektywnych opini na ten temat tylko dzwonili ludzie(w większości starsi) nie mający pojęcia o tym, kierujący się opinią to samo zło, zakazać tego. (...)
Pytałam się o polityczne audycje, stricte wyborcze, ale ok. Jest taki dział: "Rozmowy niedokończone", gdzie dzwonią ludzie z całego świata, ale głównie z USA (są nadawane w nocy w optymalnych godzinach dla tej długości geograficznej) i czasami można trafić na bardzo interesujące tamaty związane z techniką, biotechnologią, chemią itd. Są też tematy społeczne. Co do "HP" to jest to jak dla mnie ksiązka, którą przyjemnie się czyta i dzięki temu w większym stopniu oddziałowuje na młodego poddatnego czytelnika. Jest nasycona przekazem podprogowym, poza tym pod przykrywką magii dokonują się czarne msze (bodajże tom IV str... 666), gdzię w kotle gotują i przywołują postaci z zaświatów. Podobne obrządki z resztą w swoich publikacjach opisywał LaVey. Uważam, iż ta ksiązka ma negatywny wpływ na społeczeństwo i jest to moje własne poparte spostrzeżeniami zdanie. I myślę, że każdy może wydać swoją recenzję tej ksiązki na łamach radia (np. + za kompozycję, - za treść). Jeżeli są one za bardzo subiektywne to przecież my jako ludzi myślący może je przfiltrować i wyciągnąć z nich to z czym się zgadzamy, a odrzucić to z czym nie. Tak jak w każdym innym przypadku.
Co do narodu Żydowskiego. Temat szeroki. No nie wiem o jakie konretnie audycje chodziło, ale pamiętaj, że ten naród jest ściśle podzielony na biednych i bogatych. Oglądnij sobie "Pianistę" gdzie ojciec Władysława opowiada się przeciwko bogatym amerykańskim bankierom Żydowskim (może chodziło o Rockefellera, Warburga czy Rothschilda). W każdym razie dla Żydów wyznających talmud polscy jak i rozproszeni po całej Europie Żydzi to już nie ich bracia, bo zmieszali się z gojami i tak właściwie to nie kryją się z tym, że naród Żydowski powinnien być czysty i że 'dążą' do tego. (Dużo obecnie Polaków nosi żydowskie nazwiska ze strony ojca, ale jedynie z łona matki Żydówki wg religii może narodzić się członek tej rasy).
Co do staruszki to chyba wiem o jaki filmik Ci chodzi na YT (ale nie pamiętam czy to czasami partii nie dotyczyła), ale mniejsza o to, bo jedna starsza kobieta nie może świadczyć za całe radio, partię. Jest przesłanką do dalszych przemyśleń. Niektórzy zwolennicy PO klną co drugie słowo, demolują mienie miasta, piją w nadmarze, ćpają i powiedziałabym, że jest to liczniejsza grupa. Obserwuę to na codzień, wychwalanie liberalizmu w postaci PO. No i do ich popleczników zaliczają się właśnie i tacy ludzie. Ale bynajmniej nie będę osądzać całej partii jak i innych prawych obywateli opowiadających się za tą partią na podstawie cociaż znacznej, ale jednak w stosunku do wszystkich małej grupy osób.
Gusia_19 pisze:Jest tak, ale tu wyrażają opinię jest dobrym kandydatem, a ludzie zadecyducie. A RM co zrobiło, tylko na PIS, non stop trąbili zero objekcji w tym i narzucanie.
No jak widzisz to była riposta na wypowiedź o Panu Jarosławie, który jest politykiem jak i Pani Hanna, dlatego podałam taki przykład.
Natomiast w RM sa przyjmowani tacy politycy jacy przyjmą zaproszenie. Zdarzają się bardzo często z Lewicy posłowie. Natomiast z tego co słyszałam członkowie PO nie są chętni przyjśc i się wypowiedzieć i odrzucają zaproszenia. No to chyba świadczy o nich, może za małe progi w tym radiu.
Gusia_19 pisze:Nie pamiętam jaki biskup, ale po tragedi w Smoleńsku, powiedział na kazaniu "żałuę że nie rozbił się samolot z Tuskiem jak leciał"- to dla mnie też jest chora wypowiedź i pokazuje, że szanuje się tylko życie tych co im odpowiadają, a jak ktoś nie odpowiada to jakby prawa do życia nie miał.
Wiem, że sa takie ekstremalne wypowiedzi. Nie brak ich w mediach niezależnych i uchronić się nie można. Tyle teorii spiskowych powstało na temat katastrofy, że będzie się to ciągło latami. Jestem ciekawa jaką teorię wysunął Bubel, na pewno ostrą.
Ps. I podstawa, ja nie sakralizuję RM, ale potrafię dostrzec też plusy. Ojciec dyrektor ma zapędy autorytarne i czasami Jego przemówienia mogą bardzo zszokować, ponieważ raczej na pewno w swoich poglądach jest ściśle subiektywny, ale On to nie całe radio i należy o tym pamiętać.
Wiem o co Ci chodzi Gusia. Mnie również irytowałoby stado bezmyślców, którzy głosują, bo nie umieją się sami odnaleźć w polityce i muszą mieć wszystko podane na tacy albo patrzą na wygląd kondydatów i inne poboczne cechy. I to nie tylko dotyczy zwolenników PiS-u. Ale chciałam wiedzieć tylko jakie Twoje spostrzeżenia przyczyniły się do wydawania tak stanowczych opinni na temat tego radia.

* I wcale nie szufladkuję Cię do TVN. Bardzo często oglądam tę stację. Nie mam zamiaru wystosowywać żadnych działów w postaci przypisywania konkretnych poglądów do danych osób czy mediów. Niektórzy tak postąpili zaraz w kampanię PiS wmieszając moherowe berety i RM. I powtózę raz jeszcze: najwyższy juz czas wyklarować z tego zmętniałego starą włóczką roztworu czystą POLITYKĘ w tej oto dyskusji.
Obrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Phoenix pisze:Czy według ciebie były prezydent postąpił dobrze mówiąc "spieprzaj dziadu" do dziennikarza?
On tego chyba nie powiedział do dziennikarza tylko jakiegoś podchmielonego faceta, ale w sumie to mało istotny szczegół.
Agnieszkaaaaa pisze:W tym roku mogę i będę głosowała po raz pierwszy. Zagłosuję na Kaczyńskiego . Moja rodzina jest za panem Jarosławem i ja się nie będę wyłamywać.
Kolejna osoba, która chyba ma małe pojęcie, i ślepo wierzy w to, że to co mówi mamusia i tatuś jest słuszne. Polecam Ci zapoznać się z program wyborczym i trochę zaznajomić z tematem.
Phoenix pisze:Czy według ciebie były prezydent postąpił dobrze mówiąc "spieprzaj dziadu" do dziennikarza? Ten sam poziom. Radek nie zaprezentował niższego niż Lech.
Agnieszkaaaaa pisze:Lech też człowiek i mógł się w końcu zdenerwować skoro ciągle na niego naskakiwali. To było w 2002 roku a ludzie będą w kółko wypominać. Ile jeszcze?
Ale kto niby naskakiwał? on wtedy nawet nie był prezydentem, tylko kandydatem. A tak zupełnie na marginesie, sorry, ale to był naprawdę przegięcie.
Donna pisze:A nie pomyślałaś, że kandydatura może mu pomóc otrząsnąć się z tej tragedii? Może woli wrócić do normalnego życia? Nikt z nas nie zna jego motywów.
Fantastyczne tłumaczenie gratuluję.
LG pisze:Widzę, że większość z Was żyje w przekonaniu, że na PiS głosują tylko starsze panie w berecikach i tylko dlatego, że Ojciec Dyrektor im tak kazał.
Bo to prawda. Polecam zobaczyć które województwa, miasta oddały najwięcej głosów na PiS ( i ile mieli lat;)
LG pisze:Po cichu liczyłam, że PiS jednak wystawi Z.Ziobrę. Dla mnie jest to optymalny kandydat tej partii.
No chyba sobie jaja robisz??
LG pisze:Bo jestem pewna, że na I turze się tutaj nie skończy. Nie zapowiada się na to, by któryś z kandydatów uzyskał bezwzględną większość głosów.
A ja jestem pewna, i co teraz?
LG pisze:Gdyby Jarosław nie wszedł do II tury (co wydaje się mało prawdopodobne, ale...), to pójdę oddać pusty głos.
No fantastycznie!- to może sobie w ogóle odpuść?

Krótko: Nigdy nie zagłosuje na PiS bo ich program mnie nie zadowala.
ba, żeby nie powiedzieć, ze kompletnie się z nimi nie zgadzam;)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Mandey

Post autor: Mandey »

A na Waldemara Pawlaka nikt nie zagłosuje?
Przecież taki prezydent to byłby skarb! Wystarczy zobaczyć jak rycersko oznajmia o swoich zamierzeniach w najbliższym czasie.
>>> KLIK

Dla mnie ten facet jest po prostu NIEPRZECIĘTNY.

ps. Kopeć, bijesz już Jarusia! Teraz musisz uważać by Cię PISowcy nie wpuścili w jakieś maliny jak Endrju Leppera, bo całą kampanię szlag trafi.
Wiesz... Oni do władzy to po trupach. ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Donna

endka pisze:Donna napisał:
A nie pomyślałaś, że kandydatura może mu pomóc otrząsnąć się z tej tragedii? Może woli wrócić do normalnego życia? Nikt z nas nie zna jego motywów.

Fantastyczne tłumaczenie gratuluję
A, dziękuję. Tłumaczenie dobre, jak każde innne.
Przypominam tylko, że każdy ma prawo wypowiedzieć się w tej dyskusji. Każdy również może zrobić ze swoim głosem, co tylko będzie chciał. Jeśli ma ochotę zagłosować na Komorowskiego, to zagłosuje, jeśli na Kaczyńskiego, to też to zrobi. Może nawet oddać pusty głos. I wątpię, żeby Twoje komentarze naprawdę na kogoś podziałały i ktoś zmieni swoje poglądy.
"Only GOD could decide
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Donna pisze:
endka pisze:Donna napisał:

Fantastyczne tłumaczenie gratuluję
A, dziękuję. Tłumaczenie dobre, jak każde innne.
Przypominam tylko, że każdy ma prawo wypowiedzieć się w tej dyskusji. Każdy również może zrobić ze swoim głosem, co tylko będzie chciał. Jeśli ma ochotę zagłosować na Komorowskiego, to zagłosuje, jeśli na Kaczyńskiego, to też to zrobi. Może nawet oddać pusty głos. I wątpię, żeby Twoje komentarze naprawdę na kogoś podziałały i ktoś zmieni swoje poglądy.
haha ale mnie na tym nie zależy uwierz mi ,
a Jarosław i tak nie wygra.
i wszyscy o tym wiemy

Idąc Twoim tokiem rozumowania,
ludzi którzy stracili swoje rodziny,
bliskich w pożarach niech zostaną strażakami może to ich uzdrowi
i pozwoli wrócić do normalnego życia.
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Donna pisze:A, dziękuję. Tłumaczenie dobre, jak każde innne.
no nie do konca, przedstawiasz tu prezydenture jako forme terapii dla kogos po silnym traumatycznym przezyciu, zatem zachecasz do powierzenia jednego z wazniejszych urzedow w panstwie osobie niestabilnej emocjonalnie (co jest w tej sytuacji zupelnie zrozumiele) lub mocno wyrachowanej, o co nawet ja az w takiej formie nie posadzam Jaroslawa.

zreszta niezbyt dobrze swiadczy to o partii, skoro nie maja zadnej godnej kandydatury wzamian za prezesa, tak samo jak w SLD zabraklo jednego czlowieka i panika, licho cos w tych szeregach.

jak zwykle nie mam na kogo zaglosowac i jak zwykle pojde i zaglosuje z poczucia obowiazku, bo nie wierze tak jak endka w ten narod i jego zdrowy rozsadek, mysle ze Jaroslaw ma duze szanse na pokonanie Komorowskiego.
lud wspolczuje, lud sie utozsamia, media przyklaskuja teraz temu czym wczesniej poniewieraly, idealnie sprzyjajace warunki.

nie ma nawet zalazkow lewicy w tym kraju, zatem jak zwykle musze przelknac gorzka pigulke i wspierac kogos, kto mnie jako mniejszosc i moje potrzeby i postulaty ma gleboko w powazaniu...ale przynajmniej nie jest grozny.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Donna

endka - mnie sondaże nie przekonują. Nie muszę chyba przypominać, że 5 lat temu było podobnie. Tusk też wygrywał w sondażach, a potem co? Wszystko się może zdarzyć. Do wyborów jeszcze kupa czasu. Nie wiadomo, co komu strzeli do głowy.
"Only GOD could decide
Zablokowany