"Slave To The Rhythm" [koment.]
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Moi drodzy,jeśli kiedykolwiek przyszła Wam do głowy myśl taka,aby zajebiście pobawić się w każdej dyskotece przy muzyce Michaela,to ta piosenka jest na to odpowiedzią. Teraz już chyba nikt nie będzie miał wątpliwości co do tego,że Michael nie zamknął się nigdy w żadnym przedziale muzycznym ahahahahha.
Wokal genialny!Czy ktoś ma wątpliwości odnośnie tej piosenki oraz blue gangsta ? Jakieś najmniejsze wątpliwości co do tego czy to głos Michela ! Ja nie !!!!!!! Bo to jest właśnie Michael.
ps -Teraz już wiem,ze na forum jest dużo osób, którym słoń na ucho nadepnął.
Wokal genialny!Czy ktoś ma wątpliwości odnośnie tej piosenki oraz blue gangsta ? Jakieś najmniejsze wątpliwości co do tego czy to głos Michela ! Ja nie !!!!!!! Bo to jest właśnie Michael.
ps -Teraz już wiem,ze na forum jest dużo osób, którym słoń na ucho nadepnął.
- marcinokor
Najlepsze karty wyciąga się na koniec- teza pierwsza. Grać tak, by przegrać, aby za to wygrać co innego- teza druga.tadeyro pisze:Mnie zastanawia dlaczego fragmenty piosenek które wyciekają są nieporównywalnie lepsze od pseudo Michaelowych (czkająco-jodłujących) kawałków od pana Cascio...
Myślałem. że Michael nagrał cover Grace Jones... Jednak nie, ale fragment jest świetny i wreszcie słyszę ten sławetny powrót do Off The Wall- taka etykieta była przyklejana wielu utworom, ale tutaj to słychać.
I właśnie refren jest super.
To kiedy wychodzi płyta Jackson?
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Przy umca umca z remizy,bawi się na całym globie tyle osób,że chyba nawet sobie nie wyobrażasz. Co w tym złego,że może miał ochotę nagrać piosenkę,która szturmem wdarłaby się do dyskotek. Ja sam byłbym szczęśliwy widząc ludzi szczególnie wielbiących taką muzykę,bawiących się przy takim utworze mojego idola. W piosence podoba mi się i zwrotka i refren. To byłby de beściak na imprezach.akaagnes pisze:Umca umca z remizy to przegięcie.
Przy pierwszym przesłuchaniu od razu na myśl rzucił mi się styl z czasów off the wall.
Ogólnie pozytywnie,bardzo pozytywnie to oceniam. No i to jest Michael a nie jakiś franczesko de la piczo czwarty z all i need !
Gitarka podobna do tej w "Working Day And Night". Mam nadzieję, że takich genialnych momentów jest więcej.
Wykonanie rewelacyjne. Zdarł sobie gardło do imentu w "We've Had Enough" czy w "Xscape" po czym poszedł po rozum do głowy, wyleczył i pokazał znów piękną barwę.
Wykonanie rewelacyjne. Zdarł sobie gardło do imentu w "We've Had Enough" czy w "Xscape" po czym poszedł po rozum do głowy, wyleczył i pokazał znów piękną barwę.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
- blackvarnish
Pozytywnie i porywająco. Nie znam się na elektronicznej muzyce, ale nie przeszkadza mi jakoś bardzo te 'umca umca z remizy'. Tylko czekać na całość, a potem oglądać ludzi bawiących się na disco do Jackson'a...
Czekam z niecierpliwościąkaem pisze:To kiedy wychodzi płyta Jackson?
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
- SuperFlyB.
Po namyśle, może być to remix zaledwie, ale a propos cytowanego postu - to dopiero początek utworu, czuć, że dopiero się rozkręca, dalej może być jeszcze więcej umców, warstw, sampliTalitha pisze:Nie wierzę, że Michael uwielbiający akustykę i te warstewki instrumentalne dobiegające z każdej strony, zdecydowałby się na płaskie "umca".
Wydaje mi się, że to albo wersja demo (stąd ten głos DJ - a), albo remix.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Off The Wall to moim zdaniem jego najlepsza płyta i bardzo bym sobie życzył, żeby okazało się, że powrócił jeszcze do tych luźnych, szalonych i porywających nieskrępowaną radością kawałków w stylu Off the wall, Get on the floor czy Rock with You.kaem pisze:wreszcie słyszę ten sławetny powrót do Off The Wall- taka etykieta była przyklejana wielu utworom, ale tutaj to słychać.
I właśnie refren jest super.
A mi właśnie refren tak sobie podchodzikaem pisze:I właśnie refren jest super.
Zwrotka ma power! a refren taki wobec niej troszkę "przyklapły"
- Michael FOREVER!!!
Ulala, kochany rusza mnie ten wokal.
Podkład zapewne nie powstał w stajni MJ, lecz został podrasowany przez niejakiego DJ Stolen'a.
Jeśli to jest 'umca, umca' z wiejskiej remizy to ja od dziś staje się fanką takiej muzyki 'techno'.
Hmm może farbnełabym sobie włoski i karnecik na solarium wyrobiła? Sprawa do przemyślenia.
Podkład zapewne nie powstał w stajni MJ, lecz został podrasowany przez niejakiego DJ Stolen'a.
Jeśli to jest 'umca, umca' z wiejskiej remizy to ja od dziś staje się fanką takiej muzyki 'techno'.
Hmm może farbnełabym sobie włoski i karnecik na solarium wyrobiła? Sprawa do przemyślenia.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
A rzeczywiście, chyba na twitterze na takie pseudo.Commoner pisze:Amatorsko zrobiony podkład? LOL napisane jak byk, że producent - Darkchild a to jest przecież Rodney Jerkins
W "remixie" (bo ja go tak nazywam) słyszymy jakiegoś DJa Stolena (buahahah), pierwowzór może był produkowany przez Jerkinsa, a remix przez Stolena, nie wiem.
Co nie zmienia mojego zdania, że podkład to tego fragmentu muzycznego to amatorszczyzna :P
Jeśli nawet Jerkins go wykonał, to próbnie, nie jest to produkt końcowy.