"Behind The Mask" - opinie, recenzje

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

anialim

Post by anialim »

7 marca rusza oficjalny projekt związany z "Behind The Mask".
Wtedy otwarta zostanie strona http://behindthemask.michaeljackson.com - tam będzie można załadować nagrany przez siebie fragment filmu/wokalu.
Po wszystkim, Radical Media i Dennis Liu zmontują cały film, który będzie można zobaczyć w pierwszym tygodniu kwietnia.
info i info
Xicor wrote:'The Behind the Mask Project' - zagraj w klipie Michaela Jacksona

7 marca rusza kampania "The Behind the Mask Project", podczas której fani z całego świata będą mogli uczestniczyć w powstaniu nowego wideoklipu Michaela Jacksona.

Już za tydzień na stworzonej do tego celu stronie internetowej zostaną udostępnione aplikacje, dzięki którym fani artysty będą mogli załadować własne nagrania, w których np. wykonują słynny "moonwalk" Jacksona. Kiedy miłośnicy artysty zrobią swoją część, reżyser klipu, Dennis Liu, wybierze najlepsze filmiki, które ostatecznie zostaną wykorzystane w obrazku. Rezultat zostanie zaprezentowany w pierwszym tygodniu kwietnia.
Piosenka "Behind the Mask" pochodzi z multiplatynowego albumu króla popu, "Michael". Mająca swoją premierę 13 grudnia 2010 roku płyta trafiła na półki sklepowe w ilości ponad 3.000.000 kopii z miejsca trafiając na listę bestsellerów płytowych roku 2010. Obecnie krążek pokrył sie platyną, lub wielokrotną platyną w 17 krajach.
Status platyny 'MICHAEL' uzyskał w Wielkiej Brytanii,Niemczech,Hiszpanii, Danii,Polsce, Austrii, Belgii, Kanadzie, Francji (2x), Włoszech (2x), Rosji (2x) i Czechach.
Statusem złotej płyty 'MICHAEL' może sie poszczycić w 18 krajach min. w Australii, Nowej Zelandii, Brazylii, Japonii, Malezji, Filipinach, Grecji, Węgrzech, Irlandii, Holandii, czy tez Szwecji.
Obecnym singlem promującym album ‘MICHAEL’ jest piosenka ‘Hollywood Tonight’.

http://www.michaeljackson.com/pl/news/b ... a-jacksona
Mjfan

Post by Mjfan »

Michael Jackson Instrumental Behind the mask

http://www.youtube.com/watch?v=-7djTKNg ... ture=email
marcinokor

Post by marcinokor »

Normalnie kosmiczne dźwięki :love: jak dla mnie to bomba. Typowe jak na lata 80, ale jak zrobione. Dzięki temu jesczebardziej kocham ten utwór.
Image
MJackson

Post by MJackson »

Co do projektu mam 2 pytania :)
Do kiedy można wysyłać filmiki i czy tło które jest za nami będzie zmienione czy będzie takie jak przy nagrywaniu?
ImageImage
akaagnes

Post by akaagnes »

MJackson wrote:Co do projektu mam 2 pytania :)
Do kiedy można wysyłać filmiki i czy tło które jest za nami będzie zmienione czy będzie takie jak przy nagrywaniu?
Z tego, co odpowiedział mi na Twitterze Dennis Liu (reżyser), filmiki można (było) przesyłać "by the end of month". Spróbuj jeszcze jutro, chociaż myślę, że już trochę za późno i większość nagrań jest już wybrana.
O tle nie wiem, ale wydaje mi się, że zostawią, nic nie będą wymazywać. (Ja mam flagę polską za sobą, więc no way ;))
anialim

Post by anialim »

Na francuskim amazonie pojawiła się zapowiedź singla. W sprzedaży od 11 kwietnia.
ghost_ola

Post by ghost_ola »

akaagnes wrote:O tle nie wiem, ale wydaje mi się, że zostawią, nic nie będą wymazywać. (Ja mam flagę polską za sobą, więc no way ;))
Ja myślę, że na 100% będą wymazywać tło. Po to kazali nagrywać sie na gładkim, najlepiej jasnym tle, żeby było im łatwiej to wyciąć. Było napisane, że chcą z tego zmontować koncert, gdzie ludzie z filmików będą publicznością - tak jakbyśmy wszyscy byli w jednym miejscu - więc nie ma mowy, żeby tło zostało. Zresztą tła nadsyłało się oddzielnie - była do tego osobna kategoria. Jedynym wyjątkiem jest pewnie ten filmik z flagą (tam pisali, żeby zaprezentować swój kraj). Tak mi się wydaje.
Beyond these boundaries, he wanted to fly
In nature's scheme, never to die
http://mjtranslate.com
MJ fan

Post by MJ fan »

Nie wiem czy to juz było ale właśnie zauważyłem że fragment z końca tego utworu - "I don't wanna talk about it" jest wycięty z 2Bad. To chyba kolejne kopiuj - wklej by $ony.... :-/
DirtyDiana92

Post by DirtyDiana92 »

kopiuj/wklej by sony.. nic dziwnego, skoro nie Michael od początku do końca zrobił tę płytę. uwielbiam Behind the mask, fragment, w którym słychać live. ale wiem, że gdyby została ta piosenka wydana za Jego życia, to napewno nie znalazłby się tam ten fragment. to takie trochę pójście na łatwizne...

generalnie-lubię to! ;]

:mj:
"Lepiej iść i upadać niż całe życie klęczeć.."
MJ
Olekx

Post by Olekx »

Jest to świetny utwór, który motywuje mnie do tańca.. Do tego słychać w nim Michaela, który żyje w tym utworze. Słysząc go dodaje mi takiech otuchy.. takiej pewności siebie. To jest to.. Jeżeli chodzi o teledysk - któregoś dnia widziałem w telewizji reklamę, aby nagrać siebie i wysłać.. Lecz ja widziałem ją 3 dni przed końcem.. Więc zbytnio mi się nie chciało. Ale teledysk świetny - tak na prawdę widać, ile ludzi go kocha i szanuje. Również daje mi to wewnętrzną motywację.

---------------------------
m.
Post Reply