Wspólne inicjatywy

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
alice_225

Post autor: alice_225 »

No rzeczywiście, nie pomyślałam o tym :) Ale nie zrażajmy się, jeśli nas będzie dużo to wkońcu ktoś to zauważy :) Ciekawa jestem, ile e-maili w sumie już przyszło do TVN ;D
Zanim go osądzisz, spróbój naprawdę go pokochać. Spójrz w swoje serce, a potem zapytaj: Czy widziałeś jego dzieciństwo?
Awatar użytkownika
alice_225

Ludzie, wstawiłam informację na besty.pl ;D A koleżanka na kwejku :)
Wrzucajcie na facebooka, lajkujcie :) Żeby poprzechodziło do stron głównych :)

http://besty.pl/1332863

http://kwejk.pl/obrazek/1274102/this-is-it-w-tvn.html
Awatar użytkownika
MickeyBear

Post autor: MickeyBear »

Share'nęłam obrazki z kwejka i bestów, odpowiedziałam na zapytaj tylko... mam problem mały. Co mam wpisać w rubryce "temat" przy wysyłaniu maila? :D
There'll be no darkness tonight
Lady, our love will shine <3
Obrazek
Awatar użytkownika
alice_225

ja piszę:
"This Is It" albo "This Is It" na TVN
:)
Zanim go osądzisz, spróbój naprawdę go pokochać. Spójrz w swoje serce, a potem zapytaj: Czy widziałeś jego dzieciństwo?
Awatar użytkownika
Olekx

Post autor: Olekx »

Ja napisałem, heh.
Awatar użytkownika
Beat It

Post autor: Beat It »

Juz wysyłam, mam nadzieję, ze ludzie z TVN okażą się życzliwi nam ;D
Heal the world. Make it a better place.
L.O.V.E
Awatar użytkownika
aeval

Post autor: aeval »

Nie wierzę w dobroć TVN-u, ani jakiejkolwiek polskiej stacji telewizyjnej.
Niestety większość Polaków to katolickie homofoby. I tyle.
Nie róbcie sobie nadziei.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
alice_225

aeval, skąd w Tobie tyle pesymizmu? :) Znaczy ja rozumiem o co Ci chodzi, ale nie sądzę, żeby ludzie z TVN-u kierowali się swoimi przekonaniami przy doborze filmów :) Bardziej będą patrzeć na opłacalność. A emisja TII, w szczególności przy okazji Bad25 może być całkiem opłacalna :) Niemniej jednak w pełni rozumiem dlaczego masz takie zdanie, nie wszyscy Polacy są... Hmmm... otwarci i tolerancyjni xD
Awatar użytkownika
majkel1994

Post autor: majkel1994 »

ja wysyłam po 2 maile dziennie z róznych kont. mama nadzieję że uda nam się nakłonic TVN do emisji filmu.
Awatar użytkownika
alice_225

Słuchajcie, zastanawiam się nad jedną rzeczą. Niedawno napisałam e-maila do michaeljackson.pl. Poprosiłam ich o pomoc w akcji. Otrzymałam odpowiedź:

Witam,
dziękujemy za kontakt, przepraszamy że dopiero teraz odpowiadamy ale pomagaliśmy w przygotowaniach do sobotniej imprezy.

Cały portal michaeljackson.pl bardzo chętnie podłączyłby się do Waszej akcji.
Uważamy pomysł za bardzo trafiony i możliwy do zrealizowania.

Niestety forum, z którego pochodzicie a raczej ekipa kierująca nim nie jest do nas przychylnie nastawiona :(
O czym już kilkakrotnie zdążyliśmy się przekonać jako niechciana konkurencja lub nie wiadomo czego chcący portal mogący w najmniejszym stopniu przyćmić splendor jej założycieli.
Do czego wcale nie dążymy, ponieważ Internet jest dla wszystkich i wszyscy mamy wolny wybór. Cenimy sobie wspólne działanie gdyż można osiągnąć naprawdę bardzo wiele. A swego czasu MJ Polish Team odmówiło nam wspólnej współpracy.

Tym samym Wasz projekt, który moglibyśmy wesprzeć, w każdej chwili mógłby być przejęty przez tę ekipę a co za tym idzie sukces nasz wszystkich spocząłby na konkretnych osobach.
Więc nauczeni doświadczeniem z MJ Polish Team wolimy być ostrożni.
Co innego jakbyście pisali jako osoby prywatne nie związane z żadnym Team'em

Pozdrawiam
Robert Werner

-Czy był jakiś konflikt między MJ Polish Team a tą stroną? Czy nie dałoby się czegoś z tym zrobić? Byłam bardzo zaskoczona taką odpowiedzą, nie spodziewałam się że problem może leżeć w takiej rzeczy. Może dałoby się zacząć współpracę, bo z tego co widzę nie są nastawieni negatywnie. Czytając tego e-maila wyczuwałam w słowach jednynie żal, z powodu jakiś dawnych krzywd. Zrobiło mi się przykro, że między stronami dla fanów instnieje jakaś rywalizacja. Lecz ja sama chyba niewiele mogę zrobić. Jedyne o co mogę poprosić, to o to, żeby może administratorzy porozumieli się z michaeljackson.pl, wyjaśnili sobie wszystko i zaproponowali współpracę. Jednak nie wiem czy to możliwe, bo nie jestem pewna na czym polega problem.
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

alice_225,
pozwól, że odniosę się do powyższego, ponieważ przytoczony przez Ciebie mail zaskoczył i mnie i resztę "mafii".
Akcja, którą planujecie jest akcją wszech fanowską, że się tak wyrażę i nie widzę jej konkretnego związku z jakimkolwiek forum, grupą, stroną. Jak rozumiem napisałaś w imieniu swoim, a nie w imieniu MJ PT (zakładam, że jest oczywistym, że w imieniu MJ PT występuje "mafia"). Niezależnie od tego, jakie żale w stosunku do MJ PT nosi w sobie administracja michaeljackson.pl, wydźwięk tego maila jest dla nas jasny: "należysz do konkurencji, więc nie będziemy współpracować" i jest raczej skierowany przeciwko akcjom fanów skupionym wokół naszego forum (czego zrozumieć nie umiem), aniżeli ukazuje faktyczne argumenty ukazujące ich dobrą wolę hamowaną przez niechęć szefostwa tego forum.

Jeśli na naszym forum pojawi się ktoś z inicjatywą fanowską (akcja, spotkanie, etc) nie odrzucamy go ze względu na jego przynależność do danego forum czy strony.

Życzę Wam sukcesu w podjętych działaniach, a administracji michaeljackson.pl trochę więcej otwarcia na fanów, bez patrzenia na nich przez pryzmat osobistych emocji :)

Pozdrawiam serdecznie,
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
yourlovelystar

Post autor: yourlovelystar »

Może nie znam konkretnego powodu takiej treści e-maila, ale jestem w szoku i szczerze mówiąc wydaje mi się to śmieszne. Przecież nikt tutaj nie pragnie osiągnąć czegoś dla własnej korzyści, a raczej dla ogółu fanów i nie tylko. Nikt nawet nie promuje żadnych portali, forów, czy innych (oczywiście poza This is it :-) )Typowe szufladkowanie ludzi przez odpowiadających za michaeljackosn.pl :| Poza tym, użytkownicy tego forum zapewne udzielają się także na innych forach poświęconych Michaelowi- więc co to za różnica? :wariat:

alice_225, odpowiedziałaś na to w jakiś sposób?
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
KatinaBarbaraAnna

Post autor: KatinaBarbaraAnna »

Tak bardzo skupiacie się na okryciu chwałą i koroną Michaela, które już dawno ma przy sobie w niebie, a nie myślicie o ważniejszych aspektach. Przestańcie interesować się rozrywką, a zacznijcie ,,Królem'' i Jego przesłaniami.
Wkurza mnie to, że wskazówki zegara brną do przodu, a my stoimy w miejscu!!!
Do Licha!
We are the world, we are the children - remember this!
Awatar użytkownika
NicuniaMJ

Post autor: NicuniaMJ »

KatinaBarbaraAnna Nie rozumiem, co to ma do rzeczy?
Obrazek
Awatar użytkownika
alice_225

yourlovelystar, pytasz czy odpowiedziałam. Narazie nie, wolałam najpierw zobaczyć co Wy na ten temat myślicie :) Teraz, skoro już znam Wasze zdanie, myślę że w najbliższym czasie się do nich odezwę. Jeśli chodzi o wcześniejszego e-maila, to o MJPT wspomniałam tylko jako o forum, na którym narodził się pomysł. Spróbuję jakoś wyjaśnić tę sytuację :)
ODPOWIEDZ